Jaksot

 • Mikkeliläinen Hannu Pyykkönen on jo vuosia kiertänyt kuvaamassa Suomen ortodoksisia pyhäkköjä. Erityisen tuttuja ovat Itä-Suomen rakennukset. Kuvat taustatietoineen päätyvät verkkoon kaikkien katsottavaksi. Kuvausmatkat sujuvat kätevästi asuntoautolla. Tänä kesänä kamera on tallentanut muun muassa Hoilolan kirkkoa.
  Pekka Sivukari tapasi Hannu Pyykkösen Hoilolan kirkolla.

 • Yle Uudizii Pohjas-Karjalapäi 21.8.2015. Uudizet logou Hiloin Natoi.

 • Vanhoihin kerrostaloihin on rakennettu hissejä jo useita vuosia, eikä tarve ikäihmisten myötä tule vähenemään.
  Joensuussa vuonna 1961 rakennettuun Torikatu 6:n kerrostaloon asennetaan parhaillaan hissejä rappukäytäviin. Yksi hissi on jo käytössä.
  Tämän päivän hissirakentaminen ei edellytä enää katolla sijaitsevaa hissin konehuonetta, kertoo myyntipäällikkö Kari Heiskanen Kone oy:stä. (Toim. Pekka Sivukari.)

 • Korpiselän pitäjä jakautui kahtia sotien jälkeen. Suurin osa pitäjästä jäi tuolloin Neuvostoliiton puolelle.. Vanhoille kotiseuduille pääseminen oli pitkään hyvin vaikeaa rajan läheisyyden vuoksi. 1990-luvulla aloitetut ristisaatot alueelle raottivat rajaa ja nyt voidaan kunnostustöistä tehdä säännöllisemmin, kunhan luvat vain ovat kunnossa.
  Pekka Sivukari tapasi Korpiselän pitäjäseuran puheenjohtajan, joensuulaisen Jaakko Jeskasen Korpiselässä.

 • Pitkän uran tanssin parissa tehnyt koreografi, balettimestari Ritva Kasurinen on alun pitäen Joensuun Niinivaaran tyttöjä. Tanssi vei hänet maailmalle, yli viiteenkymmeneen maahan. Nykyinen asuinpaikka on Tukholma, mutta kesät Ritva Kasurinen viettää Pohjois-Karjalassa, mökillään Kesälahdella. Kasurinen haaveilee järjestävänsä lasten kulttuuritapahtuman Joensuussa. Lapset ovat muutoinkin hänen sydäntään lähellä. Sarah Laukkanen haastattelee.

 • Vuoden baarimestari 2015, joensuulainen Jussi Viljala, kehitteli Merisäälle oman nimikkodrinkin. Maailmassa on lukuisia tunnettuja cocktaileja - kenties Viljalan KuuskaJascar17 päätyy tulevaisuudessa näiden klassikkojen joukkoon? Toimittajana Sarah Laukkanen.

 • Ortodokseilla on näin elokuussa useitakin ristisaattoja. Yksi erikoisimmista on jo 1990-luvulta saakka perinteenä ollut Hoilolasta (Joensuun Tuupovaarasta) Venäjän puolelle Korpiselän kylälle kulkeva ristisaatto. Kolmen kilometrin matkaan kuuluu runsaasti laulua ja rukouspalveluja. (Haastateltavina Isä Vesa ja Eila Ronkainen, toim. Pekka Sivukari.)

 • Jos kaupassa tarjolla olevan tonic-veden maku ei täysin tyydytä, pitää juoma keitellä itse. Näin tekee joensuulainen baarimestari Jussi Viljala. Kysyntää tuotteelle voisi olla enemmänkin, mutta toistaiseksi Viljala tyytyy toimittamaan toniciaan yhdelle joensuulaiselle kahvilalle.
  Viljalan tonicin raaka-aineet ovat osin kotimaisia, osin varsin eksoottisia. Sarah Laukkanen haastattelee.

 • Somekuvien myötä ympäri maata on ehtinyt kiiriä tieto joensuulaisesta, ilmeisen ainutkertaisesta erikoisuudesta. Ravintolapäällikkö Pekka Koivula kertoo, mitä pullavohveli on ja miten sitä voisi tehdä kotona.
  Sarah Laukkanen haastattelee.

 • Ravihevonen I.P. Lennon valmentaja Heikki Parviainen kertoo, että hevosen henkinen valmennus aloitetaan jo varsana.

 • Toimittajat Petri Kivimäki ja Jyrki Utriainen sekä kuvaaja Kari Kosonen lähtevät etsimään kolmen maakunnan kohtauspistettä. Mitä löytyy Pohjois- ja Etelä-Karjalan sekä Etelä-Savon rajalta?

  [JOE_maakuntarajalla 1, 00:03:55]

 • Toimittaja Petri Kivimäki haaveili 18 vuotta retkestä kolmen maakunnan kohtauspisteeseen. Mitä löytyy Pohjois- ja Etelä-Karjalan sekä Etelä-Savon rajalta? Vai löytyykö mitään? Matkaan lähtivät toimittajat Petri Kivimäki, Jyrki Utriainen ja kuvaaja Kari Kosonen.

Näytä lisää

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Koreografi Ritva Kasurinen viettää kesät mökillään Kesälahdella.

 • Antero Pasanen on säilyttänyt 1960-luvun nostalgisen Soli 125 -moottorisahan.

 • Liperiläinen Timo Flink löysi vanhan Auster MK 5 -lentokoneen ladosta Ruotsista. Koneen raato oli maannut ladossa vuodesta 1968. Neljän vuoden kunnostustyön jälkeen kone lentää nyt Joensuussa.

 • Maatalousyhtymä Pikkunupun yrittäjä Niina Kaplas kertoo, kuinka he yrittävät pitää rusakot poissa luomuviljelmiltään.

 • Suomalaisen muotoilun merkkituotteita ovat Mariskooli-kulho, Unikko-kuosi ja Pehtoori-kannu. Niiden rinnalle voidaan kenties nostaa Leea-salpa, jonka tuotanto ehdittiin lopettaa välillä. Salpojen kysyntä nousi niin korkeaksi, että klassikko otettiin uudelleen tuotantoon. Perinteikäs Leea-salpa on monelle tuttu esimerkiksi mummolan kaappien ovista.

 • Lieksan Vaskiviikkoa vietetään 24.7.-1.8.2015. Tänä vuonna teemasoitin on pasuuna. Soitinta kokeilee toimittaja Anu Rummukainen ja opastajana Lieksan Vaskiviikon toiminnanjohtaja Minna Kajander.

 • Kuinka nopeasti taittuu Petri Kivimäeltä ja Jyrki Utriaiselta vierailu kolmen maakunnan alueella. Miehet juoksevat Etelä-Savosta, Pohjois-Karjalan kautta Etelä-Karjalaan.

 • Toimittaja Petri Kivimäki haaveili 18 vuotta retkestä kolmen maakunnan kohtauspisteeseen. Mitä löytyy Pohjois- ja Etelä-Karjalan sekä Etelä-Savon rajalta? Vai löytyykö mitään? Matkaan lähtivät Petri Kivimäki, Jyrki Utriainen ja Kari Kosonen.

 • Ylen Kotimaan katsaus kävi Joensuussa Ilosaarirockin aikaan. Ohjelma lähetettiin ensimmäisen kerran 15.7.1996.

 • Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen paineluelvytyksessä on parantamisen varaa. Tuoreen opinnäytetyön mukaan esille on noussut kaksi tärkeää huomiota. Pelastuslaitoksen henkilökunnan pitäisi painella potilaan rintakehää nykyistä voimakkaammin. Lisäksi painluelvytys pitäisi jatkua keskeytyksettä alusta alkaen.

 • Lieksalainen Markku Hämäläinen on kalastanut Pielisellä yli 50 vuoden ajan. Hämäläinen kertoo, että lohta järvestä ei enää tule ja kalastajien joukko harvenee. Puuskaisista tuulista huolimatta Hämäläinen hankkiutuu järvelle joka aamu.

 • Festareilta ei välttämättä päse ehjin nahoin takaisin kotiin. Esimerkiksi Joensuun Ilosaarirockissa loukkaantuu vuosittain 700-900 juhlijaa. Joensuulainen Sari Korhonen loukkasi jalkansa Nightwishin konsertissa.

Näytä lisää

Muualla Yle.fi:ssä