Yle Uutiset Lahti

Yle Areena 7 pv

Yle Lahden radiouutiset.

Jaksot

Näytä lisää

Klipit

 • Kaunis, hyvin pidetty, rakastettu ja hienosti entisöity, määrittelee lahtelainen Emmi Rauhamäki valkoisen pikku Fiatinsa. "Pompannappi" tuottaa hyvää mieltä siellä, missä liikkuu.

 • Hämeenkoskelaisen marjatilan pitäjä Katriina Tuloisela houkutteli tuulihaukan pellon laitaan karkottamaan marjoja varastelevat räkättirastaat. Riitti, että vanhan vajan seinään rakennettiin haukkaparille pesälaatikko. Uudet asukkaat muuttivat sisään heti ensimmäisenä keväänä.

 • Hirvenvasat opettelevat alkukesästä itsenäistä elämäänsä, mikä näkyy hirvikolareiden lisääntymisenä. Hirven liikenteessä kohdannut lahtelainen Joonas Koponen kertoo, että kohtaaminen ison eläimen kanssa ei jättänyt pelkoa, mutta valpastutti tarkkailemaan pientareita. Hän kuvasi auton kyydistä hirven moottoritiellä Lahden ja Helsingin välillä.

 • Juha Poukari haluaa kehittyä perhonsidonnassa niin huipuksi, että hänen tekemillään perhoilla saisi aina kalaa. Siinä on tavoitetta, mutta haasteisiin Poukari on tottunut. Lahtelaismiehen oikea käsi ei toimi, joten hän sitoo perhoja vasemmalla kädellä ja suuta apuna käyttäen.

 • Lahden hyppyrimäkien tuntumassa on sadoittain sisällissodan aikaisia punakaartin poteroita ja saksalaisten juoksuhautoja. Nyt niistä muistuttavat kuopat ovat jälleen kaupunginmuseon tutkimuksen kohteena. Toiveena on perusteellinen arkeologinen tutkimus parin vuoden päästä, kertoo tutkimuspäällikkö Hannu Takala.

 • Lahden pääkadulle maalataan asukkaiden toivomuksesta räsymatto Jyväskylän malliin. Kymmeniä metrejä pitkään maalimattoon tehdään hapsut ja kaikki, kuten aitoon räsymattoon kuuluu. Lahden Seudun Kuntatekniikan Jukka Laaksonen maalaa ja Leila Kokko kommentoi. Toimittajana Hanna Lumme.

 • Kansainvälisesti menestynyt multimediataiteilija Marita Liulia elää elämänsä kultakautta. Heinolan näyttely on avaus kiertomatkalle lähtevälle näyttelysarjalle.

 • Kaj Chydeniuksen rakas rauhaisa viikonloppuparatiisi on vuosikymmenten ajan ollut Orimattilassa Mallusjärven maisemissa. Inspiraatio syntyy luonnon helmassa.

 • Kyykäärmeiden tappamisen sijaan käärme kannattaa siirtää pois omalta pihalta. Suomi on ainoa Länsi-Euroopan maa, jossa kyy ei ole rauhoitettu laji. Pihoille eksyvät kyyt häviävät yleensä ajastaan itsestäänkin, koska omakotialueilla ei ole ruokaa tarjolla niin paljon kuin pelloilla, kyytutkija Pälvi Salo kertoo.

 • Perinteinen Hämeen piirin partiokisa Leon lenkki ja Hilkan kilpa järjestetään kaupunkikilpailuna Lahdessa. Tehtävät kuljettavat eri puolille kaupunkia.

 • Suomessa kiertää kolme pakolaistelttaa, joiden tarkoituksena on esitellä niitä elinolosuhteita mitä ihmiset pakolaisleireillä kohtaavat. Hankkeen takana ovat Suomen Punainen Risti ja Työ- ja elinkeinoministeriö.

 • Lahtelainen Sanna Lepistö sai ensimmäisen lapsensa huhtikuun alussa. Äitiys on muuttanut elämää. Ennen kaikkea vauva-arki on täynnä yllätyksiä, kertoo tuore äiti.

Näytä lisää

Vanhan Areenan löydät vielä

Muualla Yle.fi:ssä