Radio 1 vastaa

Moni nauttii sunnuntaiaamuisin musiikista

 • 4 min
 • ei kuunneltavissa

Radio 1:n vastaava tuottaja Anna Simojoki käy läpi kuuntelijapalautetta.

Lähetykset

 • la 22.9.2012 15.37 • Yle Radio 1

Jaksot

 • "Iiron musiikkiluokka oli jälleen kerran aivan loistava!" kommentoi Lari Iiro Rantalan toteuttamaa Yle Radio yhden jo perinteistä kesäohjelmaa - eli siis jo toista kesää mennään. Samalla asialla on Joonas:
  "Iiron musiikkiluokka on ehdottomasti mieluisin kesäinen ehtolaiskurssi, mihin minä olen joutunut kohtuuttoman pitkän elämäni aikana."
  Ehtolaiskurssit! Totta tosiaan - taitaa olla jo kadonnutta kansanperinnettä, mutta olin siellä kyllä minäkin…
  Iiron musiikkiluokka kuullaan siis maanantaisin kello 19.03 ja Areenasta kaikki on vielä kuunneltavissa milloin vain.

  Keskiajan heinäkuu kerää paljon kiitosta sekin. Tässä Seijan palaute:

  "Tuhannet kiitokset upeasta "Keskiajan heinäkuusta". Lisää tällaista! Aiheeseen liittyvät ohjelmat ovat erittäin, erittäin mielenkiintoisia jokainen. Paljon on saanut syventävää tietoa sitten 70-luvun historiantuntien. Mukavaa kesän jatkoa ja kiitos vielä kerran."

  Myös Tapanilla on sanottavaa keskiajasta:
  "…haluaisin kuitenkin huomauttaa, että ajanjaksona "keskiaika". on hyvin vaihtuva. Aristoteleen kantapäässä annettiin ymmärtää, että muualla Euroopassa keskiaika kesti tuhat vuotta, mutta Suomessa vain neljäsataa vuotta. Tässä kaikki pohjoismaat ovat samanlaisia. Ruotsin keskiaika alkoi ehkä 50 vuotta aiemmin kuin Suomessa, mutta ero ei ole merkittävä. Se mitä Ranskassa tapahtui oli aivan eri asia kuin esimerkiksi Pohjois-Saksan keskiaika ja niin edelleen. Ei pitäisi aina sortua meidän olojemme vähättelyyn ikään kuin muualla aina olisi jotenkin oikeampaa.
  Muuten keskiaika-ohjelmat ovat olleet todella antoisia ja korkealaatuisia. Kuuntelen monia niistä jo uudemman kerran ja odotan innokkaasti uusia. Kiitos tästä mainiosta heinäkuusta!"
  Näin siis Tapani Porista.

  Muutakin asiaa toki kuuntelijoilla on ollut. Tässä yksi säähavainto:
  "Nykyisin saa älypuhelimella säätiedotuksia jopa tunnin ennusteella, mutta fyysinen meteorologi kertoisi ennusteen laajemmin. Näin toki tapahtuu puolen päivän uutisissa, mutta olisiko mahdollista samoin myös kello viiden uutisissa iltapäivisin, siis meteorologin lukemana. Mukavaa ja aurinkoista kesän jatkoa."
  Näin toivotteli Olavi ja olen välittänyt hänen toiveensa uutispuolelle, joka vastaa myös säätiedotuksista.

  Minna Lindgrenin musiikkiesitelmät ovat jälleen saaneet paljon kiitosta. Esimerkiksi viimeviikkoinen jakso "Byrokraattinen katsaus hallinto-oikeuteen" innoitti Riston kirjoittamaan muun muassa näin:
  "Se on veitsenterävää ja analyyttistä kritiikkiä. Toivottavasti se palkittaisiin tai sille saataisiin laaja kuuntelijapiiri."
  Tuokin mainio jakso on yhä kuultavissa Areenasta, jos sen radioesitykset menivät sivu suun. Ohjelmahan kuullaan keskiviikkoisin kello yksitoista ja toisena lähetyksenä sunnuntaisin kello neljätoista.

  Nyt on kuulkaa niin, että minä lähden lyhyehkölle lomalle, mutta kollegani Anna Simojoki palaa puolestaan töihin, joten palautetta saa ja kannattaa yhä lähettää.
  Senhän voi tehdä joko nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi.

  Oikein hyvää kesää myös teille.

  Kaj Färm

  Yle Radio 1 vastaa 16.7.2016

 • Liekö kesäinen mieli vai mikä, kun niin paljon on taas tullut kiitoksia ohjelmista. Anteeksi vaan känkkäränkät.

  "Hei, "Iiris ja Viettelykset" on parasta viihdettä Yle 1:ltä aikoihin. Minttu Mustakallio näyttelee herkullisesti nykyaikaista naisihmistä erilaisissa ajankohtaisissa elämäntilanteissa. Minttu näyttelee oivaltavasti ja hauskasti. Hänen otteensa roolissa on aivan riemastuttavaa kuultavaa. Muutkin näyttelijät ovat taitavia rooleissaan. Kaiken takana on erinomainen, älykäs käsikirjoitus.
  Lämpimät kiitokset Minttu Mustakalliolle ja koko porukalle!"

  Marja-Leena kiitteli tuossa "Iiris ja viettelykset"-kuunnelmasarjan käsikirjoittajaa. Se on hyvä, sillä käsikirjoittajat jäävät niin usein huomiotta. Kerrottakoon siis, että tuon komediallisen viihdekuunnelman käsikirjoittaja on Pirjo Toikka. Onnittelut hyvästä työstä. Mutta antaa Marja-Leenan jatkaa:

  "Jazzia Yle 1:ltä tulee ihan liikaa. Mutta klassisen musiikin ohjelmat ovat valtaosaltaan erittäin mielenkiintoisia. Erityisesti haluan kiittää Maisteri (Minna) Lindgreniä riemastuttavista musiikkiesitelmistä. Hänen omaperäinen ja rohkea otteensa esitelmöidessään on aivan herkullista! Hän myös tuntee alansa ihailtavan tarkasti. Ja hän liittää musiikkiesitelmäänsä monikerroksellisesti oivalluksia nyky-yhteiskunnan ongelmista kuten viimeksi "tautitehtailusta". Hänen satiirinsa on välillä todella purevaa. Johanna Korhosen ohjelmat ovat myös mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä, vaikka ei kaikkia ideoita omaksi tuntisikaan. On avartavaa katsella maailmaa eri vinkkeleistä.

  Janne Koskisen Hienostelua ja muita musiikkiohjelmia olen myös kaivannut takaisin."

  Näin siis Marja-Leena. Sitten seuraavaan:
   "Tervehdys, kuka ikinä keksikään ajatuksen "Keskiajan heinäkuusta", on todellinen nero! Niin paljon niin mielenkiintoista ohjelmaa! Toivottavasti tälle tulee jonkinlaista jatkoa, jostain historian muusta aiheesta.

  Muutenkin YLE1 on hyvä kanava. Hyviä musiikkiohjelmia ja mielenkiintoista puheohjelmaa, dokumentteja.  Ne jotka valittavat siitä tai tästä, voivat käyttää sitä samaa nappulaa jolla avaavatkin radion ja jättää kuuntelematta sen mikä ei miellytä (on ollut näitä oopperan- ja uskonnonvihaajia).

  Lämpimät kiitokset kaikesta - mutta erityisesti keskiajan heinäkuusta!"

  Näin kirjoitti nimimerkki "Innokas radion kuuntelija" Espoosta. Häntä ja kaikkia muitakin muistutan, että Radio 1:n keskiaika-ohjelmat löytyvät hyvin vielä Areenasta ja lisää on tulossa, vastahan tässä on vauhtiin päästy. Myös "Iiris ja viettelykset" on kuunneltavissa Areenasta.

  Kuuluttajat ovat jälleen saaneet kiitosta - aivan erityisesti Marja Vehkanen. Hänen torstaista Päivän mietelausetta on kehuttu suuresti. Siinä hän lausui otteen Yleisradion "Tanssiva karhu"-runopalkinnon saaneen runoilija Anja Erämaan runosta "Ehkä liioittelen vähän". Kuuluttaja Marja Vehkanen oli itse sitä mieltä, että runoilijan teksti oli itsessään niin laulavaa, että sitä oli helppoa lausua. Vaatimatonta väkeä meillä.

  Säiden puolesta heinäkuu saattaa olla epävakaa, mutta radiosta löytää lohdun. Kirjoitelkaa siitä myös palautetta joko nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi. 

  Myös suoraan minulle voi lähettää postia sähköpostitse osoitteeseen kaj.farm@yle.fi tai sitten perinteisen postin kautta osoitteeseen: Kaj Färm PL 8, 00024 Yleisradio.

  Keskiajalla antiikin ajattelijat, kuten Aristoteles, rupesivat jälleen nousemaan suureen suosioon. Tässä hänen ohjeensa heinäkuun lomalaisille: "Mikä on vallassamme tehdä, se on vallassamme jättää tekemättä." Ottakaa siis ihan rauhallisesti siellä laitureittenne nokissa.

  Kaj Färm

  Yle Radio 1 vastaa 9.7.2016

 • Yle Radio 1:n vastaava tuottaja Anna Simojoki kertoo keskiajan heinäkuun ohjelmista.

 • "Iltaisin yritän jaksaa valvoa usein vain siksi, että voin kuunnella yöklassista yhdentoista jälkeen. Jari Rantschukoffin ääni on niin miellyttävä."
  Tämän suorastaan intiimin paljastuksen teki kuuntelijamme Eeva. Hän jatkaa kirjettään näin:
  "Muutenkin suuret kiitokset Yle Radio ykkösen loistaville toimittajille, Kare Eskola on eräs suosikkini.
  Myös kuuluttajat ovat ammattitaitoisia. Musiikkia korville."

  Kiitoksia palautteesta ja olen tästä kaikesta aivan samaa mieltä Eevan kanssa.

  "Olettepa tehneet hienon löydön, kun uusitte Kari Rydmanin aivan loistavan ohjelmasarjan tohtori Charles Burneyn matkasta Englannista Italiaan vuonna 1770. Ohjelmahan on yli kaksikymmentä vuotta vanha, mutta on ajattomassa sivistyneisyydessään tuore kuin kesäkuinen uusi peruna! En aikanaan nuoruuteni hölmöyksissäni tietenkään tätä sarjaa kuullut, mutta nyt sitä kuuntelen ja nautin joka sekunnista. Kiitos Radio yksi ja ennen kaikkea kiitos Kari Rydman!"

  Näin kirjoittaa Tuomas Helsingistä ja enpä voisi olla enempää samaa mieltä hänenkin kanssaan. Kyse on siis alun perin vuosina 1988-89 tehdystä 15-osaisesta ohjelmasarjasta, jonka nimi on kokonaisuudessaan ja yksinkertaisuudessaan "Tohtori Charles Burneyn matka Ranskaan ja Italiaan vuonna 1770". Kuten ohjelman esittelyssä todetaan, se on kertomus siitä kuinka Lontoolainen Oxfordin yliopiston musiikkitieteen tohtori Charles Burney teki vuonna 1770 laajan matkan Ranskaan ja Italiaan. Matkan tarkoituksena Burneyllä oli kerätä materiaalia, jotta voisi myöhemmin kirjoittaa ensimmäisen nykyaikaisen musiikinhistorian englannin kielellä. Poikkeuksellisen sivistyneen, lahjakkaan ja oivalluskykyisen Burneyn matkakertomus avaa kiehtovan ja rikkaan näköalan aikakauden eurooppalaiseen musiikkiin - eikä vain musiikkiin, vaan ajan värikkääseen elämään muutenkin.

  Ohjelma kuullaan torstaisin kello yksitoista ja on tietenkin myös Areenassa. Se on kertakaikkisen hieno ohjelma ja toimii samalla kunnianosoituksena Kari Rydmanille, joka ensi syksynä täyttää kunnioitettavat 80 vuotta.

  Kuten viime lauantaina mainitsin, on Yle kerännyt lähestyvien 90-vuotisjuhliensa kunniaksi kuuntelijoiden ja katselijoiden tarinoita Yleisradiosta. Koska tarinoita on niin huikea määrä, luen Yle Radio yhtä koskevia juttuja pitkin kesää. Tässä nimimerkki "Ylen ihanaa" kirjoittama viesti:

  "Lauantain toivotut on koukuttanut minut jo pienenä lapsena. Ja kiinnostus on jatkunut, vaikka välillä 1-sijasta kilpailee vahvasti Muistojen bulevardi ja sen ihanat nuoruuteni sävelet. Mökillämme on saunassakin kaiutin ja kun saunan lämmittää sopivaan aikaan, voi kuunnella toivottuja lauteilla istuen ja järvelle tähyten. Silloin ei ole köyhä eikä kipeä vaan tulee ihan lintukotomainen olo. Eikä sen ohjelman kanssa varmaan veroeurojakaan kulu liikaa."

  No ei kulu. Me olemme täällä radion puolella erityisen hyviä tekemään niukoilla resursseilla laadukasta sisältöä. Aina ei tarvita helikoptereita tai jättistadioneita - usein hyvä idea ja yksinkertainen toteutus tuottavat hienon lopputuloksen. Näitä Yle-tarinoita löytyy lisää Ylen nettisivuilta osoitteessa Sinun tarinasi yle.fi.

  Kaikenlaista palautetta otamme mielellään vastaan ja osoitteethan ovat: joko nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi.
  Myös suoraan minulle voi lähettää postia sähköpostitse osoitteeseen kaj.farm@yle.fi tai sitten perinteisen postin kautta osoitteeseen: Kaj Färm PL 8, 00024 Yleisradio.

  Eikö sellainen sanonta ole, että minkä kesä kastelee, sen se myös kuivaa.
  Luotetaan siihen.

  Kaj Färm

  Yle Radio 1 vastaa 18.6.2016

 • "Pitkästä aikaa täytyy taas kiitellä", aloittaa kuuntelijamme lupaavasti ja jatkaa:

   "Tällä kertaa on kohteena ohjelma Kokemäen kirkon rakentamisesta ja siihen liittyvistä ongelmista. Todella mukavaa kuunneltavaa. Näitä historiallisiin tapahtumiin perustuvia kuvauksia voisi tulla enemmänkin näin kesäaikaan. Niistä huomaa kuinka vähän arkinen maailma on loppujen lopuksi muuttunut."

  Kuuntelija viittaa tässä Radio yhden historiasarjassa kuultuun ohjelmaan "Kirkonrakentajat", jossa toimittaja Virpi Väisänen haastattelee tohtori Ella Viitaniemeä. Tuokin mainio ohjelma löytyy vielä Areenasta ainakin tuolla mainitulla nimellä: "Kirkonrakentajat".

  "Toinen kiitoksen aihe on heinäkuun teema "keskiaika". Vihdoinkin on tiedossa vanhaa musiikkia ja varmaan muutakin tietoa tuosta mystisestä ajanjaksosta historiassamme."

  Kuuntelija on oikeassa: paljon on tulossa tietoa keskiajasta ja toivottavasti tuo aikakausi ei heinäkuun jälkeen olekaan enää niin mystinen.

  "Lopuksi pieni toive, nimittäin "Liidun seikkailuista" olisi mukava kuulla pari jaksoa; vaikkapa  "Liitu ja käkikello" sekä "Liitu ja maamiinat". Radioteatterin parhaita ihan ehdottomasti mitä radioviihteeseen tulee.

  Muuten kesän ohjelmisto on taas ihan kohdallaan kuten aiempinakin kesinä on ollut. Kiitokset siitä!
  Terveisin:
  Markku Loimaalta"

  Kiitoksia Markulle kannustavasta palautteesta ja hyvistä ideoista. Roope Alftanin kirjoittamien yksityisetsivä Liidun seikkailujen esilletuominen on sekin mainio asia. Ensi syksynä Yleisradio täyttää 90-vuotta ja siinä yhteydessä toteutamme erilaisia kuuntelijoiden toiveita eri ohjelmatyypeittäin. Viihdekuunnelmien sarjaan nuo Liidun seikkailut sopivat mainiosti. Olkaapa siis kuulolla loppukesästä ja syksyllä, kun avaamme äänestyssivut toiveohjelmista.

  Yleisradion 90-vuotisjuhlavuoden tiimoilta olemme myös kyselleet kuuntelijoiden muistoja Ylestä otsikolla "Sinun tarinasi". Tarinoita on tullut huikea määrä, mistä kaunis kiitos. Luen tässä yhden tarinan, mikä liittyy juuri Yle Radio yhteen:

  "Olen koiran kanssa elävä eläkeläismamma. Kulttuurimenot ovat osaltani jääneet vähemmälle, osittain taloudellisista, osittain muista syistä. Yle radio ykkönen tyydyttää nykyisin lähes täysin kulttuurinnälkäni.

  Musiikkiohjelmat ovat makuuni. Turhanpäiväinen ja sisällyksetön meteli puuttuu täysin, sen sijaan laadukasta, korvia ja sielua hivelevää musiikkia täydentävät asiansa tuntevien toimittajien mielenkiintoiset selostukset. Esimerkkinä: Riston valinta, Välilevyjä ym. Maisteri Lindgrenin ääntä en ikävä kyllä ole kuullut vähään aikaan.

  Kultakuume rytmittää arkipäiviäni. Klo 15 oikaisen selkäni sohvalle radion ollessa auki yleykkösellä.
  Mikä maksaa ohjelmaa seuraan myös , pysyäkseni kärryillä talousasioistamme. Brysselin kone pitää minut mukana EU:ssa.
  Valtakunnan mamu, Roman Schatz, viihdyttää ja kutkuttaa aivonystyröitäni maanantaisin.
  Koen olevani em. ohjelmien ja monien muittenkin kanssa, hyvässä, sivistyneessä seurassa. Heikki Peltoseen olen suoranaisesti rakastunut! Olen iloinen saadessani hänet lähes joka torstai seurakseni ohjelman Ajankohtainen ykkönen myötä.

  Johanna Korhosen koen sieluntoverikseni. On ihanaa.

  Torstai onkin muodostunut aivan erityiseksi päiväksi elämässäni. Torstai on toivoa täynnä!
  Mitäpä elämäni olisi ilman ylen ykköstä?"

  Olipa kaunis kirjoitus. Näitä tarinoita voi muuten lukea osoitteessa sinun tarinasi yle.fi. ja siellä on niitä paljon.

  Myös ohjelmapalautetta toivon saavani näin kesälläkin joko nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi. 

  Myös suoraan minulle voi lähettää postia sähköpostitse osoitteeseen kaj.farm@yle.fi tai sitten perinteisen postin kautta osoitteeseen: Kaj Färm PL 8, 00024 Yleisradio.
  Yöt sen kuin vaalenevat, nautitaan myös niistä.

  Kaj Färm

  Yle Radio 1 vastaa 11.6.2016

 • Hyvää suvilauantaita!

  Kesä on alkanut ja samalla Radio 1:ssä siirrytään kesäohjelmistoon. Luvassa on monipuolinen ja vaihteleva radiokesä, vaikka itse sanonkin.

  Yle Radio 1:n kesässä on äänessä tuttuja toimittajia, mutta tulossa on monia kesäsarjoja. Musiikkiohjelmissa Lotta Emanuelsson lähtee jo perinteiseen tapaan Vaeltavan kisällin harharetkille klassisen musiikin historiaan. Maanantaina kello 11 tulevassa ensimmäisessä jaksossa on aiheena rappioromantiikka Franz Lehárin Wienissä.

  Maanantai-iltapäiviin palaa Musiikin voima uusin jaksoin, ja Timo Asikaisen ensimmäisenä vieraana on oopperalaulaja Taru Valjakka. Ja maanantaina klo 17:20 alkaa koko kesän kestävä sarja Tamminiemen saunassa. Siinä toimittaja Jukka Kuosmanen istuu presidentti Kekkosen kuuluisassa saunassa tarinoimassa ja muistelemassa Kekkosen aikaa vieraittensa kanssa. Tunnelmaa, ikimuistoisia tapauksia ja fiksua saunaseuraa.

  Tässä oli siis vasta maanantai. Tiistaina sama meno jatkuu, kun Kiveen hakatut palaa aamupäivällä eetteriin uusin jaksoin. Kiveen hakattujen jälkeen kello 11 Eva Tigerstedt houkuttelee kuuntelijoita pöllöjen ja laululintujen seuraan kesäsarjassaan Utelias äänimatkailija. Ja vanhaan tapaan sarja yhdistelee musiikkia, tieteitä ja taiteita.

  Keskiviikkona saamme pitkästä aikaa nauttia Minna Lindgrenin seurasta. Maisteri Lindgren aloittaa tämänkesäisen esitelmäsarjansa kertomalla Gioacchino Rossinista, joka oli usein masentunut lempeydestään, huumorintajustaan ja seurallisuudestaan huolimatta.
  Torstaina päästään musiikkitieteen tohtori Charles Burneyn seuraksi matkalle 1700-luvun lopun Ranskaan ja Italiaan. Kari Rydmanin toimittama sarja on toiveuusinta noin kolmenkymmenen vuoden takaa.

  Torstaisin tulee toinenkin laatusarja uusintana, nimittäin SF-tähtiä ja tähdenlentoja, joka on aikaisemmin kuultu Radio Suomessa. SF-tähtiä ja tähdenlentoja alkoi itse asiassa jo tällä viikolla. Sarjassa tutustutaan suomalaisen studiokauden elokuvanäyttelijöihin. Sarjaa on toimittanut Jukka Kuosmanen, jolle Radio 1 on kesällä paljosta velkaa. Jukkahan toimittaa myös Tamminiemen saunassa -sarjan ja on kesän mittaan äänessä myös Kirjakerhossa.

  Perjantaipäiviinkin riittää uudenkarheaa kesäkuunneltavaa. Suosittu Näistä levyistä en luovu -ohjelma saa nimittäin uusia jaksoja kesällä. Ensimmäisen jakson vieraana on oopperalaulaja Jouni Kokora.

  Kesäsarjojen lisäksi Radio 1:ssä pyörivät lukuisat tutut ohjelmat. Esimerkiksi viikon kuluttua lauantaina Kalle Haatanen pohtii Rosa Luxemburgin ideologiaa, ja Kuusi kuvaa -ohjelmassa elämäänsä valottaa filosofian emeritus professori Timo Airaksinen. Lauantai-iltana tulee konsertti Naantalin musiikkijuhlilta, ja sunnuntaina VocalEspoosta. Kaikkea kiinnostavaa ja koskettavaa kuunneltavaa en ehtisi luetella, vaikka aikaa olisi tuplasti.

  Muistutan silti vielä, että heinäkuussa Radio 1:n teemana on keskiaika. Sen esittelyn aika koittaa myöhemmin.

  Kiitos kaikesta postista! Meille voi lähettää viestejä sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi. Kirjepostin osoite on YR1, PL 8, 00024 Yle.

  Onnea eri oppilaitoksista valmistuneille ja heidän opettajilleen! Toivotan kaikille oikein mukavaa alkukesää!

  Anna Simojoki

  Radio 1 vastaa 4.6.2016

 • ”Missä ovat Tarleena Sammalkorpi ja Jukka Arvassalo?” kysyy hämmästynyt kuuntelijamme. Vastaus on, että sekä Tarleena Sammalkorpi että Jukka Arvassalo ovat viettämässä hyvin ansaitsemiaan eläkevuosia. Näinhän kuuntelija on arvannutkin, sillä hän jatkaa: ”Jos ovat jääneet eläkkeelle, miksi asiasta ei ole tiedotettu kuuntelijoille?”

  Kyllä muistaakseni ainakin Jukka Arvassalo kertoi viime vuoden lopussa jäävänsä eläkkeelle. Toisaalta sehän on henkilökohtainen asia tuo eläkkeelle jääminen. Minusta on aivan ymmärrettävää, jos koko uransa julkisuudessa tehneet ihmiset haluavat jäädä eläkkeelle vähin äänin. Se on jokaisen oma päätös, jota ainakin minä kunnioitan.

  Paljon on tullut palautetta siitä tiedosta, että Ykkösaamun kolumnit päättyvät toukokuussa. Varsinkin Jarmo Mäkelän "Venäjän verkossa"-kolumnien loppuminen on nostattanut kiivastakin keskustelua - on jopa epäilty suomettumista ja poliittista ohjailua. Tuskin tästä on kuitenkaan kysymys.

  Radion uutis- ja ajankohtaisyksikkö - joka siis tuottaa muun muassa Ykkösaamua ja jossa tämäkin päätös on tehty - perustelee kolumnien loppumista sillä, että he haluavat tuoreuttaa ja uudistaa mielipiteellisiä sisältöjään, kuten kolumneja. Tuoreuttamista ja uudistamista on aina hyvä tehdä. Ykkösaamun kohdalla se kuitenkin valitettavasti tarkoittaa sitä, että kolumnit loppuvat - myös Venäjän verkossa.

  Viimeisimmästä Kare Eskolan Välilevyjä-ohjelmasta on tullut paljon kiittävää palautetta. Kyseessä oli ohjelma, jota toimittaja itse luonnehti näin: "Päivän Välilevyjen aiheena on musiikkitoimittaja Risto Nordell, ja studiovieraaksi on saatu alan kiistämätön asiantuntija, musiikkitoimittaja Risto Nordell".

  Se oli minustakin mainio ohjelma, mutta niin kuin melkein minkä tahansa ohjelman kanssa käy, niin tämäkään ei sitten kaikkia miellyttänyt. Sinänsä asiallista palautettahan tämäkin kuuntelija antaa:

  ”Olen koukussa Yle Radio 1:een ja erityisesti sen musiikkiohjelmiin, joista yleensä nautin ja opin. Nyt on kuitenkin sanottava, että toivottavasti musiikkiohjelmissa ei edetä enää tämänäpäiväisiä Välilevyjä pidemmälle tiellä, jossa toimittajat puhuvat itsestään, toisistaan ja työstään musiikkitoimittajana. Askel taaksepäinkään ei olisi pahitteeksi! Itse olen entistäkin enemmän alkanut arvostaa sellaisia ohjelmia kuin Lotta Emanuelssonin Vaeltava kisälli ja Eva Tigerstedtin Klassikkoparatiisi, joissa avataan musiikin taustoja ja konteksteja hyvin kiinnostavalla, tyylikkäällä ja hauskalla tavalla tekemättä liian suurta numeroa toimittajasta itsestään. Huomasin tyytyväisenä, että Vaeltavaa kisälliä lähetetään taas kesällä. Ovatko ne uusia jaksoja vai uusintoja?”

  Kiitoksia palautteesta. Vaeltava kisälli todella palaa jälleen kesäohjelmistoon ja ainakin valtaosaltaan jaksot ovat uusia. Kesäohjelmistosta on muutenkin tulossa todella kiinnostava - muustakin kuin keskiajan heinäkuusta, mutta ennen kaikkea siitä.

  Luetaanpa vielä yksi:

  ”Minusta on tullut täysin riippuvainen Muistojen bulevardista. Sen vuoksi en voi lähteä millekään asioille aamulla ennen kello kymmentä ja usein kuuntelen ohjelman uudelleen Areenasta vielä illalla. Kiitokset kaikille aivan loistaville toimittajille!”

  Nämä ystävälliset sanat mielessä onkin hyvä muistuttaa palautteenantamisen tärkeydestä. Myös kaikenlaiset ohjelmaideat ja uusintatoiveet ovat tervetulleita.

  Tätä kaikkea voi antaa joko nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi.

  Myös suoraan minulle voi lähettää postia sähköpostitse osoitteeseen kaj.farm@yle.fi tai sitten perinteisen postin kautta osoitteeseen: Kaj Färm PL 8, 00024 Yleisradio.

  Alkaa olla se aika vuodesta, jolloin nurmikkoakin täytyy leikata ja kukkapenkkejä putsailla. Ja sitten taas nauttia vaikka siitä kauniista musiikista ja viisaasta puheesta, jota radio tarjoaa. Hyvää viikonloppua.

  Kaj Färm

  Radio 1 vastaa 28.5.2016

 • Nyt on kuulkaas sellainen viikko takana, että vokaalimusiikki ei ole miellyttänyt:

  "Hei te siellä! Kuoroharrastus on samanlainen kuin keramiikkaharrastus. Harrastajille varmaan ihan kivaa, mutta tuotoksilla ei pitäisi rasittaa ympäristöään. Yle Radio yhdessä soi nykyään aivan liikaa kaikenlaiset kakofoniset kuoroteokset."

  Oi, tuo nyt oli aika ikävästi sanottu. Minunkin vanha tätini harrastaa sekä keramiikkatöitä että kuorolaulua seurakunnan kuorossa ja…noh… pysyypähän ainakin poissa pahanteosta.

  Ja lisää tulee sapiskaa:
  "Ihan liikaa tulee Oopperailtoja ja oopperamusiikkia ylipäätään. Miksi joka perjantain yöklassinen on pakko aloittaa oopperalla? En siis kestä ooppera- (enkä operetti- tai musikaalimusiikkiakaan!).

  Minne rakas Veikko Ylikojola on kadonnut konserttien suunnitteluista?! Tahtoo Veikon takaisin!

  Eikö voisi tulla yhden tunnin ohjelmaa viikossa, jossa soitetaan vain vanhaa musiikkia? Senhän sopisi laittaa vaikka jonkin päivän Faunin iltapäivän tai Klassista kahteen-ohjelman kohdalle!

  Kesä on alkanut, mutta ohjelmistostanne ei sitä huomaa. Miksei?
  (Kesä alkaa joka vuosi 1. toukokuuta!)

  Voisitteko jo julkaista teemaheinäkuunne aiheen, kiitos!"

  Tuossa oli muutama kysymys, johon minäkin osaan vastata. Ensinäkin kysymys Veikko Ylikojolasta. Oikeastaanhan Veikko jäi eläkkeelle jo vuosia sitten, mutta on kollegoidensa ja ennen kaikkea kuuntelijoiden riemuksi jatkanut joidenkin äänilevykonserttien laatimista. Kuitenkin viime vuodenvaihteessa Veikko päätti, että on aika jäädä kokonaan eläkkeelle. Olisimmehan mekin mielellään hänet vielä pitäneet, mutta toisaalta kyllä hän ansaitsee ihan kokoaikaisen eläkkeen niin pitkän ja kunniakkaan uran jälkeen.

  Sitten kysymys teemaheinäkuusta. Viime vuonna oli Itämeren heinäkuu, sitä ennen romantiikan heinäkuu, mutta tänä vuonna on ….Keskiajan heinäkuu!
  Keskiaika on kiehtovan myyttinen aikakausi, jota hyödynnetään nykyään paljon muun muassa fantasiakirjallisuudessa, elokuvissa ja tv-sarjoissa, kuten Game of Thrones. Toisaalta moni nykyajan instituutio ja muu ilmiö juontaa suoraan keskiajalta. Ja onko ihminen oikeastaan muuttunut niistä ajoista mihinkään? Minkälaista oli Suomessa silloin?

  Muun muassa näista ja paljon muustakin tulemme kuulemaan ensi heinäkuussa ja silloin myös äskeinen palautteenantaja saa kuullakseen tavallistakin enemmän kaipaamaansa vanhaa musiikkia.

  Tarkemmista ohjelmasarjoista ja nimikkeistä kerromme myöhemmin lisää, mutta heinäkuu on mitä parhainta aikaa keskiajalle - silloin oli niin lämmintäkin, maailmanloppua odotellessa.

  Tästäkin asiasta saa olla eri tai samaa mieltä ja lähettää ajatuksia ja ideoita sekä muita tuntemuksia joko nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi.
  Myös suoraan minulle voi lähettää postia sähköpostitse osoitteeseen kaj.farm@yle.fi tai sitten perinteisen postin kautta osoitteeseen: Kaj Färm PL 8, 00024 Yleisradio.

  Keskiaikaa odetellessa nauttikaamme keväästä.

  Kaj Färm

  Yle Radio 1 vastaa 14.5.2016

 • ... kiitos,  :-) ja kumarrus taas kerran! Mistä ihmeestä Tiedeykkösen toimittajat löytävät sellaisia haastateltavia??? En ymmärrä niistä aiheista, kvanttiteorioista, tietokoneista ja semmoisista yhtikäs mitään, mutta kuuntelen ne ohjelmat aina alusta loppuun, jos juttua tekevät vakidaamit. Kuuntelen korvat höröllä, huuli pyöreänä, silmät hämmästyksestä ymmyrkäisinä.

  Näin alkaa kanavalle tullut pitkä palaute, josta luen nyt suurimman osan. Näin posti jatkuu:

  Joskus melkein saa jotain käsitystäkin niistä asioista... vaikka ei se ole edes tarpeen. Ohjelmat ovat kiinnostavia monella tavalla! Toimittajat, jotka näitä juttuja tekevät, tänään Sisko Loikkanen ja Virpi Väisänen, ovat loistavia. Usein kuulee, kuinka haastateltava on ensin vähän kireä, nyreä tai jännittynyt, mutta oikeitten kysymysten johdattelemana rentoutuu ja alkaa innostuneesti selittää asiaa - tavallisella rennolla kotikielellä. Mitäpä aina asiasta, vaikkei ymmärräkään. Ymmärtää edes, että onpa kiinnostava asia.

  Kiitos myös musiikin Eva Tigerstedtille, Lotta Emanuelssonille ja Outi Paakkaselle hyvästä työstä ja monista ihanista ohjelmista! Ja kiitos myös Maija Eloheimolle ja Brysselin koneelle, paljon on ollut mielenkiintoista asiaa! Ei moni asia siinäkään itseä ihmeemmin hipaise, mutta on kiva tietää. Kaikki tieto on mielenkiintoista, kun sen tarjoaa miellyttävä ja asiansa osaava toimittaja.

  No, nyt on tullut kehuttua vain naisia, mutta suuri kiitos myös Kare Eskolalle (radiossa Klassinen Suomi on paljon mukavampi ja antavampi, vaikka teevee antaa monille kasvot) ja Juha-Pekka Rantalalle, joitten ohjelmat ovat suosikkejani. Aristoteleen kantapää pitää myös aina kuunnella.

  Kurja juttu sen sijaan, että kanavaa voi ryhtyä kuulemaan vasta 10-11 jälkeen! En tottavie ala pilata päivääni kuuntelemalla heti päivän aluksi irtisanomisista, hallitusriidoista, maanjäristyksistä jms. Enkä sekavalla kevyen musiikin konsertilla, jossa tulisi varmaan paljon lempijazzianikin, mutta - yyyööööök! - hirveästi iskelmäsössöä, jota en missään tapauksessa halua kuulla.

  Kiitos kaikille! Parhaansa kai kaikki yrittävät. Hyvää jatkoa!

  Paljosta on tuon palautteen lähettäjä ilahtunut, vaikka aamut ja aamupäivät eivät häntä miellytäkään. Juuri niistä taas tuntuu pitävän seuraavan postin lähettäjä:

  Onpa merkillistä, että nauliudun likipitäen joka päivä aamuhartaudesta alkaen kuuntelemaan Radio ykköstä, vaikka usein saatan ensin ajatella, että tuo tai tämä aihe ei oikein kiinnosta, esimerkiksi neurotalous tai Filippiinien vaalit. Noista ja monituisista muista aiheista olen viime aikoina kuunnellut pitkät pätkät radiosta. Olen käsityöläinen ja teen työtäni yksin. Kiitos, että samalla tulen kuulleeksi asioista, joiden pariin en muuten etsiytyisi!

  Radio siis yllättää niin kuin sen ainakin minusta pitääkin tehdä, tai siis radion innostuneet toimittajat yllättävät. Hieno juttu! Kolmaskin palautteen antaja on samankaltaisilla linjoilla:

  Esko Salervolla on armoitettu lahja lukea taivaallisesti ja sävyin kirjoja. Putkinotkosta en välitä tippaakaan, mutta Salervon tapa lukea on saanut senkin tuntumaan kiinnostavalta! Salervolle pitäisi myöntää jokin Vuoden Lukija-titteli tai vastaava! Parhaat kiitokset sinulle Esko Salervo lukemisesi aiheuttamasta ilosta!

  Putkinotkon ja Esko Salervon ystäville tiedoksi, että Putkinotkoa on luettu radiossa jo lähes 80 jakson verran, ja sarja jatkuu vielä kesäkuun. Jos luenta on mennyt ohi korvien, kaikki noin kahdeksanminuuttiset jaksot löytyvät Areenasta.

  Kiitos kaikesta postista! Kertokaa meille, mistä Radio 1:ssä pidätte ja mistä ette. Sähköpostiosoite on yle.radio1@yle.fi. Ja katuosoite on Yle Radio 1, PL 8, 00024 Yle.

  Hyvää äitienpäiväviikonloppua kaikille äideille, äidiksi tahtoville ja äitien lapsille!

  Anna Simojoki

  Radio 1 vastaa 7.5.2016

 • Oli vappuaatto tai ei, niin palautetta tulee lukea. Aloitetaan moitteista:

  ”Kuuntelin Yle Areenasta Todellisia tarinoita sarjasta ”Kaiken maailman marseljeesit”-ohjelman, joka kertoo Ranskan kansallislaulun Marseljeesin historiasta.
  Ohjelmassa kerrottiin että Yhdysvaltain Ranskan suurlähettiläs Benjamin Franklinistä olisi tulut myöhemmin Yhdysvaltain presidentti.
  Franklin ei ole ollut koskaan Yhdysvaltain presidentti. Franklin toimi elämänsä aikana ainostaan Pennsylvanian osavaltion kuvernöörinä ja Yhdysvaltain postilaitoksen pääjohtajana.

  Hän oli yksi niistä Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen allekirjoittajista joista ei tullut kuitenkaan koskaan presidenttiä. Muut olivat John Hancock ja John Morton.”

  Kirjoittaja on aivan oikeassa. Benjamin Franklin toimi monella alalla tiedemiehestä suurlähettilääksi, mutta Yhdysvaltain presidentiksi hän ei milloinkaan noussut. Mainitun dokumenttiohjelman puolustukseksi täytyy kuitenkin sanoa, että Benjamin Franklin kyllä toimi Pensylvanian osavaltion presidenttinä vuodesta 1785 vuoteen 1788. Vasta vuonna 1790 Pensylvanian lainsäädäntöä muutettiin niin, että presidentin virasta tuli kuvernöörin virka. Tämä osaltaan kertoo siitä melkein sata vuotta kestäneestä prosessista, jonka aikana Yhdysvalloista muotoutui sen kaltainen liittovaltio, mikä se nykyään on. Saa nähdä kuinka kauan Euroopan yhdentyminen kestää.
  Kiitos ajatuksia herättäneestä palautteesta. Kyseinen dokumentti ”Kaiken maailman Marseljeesit” on siis jo Areenassa, mutta radiosta sen voi kuulla huomenna tältä kanavalta kello 18.00.

  Sitten toiseen moitteeseen:

  ”Aikaisemmin olen kehunut YLE 1:tä siitä, että se ainoana radiokanavana huomioi ohjelmissaan juhlapyhät. Mutta nyt... Vappuaattoilta on pelkkää jazz-musiikkia! Vappuaattona valvoskellaan pidempään, ehkä mökillä jo oleillaan ja kevättä juhlitaan. Aikaisemmin saattoi kanavalta kuunnella vappusäveliä ja kevääseen sopivaa musiikkia mutta nyt siis ei. Luulen, että jazz-musiikki on kanavan vähiten kuunneltua ohjelmaa joten ratkaisu tuntuu oudolta. Miksi tätä jazz-ohjelmistoa ei olisi voinut lähettää vappupäivänä koska sunnuntai-illat ovat muutenkin jazz-musiikille varatut. Toivottavasti tästä 30.4. päivästä ei tule toistuvasti tällaista jazz-päivää Radio 1:een.”

  No voi voi. Me kun niin iloitsimme siitä, että Euroradion jazz-ilta sattui vappuaattoon. Ajattelimme sen sopivan hyvin, mutta ymmärrän toki, ettei se voi kaikkia miellyttää. Kyseessä on siis Kansainvälisen jazzin päivän erikoislähetys. Täällä Yle Radio yhdessä se alkaa tänään kello 19 uutisten jälkeen ja jatkuu aina kello kahteen saakka. Luvassa on hienoa ohjelmaa Euroopan eri kolkista: muun muassa suoria jazzkonsertteja Prahasta ja Skotlannin Aberdeenista. Toimittajana ohjelmassa on Markus Partanen. Tämä on ainakin minun aikanani ensimmäinen tämän tyyppinen Eurojazz-lähetys, enkä vielä osaa sanoa, onko siitä tulossa perinne.

  Joka tapauksessa muuta keväistä ja vappumaista musiikkia kuullaan ennen jazz-iltaa vaikkapa Faunin iltapäivässä. Huomenna, varsinaisena Vapun päivänä, radioimme esimerkiksi Helsingin kaupunginorkesterin perinteisen Vappumatinean kello 14.00 ja illalla kello 19 uutisten jälkeen ikään kuin vastapainoksi on luvassa työväenhenkinen äänilevykonsertti ”Pätkätöistä leipäjonoon”. Mielestäni melkoisen monipuolinen kattaus on siis luvassa.

  Loppuun vielä yksi kiitos ja senkin esitän minä itse: Nettisivuillamme kyselemme Yle Radio 1:n kuuluvuusongelmista, joita tiedämme olevan runsaasti. Kuitenkin olen todella ilahtunut siitä aktiivisuudesta, jota olette osoittaneet kyselyä kohtaan: jo yli 800 tarkkaa vastausta ympäri Suomea. Vaikka onkin ikävää, että kuulumme paikoittain niin huonosti, nämä tarkat vastaukset auttavat meitä pyytämään korjausta tilanteeseen. Mikäänhän ei tässä maailmassa tapahdu nopeasti, mutta tämä on iso askel parempaa kohti. Kiitoksia teille siitä.

  Muutakin palautetta otetaan mieluusti vastaan joko nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi.

  Myös suoraan minulle voi lähettää postia sähköpostitse osoitteeseen kaj.farm@yle.fi tai sitten perinteisen postin kautta osoitteeseen: Kaj Färm PL 8, 00024 Yleisradio.

  Oikein iloista vappua kaikille.

  Kaj Färm

  Radio 1 vastaa 30.4.2016

 • Hyvää lauantaita. Nyt se sitten tapahtuu: tässäkin ohjelmassa puhutaan Sotesta. Uskolliseksi kuuntelijaksemme esittäytyvä lääketieteen lisensiaatti Mikko on nimittäin hyvin tuohtunut siitä, miten vääristyneesti hänen mielestään puhutaan Sotesta ja siihen liittyvään asiakkaan valinnanvapauteen. Häntä ärsyttää se, että myös Ylessä kuten lehdistössäkin annetaan ymmärtää, että sote-alalla olevat yritykset olisivat jotain ylikansallisia mammuttiyhtiöitä, jotka tähtäävät suomalaisten rahojen varastamiseen jonnekin Panamalaisille tileille. Näin Mikko jatkaa:

  ”Tämä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Sote-alalla toimii pääasiassa suomalaisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Oikeanlaisella lainsäädännöllä tällaisia pieniä paikallisia yrityksiä voisi syntyä Suomeen huomattavasti lisää. Ainoa tuollainen pelottava monikansallinen alan yritys on Attendo, jolla on toimintaa myös muissa Pohjoismaissa. Kaikki muut alan yrittäjät ovat suomalaisia firmoja, jotka palkkaavat suomalaisia työntekijöitä ja kaikki nämä maksavat veronsa Suomeen, jotta muun muassa julkiset toimijat saisivat rahoituksensa. Lakatkaa siis toistamasta papukaijojen lailla pelottelua keskittyneistä sote-alan jäteistä. Esimerkiksi kaupan ala on oikeasti Suomessa hyvin keskittynyttä – siitä olisi syytä olla huolissaan eikä siitä, että Suomeen syntyisi uusia pk-yrityksiä sosiaali ja terveysalalle.”

  Näin siis Mikko. Hyvä puheenvuoro, vaikka siinä ei käynytkään tarkemmin ilmi, missä ohjelmissa erityisesti olisi tällaisiin painotuksiin syyllistytty, otaksun, että kohde on erityisesti uutis- ja ajankohtaisohjelmat. Asia on nyt tullut esitetyksi ja kiitoksia tästäkin palautteesta.

  Kiitostakin on tullut esimerkiksi musiikkivalinnoista. Tässä ote Järvenpäästä tulleesta kirjeestä:

  ”Teemu Sipilä on suosikkini valitsemaan musiikkia ohjelmiin kuten ”Klassista kahteen” tai ”Aamusoitto”. Toivonkin, että sävellysten valitsijat ilmoitettaisiin etukäteen eikä vain ohjelman jälkeen, jotta voisi keskittyä paremmin siihen, mitä on tulossa. Viime aikoina on kuitenkin tullut uusia tuntemattomia valitsijoita, joilla on samantapaisia mieltymyksiä kuin Sipilällä ja minulla, erityisesti kauniita pianokappaleita.”

  Välitän kiitokset toimittaja Sipilälle, jonka kyvyt on muuten huomattu muuallakin. Teemu Sipilälle nimittäin myönnettiin menneellä viikolla Helsingin yliopiston vuoden 2016 Pacius-palkinto. Perusteena oli Teemun merkittävä ja ansiokas toiminta Helsingin yliopiston konserttien ja musiikin alan esitelmäsarjojen kehittämisessä. Onnitelkaamme häntä siis tästäkin.

  Luen tähän vielä yhden toiveen, mikä liittyy musiikkiohjelmistoon sekin:

  ”Toivoisin, että esimerkiksi Radion Sinfoniaorkesterin konsertteja esitellessään muuten aivan ihanat toimittajat Lotta Emmanuelsson sekä Outi Paananen ilmoittaisivat sinfonioiden osat nimeltä. Näin olisi helpompi seurata konserttia.”

  Välitän tämän toiveen heille.

  Kiitoksia jälleen kerran yhteydenotoistanne ja toivon niitä myös lisää.

  Palautetta voi lähettää joko nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi.

  Myös suoraan minulle voi lähettää postia sähköpostitse osoitteeseen kaj.farm@yle.fi tai sitten perinteisen postin kautta osoitteeseen: Kaj Färm PL 8, 00024 Yleisradio.

  Kevät on vielä melko viileä, mutta kaunis se on joka tapauksessa. Nautitaan siitä.

  Kaj Färm

  Radio 1 vastaa 16.4.2016

 • Hyvää lauantaita!

  Yle Radio 1:n vaihtevasta kuuluvuudesta tulee meille palautetta aika ajoin. Tällaisen viestin saimme sähköpostitse alkuviikosta:

  Miksi yle radio yhden kuuluvuus muuttui tänä aamuna klo 9 jälkeen aivan surkeaksi? Asemaa ei saa esille pihdeilläkään. Pelkkää kaameaa rahinaa ja muita asemia päällekkäin. Taajuus on normaalisti 90,7. Muutenkin ykkösen kuuluvuus on heikoin. Kaikki mainoskanavat kyllä pauhaavat. Missä on vika? Olen närkästynyt, koska tämä on minulle ainoa oikea kanava. Olen koittanut saada kanavaa esiin kolmella eri radiolla, jotka sijaitsevat eri puolilla taloa.

  On vaikea sanoa, mistä tämä nimenomainen ongelma on johtunut. Esitän kuitenkin valistuneen arvauksen. Yle Radiolla 1:llä on kymmeniä lähetinasemia Suomessa. Lähetinasemien verkkoa ylläpitää Digita, joka huoltaa lähetinasemia säännöllisesti, joskus jopa viikoittain. Väliaikaisissa kuuluvuuspulmissa syy saattaa piillä verkon huoltotöissä. Digitan verkkosivuilla listataan verkon huolto- ja vikatietoja varsin hyvin. Jos radio ei yllättäen tahdo kuulua, Digitan sivuilta voi etsiä selitystä.

  Radio 1 tosiaan kuuluu keskimääräistä radiokanavaa heikommin monin paikoin, silloinkin kun mitään ei huolleta. Viime vuonna paransimme Yle Radio 1:n kuuluvuutta hankkimalla laitteen, jolla säädettiin keskiverrot äänenvoimakkuudet kuulumaan aiempaa selvemmin, siis ne melko hiljaiset ja suht kovat äänet.

  Tämä paransi kuuluvuutta aika mukavasti, mutta kaikkia Radio 1:n kuuluvuuspulmia uudistus ei poistanut. Siksi haluamme nyt kartoittaa, millä seuduilla kuuluvuus on erityisen kehno. Tähän tarvitsemme teidän apuanne, armaat kuuntelijat.

  Olemme laatineet Radio 1:n kuuluvuudesta kyselyn, johon pyydämme teitä vastaamaan, jos olette huomanneet kanavan kuuluvuudessa ongelmia. Kysely löytyy Radio 1:n nettisivulta osoitteesta yleradio1.fi.

  Kysymme perinteisestä FM- eli ULA-kuuntelusta, emme nettiradiosta. Rätiseekö mökkiradio usein? Eikö keittiöradiosta kuulu Radio 1, vaikka muut kanavat löytyvät? Entä auto? Katkeaako Radio 1:n kuuluminen aina samassa kohdassa työmatkaa?

  Toivomme, että vastaukset tulisivat nimenomaan nettikyselyn kautta. Jos teillä ei ole nettiä käytössänne, voitte lähettää tietoa kanavan kuuluvuuspulmista myös kirjeitse. Kertokaa silloin ainakin kolme asiaa. Ensinnäkin tarkka osoite, jossa kanava kuuluu huonosti. Toiseksikin kirjatkaa, millä taajuudella Radio 1 kuuluu kehnosti. Ja kolmanneksikin kertokaa, onko kyseessä maaseutu, taajama vai kaupunki. Siis tarkka osoite, radiotaajuus ja vielä se, koskeeko pulma kuuntelua maaseudulla, pienehkössä taajamassa vai kaupungissa.

  Kuluneella viikolla on muuten valittu viime vuoden parhaat kuunnelmat. Tällä kertaa Sokeain kuunnelmaraati piti onnistuneimpana kuunnelmana Radio 1:ssä lähetettyä Ikimaata. Ikimaa kertoo saastuneesta Itämerestä. Palkintoraadin mukaan Ikimaassa yhdistyvät loistava äänisuunnittelu ja toimiva käsikirjoitus. Sokeain kuunnelmapalkinnon kunniaksi Ikimaa uusitaan Radio 1:ssä huomenna sunnuntaina klo 15.00 ja vielä maanantaina klo 19.03.

  Kiitos kaikesta postista ja hyvää viikonloppua!

  Anna Simojoki

  Yle Radio 1 vastaa 9.4.2016

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä