Radio 1 vastaa

Moni nauttii sunnuntaiaamuisin musiikista

 • 4 min
 • Ohjelman kuunteluaika on päättynyt

Radio 1:n vastaava tuottaja Anna Simojoki käy läpi kuuntelijapalautetta.

Lähetykset

 • la 22.9.2012 15.37 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Yle Radio 1:ssä on perinteisesti vietetty teemaheinäkuuta. Tänä vuonna sydänkesän teema on Itämeri. Radiossa se tarkoittaa etenkin musiikin, luonnon ja historian heinäkuuta. Tiedettä, kulttuuria, asiapuhetta ja draamaa.

  Itämeren heinäkuun aikana kanavan ohjelmissa kierrellään saaristokunnissa, mietitään ilmastonmuutoksen vaikutuksia, tutkitaan hylkyjä ja kalastetaan. Lisäksi rakastutaan ja erotaan kylmän sodan erottamissa maissa, polskutellaan kylpylässä ja pureudutaan kirkkokuntien oppiriitoihin uskonpuhdistuksesta nykypäivään. Musiikki soi, ja sukulaiskielet tulevat tutuiksi.

  Kokonaisuuden kantavaksi ajatukseksi nousee Itämeri kulttuurin merenä. Itämeri on väylä, jota pitkin Suomi on saanut valtavasti vaikutteita niin tieteissä kuin taiteissakin. Meren yli on kuljettu myös kauppaa käyden, matkustellen ja sotien. Nykyään meri yritetään säilyttää elossa myös jälkipolville. Teemakuukausi kertoo kaikesta tästä ja paljosta muustakin.

  Nyt kesästä ajankohtaisiin palautteisiin. Tässä yksi:

  Hei, haluaisin kiittää Sisko Loikkasta ja Tiedeykköstä mielenkiintoisesta ohjelmasta jota ei väsy kuuntelemaan. Erityisesti kevään aikana lähetetyt jaksot, joissa kolme viisasta (Michelsen, Gothoni & Pietiläinen) keskustelevat, ovat radiota parhaimmillaan! Viime kesänä taisi tulla samalla kokoonpanolla käytyjä keskusteluja uusintoina muutaman vuoden takaisista arkistomateriaaleista ja nyt mieltäni on suuresti ilahduttanut, että samaa kokoonpanoa on päässyt kuulemaan enemmän. Lisää tällaista!

  Perjantaiden Tiedeykkösissä on tosiaan tullut muun muassa pitkiä keskusteluja. Viimeksi sellainen oli viime viikon perjantaina, ja aiheena oli sivistys ja tiede viihteen puristuksissa. Toimittaja Sisko Loikkanen keskusteli professori Kalle Michelsenin, professori Rene Gothonin ja kirjankustantaja Kimmo Pietiläisen kanssa. Jos ohjelma jäi kuulematta, se löytyy Areenasta. Aika moni ohjelman on jo kuunnellutkin verkossa, yli 1 300 ihmistä.

  Toinen palaute koskee Koraania, jota selitetään ja luetaan Radio 1.ssä joka lauantai ja sunnuntai.

  Olette julkaisseet ohjelmasarjan Koraanista ja kiitos siitä. Toivoisin kuitenkin erillistä sarjaa pelkästään Koraanin suurista, jotka voisi ladata matkapuhelimeen ja kuunnella tarvittaessa. Keskusteluja en yhden kuuntelukerran jälkeen tarvitse, mutta Koraanin haluaisin kuunnella useampaan kertaan.

  Radion Koraani-sarja päätyy Areenaan sekä jakso kerrallaan että suura kerrallaan. Areenasta voi siis kuunnella joko selityksen ja sen perään luetun Koraani-katkelman tai sitten pelkät Koraani-osuudet. Pelkkä Koraanin-luku kuitenkin päätyy Areenaan suura eli luku kerrallaan.

  Koraanissahan on 114 suuraa, ja Koraania luetaan Radio 1:ssä islamilaisen rukouskäytännön mukaisesti. Siksi luenta jakautuu 60 jaksoon. Käytäntöön kuuluu se, että suurat saattavat katketa kesken ja jatkua seuraavassa jaksossa. Me julkaisemme suurat kokonaisina Areenaan aina sen jälkeen, kun ne on luettu loppuun saakka radiossa. Tähän mennessä suuria on luettu kokonaan kuusi. Parhaillaan on menossa on Kumpujen suura, joka päättyy nyt sunnuntaina. Sen jälkeen tuokin suura löytyy Areenasta, josta sen voi ladata itselleen kuunneltavaksi.

  Kiitos kaikesta postista! Hyvää viikonloppua!

 • ”Puhutaan välillä muustakin kuin musiikista!” Näin pontevasti aloittaa viestinsä Arto ja jatkaa: ”Muistojen bulevardit ja klassisen musiikin esplanadit ovat ihan kivoja ohjelmia ja varmaan tarpeellisia, mutta eiköhän niistä ole puhuttu jo tarpeeksi. Minulle tärkein Radio yhden anti on puheohjelmat: Kalle Haatanen, Leikola ja Lähde, Sari Helin, Roman Schatz, Heikki Peltonen, Juho Pekka Rantala, Maija Elonheimo ja monet muut ohjelmatekijät ovat erinomaisia omilla aloillaan, mutta yksi puuttuu: Joskus viime vuonna eräs kuuntelija ehdotti kattavaa sarjaa filosofiasta. En enää muista, mitä siihen vastattiin, mutta ainakaan sellaista ohjelmaa ei ole tullut. Kalle Haatanen saattaa joskus aihetta sivuta, mutta se ei riitä. Pitäisi olla sellainen radioon sopiva filosofian peruskurssi antiikin filosofeista nykypäivään. Ei tarvitsisi olla kauhean pitkiä ja perusteellisia luentoja, vaan napakoita esityksiä siitä, mistä missäkin aatteessa ja ajatuksessa on kysymys.Aristoteleestä Marxiin ja takaisin. Ajatelkaa, mikä tiedon aarreaitta ja kulttuuriteko siitä tulisi! Sitä voisivat Areenasta käyttää sitten koululaiset, opiskelijat ja kaikki kiinnostuneet iästä riippumatta. Se olisi todella Yle radio 1:lle ja koko Yleisradiolle sopiva sivistyshanke.”

  Näin kirjoitti Arto Helsingin Käpylästä.

  Kiitoksia todella mielenkiintoisesta ideasta. Filosofia-ohjelmia on aika ajoin kyselty ja varmaan sellaiselle olisi niin sanotusti tilausta. Kyseessä olisi valtava hanke, joka tarvitsisi todella asiantuntevan taustatiimin, mutta lupaan esittää ajatusta eteenpäin täällä Yleisradiossa.

  Puheohjelmat ovat muutenkin keskiössä tällä viikolla. Tämä viesti tulee jostain päin Savoa:

  ”Hei, oivallisten radio-ohjelmien vastaavat!
  Kalle Haatanen on loistava keskusteluohjelma ja juontaja vanhanaikaisesti sivistynyt ja hyvä puhuttamaan haastateltavia. Kiitos siis niistä ohjelmista!
  Ykkösaamun kolumnistit avaavat myös tuoreita näkökulmia moniin asioihin, varsinkin Terttu Utriainen ja Hannu Reime. Merja Rehnin kolumnoinnista en tosin pidä, mutta ehkä silläkin on kuulijansa.
  Summa summarum: ilman Ylen Radio 1:tä tulisin hulluksi!
  Iloisin terveisin - Nimimerkki Ranta-asukas Savosta”

  Kiitoksia palautteesta ja välitämme kiitokset tekijöille.

  Puheohjelmaan liittyy seuraavakin viime maanantaina saapunut sähköposti:

  ”Kertokaa Roman Schatzille eritykset kiitokset tämän päivän henkisesti virkistävästä ohjelmasta Seija Sarttin ja Lasse Lehtisen kanssa näin masentavan vaalituloksen jälkeisenä päivänä. Pidän Roman Schatzin tyylistä vetää asiaohjelmaa, ei ohjelmien tarvitse olla aina kuolemanvakavaa vaikka tärkeistä asioista onkin kyse. Seuraavaa ohjelmaa odotellessa. Kiitos!”

  Roman Schatzin vaalien jälkeisen aamun ohjelma on saanut paljon kiitosta muutenkin. ”On siinä mies paikallaan”, totesi eräskin kuuntelija minulle puhelimessa.

  Tällä kertaa keskityimme asiaohjelmiin, mutta kaikesta muustakin saa toki lähettää palautetta ja uusia ideoita.

  Väylät palautteelle ovat tutut: joko Yle Radio yhden nettisivujen kautta tai sähköpostitse: yle.radio1@yle.fi. Ja hyvä keino on lähettää postia suoraan minulle osoitteeseen Kaj Färm, PL 6, 00024 Yleisradio.

  Kevät sen kuin etenee. Ajatelkaapa: viikon kuluttua on vappu jo ohi!

  Kaj Färm

  Radio 1 vastaa 25.4.2015

 • Moni kanavalle tuleva palaute liittyy jotenkin Yle Areenaan. Me suomalaiset olemme loppujen lopuksi aika lyhyessä ajassa ottaneet Areenaan omaksemme.

  Tässä yksi Areenaa liippaava palaute, jossa samalla kehutaan hyviä ohjelmia:

  ”Täytyy kehua vakiosuosikkieni (joiden takia en kuuntele muita kanavia) lisäksi Eva Tigerstedtin ja Osmo Tapio Rauhalan tyylikkäät klassikoiden ja Sibeliuksen sinfonioiden esittelyt. Niihin pitää palata välillä Areenassakin!”

  Osmo Tapio Räihälän Sibelius-sarja Sinfoninen takoja on tosiaan kiinnostava. Sarja käy läpi Sibeliuksen kehitystä säveltäjänä ja esittelee mestarin seitsemän sinfoniaa. Säveltäjän elämää seurataan tarinoiden, ja musiikki käy suoraan sydämeen. Sarja alkoi maaliskuussa, ja Areenassa ovat vielä muutaman päivän ajan kuunneltavina kaikki sarjan jo lähetetyt neljä osaa.

  Myös Eva Tigerstedtin Klassikkoparatiisi löytyy Areenasta. Viimeksi Eva esitteli Robert Schumannin viulukonserton, joka aikoinaan jäi 80 vuodeksi esittämättä. Edellisviikolla Klassikkoparatiisi johdatti Kaija Saariahon ymmärtämiseen. Sekä Klassikkoparatiisi että Sinfoninen takoja tulevat radiosta tiistaisin.

  Toinen palaute koskee klassikkoluentaa:

  ”Radioteatteri esittää äänikirjaa Sompio: Mutta enää ei voi kuunnella rakastettavaa Sompiokirjaa, jos on töissä iltaan! Miksi ihmeessä osat tulevat vain suorana? Sompio on kansallinen kulttuuriteko, kuten Kalevala, paljon laajempi ja mahtavampi, sillä se on elettyä elämää. Yksi Suomen historian tärkeimmistä ja upeimmista muistiinmerkinnöistä.”

  Radioteatterin klassikkoluenta tulee radiosta maanantaista perjantaihin kello 18:20. Tarina jatkuu aina siitä, mihin se edellisellä kerralla jäi. Jos jokin osa jää kuulematta, sen voi kuunnella Areenassa, sillä ohjelmasarjalla ei ole uusinta-aikaa radiossa.

  Kaikki Radio 1:n kymmenet ohjelmat eivät voi saada uusinta-aikaa, sillä muutoin kanava muuttuisi uusintamyllyksi, ja ohjelmanimikkeitä olisi pakko karsia. Mitä sitten uusitaan ja mitä ei? Valintaan vaikuttaa moni asia, eikä yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua ole olemassakaan. Pohdimme muun muassa, mikä kellonaika on luonteva minkäkinlaiselle ohjelmalle, mitä te kuuntelijat olette toivoneet ja millaisesta juoksutuksesta tulee toimivin kokonaisuus.

  On selvää, että yhdelle kuuntelijalle sopiva ratkaisu onkin toiselle hankala. Siksi Areena on tärkeä palvelu, varsinkin kun sitä voi käyttää myös älypuhelimella tai tabletilla. Kannattaa tutustua!

  Kuluneella viikolla on muuten valittu viime vuoden parhaat kuunnelmat. Tällä kertaa Sokeain kuunnelmaraati piti onnistuneimpana lastenkuunnelmaa Kuinka-Kum-Maa on kaikkialla. Tuo kuunnelmasarja on lähetetty Yle Puheessa lokakuussa 2014.

  Toiselle sijalle tuli Radio 1:ssä lähetetty Tiikerihai ja kolmanneksi tuli samaten Radio 1:n kuunnelma Valelääkäri. Voittajakuunnelma Kuinka-Kum-Maa on esitetty Yle Puheessa nyt lauantaiaamuna 18.4.. Toiselle ja kolmannelle sijalle yltäneet kuunnelmat uusitaan Radio 1:ssä. Valelääkäri tulee huomenna sunnuntaina klo 15.00 ja Tiikerihai maanantaina klo 19.03. Kaikki kolme voittoisaa kuunnelmaa löytyvät myös Areenasta.

  Kiitos kaikista posteista ja hyvää viikonloppua!

  Anna Simojoki

  Radio 1 vastaa 18.4.2015

 • ”Kaunis kiitos Yle Radio 1:lle pääsiäisen ajan klassisen musiikin ohjelmista, niin sielua hoitavaa ja rauhoittavaa musiikkia on saanut kuunnella.”

  Pääsiäisenajan ohjelmistoa on paljon kehuttu, niin musiikkia kuin puheohjelmiakin hartauksia unohtamatta. Ristoa on muistettu paljon:

  ”Kiitokset Risto Nordellille kevätohjelmastaan 6.4.! Arseni ja Pirkka-Pekka olivat söpöjä. Torsti Lehtinen oli muutoin vain tuttu ja turvallinen. Sanottavaa oli jokaisella, ja kykyä ilmaista sanottavansa. Ina Collianderin Vihreä pääsiäisenkeli on ihana!”

  Kansainvälistäkin mainetta olemme niittäneet:

  ”Kiitos Ylelle Ortodoksisesta pääsiäisyön aamupalveluksesta, jonka näin sain kuulla Sveitsissä. Suurenmoinen lahja! Hyvä oli pääsiäinen!”

  Mutta eteenpäin mennään. Tämä on aivan tuore palaute koskien viime perjantain ohjelmaa:

  ”Leikola ja Lähde. Hei ja kiitos hauskasta ja osuvasta ohjelmasta joka asetti poliitikkojen pukeutumisen ojennukseen! Parempi kuin hupiohjelmat, ihan oikeasti nauratti eikä kohteita mitenkään silti mollattu. Oli perin juurin osuva ja osaava haastateltava. Saisiko tätä uusintana pikimmiten, koska juuri nyt mitä ajankohtaisin.
  Voisi vielä mainostaa ohjelmatiedoissa!”

  Tämän Leikolan ja Lähteen, samoin kuin kaikki aiemmatkin voi kuunnella Areenasta aivan milloin haluaa. Sitten mielenkiintoinen ehdotus koskien kuunnelmia:

  ”Onko Ylen kuunnelma-arkisto avautumassa jossain vaiheessa esimerkiksi netin kautta kuunneltavaksi? Sieltähän löytyy toinen toistaan upeampia tallenteita eri aikakausilta. Hiljattain tuli tuttavien kanssa puheeksi lapsuusvuosien kesien sadepäivät ja sateen ropinan säestämät kuunnelmahetket. Ikimuistoisimpana niistä Karjakko ja kartanon kummitus, joka oli todella jännittävä - varsinkin isovanhempien maatilalla kesälomaansa viettävästä koulupojasta. Onko kuunnelmia mahdollista toivoa jotain tiettyä reittiä pitkin? (Vertaa Kadonneen levyn metsästys yms.) Toivoisin edellä mainitun kuunnelman esittämistä. Terveisin Ari.”

  Tuollainen arkisto olisi todella hieno juttu, mutta valitettavasti sen toteutumista estää niin sanotut tekijänoikeudelliset seikat. Suomeksi se tarkoittaa rahaa - ja todella suurta summaa rahaa. Mutta ajatus on mahdollinen ja eiköhän sellainen saada joskus toteenkin.

  Toinen idea oli tuo ”Kadonneen kuunnelman metsästys”-ohjelma. Mainio idea, vaikka ohjelmasta tulisi helposti melkoisen pitkä, kun kuunnelmat ovat yleensä lähes tunnin mittaisia. Mutta jonkinlainen ”Toivekuunnelma”-osio esimerkiksi kerran kuukaudessa voisi olla mainio ajatus. Pannaanpa harkintaan.

  Lähettäkää lisää hienoja ideoita ja muuta palautetta. Sen voi tehdä joko Yle Radio yhden nettisivujen kautta tai sähköpostitse: yle.radio1@yle.fi . Ja hyvä keino on lähettää postia suoraan minulle osoitteeseen Kaj Färm, PL 6, 00024 Yleisradio.

  Kaunista kevättä kaikille.

  Kaj Färm

 • ”On surullista, että sunnuntai-aamun kaunis klassinen musiikki on saanut väistyä viihdemusiikin tieltä.” kirjoittaa Terhi.

  ”Meitä on monta, joiden harras pyyntö ja toive on, että saisimme kuunnella klassista musiikkia ennen kirkonmenoja” kirjoittaa puolestaan nimimerkki ”Yle Radio 1:n ystävä”.

  Hieno kirje samasta aiheesta tulee Mikkelistä:

  ”Kiitos Muistojen bulevardi-ohjelmasta, loistava arkiaamujen avaus. Mukikahvia maanantaista lauantaihin, mutta sunnuntaina juodaan äidin vanhoista posliinikupeista, että tietää olevan sunnuntai, sanoi ystäväni jo takavuosina. Siis: minulla ja monella muulla on ikävä Musiikkia vanhasta Euroopasta-ohjelmaa. Antakaa meille takaisin sunnuntaiaamujen ihana rauha!”

  Samalla asialla ovat tamperelaiset ”50-luvun neidot”:

  ”Hei! Elämä olisi vielä ihanampaa, jos sunnuntaisen Musiikkia vanhasta Euroopasta-ohjelman palauttaisitte.”

  No onhan tämä uskottava. Sovitaan siis näillä puheilla, että Musiikkia vanhasta Euroopasta palaa ohjelmistoon. Viikon päästä on pääsiäinen ja silloin ohjelmisto on sen mukainen ilman Muistojen bulevardia, mutta Musiikkia vanhasta Euroopasta palaa sunnuntaiaamuihin 12. huhtikuuta lähtien. Yhteydenottoja on tullut tästä aiheesta paljon ja kiitos kaikesta palautteesta. Kuuntelijoillehan tätä radiokanavaa tehdään ja mielelläni korjaan sellaisen, mikä on vääräksi koettu.

  Samalla kuitenkin tiedän, että monet kuuntelijat ovat tästäkin ratkaisusta pettyneitä.

  Esimerkiksi helsinkiläinen Ulla on erikseen kiitellyt sitä, että saa lauantai- ja sunnuntaiaamuisin kuulla, kuten hän osuvasti luonnehtii ”vanhojen kevyempien klassikoiden parissa. Sillä klassikoitahan muistojen bulevardissakin soi.” Arkisin hän ei työkiireittensä vuoksi ehdi ohjelmaa kuuntelemaan. Eräs kirjoittaja sanoi, että hänelle tulee sunnuntaisista Muistojen bulevardeista aina niin hyvä mieli.

  Mutta huima enemmistö palautteenantajista on toivonut paluuta Musiikille vanhasta Euroopasta ja heitä on nyt kuultu. Kaikkiahan ei aina voi miellyttää, itse asiassa tuskin koskaan.

  On meillä toki paljon tyytyväisiäkin asiakkaita, kuten Åke:

  ” Hienoa, että Radio 1:n kuuntelua hieman muokataan mukavampaan suuntaan.

  Radio 1 on meillä säännöllisessä käytössä, päivittäin mm. Muistojen Bulevardi, Faunin iltapäivä ja paljon muutakin mukavaa. Lauantain toivotut soivat säännöllisesti, ja tietenkin 1950-luvun putkiradiolla.

  Kiitoksia Ylelle tästä hienosta kanavasta.”

  Åke viittaa siihen, että maanantaina otimme käyttöön aivan upouuden pääteprosessorin, mikä on parantanut Yle Radio 1:n huonohkoa kuuluvuutta selvästi. Kaikki ongelmat eivät ole ohi, vaan yhä on alueita, joissa Yle radio 1 kuuluu todella huonosti, mutta parempaa kohti olemme menossa. Kuten kevättä.

  Kiitoksia jälleen kaikesta palautteesta – kuten huomaatte, sillä on merkitystä.

  Nyt, kun tuo Musiikkia vanhasta Euroopasta -ongelma on ratkaistu, voitte muistuttaa meitä muistakin asioista.

  Palautteen antaminen käy kätevästi esimerkiksi kanavan nettisivujen kautta tai sitten vaikka sähköpostitse: yle.radio1@yle.fi . Hyvä ja koeteltu keino on tietenkin lähettää postia suoraan minulle osoitteeseen Kaj Färm, PL 6, 00024 Yleisradio.

  Rauhaisaa viikonloppua

  Kaj Färm

  Radio 1 vastaa 28.3.2015

 • Yle Radio 1:n kuuluvuutta on hiukan parannettu kuluneella viikolla. Varsinainen parannus tapahtuu ensi maanantaina. Eräs kuuntelija huomasi jo nyt tehdyn melko vähäisen muutoksen:

  "Olen ollut huomaavinani muutaman äänentasomuutoksen tällä viikolla. Kuuntelen Yle Radio 1:tä analogisen radion kautta Joensuussa. Ilmiselvästi kuulostaa, että kuuluttajan ääni tulee yllättävän lujaa ja menee paikoittain jopa särölle. En tosiaan tiedä, mistä tämä johtuu. Aikamerkki taasen tulee hiljaa. Johtuukohan se siitä, että kuuluttajan ääni tulee huomattavan voimakkaasti, jolloin kuuluttajaa seuraava aikamerkki kuulostaa hiljaiselta? Osaisitteko valaista asiaa."

  Radio 1:n kuuluvuutta on kohennettu ja kohennetaan lisää. Olemme hankkineet uuden pääteprosessorin eli laitteen, jonka avulla lähetys kuuluu aiempaa voimakkaammin. Muutos on aiheuttanut senkin, että kuuluttajien mikrofoniasetuksia täytyy säätää, jottei ääni kuulostaisi liian lujalta.

  Radio 1 on perinteisesti kuulostanut hiljaisemmalta kuin esimerkiksi Yle Radio Suomi tai Radio Nova. Tähän on monta syytä, joista tärkein on dynamiikka. Useissa Radio 1:n ohjelmissa dynamiikalla eli äänen voimakkuuden vaihtelulla on merkitystä. Esimerkiksi konserteissa täytyy sekä hiljaisten että kovien äänten kuulua laadukkaasti.

  Kevyen musiikin kanavilla on toisin, ja ne muokkaavatkin ääntä melko lailla, jotta lähetys kuuluisi koko ajan mahdollisimman kovaa. Myös Radio 1 muokkaa ääntä, mutta vain lievästi. Lähetyksen huippukohdat kuuluvat Radio 1:ssä yhtä kovaa kuin muillakin radiokanavilla, mutta muulloin Radio 1 on usein muita hiljaisempi.

  Vastedes ero ei ole enää yhtä suuri. Mitä ensi maanantaista lähtien sitten tehdään eri lailla kuin aikaisemmin? No, Radio 1:n uusi pääteprosessori säädetään niin, että välimaaston voimakkuudet kuuluvat aiempaa selvemmin, siis ne melko hiljaiset ja suht kovat äänet. Ääripäät pysyvät ennallaan. Kaikkia Radio 1:n kuuluvuuspulmia uudistus ei poista, mutta osan kyllä.

  Maanantaista alkaen radiosta kuuluvat aiempaa selkeämmin esimerkiksi Muistojen bulevardi ja puheohjelmat kuten Brysselin kone. Ääntä muokataan eniten aamulla ja päivällä, jolloin autokuuntelu ja taustakuuntelu ovat tavallisia. Illalla ääntä muokataan vastedeskin vain vähän, koska ohjelmistossa on muun muassa konsertteja ja kuunnelmia.

  Uusi pääteprosessori otetaan siis kunnolla käyttöön maanantaina kello 9.59. Olkaapa kuulolla, jos voitte!

  Loppuun ylpeä uutinen. Radio 1:n ohjelmille nimittäin satoi palkintoja Koura-rahaston juhlassa Helsingissä torstaina. Kanavan arkiaamujen kruunaamaton kuningas Ykkösaamu sai Vuoden sivistysteko -palkinnon. Viime vuonna lähetetty kuunnelmasarja Tuntematon sotilas taas voitti fiktiosarjan pääpalkinnon, ja Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelma sai erikoispalkinnon. Muita tunnustuksia tuli kanavan ohjelmille neljä, joten ilta oli Radio 1:n näkökulmasta ylenpalttinen.

  Kyseessä olivat siis Koura-rahaston tunnustukset. Koura palkitsee Ylen ja MTV3:n parhaita ohjelmia joka vuosi. Palkinnot ovat radio-, tv- ja nettituotantojen suurimmat Suomessa.

  Kiitos kaikesta kanavalle tulleesta postista! Kertokaa meille, mikä radiossa harmittaa tai ilahduttaa. Sähköpostiosoite on yle.radio1@yle.fi. Paperipostin osoite on Yle Radio 1, PL 6, 00024 Yleisradio.

  Tänään on kevätpäiväntasaus, joten Aurinko siirtyy nyt taivaanpallon eteläiseltä puoliskolta pohjoispuoliskolle. Valoa ja kesää kohti siis mennään.

  Hyvää kevään odotusta!

  Anna Simojoki

  Radio 1 vastaa 21.3.2015

Näytä lisää

Vanhan Areenan löydät vielä

Muualla Yle.fi:ssä