YLE Keski-Suomi

Loeb kellotti kärkiajan Jyväskylän MM-rallin aika-ajossa

 • 2 min
 • toistaiseksi

Sébastien Loeb piti nopeinta vauhtia Suomen MM-rallin käynnistäneessä aika-ajossa Laukaan Ruuhimäessä. Latvala kaasutteli toiseksi ja Hirvonen kolmanneksi.

Lähetykset

 • to 2.8.2012 7.33 • Radio Keski-Suomi

Jaksot

 • Miten Jyväskylän kaupunkisuunnittelussa on otettu näkövammaiset huomioon, se selviää vain kokeilemalla. Jyväskyläläinen Riikka Kannisto kulkee yksin kaupungilla asioilla valkoisen kepin tai avustajansa kanssa. Marja Roiha lähti Riikan kanssa käymään kauppakeskuksessa Jyväskylän ydinkeskustassa ja tarkoitus oli selvittää, missä ovat pahat paikat.

 • Kuvataitelijat Johanna Juvonen ja Biagio Rosa ottivat Yle Keski-Suomelta saamansa haasteen vastaan ja maalasivat taulun pelkillä huulipunilla. Taiteilijapari loihti punilla kankaalle metsän keskellä lepäävän ihmishahmon. Valmis taulu myydään tarjousten perusteella ja tuotto lahjoitetaan Nenäpäiväkeräykseen.

 • Isänpäivää vietetään monissa perheissä perinteisin menoin. Päivään kuuluvat usein kakkukahvit, kortit ja pienet lahjat, mutta mitkä isältä saadut elämänohjeet ja opetukset ovat painuneet parhaiten mieliin? Heli Kaski kyseli isäasioita Kyyjärvellä:

 • Vuokko ja Jouko Huumarkankaan maalaistalon pihapiiri Kyyjärveltä on yltänyt puutarhalehden järjestämässä pihakilpailussa viiden finalistin joukkoon. Suomen paras piha valitaan äänestyksen ja tuomariston arvioiden perusteella marraskuun lopulla. Huumarkankaiden puolentoistahehtaarin puutarhaa on rakennettu työtunteja ja kasvilajeja laskematta jo usean vuosikymmenen ajan. Heli Kaski pääsi tutustumaan Onnelan pihapiiriin Vuokko Huumarkankaan opastuksella:

 • Jyväskylässä kantaesityksensä saanut Narttujuttu paneutuu painavaan asiaan: naisten ja tyttöjen seksuaaliseen itsemääräysoikeuteen. Näytelmän yksi lähtökohta oli Intian joukkoraiskauksia koskenut järkyttävä uutisointi. Ohjaaja joutui Mikko Maasolan haastattelussa pohtimaan muun muassa sitä, voiko äärimmäisen raskasta ja vakavaa aihetta käsitellä komiikan keinoin.

 • Jyväskylässä on syntynyt harvinainen tilanne, kun peräti kaksi kaupungin naisten salibandyjoukkuetta pelaa pääsarjassa. Happee ja O2 JKL ottavat tällä viikolla yhteen tiukassa kotiottelussa. Jussi Lindroosin aamulähetyksessä vierailivat joukkueen maalivahdit Alina Laitinen ja Tanja Matilainen. 27-vuoden ikäerosta huolimatta naisten yhteispeli sujuu.

 • Jyväskyläläinen Amanda Majasaari työskentelee Perhehoitoliiton talous- ja hallintopäällikkönä. Hän oli vielä muutama vuosi sitten ulkoisesti mies. Sukupuolen korjaus on ollut hänelle pitkä ja haastava matka. Radio Keski-Suomen iltapäivälähetyksessä 27. lokakuuta 49-vuotias Majasaari kertoi paitsi matkastaan miehestä naiseksi myös ihan tavallisesta arjestaan.

  Kuva: Matti Myller / Yle.

 • Jyväskyläläinen Kai Koskinen on yksi harvoja länsimaalaisia, jolla on virallinen lupa opettaa perinteistä japanilaista taistelutaitoa, Tenshin shōden Katori shintō-ryū:ta - tai lyhyesti katoria. Koskinen tunnetaan muutenkin intohimoisena samuraikulttuurin ja -historian harrastajana. Miehen elämää koskettavat monet samuraiopit. Esko Pulliainen tapasi Koskisen Aikiken-dojollaan.

 • Uusi kirja sahdista tarjoaa kattavan tietopaketin muinaisesta juhlajuomasta, jota valmistetaan edelleen perinteisin menetelmin. Mika Laitinen, Johannes Silvennoinen ja Hannu Nikulainen matkustivat teosta varten kaikkiaan 8000 kilometriä Suomessa ja Virossa ja keräsivät sahtiin liittyvää kansanperinnettä. Jyväskyläläiset Mika Laitinen ja Johannes Silvennoinen kävivät Radio Keski-Suomen aamulähetyksessä valottamassa sahdin saloja keskiviikkona 21.lokakuuta.

 • Riikka Pennanen vieraili e-pelitapahtumassa ja jutteli Jkl eSports -seuran puheenjohtajan ja kisan selostajan ja tuomarin kanssa.

 • Kanalaissodan varjot ovat pitkät. Erityisen raskaita muistot ovat Keski-Suomessa Jämsän seudulla. Nuori dokumentarista Noora Kytöharju tarttui aiheeseen ja laati dokumentin Kahtiajettu kansa - Jämsänjokilaakson tarina. Ohjaaja vieraili Yle Keski-Suomen lähetyksessä Mikko Maasolan vieraana.

 • Jaana Nyström hullaantui somesta viidenkympin kynnyksellä jätettyään vakituisen palkkatyönsä matkailualalla. Nykyisin hän toimii yksinyrittäjänä ja somekouluttajana. Nyströmillä on sosiaalisessa mediassa yli 1,3 miljoonaa seuraajaa, joten nainen tietää, mistä puhuu. Tietokone ja sosiaalinen media avasi ikkunan aivan toisenlaiseen maailmaan. Tällä hetkellä jyväskyläläinen Nyström elää unelmaansa työskennellen intohimonsa parissa. Elina Kinoksen haasttalema Nyström kertoo, että ennen menestystä piti kuitenkin käydä pohjalla.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Laukaassa valmistettiin 200 kiloa rosvopaistia veteraaneille. Marja Roiha tapasi paistinvalmistusta johtavan Kalevi Rönnqvistin.

Muualla Yle.fi:ssä