YLE Keski-Suomi

Loeb kellotti kärkiajan Jyväskylän MM-rallin aika-ajossa

 • 2 min
 • toistaiseksi

Sébastien Loeb piti nopeinta vauhtia Suomen MM-rallin käynnistäneessä aika-ajossa Laukaan Ruuhimäessä. Latvala kaasutteli toiseksi ja Hirvonen kolmanneksi.

Lähetykset

 • to 2.8.2012 7.33 • Radio Keski-Suomi

Jaksot

 • Koulupoliisi bongaa liikenteessä monenmoista sääntojen rikkomista.

 • Lavatanssin merkeissä on moni pariskunta tavannut toisensa, niin kävi myös tanssinohjaaja Tytti Arimalle ja tanssinopettaja Juhani Tahvanaiselle. Tahvanainen rakastui tanssiin jo nuoruudessaan, mutta Arima vasta kahdeksan vuotta sitten. Sittemmin tanssinohjaajaksi kouluttautunut Arima kertoo seuraavassa Elina Kinokselle, mistä rakkaus tanssiin oikein alkoi.

 • Kun Eine Rautavaara ja metsäteollisuuteen kelpaamattomat lumpit kohtasivat, alkoi uusi ja onnellinen aika. Entinen kodinhoitaja elättää itsensä luomalla ystävällisiä metsäneläimiä. Elina Kinos pääsi vierailemaan Kintaudella Eine Rautavaaran pajalla.

 • Suomen naiset voittivat amerikkalaisen jalkapallon EM-kultaa. Mukana joukkueessa oli kaksi Jyväskyläläistä, Jaguarsin tukimies Tiina Mutanen ja puolustaja Milena Abbas Mamodi.

 • Harry Potter -kirjasarjan suomentanut Jaana Kapari-Jatta lukee mielummin kirjojen suomennoksia kuin alkuperäisteoksia. 60-vuotias Jaana tunnustaa, että hän ei ole lukenut yhtään Enid Blytonin Viisikko -kirjaa, vaikka sarja olikin oman aikansa nuorisohitti. Kapari-Jatta suosittelee kääntäjän ammattia nuorille, mutta sanoo että se ei ole helppo nakki. Se edellyttää kielitaidon lisäksi kaikenlaisen kirjallisuuden lukemista. Jaanalle rakkain nuoruuden lukukokemus on ollut Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen Satupuu. Sen ja Muumikirjat hän on lukenut kulmat pyöreiksi. Monenlaisia kirjoja suomentaneella kääntäjällä on vielä haaveena kääntää Afrikka -aiheista materiaalia.

  Arvo ja Panu Vuorela tenttasivat kääntäjä Kapari-Jattaa Vihtavuoren yläkoululla.

 • 50-luvulla Muuratsalon koulussa oppia saaneet Margit, Riitta, Eeva ja ystävät muistelevat, millaista koulunkäynti oli kuusi vuosikymmentä sitten. He tapasivat viikonloppuna järjestetyssä Säynätsalon saarten yhteisessä luokkakokouksessa. Luokkakokous oli alkusysäys Säynätsalon saarten koulujen 100-vuotis juhlavuodelle.

 • Ylen Rallioradiossa sattuu ja tapahtuu. Tiukan tulosseurannan rinnalla studiotiimissä huuli lentää ja ajatus pätkii. Ohjaamon tytöt ja pojat kuuntelevat lähetystä kieli poskessa ja yhdistelevät parhaat palat koosteeksi mielivaltaisessa järjestyksessä. Ralliradion mokakooste - Olkaa hyvät!

 • Jyväskylän MM-rallin koko kilpailun tuloskoosteessa kuulet Jari-Matti Latvalan matkan Harjun ensimmäiseltä erikoiskokeelta Myhinpään podiumille. 20 erikoiskoetta 8 minuutissa.

 • Onko vesissä eroja? Sitä moni ehkä miettii, mikäli meinaa pullotettua luksusvettä itselleen hankkia. Mutta entäs sitten uimarin kannalta, mitä eroa on polskia merivedessä, järvivedessä tai uimahallissa? Suomen maajoukkueuimari, 21-vuotias jyväskyläläinen Mimosa Jallow on niin sinut veden kanssa, että hän pitää sitä jopa osana itseään. Mutta mitäpä kaikkea vesi on uimarille opettanut ja onko siellä vedessä koskaan pelottanut? Elina Kinos vei Mimosa Jallow`n Jyväskylän Vuorilammelle.

 • Laukaan Asuntomessut järjestettiin Pellosniemen alueella vuonna 2003. Arja ja Jukka-Pekka Räisänen rakensivat alueelle unelmiensa kodin, jossa yhdistyvät kesämökki ja arkikoti samassa paketissa. Talo on kestänyt hyvin aikaa: 12 vuoden kuluessa sisustuksessakin ovat vaihtuneet vain tyynyt ja pikkutavarat.

 • Eläkkeellä oleva historian opettaja Pertti Torikka tuntee Laukaan menneisyyden. Hän on mm. kirjoittanut kirjan Vihtavuoren tehtaiden historiasta. Torikka osallistuu aktiivisesti myös Laukaan Järvilinnassa järjestettyyn aikamatkaan, jossa 1700-luvun arki herätettään uudelleen eloon.

 • Yle Radio Keski-Suomen kyläili Laukaassa 24.7. Suorassa lähetyksessä Laukaan satamassa vieraili monia ohikulkijoita. Vaihtelevasta säästä huolimatta mm. veneilijät olivat löytäneet sataman palvelut. Paikalla piipahti myös Yle Keski-Suomen eläkkeellä oleva toimittaja Liisa Sundberg.

Näytä lisää

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Hankasalmi palkkasi vuosi sitten kuntaan yhteisötaiteilijan kokeillakseen sosiaalityön edistämistä taiteen ja kulttuurin keinoin. Yhteisötaiteilija Suvi Rehell onkin tavoittanut kulttuuritoimintaan uusia asiakkaita ja pystynyt tukemaan monien eri ryhmien kehitystä. Muun muassa Suutarinpuiston leikkimökki on Hankasalmen asemankylän miesryhmän taidonnäyte. Leikkimökin avajaisia juhlitaan perjantaina.

 • Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio myöntää, että valvonta Jyväskylän Saarioisten teurastamolla on pettänyt. Naudan suolia on päätynyt turkiseläinten rehun sekaan, vaikka suolien käyttö rehussa on kielletty tautiriskin vuoksi. Husu-Kallion mukaan asia tutkitaan perinpohjin sekä Evirassa että Saarioisella.

Näytä lisää

Muualla Yle.fi:ssä