YLE Keski-Suomi

Loeb kellotti kärkiajan Jyväskylän MM-rallin aika-ajossa

 • 2 min
 • toistaiseksi

Sébastien Loeb piti nopeinta vauhtia Suomen MM-rallin käynnistäneessä aika-ajossa Laukaan Ruuhimäessä. Latvala kaasutteli toiseksi ja Hirvonen kolmanneksi.

Lähetykset

 • to 2.8.2012 7.33 • Radio Keski-Suomi

Jaksot

 • Ylen Rallioradiossa sattuu ja tapahtuu. Tiukan tulosseurannan rinnalla studiotiimissä huuli lentää ja ajatus pätkii. Ohjaamon tytöt ja pojat kuuntelevat lähetystä kieli poskessa ja yhdistelevät parhaat palat koosteeksi mielivaltaisessa järjestyksessä. Ralliradion mokakooste - Olkaa hyvät!

 • Jyväskylän MM-rallin koko kilpailun tuloskoosteessa kuulet Jari-Matti Latvalan matkan Harjun ensimmäiseltä erikoiskokeelta Myhinpään podiumille. 20 erikoiskoetta 8 minuutissa.

 • Onko vesissä eroja? Sitä moni ehkä miettii, mikäli meinaa pullotettua luksusvettä itselleen hankkia. Mutta entäs sitten uimarin kannalta, mitä eroa on polskia merivedessä, järvivedessä tai uimahallissa? Suomen maajoukkueuimari, 21-vuotias jyväskyläläinen Mimosa Jallow on niin sinut veden kanssa, että hän pitää sitä jopa osana itseään. Mutta mitäpä kaikkea vesi on uimarille opettanut ja onko siellä vedessä koskaan pelottanut? Elina Kinos vei Mimosa Jallow`n Jyväskylän Vuorilammelle.

 • Laukaan Asuntomessut järjestettiin Pellosniemen alueella vuonna 2003. Arja ja Jukka-Pekka Räisänen rakensivat alueelle unelmiensa kodin, jossa yhdistyvät kesämökki ja arkikoti samassa paketissa. Talo on kestänyt hyvin aikaa: 12 vuoden kuluessa sisustuksessakin ovat vaihtuneet vain tyynyt ja pikkutavarat.

 • Eläkkeellä oleva historian opettaja Pertti Torikka tuntee Laukaan menneisyyden. Hän on mm. kirjoittanut kirjan Vihtavuoren tehtaiden historiasta. Torikka osallistuu aktiivisesti myös Laukaan Järvilinnassa järjestettyyn aikamatkaan, jossa 1700-luvun arki herätettään uudelleen eloon.

 • Yle Radio Keski-Suomen kyläili Laukaassa 24.7. Suorassa lähetyksessä Laukaan satamassa vieraili monia ohikulkijoita. Vaihtelevasta säästä huolimatta mm. veneilijät olivat löytäneet sataman palvelut. Paikalla piipahti myös Yle Keski-Suomen eläkkeellä oleva toimittaja Liisa Sundberg.

 • Miksi Laukaa ei halua olla kaupunki, vaan pysyy koostaan huolimatta sitkeästi kuntana? Laukaan tuore kunnanjohtaja Jaakko Kiiskelä pohtii selitystä Virpi Kotilaisen haastattelussa. Elina Kinos puolestan selvittää, millainen olisi valmisteilla oleva ekokoulu. Haastattelut ovat osa Yle Radio Keski-Suomen kyläilyä Laukaassa 24.7.

 • Yle Radio Keski-Suomen kyläili Laukaassa 24.7. Suora iltapäivälähetys tehtiin Laukaan satamasta. Satama on viime vuonna saanut vetäjäkseen uuden nuoren yrittäjän, Jonne Lehtosen. Paljasjalkainen laukaalainen on piristänyt sataman aluetta mm. uudella kesätapahtumalla, Satamafestivaalilla.

 • Rikosylikonstaapeli Harri Koponen palasi keväällä Ukrainasta Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin tarkkailutehtävästä. Maan tilanteen Koponen näkee erittäin vaikeaksi ja ennustaa Itä-Ukrainasta jäätyvää konfliktia. Koponen oli aluksi rauhanturvaaja ja siirtyi vähitellen siviilikriisinhallintaan. Toimittajana Terhi Pirilä-Porvali.

 • Riistakolmioiden laskenta käynnistyi lauantaina koko maassa. Elokuun alkuun mennessä vapaaehtoiset kartoittavat metsäkanalintujen kannan. Odotukset eivät ole korkealla, sillä kylmä kesä vaikeutti lintujen pesintää. Petäjäveden riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Keijo Ekman kertoo, miten varvikossa piileskelevät kanalinnut saadaan laskettua. Toimittajana Pauliina Tolvanen.

 • Suomen luonnossa eletään kesällä huumaavien tuoksujen aikaa. Suomen ainoa parfymööri Max Perttula lepuuttaa nenäänsä parin viikon ajan kotikonnuillaan Viitasaarella. Löhölomaan tuoksuammattilaisella ei kuitenkaan ole aikaa, sillä päivät kuluvat videon kuvauksissa. Kesän aikana kuviksi tallentuvat Maxin tuoksujen syntytarinat ja -maisemat:

 • Heli Rajamäki on järjestänyt suomalaisille unelmalomia jo pian 50 vuoden ajan. Omaa matkatoimistoakin hän on ehtinyt pyörittää yli kolme vuosikymmentä, vuodesta 1984 lähtien. Lomien erikoisnainen ei itse juuri vietä lomaa: hänelle jokainen ulkomaanmatka on myös työtä. Talvet Heli viettää nykyään Mauritiuksella, mutta kesäksi hän palaa kotikonnuille Keski-Suomeen. Marika Paaso kävi Helin kesäparatiisissa kyselemässä, mistä aineksista syntyy hyvä loma ja millaisia ihmisiä meistä suomalaisista lomamatkoilla kuoriutuu. Samalla selvisi sekin, miksi Heli sai Jaipurista vaaleanpunaisen kirjeen.

Näytä lisää

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Hankasalmi palkkasi vuosi sitten kuntaan yhteisötaiteilijan kokeillakseen sosiaalityön edistämistä taiteen ja kulttuurin keinoin. Yhteisötaiteilija Suvi Rehell onkin tavoittanut kulttuuritoimintaan uusia asiakkaita ja pystynyt tukemaan monien eri ryhmien kehitystä. Muun muassa Suutarinpuiston leikkimökki on Hankasalmen asemankylän miesryhmän taidonnäyte. Leikkimökin avajaisia juhlitaan perjantaina.

 • Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio myöntää, että valvonta Jyväskylän Saarioisten teurastamolla on pettänyt. Naudan suolia on päätynyt turkiseläinten rehun sekaan, vaikka suolien käyttö rehussa on kielletty tautiriskin vuoksi. Husu-Kallion mukaan asia tutkitaan perinpohjin sekä Evirassa että Saarioisella.

Näytä lisää

Vanhan Areenan löydät vielä

Muualla Yle.fi:ssä