YLE Keski-Suomi

Loeb kellotti kärkiajan Jyväskylän MM-rallin aika-ajossa

 • 2 min
 • toistaiseksi

Sébastien Loeb piti nopeinta vauhtia Suomen MM-rallin käynnistäneessä aika-ajossa Laukaan Ruuhimäessä. Latvala kaasutteli toiseksi ja Hirvonen kolmanneksi.

Lähetykset

 • to 2.8.2012 7.33 • Radio Keski-Suomi

Jaksot

 • Freestyle -rapin battleissa oikeat sanat ja riimit on löydettävä sekunnin murto-osissa. Se vaatii lahjakkuutta ja kovaa treeniä, sanoo Marko-Tapio Kainulainen.

 • Anneli Jokinen on lukumummmo - ja räppäri. Räppäri hänestä tuli, koska hän ei ymmärtänyt räppiä, mutta sanottavaa oli.

 • Ossi  Valpio on todennut, että on kiva olla hiljaa. Kovalle puhujalle on uudehko löytö, että tullakseen kuulluksi, sana tarvitsee hiljaisuuden.

 • Kansainvälistä Global Game Jam -pelitapahtumaa vietettiin viikonloppuna yli 90:ssä maassa ympäri maailmaa. Tietokonepelien ystävät viettävät 48 tiivistä tuntia toistensa seurassa, tarkoituksenaan luoda maailmaan muutama uusi, nokkela ja viihdyttävä tietokonepeli.

 • JYP Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu keväällä 2016 SM-liigakauden jälkeen. Toimitusjohtaja Kari Tyni jättää yhtiön ja luopuu myös viiden prosentin osuudestaan yhtiössä. Tyni jatkaa tehtävässään vähintään huhtikuun loppuun, mutta tarvittaessa myös juhannukseen asti. Hallituksen puheenjohtaja ja JYPin toinen pääomistaja Jukka Seppänen on aloittanut uuden toimitusjohtajan etsimisen.

 • Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat ovat esimerkiksi Saarijärvellä jo varsin tuttu näky katukuvassa. Millaisia ajatuksia heistä ja kotouttamisesta on 14-vuotiailla yläkoululaisilla? Heli Kaski kysyi ja näin nuoret vastasivat:

 • Koululaiset kauppaavat usein muun muassa kalentereita ja leivonnaisia kerätessään rahaa luokkaretkiä varten. Laukaan Vihtavuoren yläkoululaiset myyvät tänä keväänä omatekoisia värityskirjoja. Osa värityskirjojen myyntituotosta on päätetty lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Noora Hyvätti ja Elina Nieminen valottavat projektia näin:

 • Salmirannan vastaanottokeskukseen Jyväskylässä on saatu lahjoituksena säkkikaupalla leluja, pelejä, kirjoja ja rooliasuja. Lasten leikkipaikkaa ovat kunnostaneet asukkaat ja vapaaehtoiset yhdessä. Oppaina Minna Korhonen, Mariam Hamad ja Helena Järvinen. Toimittaja Riika Raitio.

 • Korpilahden kirkkolahdelta alkaa yli neljän kilometrin mittainen luistinrata. Sen takana on yksi mies, linja-autonkuljettaja Markku Harjula. Markku on omalla ajalla ja omin työkaluin pitänyt rataa kunnossa jo useampana talvena. Riika Raitio kiipesi auralla varustetun traktorimönkijän kyytiin.

 • Jyväskylä saa uuden teatterin. Talliteatteri Julius aloittaa Kuokkalan kartatanon pihapiirissä. Kyseessä on vierailuteatteri, joka etsii nyt kiinnostuneita esiintyjiä. 50-60 katsojaa vetävä teatteri on syntynyt yhteistyössä Kauko Sorjosen säätiön kanssa. Uuden teatterin takana on muun muassa klovni Dodona tunnettu taiteilija Jari Sijamäki, hän piipahti Mikko Maasolan keskipäivävieraana.

 • Japanilaisen 19-vuotias Satoru Yamadan maailmanympärivaellus keskeytyi hetkeksi, kun pihtiputaalaiset huolestuivat nuorukaisen kesäisistä talvivarusteista. Liki puolitoista vuotta jo reissannut Satoru aikoo jatkaa matkaansa vielä neljä vuotta. Satorua auttamaan Nelostiellä pysähtynyt Tiina Pasanen kertoo, että puhdassydäminen reissumies kulkee hyvin luottavaisena ja uskoo, että maailma on hyvä ja ihmiset auttavaisia. Pihtiputaalla Satoru sai tuekseen alati kasvavan Facebook -ryhmän. Tenho Tornberg haastattelee.

 • Sumiaisten kirkossa järjestetään loppiaisena hanurimessu. Vaikka kansan suussa soitin tunnetaan "pirunkeuhkona" ei pahoja jälkipuheita Sumiaisissa pelätä. Loppiaisen kunniaksi paitsi mesutaan hanurin tahtiin, syödään hirvikeittoa - tai hirvirokkaa. Säestyksen Sumiaisten tarjoaa Sumiaisten seudun hanuristit ja keiton paikallinen hirviporukka. Savon kieltä taitava Sumiaisten kappeliseurakunnan pappi Lauri "Late" Pietikäinen vieraili Esko Pulliaisen vieraana keskipäivän lähetyksessä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Joulupukin veljien pukkimarssi hidasti tietoisesti liikennettä Nelostiellä tiistaina puoliltapäivin. Pukinveljet marssivat kiireettömän joulun ja liikenneturvallisuuden puolesta jo kymmenettä kertaa. Punanutut ottivat tällä kertaa kantaa myös hallituksen säästöpolitiikkaan ja ilmastomuutokseen.

  Pukkiveli Jeremias ei ollut moksiskaan, vaikka lunta ei näkynyt missään matkan varrella. Joulumielihän ei ole koskaan säästä kiinni.

 • Laukaassa valmistettiin 200 kiloa rosvopaistia veteraaneille. Marja Roiha tapasi paistinvalmistusta johtavan Kalevi Rönnqvistin.

Muualla Yle.fi:ssä