Ajantasa

Sotshin kisoihin uudessa vireessä?

 • 57 min
 • toistaiseksi

Yhdysvalloissa on kärsitty sään ääri-ilmiöistä alkuvuoden aikana. Soitamme Chicagoon. Sothsi lähestyy - onko vire nousussa nuorten jääkiekkomestaruuden jälkeen? Kuulemme tunnelmia kiekkoliiton ja olympiakomitean ylimmältä johdolta. Puola on suuri EU-maa, jonka painoarvo vain kasvaa. Suurlähettiläs Jari Vilen piipahti studioon. Lopuksi puhumme Brasiliasta, sademetsistä, alkuperäiskansoista ja suomalaisfirmoista kahden Brasilian hyvin tuntevan suomalaistutkijan kanssa. Juontajana Aki Laine.

Lähetykset

 • ke 8.1.2014 14.03 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Shell aikoo aloittaa öljynporauksen Arktiksella ja suomalaiset murtajat avustavat; mielenosoitus ympäristön tuhoamista vastaan alkaa Helsingissä. Eero Heinäluoma ja Tommi Uschanov pohtivat juuri Etyk-vuosijuhlan alla kiristyviä suhteita Venäjään. Kristiina Helenius arvelee, ettei Suomi avaudu risteilymatkustajille. Uutisia puntaroivat Arno Ahosniemi ja Reijo Ruokanen. Kati Lahtinen ja Annu Passoja toimittavat.

 • Ulkoministeriö selvitti kansalaisten käsitykset kehitysavusta. Kepa ry:n edustaja kuvailee leikkausten vaikutuksia. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström kommentoi Fennovoimaa. Kemikaalien yhteisvaikutuksilta meitä eivät määräykset suojele, sanoo europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Kati Lahtinen juontaa.

 • Miten Etyj-selkkaus vaikuttaa Suomen ja Venäjän väleihin, kuulemme mietteet Moskovasta ja ulkoministeri Timo Soinin kannanotot, Soini kanssa esillä myös Kreikka.
  Ruotsin eliitti koolla Visbyn Almedalenissa.Monille nuorille ensimmäinen työpaikka puhelinmyyjänä on karvas kokemus, kun palkka voi isolta osin jäädä työnantajan taskuun. Värityskirjat hurmaavat ja vievät jopa stressiä. Ajantasan toimittajana Jari Mäkäräinen.

 • Etyjin kokous ja matkustuskiellot, ETYJ:n yleiskokouksen presidentti, kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva. Mitä kehitysyhteistyömäärärahojen leikkaaminen käytännössä tarkoittaa, Plan Suomi, ohjelmajohtaja Julia Ojanen.Ulkomaanlehdet, Pasi Myöhänen.
  Fennovoima, kansanedustajat Matti Vanhanen, kesk. ja Pekka Haavisto, vihr. Pöytätennisveteraanit Tampereella. Kesäsarja: kesän huippuhetket, toimittaja ja ohjaaja Olli Pellikka. Juontajana Mira Stenström.

 • Kehärata aukeaa/koko lähetys Aviapoliksen asemalta. Mukana hankejohtaja Kari Ruohonen, Finavian johtaja Ville Haapasaari, VR:n lähiliikennejohtaja Topi Simola, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Niinistö, matkustajia. Juontajana Mira Stenström.

 • Eduskunta lähdössä lomalle, talousvaliokunta vielä Kreikan kimpussa.
  Finnair rekrytoi lentohenkilökuntaa Suomesta! 100 uutta työntekijää.
  Saimaan norppa yritetään pelastaa. Mitä pitäisi kalastajien huomioida?
  Isisin kalifaatti täyttää vuoden.
  Toimittajana Jari Mäkäräinen.

 • Kreikan miljardilasku erääntyy, käteinen on kortilla. Fennovoiman kotimaisuus ja Venäjän intressit, professori Pami Aalto. Säät ovat koetelleet maataloutta, maatalousministeri Kimmo Tiilikainen. Toimittajana Jari Mäkäräinen.

 • Raiskauksesta ja tuomioista on kohuttu paljon. Miltä kaikki tuntuu uhrista? Raiskauskriisikeskus Tukinaisen kriisityön kehittämispäällikkö Heli Heinjoki on kuullut monta tarinaa. Aiheina myös työttömyys ja Suomen asutushistoria. Kati Lahtinen studiossa.

 • Kesällä hakeudumme luonnon lähelle. Kuuntelijat kertovat ekoteoistaan. Toimiiko televisio auringolla? Minne menee jätevesi? Kitketkö vai myrkytätkö puutarhassa? Vieläkö naapurisi pesee matot järvessä? Vieraana asiantuntija Sykestä, toimittajana Kati Lahtinen

 • Sunnuntaina 28.6. vietetään Helsingin Suvilahdessa Tuska-festivaalia. Pääesiintyjänä on legendaarinen Alice Cooper. Miten festivaali toimii ja miksi raskas, metalliksi nimitetty musiikki on Suomessa vuodesta toiseen niin suosittua? Ajantasan sunnuntaivieras, promoottori Jouni Markkanen on mies festivaalin takaa ja hän vastaa mm. näihin kysymyksiin. Toimittajana Jari Mäkäräinen

 • Ranskassa räjähdys kaasutehtaassa - terroria? Kreikka-päätös ja euro. One Direction -yhtye hurmaa Helsingissä. Mitä merkitystä on valtion vakoilulla, kun yritykset tietävät meistä jo kaiken. Viikon uutisia mm Pride-viikkoa, Guggenheimia ja normien karsimista arvioimassa Setasta Panu Mäenpää ja Kulttuuria kaikille - palvelusta Rita Paqvalén. Toimittajana Jari Mäkäräinen.

 • Kreikan talouspäivitys Brysselistä. Historiaa on muuneltu tilanteen ja tarpeiden mukaan, historiankirjoituksesta puhumassa entinen pitkäaikainen ulkoministeri Erkki Tuomioja. Vettä on riittänyt, vesitilanne ja juoksutukset. Elinkeinoministeri Olli Rehnin mietteet Talvivaarasta ja Fennovoimasta. Toimittajana Jari Mäkäräinen.

Näytä lisää

Klipit

 • Taidehuijaukset ovat nousseet tällä viikolla puheenaiheeksi, kun Keskusrikospoliisi tiedotti tutkivansa laajaa taidehuijausta. Siinä väärennetyiksi epäiltyjä kotimaisia ja ulkomaisia teoksia on myyty ainakin 15 miljoonalla eurolla. Isoa osaa väärennöksistä on väitetty venäläisten taitelijoiden töiksi.

  Taide on monelle tänä päivänä sijoituskohde. Millaisia asioita taidekaupoilla ollessaan on syytä huomioida? Haastateltavana viestintäpäällikkö Klaus Kaartinen Keskusrikospoliisista ja huutokauppatalo Hagelstamin johtava intendentti Mikael Schnitt.
  Toimittajana Mira Stenström. Haastattelu kuultiin Ajantasan klo 10 lähetyksessä 29.1.2015.

 • Pariisin terrori-isku nosti jälleen esiin terrorin ja sananvapauden vaikean suhteen. Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen pohtii asiaa Ajantasassa Aki Laineen haastattelussa. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 8.1.2015.

 • Ajantasan vieraana kävi hiljattain kansainvälisen tiedepalkinnon saanut akatemiaprofessori Heikki Joensuu HYKSin Syöpäkeskuksesta. Anne-Mari Rajala kysyi häneltä miten syöpähoidot ovat muuttuneet ja millaisia löytöjä alalla on tehty. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 31.12.2014.

 • UPI:n tutkija Charly Salonius-Pasternak nostatti kohun visoimalla Venäjän hyökkäyksen mahdollisuutta. Kuka Suomessa saa puhua ulkopolitiikasta? Haastateltavana Pauli Järvenpää Viron puolustusvoimain tutkimuslaitoksesta. Toimittajana Jari Mäkäräinen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 30.12.2014.

 • Suomessa on salakuunneltu matkapuhelimia valetukiasemien avulla. viestintävirasto alkaa selvittää, miten valetukiasemat voisi havaita. Toimittajana Annu Passoja. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 19.12.2014.

 • Kansallisesta merkityksestään huolimatta sotakorvausten maksamisen aikaa ja niiden seurauksia on käsitelty melko vähän verrattuna muihin poliittisiin kuvauksiin. Professori Pekka Sutela arvioi, mistä tämä johtuu...

  Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 17.12.2014.

 • Joululaulut soivat taas lähes kaikkialla. Ajantasa keskustelutti joulumusiikin asiantuntijoita siitä, miksi jouluna soi niin pateettinen ja itkettävä musiikki. Entä menestyykö kauppakeskus, jonka käytävillä ei soi joulumusiikki? Teresa Meriläinen haastattelee. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 9.12.2014.

 • ”Jos teette tämän lainsäädännön, see you in court”. Akatemiaprofessori Martti Koskenniemen mukaan Suomi ei enää jatkossa päättäisi itsenäisesti lainsäädännöstään, jos TTIP eli Yhdysvaltain ja EU:n välinen vapaakauppasopimus toteutuu. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 4.12.2014.

 • Verohallinto ehdottaa lounassetelikäytäntöön suuria muutoksia. Matkailu- ja Ravintolapalvelut ry nousi heti puolustuskannalle ja sanoo verohallinnon ajatusten tarkoittavan lounasseteleiden loppua ja lisää työttömiä. Empien asiaan suhtautuu Työterveyslaitos. Anne-Mari Rajala. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 3.12.2014.

 • Ajatushautomo Tänk julkaisi Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran sekä Työeläkevakuuttajat Telan rahoituksella tehdyn tutkimuksen siitä, miten testata perustulon vaikutuksia.

  Kuinka tulisi toimia kun ei tiedetä mihin uudistukset johtavat? Pitäisikö useammin uskaltaa vain kokeilemalla ottaa selvää? Ajantasan vieraana perustulosta keskustelemassa Ajatushautomo Tänkin tutkija Ohto Kanninen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 27.11.2014.

 • Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT arvostelee tähän asti toteutettuja lukioiden ranking-listauksia. Tutkimuksen tekijä vakuuttaa Ajantasan haastattelussa, että opetuksen taso on koko maassa korkea. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 21.11.2014.

 • Pohjolan legendaarisimmasta kuninkaasta Kustaa II Aadolfista kertova kirja toi Mirkka Lappalaiselle Tieto-Finlandian. Historioitsija sanoo, että huomio tuntuu hyvältä. Mirkka Lappalaista haastatteli Jakke Holvas. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 19.11.2014.

Näytä lisää

Vanhan Areenan löydät vielä

Muualla Yle.fi:ssä