Vega Åboland

ti 24.6.2014

  • 7 min
  • ei kuunneltavissa

Vi träffar Kaj Mattson, verksamhetsledare för Åbolands fiskarförbund, och får svar på frågor om att äta fisk. Vad ska man tänka på då man väljer fisk och vilken firre är Kajs egen favorit?

Lähetykset

  • ti 24.6.2014 13.30 • Yle Areena

Jaksot

  • Ulf Långbacka och Otto Lindén berättar om Brahe Djäknars 80 års jubileum.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Både gästhamnen i Nagu och den nya restaurangen på Själö håller på att göras i skick för den stundande säsongen berättar Nagus hamnkapten Alexander Lindholm.

  • Richard Smeds har tagit över restaurang L'escale i Nagu och gett den en ansiktslyftning.

  • Minna Ohvo har öppnat Strandkrogen i Nagu.

  • Akademilektor Jerker Björkqvist och studerande Miro Eklund berättar om studierna i ämnet inbyggda datasystem vid Åbo akademi.

  • 60-tals mordet på Sirkka-Liisa Valjus väcks till liv i en ny bok.

  • UTU Beaver hunters blev finsk mästare i högskolornas serie i amerikansk fotboll.

  • Många av de politiker som valdes in i stadsfullmäktige i Pargas är för att man öppnar sötvattenbassängen på Ålön.

  • Anton Tasanen hoppade i havet från lastfartyget Prima Donna och räddade sin kollega.

  • Äventyrspedagog Valtteri Kivelä berättar om grottorna i Luolavuori och hur du skall utrusta dig om du besöker grottorna.

  • Biträdande professor Salla Tuori och studenten Anniina Forsblom berättar om studierna i genusvetenskap vid Åbo Akademi.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä