Yle Etelä-Karjala

Etelä-Karjalan Radio - Yle Areena 7 pv

Ajankohtaista Etelä-Karjalasta.

Jaksot

Näytä lisää

Klipit

 • Etelä-Karjalan Radion aamulähetyksessä grillattiin juhannusherkkuja. Tarjolla oli vaihtoehto perinteisiin makuihin: flatsteak eli naudan kuvetta, kvinoasalaattia, mansikkahalloumisalaattia ja jogurttiminttukastiketta. Vieraana kokkaamassa ravintolapäällikkö Mervi Leskinen. Toimittaja Olli Aimola oli apukokkina ja studiossa Sirkka Haverinen.

 • Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisella johtajalla ja kapellimesterilla Tibor Bogányillä on jäljellä muutama kuukausi orkesterissa. Ensi vuoden alusta alkaen hän keskittyy ylikapellimestarin töihin Unkarissa Pannonin filharmonikoissa. Bogányi kuitenkin vierailee jatkossa Lappeenrannassa. Toimittaja Riitta Väisäsen haastattelussa Bogányi muistelee vuosiaan Lappeenrannassa ja kertoo tuntojaan Lappeenrannan kulttuuri-ilmastosta.

 • Lappeenrannan Rauhan satamassa siirtoa odottava Blue White Eagle -alus saanee uuden omistajan parin viikon sisällä. Omistaja Pekka Sivosen mukaan laivalla on yli kymmenen ostajaehdokasta.
  Kauppa tehdään laiturissa olevasta laivasta, eli uusi omistaja tulee vastaamaan laivan siirtokustannuksista. Sivosen mukaan laiva on siirtokuntoinen. Pekka Sivosta haastattelee Ani Malmi.

 • Lappeenrantalaisen kiekkoseura SaiPan kannatus ei ole kiinni iästä, eikä kunnosta. 93-vuotias Aino Kosonen ei pysty enää kävellä ilman apuja katsomaan pelejä lähiravintolaan, mutta se ei estä häntä.

 • Vaalien alla vaihtoehtoja talouden elvyttämiselle tarjotaan useasta suunnasta. Taloustieteen professori Kalevi Kyläheiko sanoo, että ainoa ratkaisua olisi tiivistää EU:n finanssipolitiikkaa liittovaltion suuntaan. Toimittajana on Marjo Pirilä.

 • Kalervo Hämäläisen vuonna 1988 säveltämä Veteraanin iltahuuto on kunnianosoitus talvi- ja jatkosodan veteraaneille. Poikkeuksellisen melodinen sävellys nousi hetkessä koko veteraanisukupolven testamentiksi. Hämäläinen muisteli sävellysty��tä vuonna 1997. Haastateltavana myös kapellimestari Raine Ampuja.

 • Lappeenrannan Sammonlahden seurakunnan uusi kirkkoherra Juha Eklund ei halua murehtia kirkon hupenevaa jäsenmäärää. Sen sijaan hän haluaa etsiä kirkon uusia mahdollisuuksia olla ihmisen arjessa läsnä.

 • Syyslukukauden alettua Lappeenrannan lyseon lukion oppilasmäärä kasvoi noin kahdellasadalla. Oppilasmäärän kasvu vaikuttaa opiskelijoiden ja opettajien arkeen. Toimittajaharjoittelija Leeni Varis kävi koululla kysymässä, kuinka arki on lukiossa muuttunut.

 • Tämän viikon haastossa toimittaja Yrjö Hjelt kertoo leudon talvisään vaikutuksista veronmaksajan kukkarolle.

 • Lappeenrannan Catz:n kapteeni Vilma Kesänen ja Lappeenrannan NMKY:n varakapteeni Tuukka Kulha kertovat joukkueiden kuulumiset koripallokauden alla. Kummakin kausi alkaa kovilla vierasotteluilla, LrNMKY:llä Joensuussa ja Catz:llä Espoossa.Toimittajina ovat Ville Toijonen ja Anne Laine.

 • Matti Himmi on palvelualtis tiemestari. Palautetta saatuaan hän tarttuu heti toimeen. Vapaallakin hän tarkkailee koko ajan teiden kuntoa.

 • Lappeenrannan teknillisen yliopiston mukaan Lappeenrannan kaupungin kannattaisi vielä käydä läpi eri vaihtoehtoja jätevesien käsittelylle. Suunnitteilla olevan siirtoviemärin kustannuksilla jätevesien käsittelyyn voitaisiin kehitellä uudenlainen järjestelmä. Erotustekniikan keskuksen johtaja Vesa Karvosen mukaan Pien-Saimaa voisi jopa hyötyä nykytekniikalla puhdistetuista jätevesistä. Riitta Väisänen haastattelee.

Näytä lisää

Muualla Yle.fi:ssä