Yle Etelä-Karjala

Etelä-Karjalan Radio - Yle Areena 7 pv

Ajankohtaista Etelä-Karjalasta

Jaksot

Näytä lisää

Klipit

  • Lappeenrannan Rauhan satamassa siirtoa odottava Blue White Eagle -alus saanee uuden omistajan parin viikon sisällä. Omistaja Pekka Sivosen mukaan laivalla on yli kymmenen ostajaehdokasta.
    Kauppa tehdään laiturissa olevasta laivasta, eli uusi omistaja tulee vastaamaan laivan siirtokustannuksista. Sivosen mukaan laiva on siirtokuntoinen. Pekka Sivosta haastattelee Ani Malmi.

  • Lappeenrantalaisen kiekkoseura SaiPan kannatus ei ole kiinni iästä, eikä kunnosta. 93-vuotias Aino Kosonen ei pysty enää kävellä ilman apuja katsomaan pelejä lähiravintolaan, mutta se ei estä häntä.

  • Vaalien alla vaihtoehtoja talouden elvyttämiselle tarjotaan useasta suunnasta. Taloustieteen professori Kalevi Kyläheiko sanoo, että ainoa ratkaisua olisi tiivistää EU:n finanssipolitiikkaa liittovaltion suuntaan. Toimittajana on Marjo Pirilä.

  • Kalervo Hämäläisen vuonna 1988 säveltämä Veteraanin iltahuuto on kunnianosoitus talvi- ja jatkosodan veteraaneille. Poikkeuksellisen melodinen sävellys nousi hetkessä koko veteraanisukupolven testamentiksi. Hämäläinen muisteli sävellysty��tä vuonna 1997. Haastateltavana myös kapellimestari Raine Ampuja.

  • Lappeenrannan Sammonlahden seurakunnan uusi kirkkoherra Juha Eklund ei halua murehtia kirkon hupenevaa jäsenmäärää. Sen sijaan hän haluaa etsiä kirkon uusia mahdollisuuksia olla ihmisen arjessa läsnä.

  • Syyslukukauden alettua Lappeenrannan lyseon lukion oppilasmäärä kasvoi noin kahdellasadalla. Oppilasmäärän kasvu vaikuttaa opiskelijoiden ja opettajien arkeen. Toimittajaharjoittelija Leeni Varis kävi koululla kysymässä, kuinka arki on lukiossa muuttunut.

Näytä lisää

Vanhan Areenan löydät vielä

Muualla Yle.fi:ssä