YleX Etusivu

Vieraana Susanna Kuparinen ja Jari Hanska

 • 15 min
 • toistaiseksi

YleX Etusivu sai vieraakseen Porttikielto Poriin -lyhytdokumentin tekijät Susanna Kuparisen ja Jari Hanskan.

Lähetykset

 • ke 18.2.2015 13.32 • Yle Areena

Jaksot

 • Hyvää tiistaita ihmiset! Tänään Etusivussa monipuolisia aiheita: aloitetaan Manchesterin tapahtumilla ja jatketaan suomalaiseen koulumaailmaan. Tarvitseeko peruskoulussa saada numeroa vai riittääkö sanallinen arviointi? Lisäksi vieraana Depressiopäiväkirjat-podcastin tekijä Anni Saastamoinen! Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Maanantai jes! Viikonlopun kovin lomatarjous oli ehdottomasti ripuliloma, anteeksi siis RANTALOMA Afrikassa! Lähtisitkö näillä spekseillä? Henkka on fiiliksissä uusista Twin Peaks -jaksoista, mutta miksi niin monia vanhoja sarjoja lämmitellään nyt uudestaan? Lisäksi puhumme Afganistanissa siepatusta suomalaisnaisesta asiantuntijan kanssa. Miten tällainen tilanne yleensä etenee ja lunnasvaatimukset toimitetaan? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Ihanaa perjantaita! Leijonat voitti eilen woop woop! Jussin mielestä tämä osoittakin että kaikki me suomalaiset ollaan hanurista - paitsi ehkä Leijonat ja Lauri Marjamäki. Henkka taas osoittaa, miten ihminen yliarvioi tosi helposti omat kykynsä. Lisäksi puhetta Netflix-leffoista. Pitäiskö niitä hyväksyä ollenkaan Cannesin elokuvajuhliin tai muille arvostetuille festareille skabaamaan? Pedro Almódovarin mielestä ei! Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Torstaita tiskiin, se on moro! Miten Leijonille tänään käy MM-lätkän puolivälierissä? Ja miten sillä Marjamäellä oikein menee? Näitä pohditaan tänään Etusivussa, vieraana Yle Urheilun Sami Laine! Entä kenellä on tekijänoikeus vitsiin? Ja matkustaako suomalaiset jatkossa Viron sijasta Latviaan hakemaan huokeammat "juhlajuomat"? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Keskiviikkoterve! Iso palkka vai mielekäs työ - jos saisit valita vaan toisen, kumman ottaisit? Tätä selvitellään Etusivussa tänään! Lisäksi puhutaan rakkaasta Yleisradiostamme, vieraana Ylegate-kirjan kirjoittanut Salla Vuorikoski. Myös Ylen iso pomo eli toimitusjohtaja Lauri Kivinen kommentoi aihetta. Entä onko Trumpin asema pressana todella uhattu vai ei? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää.

  Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

 • Mahtista maantaita! Etusivussa puheenaiheena tänään Suomen Euroviisumenestymättömyys ja siihen liittyvä kritiikki. Miten Suomen edustaja pitäisi valita? Voiko Euroviisumenestystä ennakoida? Mukana arvioimassa YleX:n musiikkitoimittaja Anne Lainto. Lisäksi puhetta presidentti Mauno Koiviston kuolemasta ja hänen elämänsä käsittelystä mediassa. Entä miten nuorten itsemurhista pitäisi julkisuudessa puhua? Studiossa Jussi.

 • Aurinkoista perjantaita! Jälleen on yks kirja lisää luettuna - mitä Etusivun Jussi, Hanna ja vieraileva lukijamme YleX Illan Kareisen Jani ajattelevat Murakamin Norwegian Wood -kirjasta? Oliks hyvä? Lisäksi puhetta hallituksen hallintarekisterisekoilusta sekä nuorten työntekijöiden väitetystä saikutusinnosta. Nokian 3310 ja Pikku G tulevat takaisin - miksi nostalgia on niin ihanaa?

 • Keväistä torstaita! Kenelle Leijonat MM-kisoissa pelaa - faneille, itselleen, koko Suomen kansalle? Sitä pohditaan tänään Etusivussa! Hannan haastiksessa taiteilija Kimmo Modig, jonka kanssa puhutaan työn merkityksestä ihmiselle vuonna 2017. Modigin mielestä jokaisen meistä pitäisi olla hitusen huonompi työntekijä. Lisäksi puhetta FBI-bossin erottamisesta. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Kivaa keskiviikkoa! Tiukka tilanne vaatii tiukat keinot, ja siksi Etusivu kaivaa tänään tarot-kortit naftaliinista ja ennustaa MM-lätkän tuloksen! Euroviisujen finaalikin jäi vain haaveeksi - miten tässä taas kävi näin? Yksi lasikatto meni rikki, nimittäin nyt on jaettu naisen suurimmat sakot Suomessa koskaan! Onko kymppitonnien ylinopeussakoissa järkeä? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Tiistain kunniaksi Etusivussa ollaan tänään suurten kysymysten äärellä! Mikä kaikki on taidetta? Pitääkö Suomen auttaa Viroa jos Venäjä hyökkää? Pitäisikö mielenosoitusten kestoa jotenkin rajata? Entä miksi lätkäotteluita ratkotaan voittomaalikisassa? Pystyvätkö Jussi ja Hanna selvittämään vastauksen näihin kaikkii kyssäreihin?

 • Oikein ihanaa maanantaita! Etusivu on tänään Ranska-fiiliksissä: maalla on uus pressa, woop woop! Millaisen johtajan Ranska Macronista saa? Millaista merkitystä vaalituloksella on Suomen kannalta? Puhumme myös Suomen presidentistä. Miksi hänen täytyy olla syntyperäinen suomalainen? Onko tämä laki aikansa elänyt? Lisäksi ihmettelemme hokijargonia - mitä tarkoittaa kun Suomen päävalmentaja sanoo hävityn matsin jälkeen että "pelaajat ovat kaukalossa työmaalla, mutta eivät töissä"? Kenen tätä puhetta pitäis tajuta? Studiossa Jussi ja Hanna.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä