Mikko "Peltsi" Peltola

Jyrki

 • 54 min
 • toistaiseksi

Noin 20 vuotta sitten tehtiin suomalaista tv-historiaa kun MTV3 lanseerasi nuortenohjelma Jyrkin, joka naulitsi nuorison arki-itapäivisin television ääreen puoleksitoista tunniksi tähtien, trendien, musiikkivideoiden ja uudenlaisen televisioilmaisun avulla.

Mikko "Peltsi" Peltola muistelee Jyrkin kultaisia vuosia ohjelmaa aikanaan juontaneiden Tea Khalifan ja Micaela Römanin (os. Metso) kanssa.

Vaikka Jyrki näkyi valtakunnanverkossa ja kylässä kävi suurimmat tähdet, oli touhu parhaimmillaan tai pahimmillaan varsin DIY-henkistä.

- Siellä ei ollut mitään perehdytystä, sut vaan heitettiin sinne, muistelee Tea Khalifa.

Arki oli tuolloin pitkiä päiviä pienehköllä palkalla, mutta toisaalta käteen jäi paljon sellaista, jota ei rahalla saa:

- Koko ajan jotenkin aisti sen, että me oltiin ainoita Suomessa, jotka teki tällaista juttua. Nyt sen pystyy varmaan sanomaan, että ne vuodet, jolloin Jyrki pyöri suomalaisella musiikkikentällä tapahtui hienoja asioita. Kaikkihan tietää, minkälaisia (suomalaiset) musiikkivideot oli ennen Jyrkiä. Koko ajan tiesi, että tässä on joku pyhempi tehtävä tämän taustalla, sanoo Micaela Röman.

Lähetykset

 • pe 12.6.2015 13.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Asiaa kuntourheilusta ja liikunnallisen elämäntavan piiristä. Ohjelma liputtaa liikkumisen puolesta, mutta ilmeisimmät käsitykset ja totuudet tarvittaessa haastaen.

 • Mitä saadaan kun yhdistetään tennis ja squash? Maailman nopeimmin kasvava liikuntalaji padel kasvattaa suosiotaan myös Suomessa. Millainen laji on ja kenelle se sopii? Vieraina ovat Suomen Padel-liiton toiminnanjohtaja Piukku Kopiloff ja ahkera harrastaja Cisse Roslund.

 • Rion olympialaiset on taputeltu ja seuraavat kesäolympialaiset pidetään Tokiossa. Siellä yhtenä uutena lajina nähdään skeittaus. Löytyisikö lajin parista uusia suomalaisia mitalitoivoja? Vieraina ovat Anssi Paukkunen, Samu Karvonen ja Samuli Heino Suomen rullalautaliitosta.

 • Keikkatarinoiden päätösjaksossa muistojaan ja näkemyksiään jakaa värikkäästi Wallu Valpio, joka on saanut todistaa suomalaista rock-elämää lähes jokaisesta mahdollisesta kulmasta, muun muassa muusikkona, toimittajana ja promoottorina.

 • Tänään äänessä lukuisilla äänitteillä kuultu ja ainakin yhtä lukuisilla keikoilla nähty rytmiryhmä Anssi Nykänen ja Harri Rantanen.

 • Mikko "Peltsi" Peltolan 5-osaisessa kesäohjelmassa puhutaan suomalaisesta keikkatodellisuudesta. Äänessä tekijöitä konserttilavoilta, niiden takaa ja sivusta. Tänään tarinoitaan jakavat Virve "Vicky" Rosti ja Pate Mustajärvi, jotka ovat kiertäneet Suomea viidellä vuosikymmenellä. Miten Suomi, lavat ja takahuoneet ovat muuttuneet aikojen saatossa.

 • Tämänkertaisessa jaksossa muistojaan ja ajatuksiaan jakaa lukuisien festivaalien järjestäjä ja entinen lavamanageri Timo Isomäki.

 • Mikko "Peltsi" Peltolan 5-osaisessa kesäohjelmassa puhutaan suomalaisesta keikkatodellisuudesta. Äänessä tekijöitä konserttilavoilta, niiden takaa ja sivusta. Ensimmäisen jakson vieraana parhaiten promoottorina tunnettu Risto Juvonen. Mies joka on tuonut Suomeen mm. U2:n, Michael Jacksonin ja Madonnan.

 • Asiaa kuntourheilusta ja liikunnallisen elämäntavan piiristä. Ohjelma liputtaa liikkumisen puolesta, mutta ilmeisimmät käsitykset ja totuudet tarvittaessa haastaen.

 • Asiaa kuntourheilusta ja liikunnallisen elämäntavan piiristä. Ohjelma liputtaa liikkumisen puolesta, mutta ilmeisimmät käsitykset ja totuudet tarvittaessa haastaen. Aiheina lähetyksessä elinsiirron saaneiden EM-urheilukisat, joista kertomassa Marjo Remes ja Olavi Rautiainen sekä Meripäivä Adventure -seikkailutapahtuma, josta kertomassa Elina Ämmälä, Reetta Nakari ja Santeri Simonen.

 • Asiaa kuntourheilusta ja liikunnallisen elämäntavan piiristä. Ohjelma liputtaa liikkumisen puolesta, mutta ilmeisimmät käsitykset ja totuudet tarvittaessa haastaen.

 • Minkälaista on tehdä tv-tuotanto viidentuhannen metrin korkeudessa, hyvin vaativissa olosuhteissa? Kysymykseen vastaamassa Huippujengi-ohjelman kilpailun voittaja Leena Harkimo, kuvaaja Jussi Tapionlinna ja retkikunnanjohtaja Mikko Vermas.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä