YleX Etusivu

Etusivu ma 22.6. Lajien joukkotuho ja alastomuuden houkutus

 • 32 s
 • ei kuunneltavissa

YleX:n Etusivussa puhutaan tänään siitä, mitkä mahdollisuudet ihmisillä on selviytyä maapalloa uhkaavasta joukkotuhosta. Entä miksi alastomuus julkisilla paikoilla houkuttaa turisteja Perussa? Juhannuksen jälkeistä maailmaa tutkailevat Reetta Rönkä ja Sofia Thurén.

Lähetykset

 • ma 22.6.2015 10.58 • YleX

Jaksot

 • Mainiota maanantaita! Puhuttavana Etusivussa ainakin Trumpin horinat: miten meni toi #lastnightinsweden -viittaus noin niinku omasta mielestä? Henkka selvittää lähetyksessä, miksi joukkoliikenteessä tapahtuvan syrjinnän estämiseksi tarvitaan oma kamppis. Entä miksi Aki Kaurismäelle sallitaan julkiset kännit? Studiossa tänään Jussi ja Hanna.

 • Parasta perjantaita just sulle! Taas on se aika vuodesta, kun Kela muistaa opiskelijoita opintotuen takaisinperintäkirjeellä. Ketä kirjeestä pitäisi syyttää? Lähetyksessä vieraana Keisari Aarnio -kirjan kirjoittaja Susanna Reinboth. Miksi Jari Aarnio sai huseerata vuosikaudet Helsingin poliisissa ilman valvontaa? Voiko poliisin enää luottaa? Lisäksi puhetta maagien suursodasta (kyllä!). Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Torstaitere! Peniksenmuotoiset karkit järkyttävät Turussa - pitäiskö niitä paheksua? Tampereella sen sijaan puhutaan opiskelijoiden valmistumisajoista, TTY:stä tavoiteajasta valmistuu nimittäin vain 10% opiskelijoista. Kai tämä nyt sentään on ongelma, vai onko? Lisäksi Hannaa ja Jussia puhuttaa Johanna Tukiaisen kohtelu julkisuudessa.

 • Kivvaa keskiviikkoa! Noroviruspaniikki on vallannut Suomen - mutta missä se itse epidemia viipyy? Jussi järjestää lähetyksessä oman joukkoälyprojektinsa. Klo 12 jälkeen lukupiiri kokoontuu, käsittelyssä UMA:n Anne Lainnon kanssa Lena Dunhamin Sellainen tyttö -kirja. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Ihanaa ystävänpäivää jengi! <3 Tänään Etusivussa spessulähetys ystistunnelmissa, ja kuullaan myös julkkisten kertovan omista parhaista kavereistaan. Äänessä Olavi Uusivirta, Shirly Karvinen sekä YleX Aamun Viki ja Köpi. Lisäksi puhetta mm. termistä friendzone sekä parisuhteiden onnellisuudesta. Entä miksi Lappeenrannan teknillinen yliopisto nimitti omaksi kunniatohtorikseen Myytinmurtajat tv-sarjan Jamie Hynemanin? Selvitimme! Studiossa Hanna, Jussi ja Henkka.

 • Mahtavaa maanantaita! Opiskelijat voivat fyysisesti paremmin kuin henkisesti, ja mielenterveysongelmat ovat vaan kasvaneet. Miksi? Sitä selvitetään klo 12 jälkeen. Pekka Haavisto lähtee pressakisaan messiin - mutta onko hänellä mahiksia edes kakkoskierrokselle? Entä mites muiden puolueiden ehdokkaat? David Bowie voittaa Grammyja kuolleenakin, ja se ei ole oikein, sanoo Henkka. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • TGIF tuumataan tänään myös Etusivussa! Luvassa puhetta Yhtäccii-biisin sanoituksista. Onko biisien sanoilla väliä vai onko Profeettojen biisi perusräppikulttuuria? Aiheesta jutellaan yhdessä YleX:n musapäällikön Tapio Hakasen kanssa. Luvassa myös Girls-sarjan uusien jaksojen ennakointia sekä Finland Second -viestin levittämistä. Jaamme myös first world problemsin maailmanennätyspalkinnon! Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Kun astut sisään kauppakeskukseen, kone tunnistaa kasvosi ja kohdentaa mainokset kaupassa sen perusteella sopivaksi just sulle! Kuulostaa tulevaisuudelta - mutta ei ole! Suomalainen firma kehittää tällaista tekniikkaa, haastiksessa Affecton liiketoimintajohtaja Mikko Eerola. Brittitutkimuksen mukaan ihmisen persoonallisuus muuttuu täysin elämän aikana - mitä tästä pitäisi ajatella? Lisäksi suuri juustogate saa päätöksensä! VIHDOIN! Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Etusivussa tänään tarkastelussa meidän lounaslautaset: millaista lihaa pitäisi syödä, jotta ilmasto kiittäisi? WWF julkaisi ensimmäistä kertaa lihaoppaan, me pureskelimme sen sinulle valmiiksi! Haastiksessa maailman luonnonsäätiön WWF:n suojeluasiantuntija Stella Höynälänmaa. Lehtijutun mukaa aktivismi myy mainosmaailmassa nykyään paremmin kuin seksi - whaat?? Entä onko Kelan kämppissyynäyksessä järkeä? Studiossa Jussi, Henkka ja Hanna.

 • Mummut ja papat saavat palkallista hoitovapaata töistä teleyhtiöllä - miksei sinkut saa mitään vapaita, kysytään Etusivussa tänään. Entä miksi poliitikon on ok perustella työnhakua "sydämen äänellä", vaikka politiikan pitäisi olla järkijuttu? Lisäksi lukupiirissä uusi kirja, tässä kuussa luetaan Girls-sarjan vikan tuotantokauden kunniaksi Lena Dunhamin Sellainen tyttö! Kirjaa lukemassa YleX:n toimituksen kovin Girls-fani, Uuden musiikin aamuvuoron Anne Lainto. Studiossa Henkka ja Jussi.

 • Maantaimoro! Viikonloppuna tapahtui kaikenlaista: Demarit ei Jussin pettymykseksi olleetkaan niin tylsiä ja Kepu avasi oman snäppitilin! WAU! Tänään yllätti uutinen siitä, miten armeijaan tahtovat naiset ovatkin ehkä ongelma armeijalle. Mitäh?! Lisäksi selvitämme gaygaalan olemusta, sitä avaa meille Cristal Snow. Onko Tuure Boeliuksen valinta vuoden homoksi todella lapsiasiavaltuutetulle kuuluva asia? Studiossa Henkka ja Jussi.

 • Perjantai, jes! Miksi Suomessa tehdään niin vähän poliittista draamaa? Haastiksessa Presidentti-sarjan ohjaaja Lauri Nurkse. Kaksoiskansalaisuudet ovat puhuttaneet tällä viikolla - onko konseptissa mitään järkeä? Lisäksi klo 12 jälkeen luvassa lukupiirin suuri päätöskeskustelu! Miten Laura Gustafssonin Korpisoturi lopulta upposi lukijoihin? Messissä kirjaa ruotimassa YleX Aamun Viki! Studiossa Jussi, Hanna ja Henkka.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä