Lindgren & Sihvonen

Mitä urheilija haluaa jakaa itsestään julkisesti?

 • 54 min
 • toistaiseksi

Kokeellinen urheiluohjelma, jossa palloa pelataan, vaikka se olisi jo verkossa.

Mitä urheilija haluaa ja saa jakaa itsestään sosiaalisessa mediassa ja blogeissa? Vieraana menestynyttä blogia pitävä HJK:n puolustaja Sebastian Sorsa.

Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe

Lähetykset

 • pe 28.8.2015 12.30 • Yle Puhe

Jaksot

 • Pitäisikä doping sallia urheilussa? Demonisoiko antidoping-järjestelmä urheilijan? Lahdesta Lahteen on 16 vuotta, mitä sillä välillä on opittu hiihtodopingista? Vieraana Suomalainen hiihtodoping kirjan kirjoittanut tietokirjailija Erkki Vettenniemi.

 • Missä kulkevat inhimillisen suorituskyvyn rajat? Onko taistelu dopingia vastaan hävitty, ja mikä on lääketieteen rooli huippu-urheilun alati kiihtyvässä kilpailussa? Vieraana liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka, joka toimii mm. Suomen naisten jalkapallo- ja jääkiekkomaajoukkueiden lääkärinä.

 • Liigan toimitusjohtajan pestin edelliset haltijat ovat kokeneet, että tehtävässä on vain rajallisesti valtaa, koska tj. on ikään kuin vain töissä seuroille. Miten asian kokee SaiPan toimitusjohtajana erinomaista työtä tehnyt ja sittemmin Liigan toimitusjohtajaksi siirtynyt Kallioniemi? Entä mitä mieltä Kallioniemi on siitä, pitääkö Liigan olla suljettu vai auki?

 • Vieraana HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo, joka lähtee tulevaan Veikkausliiga-kauteen kirkastamaan edellisvuosien pronssia ja hopeaa. Lindgren ja Sihvonen kysyvät, mitä mieltä Lehkosuo on kahdesta edelliskaudesta kummunneesta kritiikistä? Millainen "pelikirja" on Lehkosuon HJK:lla ja miten joukkue on onnistunut toteuttamaan valmentajansa taktiikkaa? Lisäksi puntarissa Veikkausliigan nykytila sekä pelin ja valmennuksen tila.

  Twitter: #LSPuhe

 • Vieraana manageri Jukka Virtanen, joka toimii mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähden taustajoukoissa.

  Mita tarkoittaa se, että suomalainen huippu-urheilu, urheilu ja liikunta keskitetään kaikki olympiakomitean alle? Onko olympiakomitea ottamassa managerin roolin urheilijoiden varainhankinnassa?

  Twitter: #LSPuhe

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa näytetään missä on ralliraidat ja piirretään ne kartalle.
  Vieraana sorateiden virtuoosi Jari-Matti Latvala.
  Twitter: #LSPuhe

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa vapaauimari voi olla vapaa myös altaan ulkopuolella.
  Vieraana maamme menestynein naisuimari Hanna-Maria Seppälä.
  Viime viikonloppuna Kanadassa päättyi yksi hieno sinivalkoinen huippu-urheilijaura, kun 17-kertainen arvokisamitalisti Hanna-Maria Seppälä löi simmarinsa naulaan lyhyen radan MM-kilpailujen jälkeen. Syyskauden päätösjaksossa Lindgren ja Sihvonen kertaavat Hanna-Marian kanssa hänen uraansa ja tarkastelevat suomalaisen uinnin kehitystä 2000-luvulla. Kuulemme myös ohjelmassa, millä mielin 15-vuotias Hanna-Maria Seppälä oli lähdössä uransa ensimmäisiin olympialaisiinsa kesällä 2000.
  Syyskauden viimeisessä väittelyssä aiheina Kanervan valinta Huuhkajien luotsiksi, salibändyn arvostus ja Venäjän doping-skandaali.
  Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa hetken kestää elämää ja sekin on vain osa suomalaista jalkapalloa.
  Vieraana jalkapallotoimittaja, -valmentaja ja -kirjailija Mitri Pakkanen.
  Mitä me suomalaiset voisimme oppia italialaisesta jalkapallosta? Urheiluitoimittaja Mitri Pakkanen tuntee italialaisen yhteiskunnan ja jalkapallokulttuurin. Jalkapallosta kirjoittamisen lisäksi Pakkanen toimii myös futisvalmentajana.
  Väitellyssä aiheena Nico Rosbergin uran lopetus, Mika Lehkosuon jatko HJK:ssa ja Finlandia-hymin asema Jokerien KHL-pelissä.

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa albatrossi lepäämättä liitää heikommallakin tasoituksella.
  Vieraana golf-ammattilainen Mikko Ilonen.
  Mikko Ilonen on maamme menestynein golffari, hän on ensimmäisenä suomalaisena voittanut European Tour -kisoja ja kilpaillut useasti myös lajin arvosteuimmissa major-turnauksissa. Palkintorahoja kisoista Ilosella on uran aika kertynyt useampi mijoona euroa. Mitä pääseminen golfin huipulle vaatii? Ja kuinka kovaa kilpailu maailman ammattilasiviheroillä on?
  Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä : #LSPuhe

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa hypätään aina syvään päähän.
  Vieraana uimavalmentaja Marko Malvela.
  Missä urheilussa tulos syntyy? Entäpä mitä on voittamisen kulttuuri? Muun muassa näitä asioita Tommy ja Petteri pohtii yhdessä kokeneen uintivalmentaja Marko Malvelan kanssa. Malvela tällä hetkellä valmentaa suomalaisuimareista Ari-Pekka Liukkosta ja Mimosa Jallow'ta. Aiemmin Malvela toimi kolminkertaisen Euroopan mestarin Jere Hårdin taustalla. Teknisen puolen lisäksi Malvela on perehtynyt myös psyykkisen valmentamiseen.
  Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe

 • Espanjassa on El Clásico, mutta meilläpä Suomessa on El Romantico.
  Käsipalloa Suomessa pidetään lähinnä ruotsinkielisen rannikon marginaalilajina. Urheilusivujen pääotsikoissa käsipallo harvoin komeilee, mitä nyt joskus silloin kun urheilutoimittajat vääntävät hauskoja sanaleikkejä miesten pääsarjakoukkueiden Cocksin ja Dickenin kohtaamisista. Kaksimielisten ja -kielisten mielikuvien takaa on kuitenkin aistittavissa kotimaisen käsipallon pienoista nousua. Tästä esimerkkinä miesten maajoukkueen hieno yllätysvoitto Itävallasta nyt käynnissä olevissa EM-karsinnoissa. Miten maajoukkueen kantava voima Teemu Tamminen näkee Suomen mahdollisuudet päästä ensimmäiseen EM-lopputurnaukseensa? Entäpä kuinka Riihimäen Cocksin laitahyökkääjä kokee ylipäätänsä käsipallon nykytilan ja tulevaisuuden Suomessa?
  Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa alastulo on vain osa suoritusta. Vieraana entinen telinevoimistelija ja Kansainvälisen voimisteluliiton hallituksen jäsen Jani Tanskanen.

  Jani Tanskanen on rekin maailmanmestari vuosimallia 1997, ja ainoa suomalainen telinevoimistelun MM-mitalisti vuoden 1950 jälkeen. Uransa jälkeen hän on toiminut vuodesta 2009 Suomen Voimisteluliitossa miesten telinevoimistelun lajipäällikkönä sekä lukuisissa luottamustehtävissä. Lokakuussa Tanskanen valittiin ensimmäisenä suomalaisena Kansainvälisen voimisteluliitto FIG:n hallitukseen.

  Suomi oli Lontoon olympialaisissa 1948 paras telinevoimistelumaa, mutta millainen on kilpavoimistelumme tulevaisuus? Onko voimistelulla mahdollista elättää itsensä, ja saako laji houkuteltua puoleensa riittävästi nuoria harrastajia?

Klipit

 • Vieraana manageri Jukka Virtanen, joka toimii mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähden taustajoukoissa.

  Mita tarkoittaa se, että suomalainen huippu-urheilu, urheilu ja liikunta keskitetään kaikki olympiakomitean alle? Onko olympiakomitea ottamassa managerin roolin urheilijoiden varainhankinnassa?

 • Mikko Ilonen on maamme menestynein golffari, hän on ensimmäisenä suomalaisena voittanut European Tour -kisoja ja kilpaillut useasti myös lajin arvosteuimmissa major-turnauksissa. Palkintorahoja kisoista Ilosella on uran aika kertynyt useampi mijoona euroa. Mitä pääseminen golfin huipulle vaatii? Ja kuinka kovaa kilpailu maailman ammattilasiviheroillä on?

 • Enni Rukajärvi on kiistatta yksi maamme parhaimmista lumilautailijoista. Urallaan hän on saavuttanut muun muassa slopestylin maailmanmestaruuden ja olympiahopean. Lumilautailu on alusta saakka poikennut muista niin sanotuista perinteikkäistä talvilajeista. Huippu-urheilua se toki on, mutta lajin henki on usein kaikkea muuta kuin kilpailuhenkinen. Millaisena urheilijana Rukajärvi itsensä näkee? Ja ovatko hänen tavoitteensa kilpaurheilun vai kenties lumilautaelokuvien puolella?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä