Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

Hallituksen ideaaliperhe Suomiset

 • 10 min
 • 3 kk 4 pv

Koko kansakunnan kattaneen kyselytutkimuksen perusteella löydettiin maaliskuussa parhaiten Juha Sipilän hallituksen arvoja kannattava perhe. Suomisen perheessä äänestetään Keskustaa ja Perussuomalaisia, kulutetaan television viihdeohjelmia ja tuetaan Suomen peliteollisuutta. Kirjoihin ei turhaan kosketa ja tyttäreltä on julistettu pannaan niin läksyjen luku kuin kirjastokin. Suomisen perhe on prikulleen Hallituksen linjalla: koulutuksesta ja kulttuurista voi aina leikata.

Lähetykset

 • su 28.8.2016 8.30 • Yle Radio Suomi Tampere

Jaksot

 • Tohtori Raimo vie pariskunta Niemiset isomman äärelle. Niemiset näkevät läheltä eläkkeiden ja sukupolvisopimusten salaiseen maailmaan. Jaksossa selviää, miksi mikään riitä Sipilän hallitukselle ja pelastuuko Suomen talous tikkaa heittämällä ja pajatsoa pelaten?

 • Kaikki odottavat SDP:n suurta nousua opposition johtoon. Tohtori Raimon vappukabareessa SDP:lle oli varattu pääesiintyjän paikka, taisi jäädä sekin saamatta. Maisterisjätkä Timo Soini oli nuorena suuren valinnan edessä: pyrkiäkö teologiseen vai valtiotieteelliseen tiedekuntaan. Entä nyt, minkä valinnan maisterisjätkä tekee tulevaisuutensa suhteen, jäädäkö protestanttiseen Suomeen vai lähteä katoliseen Irlantiin. Pääministeri Juha Sipilä laulaa hienon uudelleen sanoitetun hittinsä: Mun sote ei oo täällä.

 • Kuka suomalainen artisti itseoikeutetusti pääsi esiintymään Donald Trumpille ja Vladimir Putinille heidän vappuisen Suomen vierailunsa aikana - no Reetu eli Frederik tietysti. Trumpin ja Putinin vierailu Suomessa tapahtuikin jo siis salaisesti vappuna ja siksi heitä on turha odottaa uudestaan kesällä. Onneksi Tohtori Raimon Märkä vappu sai heidät mukaan suoraan lähetykseen ja Frederik pääsi laulamaan heille. Siirrytään Eduskuntatalon sisäpihalle.

 • Nyt tämän Vapun pimein show suorana Eduskuntatalon sisäpihalta. Yksikään ministeri ei jätä väliin Tohtori Raimon vappukabareeta, esiinnyttävä on vaikka tekee kipeää. Timo Soini esittää karaokesaarnaa, Petteri Orpo tankotanssii ja Juha Sipilä esittää koskettavan iskelmänsä "Mun Sote ei oo täällä".
  Lavalla myös mm. Frederik, Antti Tuisku, Jukka Poika, Vesa-Matti Loiri ja Vappu Pimiä. Erityistä jännitystä aiheuttaa SDP, joka on luvannut nousta opposition johtajaksi Antti Rinteen uskomattomalla vappunumerolla. Suomalaisen rosoista meininkiä ihailevat kansainväliset vieraat: Angela Merkel, Marine Le Pen, Vladimir Putin ja Donald Trump. Siirrytään suoraan lähetykseen Eduskuntatalon sisäpihalle

 • Tämän vuoden Tohtori Raimon märkää vappua odotellessä palataan viime vuoden kosteisiin tunnelmiin. Viime vuonna ikimuistoiseksi ohjelmanumeroksi nousi Paula Koivuniemen ja Timo Soinin esittämä "Mä Kuuntelen Timppaa". Se oli Persunaisten toivebiisi! Liikenneministeri Anne Berner näytti uskomattoman taikatempun, jossa koko valtionomaisuus hävisi. Nythän tiedämme ettei Liikennekaaren mukana oikeasti meinannut koko valtion omaisuus hävitä. Autokauppa vain tyrehtyi. Kaiken huipensi Jussi "menenkö pois" Niinistö ja Antti "en kommentoi" Tuisku. Paula Koivuniemen hieno tulkistija on Jarkko Tamminen.

 • Onko Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vain iloinen nähdessään Tohtori Raimon vai pullottaako Villen housuissa kunnallisvaalivoitto?
  Tohtori Raimo antaa erehtymättömän diagnoosinsa: Kyseessä ei ole yksisarvishoidon sivuvaikutus vaan ihan aito Politicus Erectus.

 • Tohtori Raimo ja Mirkku antavat Kimi Räikköselle puhetta vapauttavaa terapiaa. Puhu mistä puhut, mutta puhu sujuvasti ja koko ajan. Kuulemme siis Kimin punnittua puhetta Pääsiäisen menoliikenteestä, paluuliikenteestä, kesärenkaista. Tasavallan Jenni Haukio haluaa vaihtaa miunan piilotuksen runollisempaan karjalanpiirakan piilotukseen.

 • Katso kansalainen huolella ketä äänestät. Oman ehdokkaan valinta käy helpommin kjuin poliitikolle oman puolueen valinta. Keskustelusta päätellen kuntavaaleissa ratkaistaan Suomen EU-ero ja miten suhtautua brexitiin. Samoin kanta Donad Trumpiin ja maahanmuuttajiin. Tohtori Raimo antaa vastaanotolla Juha Sipilälle täydellisen rehellisyyden terapiaa. Miten pääministerin sisällä asuva pieni poika voi väittää että raskaana olevien naisten palautukset Afganistaniin ovat turvattomia?

 • Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Timo Soini on nostanut itsensä politiikan nestoriksi, jonka henkistä perintöä ei saa kukaan kyseenalaistaa. Tällä viikolla television kuntavaaliohjelmassa Soini uskoi jo olevansa korkealla toimittajan kysymysten ja päivänpolitiikan yläpuolella. Onkin aika palauttaa mieliin vuosi 2014, kun oman puolueen alamaiset vielä tuottivat Timolle päänvaivaa, mukana mm. Kike Elomaa, Jussi Halla-Aho ja Teuvo Hakkarainen.

 • Suomen satavuotiaalle tasavallalle ei riitä maakunta-sote-himmelit. Hallituksen askartelupaskartelukerho kiirehtii SoTe-bussia valmiiksi ennen kevättä. Mitä syntyy kun hallituspuolueet saavat kukin lisätä siihen lisävarusteita. Tohtori Raimon jaksossa nähdään syntyykö siitä junan vessan lailla toimiva kone, joka tuottaa kansalaisille terveyttä ja hyvinvointia.

 • Tohtori Raimo antaa nauruterapiaa kansanedustaja Jussi Halla-aholle. Taittuuko edustaja Halla-aholta paremmin rehellinen, perussuomalainen nauru raskaan työpäivän päälle vai sarkastinen tutkijanauru, jota kutsutaan myös ulkopuolisen tarkkailijan ylimieliseksi nauruksi? Tohtori Raimo kokeilee myös Superfemakko-shokkiterapiaa.
  Perussuomalaisten puheenjohtaehdokasta Jussi Halla-ahoa Tohtori Raimo terapoi jo heinäkuussa 2013.

 • Tänään kuullaan muodollisesti ja sisällöllisesti täydellinen ja korkeimpien tahojen hyväksymä Tohtori Raimon jakso. Siinä Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet ovat viisaudessaan laatineet pilottijaksot malliksi uusituista televisio-ohjelmista. Media ei ole enää vallan vahtikoira vahtikoira vaan vallanpitäjien sylikoira.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä