Ihan pihalla

Suorana Suomenlinnasta: Elämää turistien keskellä

 • 20 min
 • ei kuunneltavissa

Suora lähetys Suomenlinnasta. Kesäteatteria ja yhteisöllistä asumista. Juontajana Olga Ketonen ja reportterina Marko Miettinen.

Lähetykset

 • to 26.5.2016 19.05 • Yle Radio Suomi Joensuu

Jaksot

 • Miettisen ja Artelin kesäautoprojekti etenee, ainakim miesten omasta mielestä. Kyseessähän on vm. 1996 Fiat Bravo, Teron auto, jonka kuntoon laittamista Miettinen seuraa. Taas on toimittajan henkensä uhalla lähtenyt ulkoilemaan, renkaita potkimaan.

 • Arkinen ympäristömme on täynnä merkityksellisiä paikkoja, joita pidetään itsestäänselvyyksinä. Sellainen voi olla toiselle välttämätön paha, toiselle jatkuva ihmetyksen aihe, mikä herättää ristiriitaisia tunteita. Sokkona sisään menee tällä kertaa Paula Jokimies.
  Meteorologi Pauliina Kuokka kertoo viikonlopun säästä.
  Juontajana Justus Laitinen.

 • Lahdessa kilpaillaan Pohjoismaisten hiihtolajien MM-mitaleista jo seitsemättä kertaa.
  Lähetys tulee suorana Salpauselän kisamontusta, jossa hiihdetään illan aikana naisten ja miesten sprinttimatkojen finaalit. Illan juontaa Sanna Pirkkalainen, ja reippaana reportterina ladun varressa mielenkiintoisten vieraiden kanssa on Marko Miettinen.

 • Lahdessa kilpaillaan Pohjoismaisten hiihtolajien MM-mitaleista jo seitsemättä kertaa ja Radio Suomen iltaohjelma on tietenkin paikalla kisakaupungin sykkeessä!
  Torstain lähetys tulee suorana Salpauselän kisamontusta, jossa hiihdetään illan aikana naisten ja miesten sprinttimatkojen finaalit. Illan juontaa Sanna Pirkkalainen ja reippaana reportterina ladun varressa mielenkiintoisten vieraiden kanssa on Marko Miettinen.

 • Lähiruoka, makumatkailu, ruoan eettisyys ja esteettisyys. Voiko ravintolahetki olla monen aistin tunne-elämys, vai onko sellainen vain pienen piirin hienostelua? Maistuuko ruoka paremmalta, jos siihen liittyy kokonainen tarina? Ihan pihalla -lähetyksen vieraina ovat tuoreen ruokaretki.fi -yhteisöblogin kantavat voimat, Antti Huttunen ja Milla von Konow. Juontajana Justus Laitinen.

 • Kauko Röyhkä "steppaili" itsensä -80 luvulla suomalaisten sydämiin, niin kirjoillaan kuin musiikillaankin. Suomen satavuotisen taipaleen kunniaksi Ylen kirjallisuustoimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen valitsivat 101 kirjaa Kirjojen Suomi -listalle ja tällä listalla on myös Röyhkän esikoisromaani Tien laidalla Waterloo. Kirjailija Röyhkä on kovin otettu tästä tunnustuksesta.
  Ihmisten mielikuviin on painunut nuori, majavalakkiselle tytölle flirttaileva Kauko Röyhkä. Olga Ketonen matkasi Turkuun selvittämään, millainen kuva silmiin piirtyy tämän vuosikymmenen Kauko Röyhkästä.

 • Olga Ketosen vieraana on kasvatuskouluttaja Piia Karjalainen.
  Hän puhuu aikuisuuden puolesta ja antaa ohjeita sekä vanhemmille että isovanhemmille.
  Kolme pikaohjetta: Kehu lastasi siitä, mitä haluat nähdä enemmän. Vietä lapsesi kanssa kiireetöntä aikaa. Pohdi lapsesi kanssa ratkaisuja pulmiin.

 • Suomi täyttää 100 vuotta ja juhlat ovat alkamassa. Miten Suomi juhlii? Tuleeko juhlista hartaat ja juhlavat vai iloiset ja riehakkaat? Mitä me juhlimme, kun juhlimme 100-vuotiasta Suomea?
  Vieraana Suomi100-hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen. Juontajana Olga Ketonen.

 • Linnan juhlien tyylikkäimmäksi pukeutujaksi valittiin mies! Olemmeko siis saapuneet aikaan, jossa mieskin saa panostaa pukeutumiseensa? Vieraana tyyliniekka Matti Airaksinen.
  Juontajana Marko Miettinen.

 • Itsenäisyyspäivän jälkeisissä tunnelmissa paneudutaan suomalaisiin sankareihin. Nyt jos koskaan tarvitsisimme sankareita. Millaisia ovat suomalaiset sankarit ja mistä he löytyvät? Miten rohkeus kuuluu sankaruuteen? Olga Ketosen vieraana suomalaisesta sankaruudesta kirjoittanut Taina West.

 • Nyt puhutaan feminististä politiikkaa. Onko Suomessa tarvetta feministiselle puolueelle? Olga Ketonen selvittää asiaa viralliseksi puolueeksi pyrkivän Feministisen puolueen puheenjohtajan Katju Aron kanssa. Joko kannattajakortit ovat kasassa? Juontajana Olga Ketonen.

 • Ohjaaja Matti Ijäs keskustelee Olga Ketosen kanssa muun muassa rakkaudesta, lähimmäisistä ja moraalista.

  Matti Ijäs tunnetaan mm. elokuvistaan Katsastus ja Painija. Uusia ohjauksia nähdään Kotkatsomo-sarjassa TV1:ssä tammikuussa 2017. Niiden teeman on rakkaus.

  Kuva: Seppo Sarkkinen/Yle Kuvapalvelu

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä