Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 32 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

ROYALS  Dancing in the street

QUEEN  Too much love will kill you

NAZARETH  Somebody to roll

PELLE MILJOONA  Mitä tänään koulussa opit?

SMALL FACES  Every little bit hurts (BBC-live)

TINA TURNER  I might have been queen

JOHNNY  Ihana aamu

SAMMY BABITZIN  Pikku-Kallen päivän huuli

CASSIUS CLAY  I am the greatest

SALOMON  Unisatu

BOYCOTT  Gotta rock

SWEET  Peppermint twist

SIELUN VELJET  Kanoottilaulu

HURRIGANES  Get on

JANIS JOPLIN  Summertime

 

Biisikertomuksia

NAZARETH  Somebody to roll

Tää oli vuonna 1979. Olin metsurin apupoikana Satakunnan metsissä. Sanonpa että se oli äijätyötä se. Aamulla kuudelta töihin ja hommia painettiin iltakuuteen ja joskus niin kauan kuin 'mäkkullokki'-moottorisaha (= McCulloch) pysyi käsissä ja jaksoi vesuria ja kirvestä heiluttaa. Päivät oli välillä aika saamarin kuumia. Lisäksi oli hyttysiä ja muita metsän eläimiä, jotka yritti hidastaa työn etenemistä. Urakalla tehtiin sellaista työtä, joka ei onnistu ilman äijäasennetta. Sitten kun pääsi illalla kämpälle, niin pesu, evästä,  pitkälleen ja Hitachi-radionauhuri soimaan. Radiokasettisoitin oli muuten hiton kestävä rokkikone. Ei tehdä semmosia enää. Tuli kuunneltua Ylen musaohjelmia ja sieltä kuului semmoinenkin kappale kuin Nazarethin 'Somebody to roll'.

Haastan kaikki 70-luvulla metsuritöitä tehneet 'mäkkullokin' teräviilan hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan ja terveiset työn raskaan raatajille: Tumpille, Jokelle, Hexille, Jartsalle, Makelle, Topille ja Karpalle. Kaikille upeille naisille hyvää kesää.

Terveisin Epeli. Best rock forever!

 

QUEEN  Too much love will kill you

Biisitoiveeni on Queeniltä 'Too much love will kill you'. Biisihän tuli ensi Brian Mayy soololevyltä ja myöhemmin Freddien laulamana. Siinä on sanomaa. Itse muista kuinka Rockstopissa -92 Heli Nevakari haastatteli Queen-kitaristi Mayta. Muistan aina sen kohdan kun Brian sanoi: 'älkää oikeesti ostako kitaraa tai perustako bändiä. Tämä on oikeasti liian rankkaa'. No minä sit menin ja  ostin kitaran. Show must go on!!! Eilisenä perjantaina 3.6. 2016 tuli nähtyä Queen Helsingissä Kaisaniemen puistossa.

Jarppa

 

ROYALS  Dancing in the street

Keväällä -76 ilmestyi Albert Järvisen, Pave Maijasen ja Ippe Kätkän muodostaman Roayls-kokoonpanon 'Spring -76'-LP. Tuonakin keväänä koulut päättyivät ja ilo oli ylimmillään. Tanssittiin kadulla Royalsin tahdissa kappaletta 'Dancing in the street'. Seija sai valkolakin ja mä pääsin eroon peruskoulusta. Tais olla keppanaakin kehissä...

Terveisin Seija ja mä

 

CASSIUS CLAY  I am the greatest

Kaikkien aikojen suurin nyrkkeilijälegenda Muhammad Ali on poissa.  Muistan kuin eilisen päivän kun nyrkkeilijä-Ali palasi lajin maailmanmestariksi vuonna 1974 voittamalla kehässä George Foremanin. Cassius Clay-nimeä käyttäessään Muhammad Ali piipahti myös levytysstudiossa.  Lopputuloksena vinyylille päätyi korskea lopputulos nimeltä ’I am the greatest’.

Repa   

 

HURRIGANES  Get on

Pääsin 11-vuotiaana kuuntelemaan Hurriganesia Myyrmäen yhteiskoululle . Vuosi oli 1974. Rokki puri luihin ja ytimiin ja minusta tuli vannoutunut Hurriganes-fani mitä olen vieläkin.

Kirsi

 

TINA TURNER  I might have been queen

Tämä biisitoivomus liittyy penkkarimuistohin, koska kyseisenä päivänä tunsi sitä olevansa, jos ei nyt kuningas, niin ainakin kuningatar - niin kuin nuorena yleensä.  Ja ehkä vähän myös drama queen...

Muistan lukioaikoina, kun telkusta tuli Tina Turnerin jäähyväiskonsertti. En ollut tuota ennen häntä kuunnellut, mutta sen jälkeen olen ollut hyvinkin otettu hänen monipuolisesta tuotannosta ja kestosuosiosta. Ja nyt on menossa 70- ja 80-lukujen videoiden kova kulutus.

Toivo-Terttu

 

JOHNNY  Ihana aamu

Olin joskus pikkupoikana Helsingissä Linnanmäellä äitini kanssa. Oikeastaan ainoa mitä siitä on jäänyt mieleeni on, kun Vekkulan päätteeksi hyppäsimme äidin kanssa liukumäkimatolle. Äidin taakse istui vielä joku nuori solttupoika. Hurahdimme alas ja alhaalla äitini oli aivan haltioissaan, samalla matolla oli istunut itse Johnny! Sitä hän ei koskaan unohtanut. Onko ihanampaa päivää kuin se?

Jari

 

BOYCOTT  Gotta rock

13. toukokuuta 2016 kuoli Boycott-yhtyeestä tuttu kitaristi Ari 'Hombre' Lampinen.

Hän ja laulaja Tommi Läntinen olivat yhtyeen tunnetuimmat jäsenet jo alkaen perustamisen 1987. Boycott esitti etenkin alkuvaiheessaan todella kovatasoista ja mielestäni kansainvälisestikin menestysvalmista rockia. Tommi Läntisellä kun riittää ääntä ja karismaa.

Yhtye julkaisi neljä studioalbumia sekä pari kokoelmaa. Jonkinlainen come-back oli 2007, jolloin Boycott julkaisi myös uutta materiaalia.

Monella on kova ikävä yhtyettä, mutta mielestäni ilman Hombrea ei voi puhua aidosta Boycottista.

Toivekappaleeni on yhtyeen kovin kipale 'Gotta rock' ensimmäiseltä Boycott-albumilta. Todella tiukkaa tavaraa.

Markku Piispanen

 

SMALL FACES  Every little bit hurts (BBC-live)

Brittiläisen rockin ykkösdivisioonaan kuuluvista yhtyeistä Small Faces ja The Faces  muistettu kosketinsoittaja Ian McLagan olisi viettänyt 71-vuotispäiväänsä 12.  toukokuuta.  Macin muista musiikillisista yhteistyökumppaneista mainittakoon pikaisesti Chuck Berry, The Rolling Stones, Joe Cocker, Izzy Stradlin sekä Bonnie Raitt. Biisitoiveenani olisi BBC-liveversio Small Facesin hitistä ’Every little bit hurts’. Steve Marriottin sielukkaan laulusuorituksen lisäksi versiossa kuullaan taustavokaaleissa upeaa laulajatarta P. P. Arnoldia.

Spiritual Boy

 

Koulut päättyvät taas suvivirteen.... Muistatko kouluajoiltasi jonkin lähes kuolemattoman nolon munauksen, jonka kehtaa nyt kertoa?

Minä riensin avaamaan opettajalle ovea.  Muuten hyvä, mutta vetäisin koulukäytävän lasiovea väärään suuntaan ja siinähän kävi niin, että lasi ovesta särkyi tuhannen pirstaleeksi.  Voi sitä punastumisen määrää… (Liisa)  

---

Kouluaikana olin jo ujo laulaja. Luokassa laulettiin yhteen ääneen, jottei kenenkään tarvii nolostella. Lauloimme kaanonissa ’Kanootin kapean vesille työnsin . ..’ ja koska ympärilläni olevat lauloivat niin lujaa etten kuullut omaa ääntäni, laitoin sormet korviin, pistin silmät kiinni ja vedin itsekin korkealta ja kovaa. Tätä kesti melkoisen pitkän tovin ja aloin jo väsyä kun laulu ei loppunut. Kunnes avasi silmäni ja tajusin muiden lopettaneet jo aikoja sitten. Olin laulanut yksin! Sen jälkeen olen vaan liikutella huulia. (Kata)

---

Minähän se päästin vahingossa ’paukun’ koulutunnilla.  Se oli noloa se.  Sen jälkeen sain lempinimen Paukku-Pete.  (Ana)

---

Noloin koulumuistoni on niiiiin nolo, että en sitä kehtaa kertoa vieläkään. Seitkytluvun puolivälissä Rääkkylän yläasteella bilsan tunnin aluksi auottiin kirjoja. Minä olin piirrustanut härskin kuvan kirjan sisäkanteen.  Ope nimeltään Leena kuljeskeli pulpettien välissä tapansa mukaan.  Minä taiteilija en huomannut  ennen kun hän nappasi kirjan kirjan kädestäni, nosti sen korkealle ylös ja kuulutti: ’Katsokaa, kun meidän Olavi on piirtänyt hienon seisovan siittimen’. Siis niin loistavaa tilannetajua, jota aikuisena osasin arvostaa ja olen tätä tarinaa kertonut kavereille. Silloin häpesin silmät päästä. Viime kesän Kihauksessa tapasin kyseisen (todella hyväkuntoisen) opettajan ja kerroin hänelle tämän tarinan. Ei hän sitä itse muistanut, mutta nauroi loistavalle tarinalle. (Olli)

---

Noloin koulumuisto: juoksin lasioven läpi,  koska oli liian kiire välitunnille ja salatupakalle ison kiven taakse. Tästä lähtien on polvi oireillut. Terveisiä Jormalle ja Sohville, joiden kyydissä nyt istun polvileikkauksesta toipuvana. Se sama polvi... (PMV)

---

Yksi ehkä noloimmista oli se, kun kansakoulussa toisella luokalla unohdin koulurepun kotiin ja siellä kaikki sen päivän kirjat. Silloin oli sellainen tapa, että virheestä sai miinuspisteen ja viidestä joutui istumaan jälki-istuntoa koulupäivän jälkeen. Olin yleensä tunnollinen oppilas, mutta tuona päivänä sain viisi miinuspistettä, kun jokaisella tunnilla oli kirja unohtunut kotiin. Niinpä siitä tuli kerralla jälkkäriä. Nyt tilanne naurattaa, mutta toisaalta olihan tuomio kohtuuton ja tänä päivänä se luokiteltaisiinkin oipettajan osalta tapahtuneeksi koulukiusaamiseksi.  No hengissä selvittiin. (Jarppi)

 

HAASTEITA

Hyvää kesää kaikille Enskan kuuntelijoille.Suojellaan luontoa ja pidetään lähimmäisistä huolta.t.Janne.

haastan kaikki cooperintestiin lähiaikoina osallistuvat entiset nuoret

haastan kaikki lähihoitajat, vammaistyötä tekevät yhden oman lounaan hinnalla.

Hän on niin kaunis..kuin lumpeenkukka.Hän on myös viisas..neito punatukka.t.Janne.

Terveisiä Jormalle ja Sohville.

Nyt kaikki entiset nuoret partiolaiset Kesäleirille ja veteraanilounaalle varsinkin Jyväskylässä.

Anne ja Ari Kuhmossa, nyt kuulolla... Ripa ja Mari lähettää teille rakkaita terveisiä täältä Längelmäveden rannalta. Grilli lämpiää ja hyvää ruokaa on siis tulollaan. Manne, Pipsa, Harri ja Taina yhtyy terveisiin. Tsemppiä jatkoon!

4.6.73 syntyi nuorelle parille poika Kuopiossa olimme tosi onnellisia! Nyt muistelen yksin sitä aikaa! Onnea Tomille sinne työn ääreen! t. Äiti

 AIKION Tuulikki Tusura. :-)Määrätietoiselle AKT:n aluetoimitsijalle Pohojanmaalle Kauhajoelle Syntymäpäivähalit Sodankylän citystä t. Kummitätsä Elina

Viime viikolla täyttivät rakkain Tapsu ja pikkusysteri Leeni vuosia, onnea vielä, tänäänkin voi sitä juhlia!

Hate somerolta haastaa vanhat kamut kotkasta mukaan, ruska pullon hinnalla !

Tänään tuli tieto Muhammed Amin poismenosta. Vaikka en olekaan mikään nyrkkeilyurheilun suuri ystävä tänä päivänä, niin olihan 1960-luvulla Ali, silloin Cassius Clay, nuorelle pojalle melkoinen legenda. Jarmo

Nurtsi ajeltu, kukkia istuteltu ja nautittu satunnaisesti paistavasta auringosta. Terkkuja Kinnareille    Kouvolaan, Oinosille Espooseen, Mikkosille Ahvenaisiin ja Sepille ja Saaralle Luostolle. T. Arto, Pipsa ja Sasu-koira

terveiset mammalle Länsi-Teiskoon.

haaste , yö koivusaaren kuumilla hiekoilla oli ikimuistoinen, kiitos siitä petu. Toivoo sairaanhoito oppilaitoksen tytöt mirkku ja katja. Mukaan haastamme vanhan viialan karaokeillan tuopin hinnalla.

HEI OLGA! Vitsi:Hirvi ja possu menivät naimisiin ja saivat lapsen.Mikä heidän lapsestaan tuli? Siitä tuli tietenkin 'Hirviä-Sika"t.Janne.

Kaukkarille paljon onnen maistripapereista! Jos käy koulua pitkään niin varmaan oppii enemmän!

Marko-veljelleni onneva 1.6 johdosta!

Olen parhaillaan purjeveneelläni Houtskärissä Turun aurinkoisessa saaristossa. Haastan kaikki Merikarhut enskaan! Tuntsa

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 4.6.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Lahti

Jaksot

 • ALWARI TUOHITORVI  Rokki lentää pilviin
  MUD  Rocket
  DINGO  Jokainen aamu
  STEEL CITY  Kaupungin kasvot
  JUICE LESKINEN  Viimeinen kylähullu
  MODERN TALKING  You're my heart,  you're my soul
  THE SHADOWS  Theme from 'Deer Hunter'
  TRAFFIC  Paper sun
  VILPERIN PERIKUNTA  Piirimyyjä
  DONNA SUMMER  She works hard for the money
  FLEETWOOD MAC  Go your own way
  THE SWEET  Peppermint twist
  FOREIGNER  I want to know what love is
  SLEEPY SLEEPERS  Kesämopo

 • HECTOR  Olen hautausmaa
  THE BEATLES  The long and winding road
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Green river
  MAD LINDELL  Grandmaster Klaus
  PELLE MILJOONA 1980  Uusi kuva ihmisestä
  KENNY ROGERS  Lady
  ELTON JOHN  Daniel
  THE LOLLIPOPS  I'll stay by your side
  SANTANA  Everybody's everything
  JUICE LESKINEN SLAM  Syvänmerensukeltaja
  MELROSE  Coming out soon
  JETHRO TULL  The whistler
  SIMON AND GARFUNKEL  Bridge over troubled water
  MUNGO JERRY  In the summertime
  THE DOORS  Wintertime love

 • THE SMALL FACES  Itchycoo park
  JETHRO TULL  We used to know
  MUSKA  Lauantaina jytää
  ARMI & DANNY  Tahdon olla sulle hellä
  ALICE COOPER  Only women bleed
  MUD  In the mood
  BARBRA STREISAND  Woman in love
  URIAH HEEP  Rain
  ERIC LARS FOUR  Voidaan lamput sammuttaa
  J.J. CALE  The old man and me
  PETER GABRIEL  Solsbury hill
  HANOI ROCKS  Tragedy
  BLACK SABBATH  Iron man
  KIRKA & ANNA  Cindy
  EERO & JUSSI RAITTINEN & VANHA ISÄNTÄ  Maailman lyhkäisin laulu   

 • CANNED HEAT  On the road again
  RAULI BADDING SOMERJOKI  Pikku-Arja
  URIAH HEEP  Echoes in the dark
  THE CREATURES  Takaan sen
  LES HUMPHRIES SINGERS  Mexico
  MILJOONASADE  Voipallo
  THE ADVERTS  No time to be 21
  SIG  Leijailen
  SIELUN VELJET  Rakkaudesta
  THE SPENCER DAVIS GROUP  I'm a man
  THE KINKS  Set me free
  KIRKA  Leijat
  BAY CITY ROLLERS  Wouldn't you like it
  THE BEATLES  Lady Madonna

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä