Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

HERMAN'S HERMITS  No milk today

THE DOORS  Indian summer

TAPANI KANSA  Ei itketä lauantaina

JAMES BROWN  Get up I feel like being a sex machine (part 1)

HURRIGANES  My only one

LED ZEPPELIN  Good times bad times

OTTAWAN  Hands up

STEVIE RAY VAUGHAN  Leave my girl alone (live)

HECTOR  Tuulisina öinä

T. REX  Hot love

THE ROLLING STONES  Midnight rambler

LEEVI AND THE LEAVINGS  Pohjois-Karjala

BOB MARLEY AND THE WAILERS  No woman no cry

 

Biisikertomuksia

JAMES BROWN  Get up I feel like being a sex machine (part 1)

Onko ketään, joka muistaa Helsingin Hakaniemessä olleen discon Mondi? Siellä soitti kaikkien tuntema Jake Nyman musiikkia, jota ei juurikaan soitettu muissa discoissa – siis soulia. Aina Entisten nuorten sävellahjaa kuunnellessa tulee mieleen se ryntäys tanssilattialle, kun Jake täräytti James Brownin ’Sex machinen’ soimaan. Kyseisessä discossa tarjoiltiin vain keskikaljaa, joka oli siihen aikaan "tosi noloo", koska kaikki bailaajat tietenkin ryysti nelosta tai drinksuja, mutta se ei meitä kantajengiläisiä haitannu, koska me digattiin sitä musaa enemmän kuin muiden discojen "purkkamusaa". Siellä oli muuten omat porukatkin pöytien mukaan: pyöreepöytä, kellonaluspöytä, ikkunapöytä, aulapöytä, bilisporukka oli eteisen tuntumassa. Sisäänpääsylipulla sai makkaraa ja salaattia tms. viikonloppuisin. Toiveena olis kuulla Enskassa Sex machine’!!

Terkkuja samalla saavat Eija, Kikka, Jukka, Seppo, Tora, Iita, Make, Masa, Conda jne. jne. jne.

Satu

 

BOB MARLEY AND THE WAILERS  No woman no cry

Biisitoiveeni ja kertomukseni liittyy Saapasjalkarock-festareihin.  Aihe on ajankohtainen, koska  tänään lauantaina  2. heinäkuuta 2016 vietetään Pihtiputaalla Saapasjalkarock-tribuuttia.  40 vuotta on kulunut ensimmäisestä festarista.

Saapasjalkarock kuului 1980-luvulla kesän festareihini. Vuonna 1984 sain festareilla lupauksen Jaanalta ja Ninalta, että he haastavat minut ja veljeni Nuorten sävellahjaan. Heinäkuun lauantait odotin haastetta, mutta sitä ei tullut. Elokuun alussa lähdin Lappiin viikon vaellukselle ja koska mitään ei voinut jättää sattuman varaan, niin laitoin muutaman kilon painoisen radion rinkkaan raskaiden paristojen kera. Kantaminen ja hikoilu  Saariselän maastossa palkittiin muistaakseni Luirojärven rannalla elokuun ekan lauantaina Nuorten säviksen viimeisenä haasteena.

 Lienee kohtuullista viimeistään nyt vastata Jaanan ja Ninan  haasteeseen ja haastankin Katin ja Lauran Kirkkonummelta vaellusmuistojen hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan.

Saapasjalkarokissahan oli kaikkien suomalaisten huippubändien lisäksi myös ulkomaalaisia tähtiä:  mm.  Eva Dahlgren ja Metallica.  Biisitoiveeni on kuitengin Gregory Isaacsin innoittamana  Bob Marleyn ’No woman no cry. Gregory Isaacs esiintyi Pihtiputaalla vuona 1985 ja jätti lähtemättömän vaikutuksen reggaerytmeillä. Rastameininki.

Martti

 

THE ROLLING STONES  Midnight rambler

3. heinäkuuta on päivämäärä, jona kaksi merkittävää muusikkoa menehtyivät alle kolmikymppisinä. He olivat Rollareiden perustaja Brian Jones vuonna 1969 ja The Doorsin laulaja Jim Morrison vuonna 1971. Toivelevyni on Rolling Stonesin ’Let It Bleed’ -albumin avausraita ’Midnight rambler’, jolla tiettävästi Brian Jones ehti olla vielä mukana. Haastan ENSkaan veljentyttöni Maijan,  jolla tänään on sekä nimi- että syntymäpäivä.

Ketis

 

THE DOORS  Indian summer

Nyt on kesä ja mikä onkaan paras kesäbiisi?

Vastaus: The Doorsien ‘Indian summer’.  Jim Morrisonin kuolemasta tulee nyt viikonloppuna kuluneeksi 45 vuotta! 3. 7. vuonna 1971 James Douglas ’Jim’ Morrison löytyi kuolleena kylpyammeesta Pariisista.  Hän oli runoilija, rock-muusikko, vapauden symboli.  Musa elää sukupolvelta toiselle!

Mica

 

OTTAWAN  Hands up

Biisitoiveeni on  Ottawan ’Hands up’ ja sen myötä mansikanmakuiset 50-vuotissynttärionnittelut ystävälleni Irmalle! Hänen kanssa oltiin kesällä 1982 poimimassa mansikoita Suonenjoella korvalappustereot korvilla. Kasetilla soi ’Hands up’, Kim Wilden ‘Kids in America’, Duran Duranin ‘Hungry like a wolf’… jne.  Tienisteillä ostettiin mm. korkokanta tennarit hintaa 99 mk! Tilan väki piti nuorista tytöistä hyvää huolta, rantasauna lämpeni joka ilta ja he kuskasivat meidät Suonenjoen kaarihallille Hurriganesien keikalle ja siellähän soi ’ Get on baby’. Haastanpa kaikki 80-luvulla Suonenjoella mansikoita poimimassa olleet mansikkakorin hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

Leila

 

T. REX  Hot love

Serkkujen luona tuli oltua vuonna 1973. Kuunneltiin yhdessä T.Rexiä. hanat muistot.

Anna-Maija

 

HERMAN'S HERMITS  No milk today

No Make täs terve.

Tämä on rakkaalle veljelleni Jarmolle eli Jamille, jonka koko Imatra tuntee.  Meillä on vuoden ja yhden kuukauden ikäero ja yhtä aikaa mentiin Imatralla kouluun. Jami piti aina puoliani ja nytkin ollaan tekemisissä, vaikka itse olen asunut jo 30 vuotta Helsingissä. Vanhempiemme kesämökki jäi minulle ja rakkaalle vaimolleni Merjalle. Kehen muuhun voisi luottaa aurinkoenergiassa ja katon maalauksessa kuin omaan veljeen?

 ’No milk today ’ oli veljeni suosikkilaulu nuorena.

 

HECTOR  Tuulisina öinä

Timo-veli täyttää ensi viikolla tasalukemat - pyöreät 60 vuotta!  Lämpimät onnittelut.

Sitten muistelo: Oli seiskytluku ja asuttiin Kontiolahden Kylmäojan kylällä Joensuun kupeessa.  Veli osti Hectorin C-kasetin ja siitä lähtien on Hector ollut yksi suosikeista.  Muistaakseni veli kävi myös Hectorin ja Freemanin keikkaa katsomassa joensuulaisessa ravintolassa.

Pyöräytettäisiinkö Hectorin raita ’Tuulisina öinä’ onnentoivotuksena synttärisankarille?

Terveisin Keijo

 

STEVIE RAY VAUGHAN  Leave my girl alone (live)

Entisten nuorten sävellahjassa joku mainitsi, että Jimi Hendrix oli jumalainen lahjakkuus ja olen samaa mieltä, mutta jos pitäisi mainita Jimin manttelinperijän niin Stevie Ray Vaughanon se lahjakkuus,  joka soittotyyliltään tulee Hendrixiä lähimmäksi. Huonoa kappaletta en Stevie Ray Vaughanin tuotannosta tiedä, joten valinnan vaikeutta saattaa olla, mutta valitsen kappaleen ’Leave my girl alone’.  Tämä valinta siksi,  kun katsoin joskus hänen videonsa, kun hän esitti kappaleen Austinissa Texasissa. Mikä eläytyminen! Kuunnelkaa tätä Stratocaster- kitaran lennokkuutta.

Hyvää kesää.

Lefa

 

LEEVI AND THE LEAVINGS  Pohjois-Karjala

Kesällä 2012 lieksalaiset entiset ja nykyiset muusikot tapasivat täällä Lieksassa ja tähän  tapaamiseen saimme puhelun Entisten nuorten sävellahjan suoraan lähetykseen. Lähetys kuultiin ympäri maata. Tällä jutulla oli suuri merkitys siihen, että Lieksan Muusikot ry järjestää tänä kesänä jo neljännen Parasta Ennen ja Nyt-tapahtuman. Lieksalais-lähtöiset soittajat 70-luvun alusta alkaen ovat kokoontuneet Lieksaan täksi viikonlopuksi ja soittavat joko alkuperäisissä tai tapahtumaa varten kootuissa bändeissä.

Ilkka Utriainen

 

Kuulutko siihen porukkaan, jolla oli tapana lukea kesällä VIISIKKO-kirjoja? Tulihan niitä kai muulloinkin luettua (?) ... Mikä VIISIKKO-kirjoista oli jännittävin?

Kaikissa Viisikoissa oli jotain pelottavaa mun mielikuvituksella (Leena)

---

Muistelisin että pidin tuolloin Viisikko nummilla-kirjasta ...joku sellainen se oli (Annikka)

---

Kaikki tuli aikanaan luettua. Viisikko retkellä oli mun suosikki. nälkä niissä tahto tulla, kun niillä oli aina herkulliset eväät, joita yksityiskohtaisesti kuvailtiin. Leo, Dick, Pauli, Anne ja Tim (Matti)

---

Tulihan niita luettua muistaakseni kaikki, ja lähetettyä fanipostiakin e. blythonille (vai mikä se kirjailijan nimi nyt olikaan). Ja kaikki kunnia myös Jim Morrisonille. Hänen aikana Doors teki parhaat piisit (Tomppa)

---

Tuli luettua kaikki mitä Riksun kirjastossa oli. Elin hengessä mukana ja ai mitä herkkuja niillä oli (Anneli)

---

Viisikko vuoristossa ja mieleen jäi ne ylelliset eväät,joita ei täällä Suomessa tiedetty olevankaan! (Sari)

---

Ne eväät Viisikko-kirjoissa… kakkuja ja paistivoileipiä.. (Maarit)

---

Ja inkiväärijuomaa? Inkiväärisimaa tuleekin ajoittain valmistettua, ja saa niitä nykyisin kaupoistakin. (Toivo)

---

Kaikki Vviisikot tuli luettua monta kertaa ja jänniä oli. Enolla oli tapana vitsailla, että Viisikko ja kadonnut villasukka ja Viisikko (kra)pulassa (Johanna)

---

Osasin varmaan kaikki Viisikot ulkoa. Jännittävin oli ehdottomasti Viisikko ja Aavejuna (Lassi)

---

Viisikko löytää jäljen on suosikkini. Jotenkin kirjan tarinaan liittyi paperilappunen jossa luki : "Kaksi puuta, synkkä vesi, nenäkäs Jane ja Maggie tietää sen myös". Muistan että nenäkäs Jane oli vene, muuta en sitten muistakkaan, mutta kirja oli JÄNNÄ!! :) Eväät oli hyvät ja Tim-koira NIIN viisas. Eikä Paulia ymmärtänyt oikein kukaan. Hyllyssäni on tälläkin hetkellä kolme Viisikko-kirjaa, luin ne viimeksi pari vuotta sitten ja yhä ne oli yhtä jännittäviä :) Vahinko vaan, ettei tuota em. kirjaa ole omassa hyllyssä. (Hilkka)

---

Kaikki tuli luettua, moneen kertaan. Aarresaari oli ehkä paras,silloin oli lukeminen ja ulkoleikit ajankohtaisia,raitista ilmaa ja liikuntaa sai tarpeeksi, muulloin luettiin.Viisikoilla ei ainakaan tullut koskaan nälkä; sen verran hyvät eväät. Oli toinenkin kirjasarja josta pidin ,taisi olla Seikkailujen sarja.. (Raili)

---

Olen aina lukenut paljon. Viisikoita aikoinaan rakastin. Kerran koulun kirjastossa 1960-luvun alussa silmäni iskeytyivät vielä lukemattomaan Viisikkoon. Se oli valitettavasti jonkun toisen koululaisen kädessä. Minä seurasin tiiviisti katseellani kirjaa ja maanittelin maailmankaikkeutta vaikuttamaan kirjaa tutkivaan lapseen. Luin loitsua: tiputa se, tiputa se, laske se takaisin hyllyyn. Ja niin tapahtui, sain Viisikon ja linnan aarteen käsiini. Se oli nautinnollinen tunne. Tiesin, että edessä olisi taas hieno seikkailu. (Riitta)

---

Kaikki luettu ja muukin Blytonin tuotanto aika kattavasti. Vaan paha sanoa mikä paras.. Ehkä Viisikko karkuteillä tai sitten Viisikko retkellä. (Kaisa)

---

Viisikko-kirjojen kirjoittaja Enid Blyton on yksi niistä harvoista naiskirjailijoista, joiden teokset ovat saavuttaneet poikalastenkin vankan suosion (Toivo)

---

Kaikki viisikot oli jänniä ja luin monta kertaa. Saisiko näitä vielä ostettua jostain? Onkohan uusintapainoksia? (Liisa)

---

Kaikki Viisikot tuli nuorena luettua. Yritin jopa tässä takavuosina lukea omille lapsille ensimmäistä Viisikko-kirjaa, mutta ikävä kyllä ei uponnut omiin jälkeläisiin. Eittämättä niitä lukiessa tuli nälkä, kun retkieväät oli niin herkullisia. Ehkä eniten luin kuitenkin talvella. Oli aivan ihanaa talvisena perjantaina tulla koulusta kirjaston kautta kotiin ja uppoutua Viisikkojen seikkailuihin - varsinkin lumituiskuisena talvipäivänä. (Arja)

---

Uusien VIISIKKOjen ilmestyminen oli aina iso asia. Jostain rahat uunitureeseesn kirjaan piti saada ja matka kävi sen jälkeen Fredalle, lähellä Viiskulmaa sijainneeseen kirjakauppaan.Sitten uuden kirjan kanssa kotiin Armefeltintielle ja keittiön työpöydän ääreen lukemaan. Syötävää kirjan mallin mukaan piti kerätä viereen, siilä se kuului uunituoreen Viisikon nauttimiseen.

Kokonaisvaltainen kokemus jo silloin... Samoja kirjoja koko sarjallinen tuli luettua kerta toisensa jälkeen yhä uudelleen. Ja aivan erityisesti sadepäivinä kesämökillä, jossa kului monta kokonaista kesää 60-luvun alkupuolella. (Pirjo)

 

HAASTEET

Ruhtinaallinen kiitos hauskasta Juhannuksesta Päiville ja Jartsalle Kotkan Karhulaan. Grillimestarin nappikymppi pihvejä vieläkin muistellen. Hauskaa oli. Seuraavaa kertaa odotellessa. T. Heka ja Eija Ojakkalasta.

Kiitos juhannusterveisistä Pallero. Hyvää kesäloman odotusta! T: Pullero

visavaaran päältä täältä karhun pesän vierestä lähetän rakkaalleni Tepille terveiset jotka tulevat suoraan ja syvältä sydämestä. Olethan minun ja aina. Olet rakkaus.. toinen rakkaus on ainut lapsenlapseni Aada Aino Aleksandra.. voi juku mikä ihanuus pienessä 5 kk paketissa.. mummun sydän viety täysin... ihana että voin käydä päivittäin laulamassa ja loruja kertomassa aarteelleni.. Sirpa-inkkari, ikuinen nuori

pienessä 5 kk paketissa.. mummun sydän viety täysin... ihana että voin käydä päivittäin laulamassa ja loruja kertomassa aarteelleni.. Sirpa-inkkari, ikuinen nuori

hääpäiväonnittelut Annelille ja Sepolle Pylkönmäelle toivoo Marjatta ja Jorma

kaikki menee varmaan kisalaan tänään kun ei kesälapsikaan eikä ottopoika tule smokiepaarin rantahuvilalle saunaan..t.kapteeni ja mummo enonkoskelta

Kyröön komiat hoi! Kohta nährähän! Laittakaa ropoja keräykseen yhden Kyrö Distilleryn karpalolonkeron verran - ainakin .  Terfyysin KK

Loman kynnyksellä ollaan ja mökkeilystä sekä aurigon paisteesta nauttien...Terkkuja Luostolle Sepolle ja Saaralle,Kouvolaan Kinnareille,Saarisille Vantaalle,Oinosille Espooseen,Leppäsille Hallainvuorelle sekä Mikkosille Enonveden ääreen...t.Pipsa,Arto ja Sasuliini

Haastetaan kaikki Riistaveden kesäasukkaat. Pirjo ja Sisko Savulahesta

kesälahden puruvedellä käynnistyi lohikuningas uistelu kisa klo 14.kireitä siimoja kaikille uistelijoille ja terveisiä porukoille....terv.Hymerin Riitta mäntyrannasta

HAASTAN ENSKAAN KAIKKI MAIJAT, MARIT, MARIAT, MEERIT, MARIKAT, MAIJUT, MAIKIT, MAARIAT JA KUKKA-MAARIAT ENSKAAN JA SAMALLA ONNITTELEN HEITÄ/MEITÄ KAIKKIA TERVEISIN  k a i m a

Haaste:kaikki elokuussa 1 v hääpäivää viettävät 5€ mukaan.T.Marjaana

haaste myös kaikille puruveden uisteluun osallistujille.terv. Riitta

Riuttalan koulun entiset nuoret, niin oppilaat, opettajat ja työntekijät. Tulkaa tapaamiseen Riuttala päivien yhteydessä 10.7, klo 13.30. Tavataan koululla. Olemme jo muutaman vuoden kokoontuneet, alunperin kutsua lähtivät viemään Karttusen Hannu ja  Koivuniemen Marketta. Tämän viestin lähetti Kokkosen Merja ennen Piikalammin Merjanakin tunnettu.

Haastan kaikki 69 - 75 välillä Ruotsissa kieltä oppimassa tai työharjoittelussa olleet. Silloin opittiin todella puhumaan kieltä - ja Ruotsimyönteisyys on säilynyt koko elämän. Sinikka Joensuusta

Arvaa kehen törmäsin mennessäni optikolle? Enpä arvaa. No kaikkiin!

haastan enskaan mukaan kaikki 56-vuotiaat naiset. Hyvä me!

Kaikki mäkimiehet Entisten nuorten sävellahjaan omantunnon mukaan! kalle

Parhaimmat onnittelut Annelille Poriin täyttäessäsi 4.7 70 vuotta. Toivottaa Kaakon väki Virolahdelta. Haastamme kaikki tänä vuonna 70 vuotta täyttävät entiset nuoret!

synttärionnittelut rakkaalle annelille vaasaan tämän päivän johdosta. Tv matson

Raitoon raitilla rallatelleet entiset nuoret,  Teidät haastetaan mukaan. Raitoon Vilpolan lavatansseissa 9.7. Tavataan. Kesälomaterveisin Raitoon kesämies.

haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki veneessä tätä ohjelmaa kuuntelevat kulutuksen hinnalla mukaan.

Haastan kaikki v-66 syntyneet ja Mäntyharjussa koulua käyneet sävikseen. Tulkaahan Kurkiniemeen 16.7 isolla porukalla. T: Satu

No make & merja täs, terve. Näin lämpöisenä päivänä ainakin vaimon viileys palkitsee :) mukaan haastan veljeni Jamin ja vaimonsa Marjukan hukattujen levyjen hinnalla

hei Sirpa ,Tammilehto on jo tunnettu laatu merkki ENSkassa.Vitsiälä maailman kartalla.

Tervehdys Marja-Liisa Huttulalle. Meillä on yhteisiä kesälomamuistoja Heinolan Myllyojalta t. Leena Vesa-Savolainen.

hej på dig Svantte Liljeqvist Ylöjärvellä Hyvää syntymäpäivää 6.7 johdosta sekä terkkuja  muille sukulaisille sinne sun tänne. T Maaret  Porista

HAASTAN JA ONNITTELEN Karjalammen Maijaa ja Mayaa sekä Turkkusen Maijaa. Kippis nimpparille. T. Elina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 2.7.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Turku

Jaksot

 • THE BEACH BOYS  Good vibrations
  JAM ROCK BAND  Where are you now Buddy Holly?
  CHICORY TIP  Good grief Christina
  PIRKKA-PEKKA PETELIUS  Muistan sua Elaine
  HASSISEN KONE  Reippaina käymme rekkain alle
  BREAD  If
  BUDDY KNOX  Hula love
  ISOKYNÄ LINDHOLM  Tapaaminen
  RAPTORI  Oi beibi
  JOHNNY WINTER  Johnny B. Goode (live 1971)
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KISS  Love gun
  RAINBOW  Lost in Hollywood
  KARI PEITSAMO JA ANKKULI  Stop, shake, honey, go
  BEE GEES  Night fever
  SLEEPY SLEEPERS  Kesämopo

 • ALVIN STARDUST  Good love can never die
  THE BEATLES  Something
  YÖ  Pieni ihminen suuressa maailmassa
  PAULA KOIVUNIEMI  Aikuinen nainen
  HANOI ROCKS  Motorvatin' (live)
  PAVE MAIJANEN  Lähtisitkö
  PEKKA STRENG  Perhonen
  ERIC BURDON & THE ANIMALS  Monterey
  SLADE  Look wot you dun
  KASEVA  Tyhjää
  DEEP PURPLE  Cry free
  BOB MARLEY & THE WAILERS  Jamming
  KUMMA HEPPU JA LOPUNAJAN VOIDELLUT  Kesä
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KIRKA  Hetki lyö
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Proud Mary

 • JUICE LESKINEN  Marilyn
  MIKKO ALATALO  Saara
  ROXY MUSIC  Do the strand
  KISU  Väliäkös siillä sitten on
  THE RUBETTES  Juke box jive
  T.REX  The slider
  THE ROLLING STONES  Angie
  PAUL OXLEY'S UNIT  Terry's inside
  DAVE LINDHOLM  Annan kitaran laulaa vaan
  THE FABULOUS THUNDERBIRDS  She's tough
  THE ASSOCIATION  Never my love
  SYD BARRETT  Late night
  URIAH HEEP  Sunrise
  SUZI QUATRO & CHRIS NORMAN  Stumblin' in
  WIGWAM  Wardance

 • HECTOR  Ake, Make, Pera ja mä
  MEN AT WORK  Down under
  NOLO & RÄHJÄ  M.T.T. - Muistelen tiliäni taas
  MAARIT  Hymypoika
  JIMI HENDRIX  Can you see me
  JONI MITCHELL  Big yellow taxi
  SLEEPY SLEEPERS  Rahaa pankkiin
  ELTON JOHN  Mona Lisas and mad hatters
  JANIS JOPLIN  Summertime
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  F.R.  DAVID  Words
  THE BEATLES  She's leaving home
  BUDDY HOLLY  That'll be the day
  EPPU NORMAALI  Asustelaulu
  KARI PEITSAMO  Lihava aamu
  DURAN DURAN  A view to a kill

 • BARBI BENTON  Ain't that just the way (the life goes down)
  THE RONSKI GANG  Roll me
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Someday never comes
  EPPU NORMAALI  John Fogerty
  NICOLE  Ein Bischen Frieden
  LED ZEPPELIN  Rock and roll
  STATUS QUO  Roll over lay down
  PROCOL HARUM  A whiter shade of pale
  SUZI QUATRO  Can the can
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Proud Mary
  LITTLE FEAT  Time loves a hero
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Who'll stop the rain
  BONNIE TYLER  Holding out for a hero
  COLOSSEUM  Theme from an Imaginary Western

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä