Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

THE RONSKI GANG  Roll me

HANOI ROCKS  Lick summer love

BLACK SABBATH  Paranoid

JUSSI RAITTINEN & THE JORDANAIRES  On vannomatta paras

JANIS JOPLIN  Mercedez Benz

STATUS QUO  Whatever you want

HOT BUTTER  Popcorn

URIAH HEEP  Lady in black

JUICE LESKINEN & COITUS INT.  Einarin polkupyörä

HURRIGANES  Get on

SLEEPY SLEEPERS  Kuka mitä häh?

SIMPLY RED  If you don't know me by now

JOHNNY  Ihana aamu

PAUL ANKA  Diana

RATSIA  Lontoon skidit

 

Biisikertomuksia

BLACK SABBATH  Paranoid

Olin 14-vuotias ja silloin tajuntani räjähti. Helsingissä luokkakaverin isobroidilla oli levysoitin ja hän tilasi älppäreitä ulkomaita myöten. Jos lupasimme olla hiljaa ja muutenkin kunnolla, kyseinen isoveli päästi meidät huoneeseensa kavereidensa kanssa kuuntelemaan uusia levyjä. Silloin 70-luvun alkupuolella ensikosketus rockiin syntyi ja sehän loi tietysti pohjan myöhemmällekin musiikkimaulle, joka tosin laajeni muillekin alueille. Silloin pikkulikkana pääsin heti parhaalle paikalle kuulemaan neljää kovaa eli Black Sabbathia, Led Zeppeliniä, Deep Purplea ja Uriah Heepiä. Viimeviikkoisen Sabbathin jäähyväiskonsertin kunniaksi toivoisin kuulevani kliseisistä kliseisimmän ’Paranoidin’! Oli Ozzy kuulema ollut viimeisen päälle iskussa ja ääni yhtä metallinen kuin aina. Terveiset kaikille samaan jamaan teineinä joutuneille ja hyvää kesää!

Terveisin Rouva Kukkialta

 

HANOI ROCKS  Lick summer love

Kesäbiisi entisessä nuoruudessani oli Hanoi Rocksin ’Lick summer love’ albumilta ’Back to mystery city’. Näin Hanoin livenäkin Oulun Kuusrockissa kesällä -84 ja kokemus sai kruununsa, kun Mike Monroe ennen tai jälkeen keikan liikkui yleisön keskuudessa ja fanien tungoksessa astui varpailleni! Hänen kengänpohjastaan jäi jälki omaan kenkääni - ja sydämeeni.

Laura

 

HURRIGANES  Get on

Remu & Hurriganes oli kesän 1976 kohokohta Anjalan Vepskillä. ’Get on’ on  ajankohtainen taas tänä kesänä Anjalassa, kun harrastajateatteri Korvenkylässä on virittänyt kesänäytelmäkseen Hurriganes-tarinan. Remu itse oli seuraamassa perjantaina 1.7. ensi-iltaa. Tuohon 70-luvun puoliväliin liittyi kiinteästi myös farkkukulttuurin tulo, josta voisi kertoa ihan omat tarinansa. Haastan kaikki Anjalan Vepskillä 70-luvulla kesiään viettäneet.

Kirsi Juura  (o.s. Mäkelä)

 

SIMPLY RED  If you don't know me by now

Voi voi niitä aikoja,kun oltiin reilaamassa Etelä-Portugalissa serkkuni Tarjan kanssa ja tämä soi jatkuvasti diskoissa ja meidän Walkmaneissä. Ois mukava elää ne hetket vielä kerran.

Pippe

 

JANIS JOPLIN  Mercedez Benz

Koulun laulukokeet meni jännityksestä huolimatta mahtavasti joskus vuonna -69, kun lauloin kirkkaalla kakaraäänelläni poolopusero hikisenä, että ’jänis istui maassa’. Joskus tulee mietittyä, että olisinkohan saanut kokeesta nelosen, jos olisin laulanut Janis Joplin-tyyliin yksinlauluna ’Mercedez Benzin’?  Kirkkouskovainen johtajaopettaja ei olisi sitä laulutyyliä varmaankaan ymmärtänyt.

Kosti  

 

RATSIA  Lontoon skidit

Pihtipudas muistetaan aina Pihtiputaan mummosta, mutta nyt on aika päivittää tilanne.  Pihtiputaan Saapasjalkarock oli kova sana 80-luvulla ja pihtiputaalainen Ratsia-yhtye voitti rockin SM-kultaa vuonna 1979. ’Katsoppas vaari tuota hauvaa’….. joo mutta mitäs Pihtiputaan mummo katsoo?  Ei se katso, vaan se kuuntelee.  Ja mummo kuuntelee Ratsian hittibiisiä ’Lontoon skidit’.

Seppo

 

HOT BUTTER  Popcorn

70-luvun puolivälissä käytiin Käpylän yhteiskoulua Taivaskallion kupeessa. Reksinä oli Päkä. Keskiviikkona suunniteltiin perjantaita ja menoa Linnanmäen luolaan ja alkuviikko puhuttiin keitä oli ollut ja mitä oli tehty. Diskossa oli DJ. Börje! Lauantaina mentiin joskus Byggalle. Ensin kuunneltiin sävis, sitten ripsaria ja huulikiiltoa, vähän omppua nurkan takana ja eikun äkkiä sisään. Voi niitä aikoja. Terkkuja Luolassa ja Byggalla käyneille. 

Toivebiisini on Hot Butter-yhtyeen 'Popcorn'

Anja

 

JOHNNY  Ihana aamu

’Voiko ihanammin päivän enää alkaa’  lauloi Johnny…

Uskoisin,  että tämä biisi soi tänäkin päivänä kasarmeissa ympäri suomenmaan. Itselleni tämä tuli tutuksi 1vuonna 977 Kotkan rannikkotykistössä  Kirkonmaalla.  Alokasaika kesti kuukauden ja joka aamu klo. 6 00 paitsi sunnuntaina tämä kappale laitettiin  soimaan. Koulutuksen jälkeen loppu aikani elikkä 7kuukautta  meni merivalvontatehtävissä Haapasaaressa ja Vanhankylänmaassa. Mukavia paikkoija, mutta ainoa haittapuoli oli, että lomalle pääsi aina kolmen viikon jälkeen eikä tietenkään ollut mitään iltalomia. Olin juuri täyttänyt 19 vuotta ja rakastunut tulisesti. Oli yhtä tuskaa olla erossa… No minähän lemmentuskassani postikorttia lähettämään rakkaalleni,  että ikävä on kova ja että pääsen lomille kolmen viikon päästä.  Mutta kun tulin lomille suurin odotuksin niin vastaanotto olikin varsin jäätävä. Olin aivan ihmeissäni kunnes syy selvisi: olin onneton kirjoittanut postikorttiin nimeksi Pirjo enkä Päivi,  joka oli hänen nimensä. Oli muuten lähes mahdoton tehtävä selittää tilanne Mutta ilmeisesti onnistuin,  koska intin jälkeen saattelin hänet alttarille.

Järvenpää

 

URIAH HEEP  Lady in black

Vuonna 1985 olimme Rantarockissa ja iltamyöhään päädyimme johonkin juttuihin festivaalin ns. ’rahvaan’ puolelle eksyneiden Uriah Heepin tyyppien kanssa. Suomeen ja suomalaisuuteen päätyneen jutun kunniaksi sain päähäni esitellä orkesterille suomalaiskansallista vapaa-aikaa eli houkuttelin bändin jäsenet ja roudarit järveen naku-uinnille.

Ei siellä kukaan varsinaisesti nakuna uinut eikä uinut ylipäätään, mutta muutama rohkea sentään alusvaatteisillaan kastautui. Itseäni alkoi moinen keuliminen kaduttaa siinä vaiheessa kun tajusin, että aamuyhdeltä ei ollut enää aurinkoa kuivattamaan läpimärkiä alusvaatteita.

Kiitokseksi eksottisesta elämyksestä sain Heep-kitaristi Mick Boxilta nelilehtisen apilan.

Biisitoiveeni Uriah Heepiltä on ’Lady in black’

Juupuu

 

THE RONSKI GANG  Roll me

Biisitoiveenihan olisi The Ronski Gangin ’Roll me’ vuodelta 1980.

Kävin itse kuuntelemassa ja katsomassa  Ronskia  vuonna -76 Juvan Kaarihallilla ja se oli menoa se! En ole toipunut siitä vieläkään! Bändi  on edelleen lähes alkuperäisessä kokoonpanossa ja homma toimii!!  Soittakaa biisi pliis!!!

Veju

 

PAUL ANKA  Diana

Olin 15-vuotias,  kun Paul Anka tuli ekan kerran Suomeen ja nimenomaan  Linnanmäelle esiintymään.  Olisimme halunneet ystäväni Sinikan kanssa lähteä Kuopiosta aamujunalla Helsinkiin Paul Ankan konserttiin. Takaisin olisimme tulleet yöjunalla,  joka silloin vielä Helsingistä Kuopioon kulki. Emme päässeet lähtemään,  molempien vanhemmat kielsivät matkan.  ’Ehdottomasti ei*, sanoivat vanhemmat. Olimme liian nuoria sellaiselle matkalle. Se on harmittanut läpi elämän. Sain sitten pitkän ruinauksen jälkeen ostaa Paul Ankan levyn, toisella puolella oli ’Diana’ ja toisella puolella ’Adam and Eva’.  Mutta ei meillä ollut levysoitinta. Enollani sellainen oli ja niinpä sain kävellä koulun jälkeen parin kilometrin matkan kuuntelemaan levyäni - vuoronperään kumpaakin puolta.  Kuuntelu piti lopettaa, kun enoni tuli töistä.  Enollani oli tietenkin toisenlainen musiikkimaku. ’Diana’ ja Paul Anka ovat kulkeneet koko elämäni mukana. Hänen kuviaan piti kerätä kaikista mahdollisista lehdistä.  Ajan Sävelkin tuli minulle jonkin aikaa. Kuvia liimasin isoon vihkoon. Vihkot on nyt lahjoitettu Kuopion kulttuurihistorialliselle museolle, siinä on 50-60-luvun nuorison muistoja.

Ritva Putkonen

 

Linnanmäen vuoristorata täytti tällä viikolla 65 vuotta. Millainen on sinun ensimmäisen Linnanmäki-kokemuksesi ja miltä vuodelta? Vuoristorata, kummitusjuna vai jopa Paul Ankan ensiesiintyminen Suomessa ja nimenomaan Linnanmäellä.... Niin ja esiintyiväthän siellä monet muutkin kuuluisuudet.

Noin 46 vuotta sitten olin 1000::s kävijä vuoristoradalla. Varmaankin sinä kesänä ja sain "lahjaksi 10 ilmaista vuoristorata ajelua sekä koko illaksi jokaiseen härvelin ja paikkaan ilmaisen lipun. Hienoja muistoja (Mervi)

---

Vuonna. 1976 eka kerta Lintsillä Kajjaanista. Pojat houkutteli vuoristorataan ja huusin koko ajan täysillä. Seuraavan kerran menin 30 vuotta  myöhemmin tyttäreni Suvin kanssa. Pelotti sikana, mutta selvisin. Enää en mene. (Anne)

---

Hei!

Linnanmäki muistoni on vuodelta  1958, joten olen kyllä ns. entinen nuori. Maalaistyttönä tulin Helsinkin hautajaisiin. Olin  10-vuotias silloin ja junalla yksin matkustin.  Enoni oli kyllä vastassa ja sitten olinkin kolme viikkoa. Enoni vaimo vei minut ja omat kaksosensa Lintsille ja oli se minulle uutta. Nähdä tanssivia nuoria, jive oli  muodissa, tai ainakin helmat heilui. Näin tyttöjen tiputusta veteen ja onginnasta sain pienen nallen, ja olipa se ihana voitto.  Näillä muistoilla mentiin vuosikymmeniä ja nyt on mukavaa kuunnella ohjelmaanne.  Aurinkoisin ajatuksin Pirkko

---

Oli kevät vuonna 1954. Teimme luokkaretken Helsinkiin. Halusimme luokkatoverini kanssa mennä Linnanmäelle. Säästimme rahaa ja seurasimme ratikka 7 raidetta ja pysäkkejä. Pääsimme perille ja pääsimme tanssimaan. Emme uskaltaneet mennä vuoristorataan, en vieläkään. Oli ihan mukavaa. Tanssittajia oli ihan Britanniasta asti. Onhan Linnanmäellä tullut vierailtua myöhemminkin perheen kanssa. Onhan tuosta ensi käynnistä aikaa kulunut ! Terveisin Helli

---

80-luvun alussa pääsin eka kerran, tai siis jouduin kavereiden pakottamana! Junamatka Kemijärveltä kesti "ikuisuuden" eli illalla junaan ja aamupäivällä perillä. Eväätkin siinä meni piloille lämpimässä junassa...Maha kurnien päivä Lintsillä, kun ei opiskelijana oikein ollut rahaa ylimääräiseen...  Kauhistus oli Viikinkivene, johon mut raahattiin... selvisin siitä elävänä, mutta laatta lensi iloisesti, kun pääsin takaisin maahan.  Sen koommin en ole mennyt veneeseen enkä vuoristorataan. Yhden kerran käynyt sen jälkeen ja pidättäytynyt "jalat maassa". (Briitta)

---

Olin alle 10-vuotias kun olimme perheen kanssa Lintsillä, tein ekan ajelun edesmenneen isäni kanssa, hän, rintamamies sanoi ettei ollut sodassakaan pelännyt yhtä paljon! Minusta oli hienoa, vuoristorata on ainoa laite johon enää vuosiin olen mennyt, yksinkertaisesti paras!!! (Katariina)

---

Taisi olla vuosi 1970, kun kolmestaan kavereiden kanssa läksimme Lahdesta junalla ensimmäisen kerran ilman vanhempia seikkailemaan "suureen maailmaan". Pahviset pienet junaliput luotettiin Jussin farkkutakin rintataskuun. Linnanmäelle löysimme radanviertä asemalta pohjoiseen päin kävellen. Päivä riehuttiin ja kieputtiin, johonkin pikkunaposteltavaan taisi vähäinen budjettikin riittää. Paluumatkan alkaessa illalla häämöttää, huomasi Jussi junalippujen tippuneen taskusta - ties missä härvelissä kieppuessa. Rahaa löytyi taskuistamme enää yhteensä alle 50penniä. Säälittävän näköisenä maalaiskolmikkona saimme soittaa jostain kioskista Lahteen, josta monen mutkan kautta Jussin isosiskon poikaystävä lupasi lähteä meitä hakemaan. Pikkupösössä oli vähän kireä tunnelma kotiinpäin körötellessä . Jos musiikkitoivetta sopii sekaan, niin Lahdessa samoissa porukoissa heiluneiden Sleeppareiden ’Kuka mitä häh’ sopisi teemaan. (Terveisin porukan toinen Jussi, nykyisin Rovaniemellä)

---

Ensimmäinen muisto Lintsistä oli tietenkin  vuoristorata, mutta muisto joka kaivelee vieläkin, kun Paul Anka esiintyi siellä. Olin silloin 12v ja asuimme kävelymatkan päästä Lintsiä, enkä saanut mennä sinne. Se oli raivostuttavaa. Onneksi pääsin edes aikuisena katselemaan ja kuuntelemaan häntä kun hän esiintyi Suomessa joitakin vuosia sitten.  ( Deici)

---

Olin liian nuori edes tajuamaan pääsyä Ankan konserttiin. Onneksi luistinradalla sitten soitettiin Dianaa ja minä luistelin hurmaantuneena käytetyillä hokkareilla! Aili

 

HAASTEITA

Terkkuja Taivaanpankon entisille nuorille  terv. PINO

haastan ikun ja Hanskin  enskaan jääkaapin siivoamisen hinnalla nappamäessä toivoo veke

onnittelut lea timoskalle 20 07 2016 olevan merkkipäivän johdosta toivoo velipoika seppo

Haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki Perhon Essolta vauhtia tansseihin ottaneet

Terveiset ihanalle Pipsalle ja Artolle ja kiitos ihanista juhlista. Terveisin Kinnarit

ENTISET NUORET, NYKYISET ISOVANHEMMAT ANJA JA TAUNO TEILLE ONNEA HUOMISEN 40-VUOTISHÄÄPÄIVÄN JOHDOSTA. Samalla haastamme yhdessä pysyneet pariskunnat Enskaan eurolla per vuosi.

Terkkuja merenrannalle Pukkuakoille Pohjanmaalle Sateisesta Sodankylästä dave ja thelma

Terveiset kaikille aikoinaan Lappajärven Tulivuorirockissa käyneille, varsinkin Epulle, Pirjolle ja Jarille Itäkylään ja monille muille 70-luvulla Halkosaaressa käyneille. Rock-terveisin Taina ja Harri Längelmävedeltä.

Nanna ja Timba Rehakasta toivottaa Johannalle ja Timpsulle aurinkoista kesäpäivää Nilakan rannalle sekä sinnepäin matkalla oleville Suskille ja Villelle turvallista matkaa ja hyvää kesälomaa teille kaikille eli haukkaa kukkoo ja kittoo kaljoo.

Jäämeren raikkaita terveisiä karavaanarilomalta lähettää Kati, Matias ja Risto! P.S. terveisiä äideille! :)

Haluisin kuulla Ratsian Lontoon skidit. Liftailtiin kaikkiin Ratsian keikoille, kuin myös Pellen ja Ganeksen keikoille. T:Anneli ,entinen nuori :)

Haastan kaikki kesämielen omaavat ihmiset säästä riippumatta haluamallaan summalla Entisten nuorten sävellahjaan. Marjo

Sain taas ystäväni Minnan Sipoosta lomailemaan tänne Savon sydämeen Pöljälle. Monena kesänä olemme laittaneet viestiä Enskaan ja iloksemme myös viestimme on  joskus luettu. Toivottavasti tänäkin kesänä. Hyvää kesää kaikille! T. Anne ja Minna ihanaa ystävyyttä takana jo 35 vuotta

Ringo Starrin lisäksi 7.7. vietti synttäreitään ystäväni Arska. Myöhästyneet onnittelut Rääkkylään. Näin toivotteleepi ystäväsi Olli ja siippansa Jaana.

Vuoden kuluttua se on sitten 60 vee.... Syntymäpäiväonnittelut Hannu Hiltuselle Seinäjoelle.

kyllähän kesään kuuluu kesäteatteri.itse olen mukana Mikkisteatterissa, Parikkalassa.hyvät entiset nuoret käykää kesäteatterissa ja haaste kaikille näyttelijöille ympäri suomen. Riitta

onnittelut Hanskille 60-vuotispäivän johdosta 17.7. Pidetään pienet karkelot jossain vaiheessa! Terveisin Marko-veli ja muu Siuntion poppoo.

Harri ja Elina Anttolasta Muonion läheltä lähettävät rakkaita terveisiä Sannalle, Jussille, Jepelle, Handelle ja Junnulle Elimäelle. Topille suukkoja.

rakkaat terkur mustikka ja kalastuskaverille rakkaalle ukolleni... Vakavanhalle Väinämöiselle....

Ei vaan lännen nopeimmalle Morgan Kanelle alias Tepille... Sait enemmän ahvenia ja isomman hauen... Sirpa

HAASTE KAIKILLE ROVANIEMEN SEUDUN LOISTOTYYPEILLE JA OULUN SEUDUN TERVAPORVAREILLE-KUKKARONNYÖRIT AUKI-KIITOS!wanharouva

Vietämme mukavaa synttärijuhlaa ystävien kesken...yhteensä 120 vuotta on täynnä..Kiitokset kaikille mukavista juhlista jo näin etukäteen.t.Pipsa ja Arto

Huomio Luvian Nuat Loukun Vanhat Pojat. Onko siimat kireällä? Kalaonnea toivottavat Humikkalan Hurjat. Toiveena Janis Joplinin Mercezes Benz

kent forsille ja perheelle terkkuja munsalaan cowboylta

Haastan entiset nuoret osallistumaan pe 22.7. Klo 20 Liperin Rantamakasiinille entisten nuorten diskoon. Eeva nuori -53

Soita, kiltti, tunnelman luomiseksi kunnon ränttä tänttää Status Quolta. Vaikkapa 'Whatever you want'. .. Oikein hyvää kesää kaikille!  T: Marjo

Synttärionnittelut 66 vuotta täyttävälle veljellemme Ekille t.siskot ja veljet

Terveiset rakkaalle Peepeelle Martinniemen terassille. Täällä ei ole tyhjää.. Itikoita riittää. T. Irma

Terveiset ihanalle Pipsalle ja Artolle ja kiitos ihanista juhlista. Terveisin Kinnarit

Terveiset kaikille kamuille Kittilän Sirkasta ja haaste mukaan ENSKAAN kahvin ja kampanisun hinnalla. Terveisin melkein täysi-ikäinen Reija ja miehensä Hannu

Leevi ja Lauri kiittävät ja muistelevat viime kesän hulppeaa viikonloppu Vitsiälässä.Askolassa loppui juuri hirmuinen vesisota.Voittajina oli kolme liko märkää "miestä".

sisarukset terhi kangasalalla ja taru porissa synttärionnittelut 18 .7 ja 16.7 t.raili täti perheineen haaste heinäkuussa merkkipäiviä viettäville 5e per henkilö

Tässäpä vitsi: Ruotsalaiset saivat valmiiksi projektin, jonka tarkoituksena tehdä avaruuslento aurinkoon. Asiantuntijat olivat ihmeissään ja kysyivät ruotsalaisilta, miten lento voisi onnistua, kun aurinko niin kirkas ja siellä on tosi kuumaakin. No, ruotsalaisilla oli pätevä ratkaisu ongelmaan. He vastasivat ihmettelijöille: "Me lähdemmekin yöllä!". Joopa, joo. Tämän parempaan ei pysty, kun LOMA LOPPUU!! Terveiset kohtalotovereille toivoo Arja Espoosta.

 

Lähetykset

 • la 16.7.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Joensuu

Jaksot

 • THE BEATLES  All my loving
  GREG LAKE  C'est la vie
  TRIO  Da da da
  TASAVALLAN PRESIDENTTI  Piece of mind
  BACCARA  Cara mia
  JUICE LESKINEN  Syksyn sävel
  BROADCAST  Pasadena sungodown
  DR.  FEELGOOD  Milk and alcohol
  WHITNEY HOUSTON  I wanna dance with somebody (who loves me)
  DON MCLEAN  Vincent
  STYX  Come sail away
  PINK FLOYD  If
  LED ZEPPELIN  Immigrant song

 • GERRY RAFFERTY  Baker street
  A-HA  Take on me
  JUICE LESKINEN & COITUS INT.  Zeppeliini
  EIJA VILPAS  Karaoke, daisarit ja koppa keppanaa
  THE TOKENS  The lion sleeps tonite
  RAULI BADDING SOMERJOKI  Bensaa suonissa
  ZZ TOP  Sharp dressed man
  SEALS & CROFTS  Summer breeze
  ACE  How long
  PROCOL HARUM  A whiter shade of pale
  ROYALS  More is what you give/get
  THE BEATLES  Twist and shout
  ANKI  Ne kesäyöt
  T.REX  Children of the revolution

 • THE KINKS  You really got me
  QUEEN  We are the champions
  DR. FEELGOOD  She does it right
  CREAM  Anyone for tennis
  EIJA MERILÄ  Luvannut en ruusutarhaa
  NAZARETH  Love hurts
  ALWARI T.  Judy don't go
  AMANDA LEAR  Enigma (Give a bit of mmh to me)
  THE ROLLING STONES  Summer romance
  LED ZEPPELIN  Stairway to heaven
  THE  FOUR TOPS  Bernadette
  THE BEATLES  Penny Lane
  DIRE STRAITS  Sultans of swing
  MIMMI MUSTAKALLIO  Borriquito

 • OPUS  Live is life
  EPPU NORMAALI  Vihreän joen rannalla
  THE BEATLES  All you need is love
  ELVIS PRESLEY  That's all right (live 1977)
  LITTLE PEGGY MARCH  I will follow him
  BLACK SABBATH  Paranoid
  LENNE AND THE LEE KINGS  Stop the music
  FLEETWOOD MAC  Albatross
  KISU  Sun ja mun
  TONY CHRISTIE  Is this the way to Amarillo
  BEE GEES  New York mining disaster 1941
  U2  Pride (in the name of love)
  URIAH HEEP  July morning

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä