Eeva Luotosen viisasten kerho

Maanantaisin klo 15.05, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Jaksot

 • Mitkä ovat venäläisen kirjallisuuden erityispiirteet? Millainen on venäläinen sankari? Millainen oli sosialistisen realismin sankari? Mikä on venäläisen kirjallisuuden vetovoima? Näitä pohditaan Venäläiset viisaat- sarjan ohjelmassa, jossa vieraana on professori Pekka Pesonen. Näytteet lukee JP Pulkkinen. Eeva Luotosen toimittama Venäläiset viisaat -sarjan jakso on uusinta vuodelta 2005.

 • Onko kirjailija ollut Venäjällä aina enemmän kuin kirjailija? Onko ollut hän tietäjä, valistaja, suunnannäyttäjä, ikiviisas? Onko hän sitä edelleen?
  Absurdin tarinan mestari Daniil Harms eli vuosina 1906-1942. Hänet löydettiin Neuvostoliitossa 1960-luvulla ja Suomessa hän tuli tunnetuksi vasta 1980-luvulla. Nykyään venäläistä kirjallisuutta ei voi ajatella ilman Harmsia. Eeva Luotosen haastateltavana ovat päätoimittaja Reetta Meriläinen ja professori Pekka Pesonen. Näytteet lukee JP Pulkkinen.
  Eeva Luotosen Viisasten kerho on uusinta vuodelta 2004.

 • Onko kirjailija ollut Venäjällä aina enemmän kuin kirjailija? Onko ollut hän tietäjä, valistaja, suunnannäyttäjä, ikiviisas? Onko hän sitä edelleen? Sitä pohdittiin Venäläiset viisaat- sarjassa, josta kuulemme nyt uusintana on Pushkin: Patarouva. Vieraina ovat esseisti, kääntäjä Martti Anhava ja professori Pekka Pesonen. Eeva Luotosen toimittama ohjelma on uusinta vuodelta 2003.

  Kuvalähde: Wikimedia Commons:
  Portrait of Alexander Pushkin, Orest Kiprensky (1827)

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä