Lindgren & Sihvonen

Koostelähetys kevään vieraista

 • 58 min
 • toistaiseksi

Kokeellinen urheiluohjelma, jossa kertaus on pelikirjaopintojen äiti.
Ohjelma vetäytyy kesätauolle. Juhannuksen kunniaksi luvassa parhaita paloja kevätkauden haastatteluista. Puheenvuoron saavat Juhani "Aurinkokuningas" Tamminen, ex-alppihiihtäjä Kalle Palander, jalkapallomaalivahti Minna Meriluoto, anti-doping-expertti Sergei Iljukov, sekä mestarivalmentaja Jukka Jalonen.
Hyvää ja urheilurikasta kesää, Lindgrenin ja Sihvosen uusi kausi starttaa jälleen 26.8.

Lähetykset

 • pe 24.6.2016 13.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jolla on tuloksellinen historia ja sitäkin voitokkaampi tulevaisuus.
  Vieraana jalkapallovalmentaja ja tv-kommentaattori Marianne Miettinen.
  Marianne Miettinen on toiminut tienraivaajana suomalaisessa jalkapallossa. Hän oli ensimmäinen suomalaisvalmentaja, joka toimi päävalmentajana Ruotsin naisten jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla. Lisäksi kesällä Miettinen hämmensi konservatiivista jalkapallokansaa toimimalla Ylen tv-kommentaattorina miesten EM-kisalähetyksissä. Nykyään Miettinen toimii alle 18- ja 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuevalmentajana. Kuinka kokenut koutsi näkee suomalaisen jalkapallon nykytilan, sukupuoleen ja ikään katsomatta?
  Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twittterissä: #LSPuhe

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa ammattitaitoa löytyy mikrofonin jokaiselta puolelta.
  Vieraana entinen pituushyppääjä, mm-pronssimitalisti Tommi Evilä.
  Pari vuotta sitten piikkarit naulaan lyönyt pituushyppääjä Tommi Evilä tunnettiin suorapuheisena ja ketään kumartelemattomana urheilijana. Evilä uskalsi sanoa sanottavansa niin urheilupäättäjistä kuin -mediastakin. Ja varaa Evilällä on sanoakin, miehen saavuttama pronssimitali Helsingin yleisurheilun maailmanmestaruuskisoissa vuonna 2005 kuuluu kiistatta maamme urheiluhistorian merkkipaaluihin. Nyt Evilä toimii Suomen urheiluliiton Tampereen alueen valmennuspäällikkönä.

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa hakkurinkin passaa iskeä.

  Vieraana lentopalloilija Mikko Oivanen. Lentopallon mestaruusliiga starttaa ensi viikolla. Yksi liigan ennakkosuosikeista on Loimaan Hurrikaani, eikä vähiten hakkurinsa Mikko Oivasen ansiosta.

  Mikko Oivanen on yksi maamme menestyneimmistä lentopalloilijoista maailmalla, hän on pelannut urallaan muun muassa Puolassa, Turkissa, Kiinassa ja Iranissa. Kuinka kokenut hakkurikonkari näkee Suomen mestaruusliigan nykytason? Ja millä mielin jo maajoukkueuransa päättänyt Oivanen on katsonut lentopallomaajoukkueen taivalta kohti ensi vuoden EM-kisoja?
  Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe

 • Näkeekö apuvalmentajan paikalta jotain sellaista, mitä päävalmentajat eivät huomaa? Porin Ässissä pitkään toiminut valmentaja Pasi Kaukoranta tuntee jääkiekon Sm-liigan kuin omat taskunsa. Hän on vuosien varrella toiminut apuvalmentajana hyvin erilaisten päävalmentajien kanssa, kuten esimerkiksi Alpo Suhosen, Karri Kiven ja Pekka Rautakallion alaisuudessa. Kaukoranta on myös lajin tarkkasilmäinen kriitikko. Kuinka pitkään kaukalonlaidalla peliä todistanut Kaukoranta näkee sen, miksi Leijonat romahtivat jääkiekon maailmancupissa?
  Väittelyssä Tommy ja Petteri vääntävät Aleksandr Ovetškinista, pesäpallosta ja jalkapallon Suomen Cupin finaalista.

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa kelaaminen alkaa jo ennen lähtölaukausta.
  Vieraana viisinkertainen paralympiakultamitalisti, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti.
  Kun on voittanut päämatkallaan neljässä perättäisissä paralympialaisissa kultaa ja pitää nimissän lajinsa maailmanennätystä, voidaan puhua todellisesta urheilulegendasta. Leo-Pekka Tähti on kaikilla mittapuilla mitattuna yksi maamme historian menestyneimpiä urheilijoita. Mutta joko vihdoin katajainen urheilukansamme ymmärtää ja osaa arvostaa hänen saavutuksiansa? Ja mikä merkitys tällä menestyksellä on urheilijalle itselleen?

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa aitaa kaatuu ja tartani tömisee.
  Vieraana aitajuoksija Oskari Mörö.
  Suomalaisessa yleisurheilukesässä on ollut vähän ilonaiheita, mutta on mukana ollut valonpilkahduksiakin. Yksi kesän kiistattomia onnistujia on ollut Oskari Mörö, joka jäi täpärästi mitaleilta 400 metrin aitajuoksussa Amsterdamin EM-kisoissa. Rion olympiaradalla Mörö puolestaan aitoi tiensä välieriin uudella upealla Suomen ennätysajalla 49,04. Miten Mörö itse näkee kuluneen kauden itsensä ja kilpakumppaniensa osalta? Ja millaisen harppauksen miehen pitää vielä ottaa, jotta pääsee lähemmäksi Euroopan ja maailman huippua?
  Väittelyssä Tommy ja Petteri vääntävät yleisurheilun sukupuolirakenteesta, Liigan roolista kasvatussarjana ja siitä, onko HJK kriisissä vai ei.

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa myös maalipuiden ulkopuolelle menevät pallot voivat mennä joskus maaliin.
  Vieraana Ylen urheiluselostaja ja -toimittajalegenda Bror-Erik "Bubi" Wallenius. Bubi on selostanut urheilua Yleisradiossa viidellä eri vuosikymmenellä. Walleniuksen rauhallinen ja usein suorastaan ylitoteava selostustyyli on innostanut ja joskus hieman lannistanutkin monia suomalaisia penkkiurheilusukupolvia. Mutta millaisena emeritusselostaja näkee nykyisen urheilujournalsimin tason niin Yleisradiossa kuin sen ulkopuolella? Entäpä kuinka selostajan asema ja työkulttuuri on muuttunut vuosikymmenten aikana?

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa karjutaan myös pienemmissä kaukaloissa.
  Vieraana Leijonavalmentaja Lauri Marjamäki. Jääkiekkomaajoukkueemme uudella päävalmentajalla Lauri Marjamäellä on edessään huima koitos. Miehen ensimmäisen turnaus Leijonien peräsimessä on World Cup, jossa on mukana maailman parhaat pelaajat. Millaisia lukuja on kirjoitettu Marjamäen pelikirjaan World Cupia varten ja millaisen henkisen haasteen tämä harvoin pelattava arvoturnaus tuo tuoreelle päävalmentajalle?
  Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa aloituspainoja ei voi koskaan olla liikaa.
  Rion kisojen jälkipyykki, ymmärtävätkö yleisö ja toimittajat urheilijaa? Vieraana painonnostaja Anni Vuohijoki. Vuohijoki selvitti kirjavien käänteiden jälkeen tiensä olympialaisiin ja sijoittui naisten 63 kilon sarjassa hienosti kymmenenneksi. Kisojen jälkeen Vuohijoki on ottanut blogissaan kantaa urheilijoille sataneeseen negatiiviseen palautteeseen. Mutta miltä kisat ja sen ympärillä vellonut keskustelu näyttää ja ennen kaikkea tuntuu urheilijasta? Ja mikä merkitys kisoilla oli Vuohijoelle itselleen?
  Osallistu kiivaaseen uhreilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe,

 • Kokeellinen urheiluohjelma, joka suunnistaa lajista toiseen ja välillä jopa kolmanteenkin.
  Kertauslähetyksessä kuulemme kahden upean suomalaisen naisurheilijan tarinan. Petteri ja Tommy tapasi viime keväänä maamme parhaan triathlonistin Kaisa Lehtosen, sekä suunnistaja Sofia Haajasen. Ohjelman haastattelut ovat uusintoja. Lindgren ja Sihvosen uusi kausi starttaa perjantaina 26. elokuuta.

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa uusintaottelukin alkaa tyrmäyksellä.
  Vieraana vapaaottelija Teemu Packalén.
  "Ei se pelota, että sattuu, vaan se häviämisen pelko" Mitä tapahtuu vapaaottelijan pään sisällä ennen kehään astumista ja itse ottelun aikana? Turkulainen Teemu Packalén on yksi maamme suurimmista vapaaottelunimistä maailmalla. Viime helmikuussa Packalén kirjaimellisesti löi, tai paremminkin kuristi itsensä suuren yleisön tietoisuuteen, kun hän voitti ensimmäisen kansainvälisen UFC-ottelunsa 24 sekunnissa. Kuinka sympaattinen hipsterin näköinen mies on päätynyt lajin arvostetuimman liiton UFC:n kehiin?
  Ohjelma on uusinta toukokuulta 2016.

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa kertaus on pelikirjaopintojen äiti.
  Ohjelma vetäytyy kesätauolle. Juhannuksen kunniaksi luvassa parhaita paloja kevätkauden haastatteluista. Puheenvuoron saavat Juhani "Aurinkokuningas" Tamminen, ex-alppihiihtäjä Kalle Palander, jalkapallomaalivahti Minna Meriluoto, anti-doping-expertti Sergei Iljukov, sekä mestarivalmentaja Jukka Jalonen.
  Hyvää ja urheilurikasta kesää, Lindgrenin ja Sihvosen uusi kausi starttaa jälleen 26.8.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä