Tamminiemen saunassa

Sylvi kylpee

 • 18 min
 • toistaiseksi

”Urho Kekkosen tavoin, saunominen oli ilmeisen mieluista puuhaa myös Sylvi Kekkoselle. Hänellä saunakaverit olivat läheisiä ystäviä eli saunaan ei kutsuttu ihan ketä tahansa."
Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana on tietokirjailija Anne Mattsson. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

Lähetykset

 • ma 6.6.2016 8.15 • Yle Areena

Jaksot

 • "Olen minä täällä Tamminiemessä presidentti Kekkosen tavannut niin, että hän on tullut lenkiltä, kun meillä oli tapaaminen. Yksilöurheiluhan oli keskeinen osa hänen luonteenpiirrettään.”
  Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana on kansanaedustaja Ilkka Kanerva. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • ”Urho Kekkosen tavoin, saunominen oli ilmeisen mieluista puuhaa myös Sylvi Kekkoselle. Hänellä saunakaverit olivat läheisiä ystäviä eli saunaan ei kutsuttu ihan ketä tahansa."
  Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana on tietokirjailija Anne Mattsson. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • ”Meillä kotona puhuttiin aina Urkista. Se ei johtunut siitä, että vanhempani olisivat äänestäneet maalaisliittoa, eivät todellakaan."
  Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana on tietokirjalija Anna Kortelainen. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • "Aina kun meillä oli presidentinvaalit kylmän sodan aikaan, niin Neuvostoliitto halusi varmistaa, että Suomi pysyy jollakin lailla etupiirissä"
  Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana on dosentti Mikko Majander. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • "Kekkosen hahmossa oli jotain niin eleganttia ja jäntevää, että minulle hänestä tuli aina mielikuva pantterista."
  Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana toimittaja-kirjailija Yrsa Stenius. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • "Jos käyt katsomassa missä Stalin eli, niin sekin on vaatimaton puitteiltaan. Kun on todella valtaa, niin ei tarvitse prameilla."
  Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana poliittisen historian emeritusprofessori Timo Soikkanen. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • "Kekkosen mukana ollut hyvin komea nainen ei ollutkaan yksiselitteisesti vain se tulkki, jollaisena hänet oli kuvattu."
  Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana Euroopan historian dosentti Liisa Suvikumpu. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • "Saunassa istuttiin aluksi hiljaa. Presidentti ei heittänyt löylyä, joku muu seurueesta hoiti aina sen."
  Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana on Urho Kekkosen Tamminiemen museon vastaava opas Mervi Saarenmaa. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • ”Kekkonen oli todella taitava palkitsija. Tamminiemen sauna oli yksi palkitsemismuoto."
  Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana historioitsija Timo Tuikka. Toimittaja Jukka Kuosmanen.

 • "Nikita Hruštšov päätti tänne tulla saunomaan ja siitä tuli sitten Moskovassa sanomista.”
  Urho Kekkosen presidenttiajan asioiden kulkua ja kuumimpia tarinoita Suomen myyttisimmän saunan lauteilta. Saunavieraana poliittisen historian professori Kimmo Rentola Helsingin yliopistosta. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä