YleX Etusivu

Maanantain koko lähetys: Brexitin seuraukset ja hyttysten puolustuspuheenvuoro

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Britit haluavat eroon EU:sta - miten tämä vaikuttaa Suomeen? Studiossa spekuloimassa Helsingin yliopiston Eurooppaoikeuden professori Juha Raitio. Joidenkin tutkijoiden mukaan hyttyslajin voisi tappaa sukupuutton. Etusivussa vuorossa hyttysten puolustuspuheenvuoro! Lisäksi puhetta Seinäjoen ihmeestä. Lähetyksen toimittavat Henry Tikkanen ja Reetta Rönkä.

Lähetykset

 • ma 27.6.2016 10.59 • YleX

Jaksot

 • YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää.

  Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

 • Kivaa keskiviikkoa! Amikset osoittavat tänään mieltään leikkauksia vastaan - mistä on kyse? Soitamme Taistelu amisopetuksesta -kamppiksen perustajalle! Millainen on Suomiräpin naiskuva vuonna 2017? Tätä selvitämme myös. Lisäksi väitämme että pervokortti on uusi natsikortti - what? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Hyvää tiistaita ihmiset! Tänään Etusivussa monipuolisia aiheita: aloitetaan Manchesterin tapahtumilla ja jatketaan suomalaiseen koulumaailmaan. Tarvitseeko peruskoulussa saada numeroa vai riittääkö sanallinen arviointi? Lisäksi vieraana Depressiopäiväkirjat-podcastin tekijä Anni Saastamoinen! Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Maanantai jes! Viikonlopun kovin lomatarjous oli ehdottomasti ripuliloma, anteeksi siis RANTALOMA Afrikassa! Lähtisitkö näillä spekseillä? Henkka on fiiliksissä uusista Twin Peaks -jaksoista, mutta miksi niin monia vanhoja sarjoja lämmitellään nyt uudestaan? Lisäksi puhumme Afganistanissa siepatusta suomalaisnaisesta asiantuntijan kanssa. Miten tällainen tilanne yleensä etenee ja lunnasvaatimukset toimitetaan? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Ihanaa perjantaita! Leijonat voitti eilen woop woop! Jussin mielestä tämä osoittakin että kaikki me suomalaiset ollaan hanurista - paitsi ehkä Leijonat ja Lauri Marjamäki. Henkka taas osoittaa, miten ihminen yliarvioi tosi helposti omat kykynsä. Lisäksi puhetta Netflix-leffoista. Pitäiskö niitä hyväksyä ollenkaan Cannesin elokuvajuhliin tai muille arvostetuille festareille skabaamaan? Pedro Almódovarin mielestä ei! Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Torstaita tiskiin, se on moro! Miten Leijonille tänään käy MM-lätkän puolivälierissä? Ja miten sillä Marjamäellä oikein menee? Näitä pohditaan tänään Etusivussa, vieraana Yle Urheilun Sami Laine! Entä kenellä on tekijänoikeus vitsiin? Ja matkustaako suomalaiset jatkossa Viron sijasta Latviaan hakemaan huokeammat "juhlajuomat"? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Keskiviikkoterve! Iso palkka vai mielekäs työ - jos saisit valita vaan toisen, kumman ottaisit? Tätä selvitellään Etusivussa tänään! Lisäksi puhutaan rakkaasta Yleisradiostamme, vieraana Ylegate-kirjan kirjoittanut Salla Vuorikoski. Myös Ylen iso pomo eli toimitusjohtaja Lauri Kivinen kommentoi aihetta. Entä onko Trumpin asema pressana todella uhattu vai ei? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää.

  Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

 • Mahtista maantaita! Etusivussa puheenaiheena tänään Suomen Euroviisumenestymättömyys ja siihen liittyvä kritiikki. Miten Suomen edustaja pitäisi valita? Voiko Euroviisumenestystä ennakoida? Mukana arvioimassa YleX:n musiikkitoimittaja Anne Lainto. Lisäksi puhetta presidentti Mauno Koiviston kuolemasta ja hänen elämänsä käsittelystä mediassa. Entä miten nuorten itsemurhista pitäisi julkisuudessa puhua? Studiossa Jussi.

 • Aurinkoista perjantaita! Jälleen on yks kirja lisää luettuna - mitä Etusivun Jussi, Hanna ja vieraileva lukijamme YleX Illan Kareisen Jani ajattelevat Murakamin Norwegian Wood -kirjasta? Oliks hyvä? Lisäksi puhetta hallituksen hallintarekisterisekoilusta sekä nuorten työntekijöiden väitetystä saikutusinnosta. Nokian 3310 ja Pikku G tulevat takaisin - miksi nostalgia on niin ihanaa?

 • Keväistä torstaita! Kenelle Leijonat MM-kisoissa pelaa - faneille, itselleen, koko Suomen kansalle? Sitä pohditaan tänään Etusivussa! Hannan haastiksessa taiteilija Kimmo Modig, jonka kanssa puhutaan työn merkityksestä ihmiselle vuonna 2017. Modigin mielestä jokaisen meistä pitäisi olla hitusen huonompi työntekijä. Lisäksi puhetta FBI-bossin erottamisesta. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Kivaa keskiviikkoa! Tiukka tilanne vaatii tiukat keinot, ja siksi Etusivu kaivaa tänään tarot-kortit naftaliinista ja ennustaa MM-lätkän tuloksen! Euroviisujen finaalikin jäi vain haaveeksi - miten tässä taas kävi näin? Yksi lasikatto meni rikki, nimittäin nyt on jaettu naisen suurimmat sakot Suomessa koskaan! Onko kymppitonnien ylinopeussakoissa järkeä? Studiossa Jussi ja Hanna.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä