YleX Etusivu

Torstain koko lähetys: Ramadanin viettoa ja uskomaton lakikatsaus

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Miten suomalaisnuori viettää Ramadania? Ja miksi aiheesta pitää tehdä "valistusvlogia"? Etusivun toimittaja Miko Vainio haastatteli Mukhtar Abdinia. Ohjelmassa myös uskomaton lakikatsaus! Selvitämme, mitkä asiat Suomessa muuttuvat kesän aikana. Ainakin vihreä tupakka häviää kaupoista ja lähtö kertausharjoituksiin voi tulla aiempaa nopeammin. Telkku on uusi leffa - mutta kumpi voittaisi tappelussa? Henkka valaistui soteuudistuksesta, sehän on historiallinen juttu! Mutta mikä nimeksi uusille, tärkeille vaaleille? Megavaalit? Supervaalit Terveysvaalit? Lähetyksen toimittavat Reetta Rönkä ja Henry Tikkanen.

Lähetykset

 • to 30.6.2016 10.59 • YleX

Jaksot

 • Kivaa keskiviikkoa kaverit! Kuntapäättäjien palkkiot kasvaa vaikka valta vähenee. Tarvitaanko koko kunnanvaltuustoja? Muutama suomalaistoimari boikotoi Trumpin Yhdysvaltoja - onko protestilla mitään merkitystä? Henkan haastiksessa Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila. Entä jos saisit kieltää yhden asian Suomesta, minkä kieltäisit? Islannin pressa kieltää ananaksen pitsasta, what?! Voiko tää uutinen pitää paikkaansa? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Pitäiskö lääkäreiden arvioida ihmisten ajokykykyä tiukemmin kuin nykyään? Tai ainakin painottaa muita asioita kuin näkökykyä ykkösasiana? Näin ainakin toivoo liikennelääketieteen proffa. Sukupuolitautien testaaminen onnistuu nykyään netin ja postin avulla, ja homma näyttää pelittävän erinomaisesti! Tällaista kaikille tarjolle? Entä voitaisko me kansalaiset päättää kansanäänestyksellä että millaiset hävittäjät puolustusvoimien kantsis hankkia? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Mainiota maanantaita! Puhuttavana Etusivussa ainakin Trumpin horinat: miten meni toi #lastnightinsweden -viittaus noin niinku omasta mielestä? Henkka selvittää lähetyksessä, miksi joukkoliikenteessä tapahtuvan syrjinnän estämiseksi tarvitaan oma kamppis. Entä miksi Aki Kaurismäelle sallitaan julkiset kännit? Studiossa tänään Jussi ja Hanna.

 • Parasta perjantaita just sulle! Taas on se aika vuodesta, kun Kela muistaa opiskelijoita opintotuen takaisinperintäkirjeellä. Ketä kirjeestä pitäisi syyttää? Lähetyksessä vieraana Keisari Aarnio -kirjan kirjoittaja Susanna Reinboth. Miksi Jari Aarnio sai huseerata vuosikaudet Helsingin poliisissa ilman valvontaa? Voiko poliisin enää luottaa? Lisäksi puhetta maagien suursodasta (kyllä!). Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Torstaitere! Peniksenmuotoiset karkit järkyttävät Turussa - pitäiskö niitä paheksua? Tampereella sen sijaan puhutaan opiskelijoiden valmistumisajoista, TTY:stä tavoiteajasta valmistuu nimittäin vain 10% opiskelijoista. Kai tämä nyt sentään on ongelma, vai onko? Lisäksi Hannaa ja Jussia puhuttaa Johanna Tukiaisen kohtelu julkisuudessa.

 • Kivvaa keskiviikkoa! Noroviruspaniikki on vallannut Suomen - mutta missä se itse epidemia viipyy? Jussi järjestää lähetyksessä oman joukkoälyprojektinsa. Klo 12 jälkeen lukupiiri kokoontuu, käsittelyssä UMA:n Anne Lainnon kanssa Lena Dunhamin Sellainen tyttö -kirja. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Ihanaa ystävänpäivää jengi! <3 Tänään Etusivussa spessulähetys ystistunnelmissa, ja kuullaan myös julkkisten kertovan omista parhaista kavereistaan. Äänessä Olavi Uusivirta, Shirly Karvinen sekä YleX Aamun Viki ja Köpi. Lisäksi puhetta mm. termistä friendzone sekä parisuhteiden onnellisuudesta. Entä miksi Lappeenrannan teknillinen yliopisto nimitti omaksi kunniatohtorikseen Myytinmurtajat tv-sarjan Jamie Hynemanin? Selvitimme! Studiossa Hanna, Jussi ja Henkka.

 • Mahtavaa maanantaita! Opiskelijat voivat fyysisesti paremmin kuin henkisesti, ja mielenterveysongelmat ovat vaan kasvaneet. Miksi? Sitä selvitetään klo 12 jälkeen. Pekka Haavisto lähtee pressakisaan messiin - mutta onko hänellä mahiksia edes kakkoskierrokselle? Entä mites muiden puolueiden ehdokkaat? David Bowie voittaa Grammyja kuolleenakin, ja se ei ole oikein, sanoo Henkka. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • TGIF tuumataan tänään myös Etusivussa! Luvassa puhetta Yhtäccii-biisin sanoituksista. Onko biisien sanoilla väliä vai onko Profeettojen biisi perusräppikulttuuria? Aiheesta jutellaan yhdessä YleX:n musapäällikön Tapio Hakasen kanssa. Luvassa myös Girls-sarjan uusien jaksojen ennakointia sekä Finland Second -viestin levittämistä. Jaamme myös first world problemsin maailmanennätyspalkinnon! Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Kun astut sisään kauppakeskukseen, kone tunnistaa kasvosi ja kohdentaa mainokset kaupassa sen perusteella sopivaksi just sulle! Kuulostaa tulevaisuudelta - mutta ei ole! Suomalainen firma kehittää tällaista tekniikkaa, haastiksessa Affecton liiketoimintajohtaja Mikko Eerola. Brittitutkimuksen mukaan ihmisen persoonallisuus muuttuu täysin elämän aikana - mitä tästä pitäisi ajatella? Lisäksi suuri juustogate saa päätöksensä! VIHDOIN! Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Etusivussa tänään tarkastelussa meidän lounaslautaset: millaista lihaa pitäisi syödä, jotta ilmasto kiittäisi? WWF julkaisi ensimmäistä kertaa lihaoppaan, me pureskelimme sen sinulle valmiiksi! Haastiksessa maailman luonnonsäätiön WWF:n suojeluasiantuntija Stella Höynälänmaa. Lehtijutun mukaa aktivismi myy mainosmaailmassa nykyään paremmin kuin seksi - whaat?? Entä onko Kelan kämppissyynäyksessä järkeä? Studiossa Jussi, Henkka ja Hanna.

 • Mummut ja papat saavat palkallista hoitovapaata töistä teleyhtiöllä - miksei sinkut saa mitään vapaita, kysytään Etusivussa tänään. Entä miksi poliitikon on ok perustella työnhakua "sydämen äänellä", vaikka politiikan pitäisi olla järkijuttu? Lisäksi lukupiirissä uusi kirja, tässä kuussa luetaan Girls-sarjan vikan tuotantokauden kunniaksi Lena Dunhamin Sellainen tyttö! Kirjaa lukemassa YleX:n toimituksen kovin Girls-fani, Uuden musiikin aamuvuoron Anne Lainto. Studiossa Henkka ja Jussi.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä