YleX Etusivu

Perjantain koko lähetys: Nizzan iskun selvitystä ja Pokémon-pelin suosiota

 • 2 h 0 min
 • ei kuunneltavissa

Ranskan Nizzassa mies ajoi kuorma-auton väkijoukkoon ja kymmeniä ihmisiä kuoli. Miksi terroristi-iskuja tapahtuu juuri Ranskassa? Entä mitä niiden estämiseksi pitäisi nyt tehdä? Haastattelussa CMI-rauhanvälitysjärjestön asiantuntija Hussein Al-Taee. Pokémon GO-pelin yllätyssuosio on ollut viikon kovin juttu. Pelin suosiota selventää ihkaoikea Pokémontutkija Johannes Koski Turun yliopistosta. Kesätyösarjassa vuorossa Anne Lainnon seikkailut golf-maailmassa. Lähetyksen toimittavat Eve Väyrynen ja Reetta Rönkä.

Lähetykset

 • pe 15.7.2016 10.59 • YleX

Jaksot

 • Huhhuh mitkä Oscarit! Politiikkaa, mokia ja boikotteja - Etusivu approves! Tänään Etusivussa Oscar-spesiaali, gaalan tapahtumia ja tuloksia ruotimassa myös leffabloggaaja Anton Vanha-Majamaa. Lisäksi puhetta ainakin synteettisestä alkoholista sekä Kanadan pääministerin pakaroista. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Huippua perjantaita ja lähestyvää viikonloppua! Kauppakeskukset turhautuvat hengaileviin teineihin. Etusivu pohtii, ovatko nuoret häiriköitä vai tärkeitä asiakkaita. Testissä myös ihmisen hyvyys. Veisitkö sinä maassa lojuvan kirjekuoren postilaatikkoon? Lisäksi Etusivussa otetaan varaslähtö Oscareihin. Vieraana YleX:n Tommi Manninen, joka on mukana selostamassa Ylen Oscar-lähetystä. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Nasa löysi avaruudesta Maan kaltaisia planeettoja - mitä merkitystä löydöksellä on? Maan päällä tapahtuu myös, nimittäin Lahdessa hiihdetään! Toiset lujempaa kuin toiset, eniten huomiota tähän mennessä on saanut Venezuelan oma hiihtosankari. Lisäksi paljastamme vinkin, jonka avulla Kelan puhelinpalvelussa saa nopeimmin vastauksen! Käsittelyssä myös lukupiirin kirja Lena Dunhamin Sellainen tyttö. Kirjan käänteitä ruotimassa myös UMA:n Anne Lainto. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Kivaa keskiviikkoa kaverit! Kuntapäättäjien palkkiot kasvaa vaikka valta vähenee. Tarvitaanko koko kunnanvaltuustoja? Muutama suomalaistoimari boikotoi Trumpin Yhdysvaltoja - onko protestilla mitään merkitystä? Henkan haastiksessa Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila. Entä jos saisit kieltää yhden asian Suomesta, minkä kieltäisit? Islannin pressa kieltää ananaksen pitsasta, what?! Voiko tää uutinen pitää paikkaansa? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Pitäiskö lääkäreiden arvioida ihmisten ajokykykyä tiukemmin kuin nykyään? Tai ainakin painottaa muita asioita kuin näkökykyä ykkösasiana? Näin ainakin toivoo liikennelääketieteen proffa. Sukupuolitautien testaaminen onnistuu nykyään netin ja postin avulla, ja homma näyttää pelittävän erinomaisesti! Tällaista kaikille tarjolle? Entä voitaisko me kansalaiset päättää kansanäänestyksellä että millaiset hävittäjät puolustusvoimien kantsis hankkia? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Mainiota maanantaita! Puhuttavana Etusivussa ainakin Trumpin horinat: miten meni toi #lastnightinsweden -viittaus noin niinku omasta mielestä? Henkka selvittää lähetyksessä, miksi joukkoliikenteessä tapahtuvan syrjinnän estämiseksi tarvitaan oma kamppis. Entä miksi Aki Kaurismäelle sallitaan julkiset kännit? Studiossa tänään Jussi ja Hanna.

 • Parasta perjantaita just sulle! Taas on se aika vuodesta, kun Kela muistaa opiskelijoita opintotuen takaisinperintäkirjeellä. Ketä kirjeestä pitäisi syyttää? Lähetyksessä vieraana Keisari Aarnio -kirjan kirjoittaja Susanna Reinboth. Miksi Jari Aarnio sai huseerata vuosikaudet Helsingin poliisissa ilman valvontaa? Voiko poliisin enää luottaa? Lisäksi puhetta maagien suursodasta (kyllä!). Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Torstaitere! Peniksenmuotoiset karkit järkyttävät Turussa - pitäiskö niitä paheksua? Tampereella sen sijaan puhutaan opiskelijoiden valmistumisajoista, TTY:stä tavoiteajasta valmistuu nimittäin vain 10% opiskelijoista. Kai tämä nyt sentään on ongelma, vai onko? Lisäksi Hannaa ja Jussia puhuttaa Johanna Tukiaisen kohtelu julkisuudessa.

 • Kivvaa keskiviikkoa! Noroviruspaniikki on vallannut Suomen - mutta missä se itse epidemia viipyy? Jussi järjestää lähetyksessä oman joukkoälyprojektinsa. Klo 12 jälkeen lukupiiri kokoontuu, käsittelyssä UMA:n Anne Lainnon kanssa Lena Dunhamin Sellainen tyttö -kirja. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Ihanaa ystävänpäivää jengi! <3 Tänään Etusivussa spessulähetys ystistunnelmissa, ja kuullaan myös julkkisten kertovan omista parhaista kavereistaan. Äänessä Olavi Uusivirta, Shirly Karvinen sekä YleX Aamun Viki ja Köpi. Lisäksi puhetta mm. termistä friendzone sekä parisuhteiden onnellisuudesta. Entä miksi Lappeenrannan teknillinen yliopisto nimitti omaksi kunniatohtorikseen Myytinmurtajat tv-sarjan Jamie Hynemanin? Selvitimme! Studiossa Hanna, Jussi ja Henkka.

 • Mahtavaa maanantaita! Opiskelijat voivat fyysisesti paremmin kuin henkisesti, ja mielenterveysongelmat ovat vaan kasvaneet. Miksi? Sitä selvitetään klo 12 jälkeen. Pekka Haavisto lähtee pressakisaan messiin - mutta onko hänellä mahiksia edes kakkoskierrokselle? Entä mites muiden puolueiden ehdokkaat? David Bowie voittaa Grammyja kuolleenakin, ja se ei ole oikein, sanoo Henkka. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • TGIF tuumataan tänään myös Etusivussa! Luvassa puhetta Yhtäccii-biisin sanoituksista. Onko biisien sanoilla väliä vai onko Profeettojen biisi perusräppikulttuuria? Aiheesta jutellaan yhdessä YleX:n musapäällikön Tapio Hakasen kanssa. Luvassa myös Girls-sarjan uusien jaksojen ennakointia sekä Finland Second -viestin levittämistä. Jaamme myös first world problemsin maailmanennätyspalkinnon! Studiossa Jussi ja Hanna.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä