Kuuluttajan vieras

Editoiva toimittaja Terhi Upola uutis- ja ajankohtaistoimituksesta

 • 9 min
 • toistaiseksi

Kuuluttajan vieras Terhi Upola on tehnyt aiemmin toimittajan töitä lehdissä ja verkkojulkaisuissa. Nykyisin hän sparraa Ylessä muita toimittajia verkkojuttujen tekemisessä. Harrastuksenaan hän kirjoittaa myös blogia. Terhi Upolan tapasi kuuluttaja Juha Salomaa.

Lähetykset

 • ke 17.8.2016 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Toimittaja Sari Valtoa kiinnostavat ihmiseen liittyvät aiheet, erityisesti ihmiselämän muutokset ja ihmismieleen liittyvät kysymykset. Hän käväisi Yle Radio 1:n kuuluttamossa keskiviikkona Jari Aulan vieraana ja kertoi samalla ohjelmanteostaan.

 • Kirjallisuuden opinnot ovat toimittajalle vain hyödyksi, miettii Yle Novostin toimittaja Lioubov Shalygina. Hän poikkesi Kuuluttajan vieraana Timo Teräsvuoren jututettavana, eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun häntä radioon haastateltiin.

 • Maaria Holman vieraana on Radio Suomen Tero Liete, joka määrittelee työnsä musiikkitoimittajana yleisön palvelemiseksi. Hän ei suostu nimeämään suosikkikappalettaan, mutta ei myöskään päästämään inhokkimusiikkiaan radioaalloille haukkuakseen sen - silloin menisi tilaa joltain paremmalta kappalleelta. Toimittajaksi hän päätyi sattuman kaupalla, mutta mikä oli tuo sattuma?

 • Tallinnassa syntynyt Hedi Viisma kuunteli lapsena iltasadut Viron radiosta. Hän kertoi kuuluttaja Juha Salomaalle mm. virolaisesta vapunvietosta. Ylessä tuotantokoordinaattorina työskentelevä Hedi Viisma on myös muusikko ja kanteleensoiton opettaja.

 • Ylen julkaisupäällikkö Petri Jauhiainen tietää, kuinka paljon televisiota katsotaan ja ketkä sitä katsovat. Kyllä radiotakin kuunnellaan. Erityisen tuttu hänelle on myös Areena julkaisualustana.

 • Ville Talola on paitsi toimittaja myös pastori - tosin pastorina hän ei ole toiminut päivääkään. Hän viihtyy erityisen hyvin radion äärellä, tekijänä ja kokijana. Horisontti-ohjelmassa Talola pyrkii yhdessä kollegojensa kanssa tuottamaan popularisoivaa journalismia uskonnon ympärillä.
  Marja Vehkanen kysyi juttutuokion aluksi, mitä meneillään oleva hiljainen viikko hänelle merkitsee.

 • Suomalaisilla on tarve osallistua asialliseen kansalaiskeskusteluun, kertoo Yle Puheeseen mm. Akti-ohjelmaa tuottava Heidi Laaksonen. Maaria Holma tapasi hänet merkkipäivänä: 20 vuotta Ylellä oli tullut täyteen.

 • Paasikiviläinen viisaus on valttia, kun Ylen internetpäällikkö Mikko Rusama hahmottaa median tulevaisuutta. Timo Teräsvuoren vieraana piipahtaessaan hän ensi alkuun sai miettiä sitäkin, minkälainen titteli hänen toimenkuvaansa parhaiten kuvaisi.

 • Yle Puheen toimittaja Raimo Tyykiluoto pyöräilee työpaikalleen joka ikinen päivä. Siinä samassa ovat pitkän radiouran aikana hoituneet niin politiikat, fokukset, 140 merkkiä, erehdysekspertit kuin diktaattoritkin. Merisää on ylitse muiden. Nykyisen Ylen Mediatalon 2. kerroksen käytävät ovat tulleet kovin tutuiksi yli kolmen viosikymmenen ajalta. Raimo Tyykiluodon otti keskiviikkona vastaan Yle Radio 1:n kuuluttamossa Jari Aula.

 • Inhimillisyys, avoimuus ja luottavaisuus ovat Hilla Blombergin toimittajan työn periaatteita. Pitkän uran niin radiossa kuin tv:ssäkin tehnyt kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras toimittaa tällä hetkellä terveelliseen elämään ja hyvään oloon innostavaa Hillan ja Minnan Akuutti -ohjelmaa.

 • Viittomakieltä toisena kielenään puhuvan erottaa äidinkieleltään viittomakielisestä. Siksi Ylen uutisissa käytetään viittojina äidinkieleltään viittomakielisiä puhujia. Maaria Holma haastattelee toimittaja Ilkka Kilpeläistä, joka kertoo, miten viittomakieliset uutiset syntyvät. Kuvassa Ilkka Kilpeläinen ja Maaria Holma viittovat naistenpäivän kunniaksi "ILY" eli I love you.

 • Kuvatoimittaja Seppo Sarkkinen liputtaa kännykkäkameran laadun puolesta. Kuin huomaamatta hän ottaa puhelimellaan kuvia saavuttuaan kuuluttamoon, ja ammattilaiseksi hänet tunnistaa rohkeudesta ohjata kuvattavaa. Yle Kuvapalvelussa työskentelevän Seppo Sarkkisen työpöydän kautta Ylen ohjelmistoa markkinoimaan valikoituvat kuvat, jotka tavoittavat potentiaalisen katsojan. Aina ei löydy järjellistä syytä sille, mikä tekee kuvasta vaikuttavan.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä