YleX Etusivu

Keskiviikon koko lähetys: Rokotteita, anteeksiantoa ja ulkopolitiikkaa

 • 2 h 0 min
 • ei kuunneltavissa

Jos et rokota lastasi, pitäisikö lapsilisätkin ottaa pois? Tätä pohditaan YleX Etusivussa keskiviikkona. Lisäksi aiheena doping ja anteeksianto - jos urheilija kärähtää dopingista, pitääkö hänelle antaa joskus anteeksi? Vai voiko maineen palauttaa vain kerran? Vieraaksi saapuu tutkija ja politiikasta.fi-portaalin päätoimittaja Johanna Vuorelma, jonka kanssa keskustellaan Turkista ja lännen arvoista, joiden on sanottu rapautuvan nyt. Ihan kuten on sanottu muuten jo ainakin vuosikymmenten ajan! Lähetyksen toimittavat Reetta Rönkä ja Eve Väyrynen.

Lähetykset

 • ke 20.7.2016 10.59 • YleX

Jaksot

 • TGIT eli onneks on tiistai! Bernerillä onkin nyt pakki päällä eli autovero ei poistukaan. Mitä koko liikennehanke-episodista pitäisi ajatella? Jussin haastattelussa ei personal vaan financial trainer! Miten omia raha-asioita pitäisi hoitaa? Miksi se on niin vaikeaa? Kukkaron kuningatar -kirjan kirjoittanut Jenni Selosmaa auttaa meitä kaikkia. Lisäksi puhetta mm. taiteen kukoistuksesta Trumpin valtakaudella. Studiossa Hanna ja Henkka.

 • Torille heti maanantaina, Sisu on uusi hygge! Näin meille kertoo brittilehti the Times. Oisko se brändityöryhmän paikka? Amerikassa tapahtui viikonloppuna, ja nyt se on virallista: Donald Trump on Yhdysvaltojen presidentti. Virkaanastujaiset oli yhdenlainen spektaakkeli, mitä niistä jäi käteen? Lisäksi Henkka lupaa kertoa vitsin, koska se tutkitusti parantaa yhteishenkeä. Onnistuuko Henkka naurattamaan kansaa? Henkan kanssa päivän uutisaiheta ruotii tänään Hanna.

 • Perjantain kunniaksi Etusivu pohtii että mitä asioita Suomesta pitäisi kertoa ulkomaisille matkabloggaajille? Mikä täällä on parasta? Entä miten Suomelle kävisi, jos pressa ei suostuisikaan luopumaan vallasta hävittyään vaalit. Tällanen keissi on menossa parhaillaan Gambiassa. Etusivun spekulaatioihin osallistuu myös Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä. Lisäksi selvittelyssä Obaman perintö: oliko hän teoiltaan niin mahtava pressa kuin nyt kaikista tuntuu? Jussin haastiksessa ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista. Studiossa Hanna ja Henkka.

 • Torstai se on, terve! Mitä ministeri Bernerin liikenneuudistukset oikein tarkoittavat? Juhliiko Suomi satavuotissynttäreitään liian vaatimattomasti? Entä tykkääkö jengi sushista vain koska se on trendikästä? Niin paljon kysymyksiä, mutta myös vastauksia! Studiossa Henkka ja Hanna sekä lukupiirikeskustelun aikaan myös YleX Aamun Viki!

 • "Anne Berner ottaa paikkansa historiankirjoista, eikä hän välitä muiden mielipiteistä." Henry Tikkanen ja Hanna Hentula suhtautuivat kriittisesti Bernerin johtaman Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotuksiin tieliikenteen uudistamiseksi. Kuva: ELVIS GONZALEZ/EPA

 • Kivaa keskiviikkoa jengi! Millaisia ovat uudet demonimuumijaksot? Etusivua ainakin kiinnostelee muumien samuraimeno. Näitä jaksoja on mahdollisuus nähdä, kun uudet muumijaksot tulevat keväällä Maikkarin suoratoistopalveluun. Entä toteutuuko amerikkalainen unelma nykyään parhaiten Suomessa? Vieraana klo 12 jälkeen Pohjoinen teoria kaikesta -kirjan kirjoittanut Anu Partanen. Lisäksi puhetta siitä, miten Ruotsin kunkku Kaarle Kustaa antaa luksuskämppiä kavereilleen. Studiossa Hanna ja Henkka.

 • Tänään Etusivussa selvitellään leffateattereiden tulevaisuutta! Miksi lähes kaikkialla muualla Euroopassa on IMAX-sali mutta Suomessa ei? Missaako suomalainen leffafani jotain? Etusivun toimittaja Jussi kysyi asiaa Episodi-lehden toimituspäällikkö Jussi Huhtalalta sekä Finnkinon myyntijohtaja Kalle Peltolalta. Suomalaiset yrittävät auttaa Ugandassa kehitysyhteistyön keinoin mutta onko tuloksena kuitenkin enemmän tuhoa? Lisäksi puhetta nettisuosikiksi nousseesta keikkakääntäjästä! Studiossa Henkka ja Hanna.

 • Tervetuloa parantamaan maanantaita Etusivun seurassa! Henkka selvittää tänään onko ihmisen mahdollista elää 200-vuotiaaksi. Haluaisitko sä elää niin pitkään? Kamppailu luonnon hupenevista resursseista on nyt saavuttanut uuden kliimaksin - laturaivo on täällä! Entä miten maailman köyhät voivat kapinoida eriarvoistumista vastaan? Päivän puheenaiheiden kimpussa studiossa tänään Hanna ja Henkka.

 • Perjantain kunniaksi Etusivussa on vain tiukkoja aiheita, käsittelyssä niin persujen puheenjohtajaskaba kuin Vikin edistyminen Etusivun lukupiirikirjassa Korpisoturi! Lisäksi pääsemme Henkan johdattelemana kierrokselle naisvankilaan. Miten naisvangit eroavat miesvangeista? Haastattelussa Hämeenlinnan vankilajohtaja Tuomo Kärjenmäki. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Miss Helsinki -skabasta nousi ilkeä rasistinen kohu, mutta todistaako se lopulta vain että missivalinnoilla ja missikisoilla on edelleen meille väliä? Jussi katsoi Trumpin tiekkaria sekä The Crown -sarjaa ja kaipaa nyt Suomeenkin monarkiaa. Lisäksi vieraaksi saapuu Vaakakapina-proggiksesta Saara Sarvas. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Sellanen keskiviikko Etusivussa että ihmiselle ollaan tekemässä päänsiirtoa. Aika kreisiä eikö?! Voiko se onnistua? OIisitko sä valmis päänsiirtoleikkaukseen, jos se olis sun ainoa mahdollisuus selvitä hengissä? Lisäksi aiheena kuningas alkoholi. Miltä kuulostaisi räätälöity alkoholipolitiikka jokaiselle suomalaiselle? Sen perusteella millaset omat juomatavat on? Vieraana lähetyksessä Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen, joka on tehnyt juttuja myös Pohjois-Koreasta. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Perustuslaki haittaa hallituksen hankkeita ja Sipilän sukulaisten omistukset puhuttavat - uutispäivä starttaa throwback-hengessä! On meillä jotain uuttakin, nimittäin perustulokokeilu! Haastiksessa klo 12 jälkeen Liisa, joka sai eilen perustulon tililleen. Mitä Liisa ajattelee kokeilusta? Lisäksi Hanna kertoo, millaista on osallistua Saara Aallon No Fear -elämäntapavalmennukseen. Studiossa Jussi, Hanna ja Henkka.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä