Näistä levyistä en luovu

Ilo ilman kuoroa on teeskentelyä..

  • 54 min
  • ei kuunneltavissa

Ilo ilman kuoroa on teeskentelyä...
Kehityspäällikkö Anne Vaarille musiikki oli yksi elämänuran vaihtoehdoista. Mikkelin yhteiskoulun kuorossa ja pianotunneilla syttyi kestävä rakkaus sekä kuuntelemiseen että esittämiseen, ja Vaarin omat pojat opiskelevat äidin iloksi musiikinopettajiksi. Läheiset levyt liittyvät ensimmäisellä kesätyöpalkalla ostettuun levysoittimeen ja myöhemmin perheen yhteisiin hetkiin - ja tietysti kuorolauluun, jota Anne Vaari on harrastanut kouluajasta asti. Dominanten riveistä löytyi teekkaripuoliso, ja Dominanten seniorikuorossa Murtosoinnussa laulavat edelleen rakkaat vanhat ystävät. Toimittajana Anu Jaantila.

Ohjelman musiikit:
Ole Bull: Paimentytön sunnuntai (norjaksi ja suomeksi) (Mikkelin yhteiskoulun kuoro, joht. Leo Toivanen)

Jean Sibelius: Kuusi sarjasta Viisi kappaletta pianolle op. 75 (Eero Heinonen, piano)

Frédéric Chopin: Preludi nro 4 e-molli op. 28 (Martha Argerich, piano)

Georg Philipp Telemann: Konsertto G-duuri alttoviululle ja orkesterille, osa I Largo (Pinchas Zukerman, alttoviulu, ja Englantilainen kamariorkesteri, joht. Pinchas Zukerman)

Toivo Kuula: Keinutan kaikua (sanat L. Onerva) (Dominante, joht. Seppo Murto)

J. S. Bach: Johannes-passio, bassoaaria "Mein teurer Heiland" (Cornelius Hauptmann, basso, Monteverdi-kuoro, ja Englannin barokkisolistit, joht. John Eliot Gardiner)

J. S Bach: Konsertto kahdelle viululle, jousille ja continuolle d-molli BWV 1043, Osa I Vivace (Igor Oistrah ja David Oistrah, viulu, sekä Lontoon kuninkaallinen filharmoninen orkesteri, joht. Eugene Goossens)

Henryk Wieniawski: Etydi-Kapriisi nro 2 Es-duuri op. 18/2 (Itzhak Perlman ja Pinchas Zukerman, viulu)

W. A. Mozart: Konsertto viululle ja orkesterille nro 3 G-duuri KV 216, osa 3 Rondeau (Anne-Sophie Mutter, viulu, ja Berliinin Filharmonikot, joht. Herbert von Karajan)

Waldemar Åhlen: Sommarpsalm "En vänlig grönskas rika dräkt"
(sanat Carl David af Wirsen) (The Real Group, joht. Eric Ericson)

Lähetykset

  • pe 12.8.2016 14.00 • Yle Radio 1

Klipit

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä