Kuuluttajan vieras

Toimitussihteeri Kaisa Kirves

 • 9 min
 • toistaiseksi

Toimitussihteeri Kaisa Kirves on ehtinyt olla Yle-uransa aikana monessa mukana. Mm. AamuTV:n uutisankkurina tutuksi tullut TV-kasvo työskentelee nykyisin Marja Hintikka Liven taustajoukoissa. Ura alkoi kuitenkin aikoinaan radiosta. Kaisa Kirvestä jututtaa Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma.

Lähetykset

 • ke 24.8.2016 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Yle Radio 1:n ohjelmista tuttu toimittaja Tiina Harpf on kuuluttaja Tuija Kurvisen vieraana. Tiina Harpf kertoo Kansalliskirjaston näyttelyistä, joita on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa. Lisäksi kuullaan vieraan omakohtaisia muistoja radion lastenohjelmista.

  Radion lastenohjelmien historiasta kertova "Markus-sedästä Binna Bánnaan" -näyttely on avoinna Kansalliskirjastossa Helsingissä 28.10.2016 – 28.1.2017. Samaisen kirjaston kahvilassa on 28.10.2016 – 5.1.2017 esillä "Popsi popsi porkkanaa" -vitriininäyttely Suomessa julkaistusta lastenmusiikista.

 • Yle Uutisluokkaa tuottaa toimittaja Hanna Visala, hän on myös aamu-tv:n uutisista tuttu. Hanna Visala kertoi kuuluttaja Juha Salomaalle Uutisluokan kuulumisia.

 • Ulkomaillakin kouluttautunut, tv-dokumenteistaan useasti palkittu Ylen sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikanto on ennen muuta kiinnostunut ihmisistä. Hän käy töidensä kautta keskustelua vaikeista ja vaietuistakin aiheista, kuten sairauksista ja kuolemasta. Hän kävi Radio 1:n kuuluttamossa Marja Vehkasen vieraana ja selvitti juttutuokion aluksi, miten päätyi alalle.

 • YleX:llä on äärimmäisen tärkeä rooli uuden suomalaisen musiikin tukemisessa, kertoo kuuntelijoiden antamasta palautteesta musiikkipäällikkö Tapio Hakanen alias Dj Orkidea. Tanssimusiikki-dj:n pitkästä urasta on apua myös musiikkipäällikön työssä, johon kuuluu muutakin kuin musiikin valitsemista. Dj Orkidean tapasi kuuluttaja Heikki Puskala.

 • Voiko Ylessä vierailla? Kyllä voi! Kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras, tiedottaja Niina Honka kertoo, miten visiitille Yleen pääsee. Aluksi kuullaan, miten uutis- ja ajankohtaistoimittaja päätyi hoitamaan tiedottajan pestiä Yle Viestinnässä.

  yle.fi/visiitti

 • Tekninen tuottaja Jyrki Koskenseppä Radio Suomesta oli kuuluttaja Maaria Holman vieraana.

 • Karoliina Koivula pohtii sitä, millä tavoin arkistot voisivat tulla ihmisille läheisemmiksi. Suunnitteilla ovat mm. aineiston tunnistus- ja junapummiprojektit. Arkistot ovat itse asiassa hauskoja paikkoja, vakuuttaa Yle Arkiston suunnittelija Koivula kuuluttaja Jari Aulalle. Ransukin voi auttaa.

 • Radiodraama Suomessa on vain muutamaa päivää itse Yleisradiota nuorempi. Yle 90 -juhlan kunniaksi 14.9. kuullaan Yle Radio 1:ssä suorana lähetyksenä 'näköispainos' ensimmäisestä Ylen lähettämästä kuunnelmasta. Mm. tästä juteltiin kuuluttaja Juha Salomaan ja radiodraaman tuottaja Matti Kajanderin kesken Kuuluttajan vieras -ohjelmassa.

 • Toimitussihteeri Kaisa Kirves on ehtinyt olla Yle-uransa aikana monessa mukana. Mm. AamuTV:n uutisankkurina tutuksi tullut TV-kasvo työskentelee nykyisin Marja Hintikka Liven taustajoukoissa. Ura alkoi kuitenkin aikoinaan radiosta. Kaisa Kirvestä jututtaa Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma.

 • Kuuluttajan vieras Terhi Upola on tehnyt aiemmin toimittajan töitä lehdissä ja verkkojulkaisuissa. Nykyisin hän sparraa Ylessä muita toimittajia verkkojuttujen tekemisessä. Harrastuksenaan hän kirjoittaa myös blogia. Terhi Upolan tapasi kuuluttaja Juha Salomaa.

 • Kuuluttajan vieraaksi ilmestyi mies kädessään alumiininen, isokahvainen levylaatikko. Musiikkituottaja Jami Liukkonen formatoi ja valitsee uutuusmusiikkia. Levyjä tulee tätä nykyä myös sähköpostilla, hän kertoi vieraan vastaanottaneelle Jari Aulalle.

 • Kaisa Joustie pitää huolta siitä, että monipuolinen musiikki soi Euroradion konsertti-illoissa. Lisäksi Kaisa kertoo kiinnostavasta kesäpuuhastaan, Lauantain toivotut levyt -ohjelman kokoamisesta. Keskustelu kuuluttaja Tuija Kurvisen kanssa alkaa vieraan Yle-uran alkuvaiheista.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä