Kaikki kotona

Onko hyönteisten kasvatus ruuaksi villitys vai kannanotto?

 • 24 min
 • ei kuunneltavissa

Laura Hynninen on myllännyt elämänsä uusiksi. Työ Radion Sinfoniaorkesterin harpistina sai jäädä ja ura uudenlaisen ruokatuotannon airuena sekä taideopiskelijana alkoi. Nyt entisen makkaratehtaan tontilla ruokaa ei tehdä enää naudoista vaan kotisirkoista.
Juontajina Sanna Pirkkalainen ja Paula Jokimies.

Lähetykset

 • ti 9.8.2016 19.05 • Yle Radio Suomi Kuopio

Jaksot

 • Tiistai-iltaisin Kaikki kotona -lähetyksessä ollaan mukana Ylen Vaakakapinassa. Maria Jyrkäs kertoo kolumnissaan, mitä muutosta suunnittelevan pitäisi tietää.
  Hän muistuttaa elämänsä käännettä empiviä siitä, että kannattaa varautua siihen, että yhden asian sijasta muuttuu todennäköisesti monta.
  Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Mistä sairauden ensijärkytyksen jälkeen saa kerättyä voimaa sairastamiseen saati toipumiseen? Ja tulevaisuus - uskaltaako sitä edes suunnitella? Vieraina ex-missi Heidi Sohlberg ja elinsiirtourheilija Risto Aholainen. Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Maallikkosaarnaaja Maasola uumoilee tulossa olevan sellaiset tiemerkintäkokeilut, että maalaisjärki puikkaa oikealta ohitse ja näkymättömiin. Meteorologi Anne Borgström kertoo säätilan tempoilevan. Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Vuodenvaihde on ärsyttävää aikaa. Pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja parantaa kaikki huonot tavat, aloittaa liuta uusia aktiviteetteja ja osoittaa olevansa kunnon ihminen.
  Onko ihan pakko, jos ei vaan tahdo? Miksi keskitymme kiloihin ja sentteihin, emmekä puhu siitä miltä tuntuu? Eikö se ole luotettava mittari? Jos kokee voivansa hyvin, niin onko järkeä vahtia mittoja? Vai onko se tie suureen itsepetokseen?

  Itsensä ja kroppansa hyväksymisestä puhuttiin Kaikki kotona-lähetyksessä Vaakakapinan käynnistäjä Jenny Lehtisen ja ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin kanssa. Toimittajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Kaksi viljakäärmettä, yksi vanha gekkorouva ja kaksi torvimyyrää eli degua. Nämä lemmikit eivät ehkä ole sieltä tavallisimmasta päästä, mutta rakkaita ne ovat, aivan kaikki. Sanna Pirkkalainen vieraili ihailemassa lahtelaisen Johanna Kiviluodon lemmikkejä.
  Radio Suomen juontaja Maria Jyrkäs aloittaa Marian vaakakapina -kolumnistina Kaikki kotona -lähetyksessä. Maria aloitti oman vaakakapinansa lähes seitsemän vuotta sitten. Hyvää oloa etsiessä muuttui lopulta lähes koko elämä.
  Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Perusmenokokeilua harjoittaa maallikkosaarnaaja Maasola. Meteorologi Joonas Koskela kertoo, pakeniko pakkaset etelästä. Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Työurien piteneminen pistää miettimään, josko vielä vaihtaisi alaa. Miten uskaltaa luopua tutusta ja turvallisesta työstä? Onko raha ainut motivaattori, joka potkii työelämässä eteenpäin?
  Kaikki kotona -lähetyksessä vieraina toimittajasta kätilöksi opiskellut Laura Kosonen ja laskentaekonomista metallipajayrittäjäksi ryhtynyt Taru Vuori. Keskustelussa mukana myös ammatinvaihdon kiemurat hyvin tunteva psykologi Päivi Kiviniemi Uudenmaan TE -toimistosta. Toimittajana Sanna Pirkkalainen.

 • Siili on elänyt ihmistäkin kauemmin maapallollamme. Tämä kompakti paketti valloittaa yhä useamman kodin nyt myös lemmikkinä. Kirsi Tapanaisella on kotonaan kaksi vanhempaa siilirouvaa, joihin kävi tutustumassa Paula Jokimies. Kaikki kotona - elämän kirjopyykkiä. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

 • Maallikkosaarnaaja Maasola peräänkuuluttaa saarnassaan intohimovalmentajia elämän eri alueille. Meteorologi Matti Huutonen kertoo pakkasen paukkuvan koko Suomessa. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

 • Johanna Uski on herppiharrastaja, joten hänen lemmikkeinään on liskoja, käärmeitä ja kilpikonnia.
  Kaikki kotona - elämän kirjopyykkiä. Juontajana Sanna Jussila.

 • Kun puhumme suomalaisesta muodista ja muotoilusta, emme voi ohittaa Ritva-Liisa Pohjalaista. Yli 40 vuotta jatkunut ura on vienyt Pohjalaista ympäri maailmaa, mutta luovuuden lähde löytyy yhä uudelleen kotimaasta, oman suvun tarinoista, kesämökin hiljaisuudesta ja mummon kukkapenkistä.

  Pohjalainen tunnetaan ennen kaikkea vaatesuunnittelijana. Uran kruunu tällä saralla on tietenkin oma tuotemerkki Ril's, joka on vaatettanut suomalaisia naisia jo parin vuosikymmenen ajan.
  Ril'sin Ritva-Liisa Pohjalainen jätti jo liki kymmenen vuotta sitten, nykyään hän keskittyy lähes yksinomaan lasin työstämiseen. Rakenteilla on mm. Suomen satavuotista taivalta juhilistava näyttely Sanghaihin, jonne Pohjalainen vie suomalaisen naisen tarinan kertovan veistossarjan.

  Haastattelijana Sanna Pirkkalainen.

 • Kaikki kotona - elämän kirjopyykkiä. Juontajana Sanna Jussila.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä