YleX Etusivu

Maanantain koko lähetys: Ministeriöiden viinakuitteja, velttoilua koulussa ja meritokratiaa

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Ministeriöiden viinaostokset puhuttavat. Pohditaan sitä, että saako verorahoja käyttää alkoholiostoksiin vai riippuuko tämä tilanteesta. Ovatko esimerkiksi sote-neuvottelut oikea paikka muutamalle lasilliselle? Puhutaan myös demokratian vaihtoehdoista: miltä kuulostaisi vaikkapa meritokratia? Voiko laiska lapsi menestyä koulussa? Salliiko peruskoulu velttoilun? Viime viikonloppuna järjestettyjen Weekend festivaalien yhteydessä uutisointi keskittyi meluhaittojen ja järjestyhäiriöiden määrään. Tänä viikonloppuna järjestetystä Flowsta uutisointi hehkuttaa esiintyjiä sekä tapahtuman hienoutta. Onko ns. "aikuisten" festareilla hyväksyttävämpää meluta kuin nuorison festareilla? Lähetyksen toimittavat Henry Tikkanen ja Jussi Latvala.

Lähetykset

 • ma 15.8.2016 10.59 • YleX

Jaksot

 • PERJANTAI! Tänään Etusivuun saadaan vieraaksi Madventuresin Riku ja Tunna, kun he tulevat kylään upouuden Mad Music -kirjansa kera. Luvassa myös Syyrian tilannetta sekä EU:n "kannanottoa". Lisäksi Henkka toimii Etusivun opinto-ohjaajana! Studiossa Eve ja Hanna!

 • USA USA! Tänään Etusivussa keskitytään Amerikan presidentinvaaleihin ja viimeiseen tv-väittelyyn. Vieraana tutkija Mari Marttila, joka tarkastelee vaaleja somen kautta. Kuullaan myös tunnelmia rapakon takaa, kun Henkka soitti New Yorkissa asuvalle suomalaiselle. Entä pitäisikö Etusivun ottaa mallia Aku Ankasta? Studiossa Eve ja Hanna!

 • Keskiviikkoa Etusivusta! Pitäisikö Suomessa ottaa käyttöön minimipalkka? Varsinkin nuoret ovat Ylen tuoreessa kyselyssä minimipalkan kannalla. Entä millaisen kuvan kannattaa antaa itsestään työhaastattelussa? Voittaako sporttinen suorittaja rekrytoinnissa juhlivan rokkidiggarin? Henkka ottaa selvää äärimmäisyyksien yhteiskunnasta. Studiossa Eve ja Hanna!

 • Tiistaita ystävät! Finnwatch paljasti tänään raporttinsa, jonka mukaan Suomessa myytävän kahvin takana on lapsityövoimaa. Kertooko vastuullisuusmerkintä tai sertifikaatti oikeasti eettisyydestä? Puhutaan myös tytöistä ja pojista kouluissa, vaikka kouluissa ei kohta saa enää puhua erikseen tytöistä ja pojista. Entä miksi Suomi ei houkuttele lahjakkuuksia? Studiossa Henkka ja Hanna!

 • Maanantaita Etusivusta! Miksi nuoria haukutaan taas laiskuudesta työelämässä? Tai oikeastaan jo siinä vaiheessa, kun ollaan vasta tutustumassa työelämään? Viikonlopun yksi isoimmista puheenaiheista on lelusalakuljettaja Rami Adham ja hänen facebook-kirjoituksensa islamista. Tavataan myös luottotoimittaja Kai Merilä ja selviää, voisiko Evestä tehdä julkkiksen. Studiossa Eve ja Hanna!

 • Menikö se kirjallisuuden Nobel-palkinto nyt ihan oikeaan osoitteeseen? Voittajaksi valikoitui Bob Dylan, jonka ansiot ovat biisien eikä kirjojen kirjoittamisessa. Entä miksi ope raivoaa tubevideolla? Kaivataanko kouluihin lisää kuria? Lisäksi puhetta keskustan tulevasta ministeriruletista ja siitä, miksi ihmeessä kouvolalaisille ei kelpaa ilmainen tavara! Näitä kysymyksiä tänään Etusivun studiossa pohtimassa Henkka ja Hanna.

 • Torstaita ystävät! Tänään Etusivu on luontotunnelmissa, kun puhutaan lepakoista ja kolmikoukkuisesta vieheestä, joka heitettiin toimittajamereen. Entä miksi aikuiset ihmiset pelkäävät klovneja? Selviää myös, mikä olisi toimittajauran ohella Hannan unelmaduuni. Studiossa Henkka ja Hanna!

 • Keskiviikko woop woop! Etusivu vertailee tänään hävittäjiä trailereiden perusteella: kummat on kovempia, Gripenit vai Hornetit? Lisäksi Even haastiksessa eduskunnan yksinäisin kansanedustaja. Studiossa Henkka ja Hanna!

 • YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää.

  Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

 • Uusi viikko taas edessä! Etusivussa otetaan kiinni viimeöisestä Yhdysvaltojen presidentivaalien vaaliväittelystä, jossa ehdokkaat kaivoivat kilpaa lokaa, mutta myös kehuivat toisiaan. TORILLE! Suomi on nimittäin voittanut MM-kultaa! Eve testaa mummona olemista ja pohditaan myös leffateattereiden roolia nykypäivän suoratoistopalveluiden maailmassa. Studiossa Henkka ja Hanna!

 • Etusivu pyristelee tänäänkin lähetyksessään vastavirtaan ja jakaa rauhannobelin sijaan Nobelin RISUpalkinnon. Kuka on ollut vuoden pääpahis? Kenet Etusivu kruunaa risulla? Lisäksi visioimme tulevaisuutta yhdessä taiteilija Kasper Strömmanin kanssa. Hän on julkaissut kirjan nimeltä Kaspervisio 2020. Lisäksi pyydämme apua futisjumalilta ja kysymme että miksi, oi miksi Suomi on tuomittu futiksessa häviämään. Lähetyksen toimittavat Hanna Hantula ja Henry Tikkanen.

 • Hyvää torstaita Etusivusta! Tänään lähetyksessä puhutaan räjähtävistä lepakoista ja poliiseista. Syynnissä myös taiteilijat ja poliitikot sekä heidän suhtautumisensa kritiikkiin. Entä miksi joku haluaisi elää nykypäivänä ilman kännykkää? Studiossa Hanna & Henkka!

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä