Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

THE ROLLING STONES  Paint it black

CLIFF RICHARD  Summer holiday

THE WHO  Pinball wizard

THE STREETS  Kestääkö siivet

PELLE MILJOONA  & N.U.S.  Väkivalta ja päihdeongelma

SLEEPY SLEEPERS  Mennään Karjalaan

LED ZEPPELIN  Immigrant song

THE CHAKACHAS  Jungle fever

THE DOORS  Summer's almost gone

BAY CITY ROLLERS  Shang-a-lang

HULLUJUSSI  Polta tupakkaa

KONTRA  Muumi muumi

CANNED HEAT  She don't want me no more (Ruisrock-live 1971)

JETHRO TULL  We used to know

 

Biisikertomuksia

THE WHO  Pinball wizard

Rockin historian parhaimpiin rumpaleihin lukeutuva, seitsemäs syyskuuta 1978 edesmennyt The Who-yhtyeen kannuttaja Keith Moon täyttäisi tulevana tiistaina 23. elokuuta 2016 70 vuotta jos eläisi. Haaste Enskaan viidellä eurolla kaikille The Who-diggareille.

Nimimerkki  Dr. Jimmy

------------------------------------------------------

The Queen oli ja on aikamme upeimpia oopperabändejä, mutta kuten Freddie Mercurykin kertoi eläessään, oli hänenkin esikuvansa ja innoittajansa The Who-yhtyeen Tommy-rockooppera. The Who julkaisi sen vuonna 1969 ja sain nauhoitettua sen muutamaa vuotta myöhemmin jostain Yleisradion ohjelmasta. Olisikohan tuo ohjelma ollut ’Matkalla maineeseen’. Muistan kuin eilisen, kun Jake Nyman kertoi levyn taustoista eli kertomuksen sokeutuneesta pojasta nimeltä Tommy ja se teki vaikutuksen nuoreen poikaan nimeltä Minä. Ja kyllä kasetti oli kovassa käytössä, mutta vain yksin ollessani. Koska biisit ei olleet mitään discokamaa, niin harva kavereistani oli edes kuullut kyseistä oopperaa kokonaisuudessaan. Mutta yksi kappale kai soi discoissakin ja se oli ’Pinball wizard. Sen tahtoisin nyt kuulla vuosien jälkeen...

Nimimerkki Tommy

 

CANNED HEAT  She don't want me no more (Ruisrock-live 1971)

Tänään lauantaina 20.  elokuuta 2016 tulee kuluneeksi tasan 45 vuotta, kun jyrähti käyntiin Suomen Woodstock eli Ruisrock 1971.  Suomen Woodstockiksi sen teki kävijämäärä, joka paisui ennakko-odotuksista yli kolminkertaiseksi.  Paikalla oli kolmen päivän aikana yli 100 000 rock-musiikin ystävää.  Kuten esikuvallaankin, niin esiintyjäkattaus oli myös aikansa huippua.  Esimerkkeinä suomen eturivin bändien lisäksi The Kinks, Jeff Beck,  Pete Brown,  Juicy Lucy,  Fairport Convention,  Stefan Grossman ja tietysti Canned Heat.  Meitä lähti Rovaniemeltä kolme 15-vuotiasta kollia  Juha, Jouni ja mä  elämämme ensimmäiselle kunnon festarireissulle.  Oli siinä pitänyt pitkään olla kotona vanhemmille mielin kielin, että matkaan päästiin.  Vaatetta ja evästä reppuun, telttamajoitus olkapäälle ja VR kuljetti.  Olihan se meille ’pohojosen’ pojille melekonen elämys.  Festarin tunnelma ja esiintyjät olivat huippua.  Kävijämäärän suuruudesta johtuen Saaronniemen järjestelyt aika ajoin ontuivat. Sateesta ja joidenkin idioottien särkemän vesipostin vuoksi kenttä oli ajoittain yhtä mutakenttää.  Ei se kuitenkaan menoa haitannut.  Jouni kuitenkin muistaa, että reissuun kannattaa pakata ainakin yhdet varahousut eikä mennä läpi yksillä leveälahkeisilla valkoisilla farkuilla. Toivon tuon elämyksen katteeksi biisiä Canned Heatilta; aikansa legendaariselta blues-rock yhtyeeltä.  Bändin konsertti Ruisrockissa nauhoitettiin ja siitä julkaistiin jenkeissä albumi parikymmentä vuotta myöhemmin nimellä ’Live At The Turku Rock Festival’. Tuolta albumilta toivon biisiä ’She don´t want me no more-, jonka alussa ääneen pääsee myös festivaalin juontaja Calle Lindholm - legenda hänkin.

Terveiset reissukavereilleni Juhalle sinne pilven päälle ja Jounille tänne Rovaniemelle,  jonka myös haastan Entisten nuorten sävellahjaan.

Haastellen Jarmo

 

JETHRO TULL  We used to know

Hey!

Tänään lauantaina 20.8. 2016 Joutsenossa, eteläisen Saimaan upeissa maisemissa, perinteikästä saunailtatapaamistaan viettävä poikaporukka tervehtii Joutsenossa 60-70-luvun taitteessa nuoruutta hoitaneita, etenkin niitä Joutsenon Rientolassa ja Töllillä ja tietenkin Lappeenrannan Valtakadun Diskossa musiikkia ja bändejä diggailleita pitkätukkaäijiä ja hippityttöjä…

Puoli vuosisataa kestänyt kaveruus jatkuu tiukkana, vaikka ainakin musiikista jaksamme edelleen väitellä vuodesta toiseen. Toivebiisi Jethro Tullin ’ We used to know’  vuodelta 1969 kelvannee silti kaikille ja on myös illan teemaan sopiva …”

Geronimo-ryhmän puolesta Olli

 

BAY CITY ROLLERS  Shang-a-lang

Voisitteko joskus soittaa Bay City Rollersien musiikkia; vaikkapa biisin ’Shang-a-lang’. Samalla voisitte kertoa, että facesta löytyy ’Bay City Rollers-fanit Suomessa’-sivu.  Beijareista löytyy myös paljon kansainvälisia sivuja.

Jaana

 

SLEEPY SLEEPERS  Mennään Karjalaan

Muistan kun Sliipparit soittivat tämän Nivalassa. Albert Järvinen oli silloin Sleepers-kitaristina ja veti kitarallaan soolon, joka kesti viisitoista minuuttia.  Me katottiin huuli pyöreänä, että kyllä kolli osaa soittaa.

Veelu Sievistä

 

LED ZEPPELIN  Immigrant song

Minä onnittelen tänään 20.8. 2016 68-vuotispäiväänsä viettävää Led  Zeppelin-vokalisti Robert Plantia ja haastan miehen Entisten nuorten sävellahjaan! Olin liian nuori ymmärtääkseni vuonna -70, että Led Zeppelinin esiintyi ensimmäisen ja ainoan kerran Suomessa.  Tilanne korjaantui kesällä 2000, kun Plant tuli seuraavan kerran Suomeen ja  Järvenpään Puistobluesin pääesiintyjäksi.  Zeppelin-biisejä hän ei kuitenkaan tuolloin suostunut laulamaan. Mutta nyt hän laulaa ja kirkuu ’Immigrant songin’ – tämä on käsky eikä pyyntö!

Malla

 

THE CHAKACHAS  Jungle fever

The Chakachas-yhtyeen 'Jungle fever'aiheutti väristyksiä ennen vanhaan ja aiheuttaa vieläkin. Oli vuosi 1972 tai -73 ja minulla oli vanha Grundig-kelanauhuri, johon aina äänittelin mm. Nuorten Sävellahjasta hyviä biisejä. Sainpa napattua tuonkin biisin nauhalle. Esittäjästä en ole varma, mutta jotenkin "takaraivoon" on jäänyt sellainen bändi kuin Hot Lips, mutta ainakin tuo The Chakachas on 'Jungle fever'-kappaleen esittänyt. Soitin biisin silloiselle tyttöystävälleni ja olipa tytöllä ilme katsomisen arvoinen. Hän ei todellakaan uskonut, että kyse oli "viidakkokuumeesta". Tuli kuulemma aivan jotain muuta mieleen. En tiedä mitä.

Terveisin nimimerkki 'Little redhead'

 

HULLUJUSSI  Polta tupakkaa

Tässä urheilumuisto:

Oli syksy vuonna -75 erään Pohjois-Suomen paikkakunnan peruskoulussa.  Meillä oli liikuntatunnilla suunnistusta. Tuo oli mennyt minulta täysin ohi. Ei siinä selittelyt auttaneet, vaan opettaja pisti minut muiden mukana suunnistamaan vesisateeseen Retu-kengissäni.  Sen jälkeen en enää ole suunnistanut. Siihen aikaan radiossa soi Hullujussi. Toivebiiisinä on jotain Hullujussia.

Andy

(PS. 'Polta tupakkaa' on Hullujussin Olympia-levyltä vuodelta 1976)

 

THE ROLLING STONES  Paint it black

Tämä kappale mullisti maailmani vuonna 1966.  Olin pianotunnilla odottelemassa vuoroani, kun soitonopettajani poika kuunteli tätä biisiä huoneessaan. Se oli jotakin ihan muuta kuin esim. Beatles-musiikki, jota olin jo kuullut runsaasti vanhempien sisaruksieni kautta. Biisi sai minut innostumaan Rollareista, joita olen kuullut myöhemmin myös livenä. Viimeisin uusi versio 'Paint It blackistä', jonka kuulin, oli TV 2:n laatusarjassa Sami Pitkämön versio ja tuolloin mitä ilmeisesti Johanna Förstin tulkitsemana. Biisi viilsi surua kuin kirurgin veitsi!

Mara

 

THE DOORS  Summer's almost gone

Elokuu hyvästelee kesän! Odotamme jo uutta kesää! Nautitaan loppukesästä ja elokuun pimenevistä illoista ja tähtitaivaasta!  Ehdotankin, että kuuntelemme näissä tunnelmissa The Doorsin sielukkaan levytyksen ’Summer’s almost gone’ jonka runoilija, blueslaulaja ja shamaani Jim Morrison tulkitsee dramaattisesti ja koskettavasti!

Mixu

 

Mikä kunniakkaista olympialaisten keihäsfinaaleista on erityisesti iskostunut mieleesi? Los Angeles ja Arto Härkönen 1984, Soul ja Tapio Korjus 1988, Barcelona 1992 sekä 1996 ja Seppo Räty vai perätikö Meksiko 1968 ja Jorma Kinnunen tai ehkäpä jopa Tokio 1964 ja Pauli Nevala? Missä kyseistä kisaa jännitit?

 

Hyvänen aika, naiset unohdettu kokonaan?! Tiina Lillak Los Angeles 1984 hopeaa JA Heli Rantanen Atlanta 1996 kultaa! (Susanna)

---

Kyllä se on se kisa mitä jännitin, missä oli lehtikuvassa sitten Kimmo Kinnunen ja isänsä Jorma. (Tuomo) (PS. Kimmo ei voittanut olympialaisissa kiehäänheittoa), vaan -91 MM-kisoissa Tokiossa)

---

Montreal 1976.  Lasse Viren 5000 m ja 10000 m kultaa! Hannu Siitonen, keihäs, hopeaa. Pertti Karppinen, soutu,  kultaa! Nämä kisat ovat elämäni mieleenpainuvimmat kisat. (Pekka)

---

Vaihto-oppilaaksi lennätettiin elokuussa 1984 suoraan Los Angelesiin ja kisat oli käynnissä. Olin saapuessani ilman kotiperheosoitetta, mutta upeasti pääsin Santa Monica ranta-alueelle lääkäriperheen kotiin. Tuppisuusuomalaisena onneksi osasin/tajusin sanoa parvekkeella aamulla ’he is from my Finland’, koska maraton juoksijat viilettivät ohi. Valokuvakin on jossain. (Tiina)

---

Kunniakkaista finaaleista on jäänyt mieleen eeppinen 1976 Montreal. Unkarin Miklos Nemeth heitti ensimmäisellään ME:n 94,58 ja löi unkarilaisen salamipötkön poikittain kurkkuun joka kilpakumppanille. Suomen Seppo Hovinen, joka oli heitellyt yli 90 metriä pitkin kesää meni täysin puihin. Kisa meni muutenkin melko lekkeriksi eikä taistelua voitosta enää ollut olemassakaan. Suomen keihäsmaineen pelasti Euroopan mestari Hannu Siitonen heittämällä hopealle. Pronssia nappasi melkoinen yllättäjä Romanian Gheorge Megelea. (Lassi)

---

Kyllä voiton vie Soul voiton mennen tullen. Usko oli luja loppuun saakka, eikä Tapio pettänyt. Lunasti kerralla KesäkisaJumalan paikan! (Kari)

---

Ei entiset nuoret miehet urheilua seuranneet, kun täytyi juosta sievien tyttärien perässä! (Jouni)

---

Täällä Moskova vuonnan1980. Tuuli douppinkia ja portit auki että ilma kiertää kun neukkulandian poika paiskasi keppiä. Taisinpa omistaa paidan jonka rintamuksessa Los Angeles ja Moskova sulassa sovussa olympiarinkuloiden kera. (Markku)

---

Keihäskilpailuista karmein oli Moskovan olympialaiset 1980. Kun neuvostoliittolainen heitti niin stadionin portit avattiin,  että saatiin tuulivoimaa! Top 3- keihäsmiehet ovat Seppo Räty , Tapio Rautavaara ja Kimmo Kinnunen!  Sepe Räty olisi heittänyt vaikka rautakankea  99 metriä Beaversin farkut jalassa! (Terveiset Kälviän tarmosta jumalan armosta)

 

HAASTEITA JA MUUTA 'SÄLÄÄ'

haaste kaikille caravaanareille jotka ovat hymer clubin jäseniä nähdään sotajoella syyskuussa.terv. Riitta

Lastenhuoneesta kuultua: olipa kerran perheenisä jota töistä palatessa vaimo odotti viskilasin ja suukon kera, syötyään herkullisen aterian vaimo ojensi satasen kapakkailtaa varten, mutta samalla kuului keittiöstä: mitä sinä horiset? -Kerroin vain lapsille satuja. läh.arska

Iitsulle terveisiä ja yhteisiä nuoruusvuosia lämmöllä muistaen! Tiitta.  Levytoivomus Cliff Richard ja biisi Summer holiday

Terveiset mustikkametsästä LUOSTOTUNTURILTA enskan kuuntelijoille t. Elina ja kumppanit

Hei,Jari.Tämä on viesti kaikille lauluntekijöille.Tehkää laulunne valmiiksi ja eläkää unelmanne todeksi.Niin minäkin aion tehdä.t.Janne.

33-vuotishääonnea Riitta ja Jouni! T: Riikka, Sakke, Leo ja Mauno

Haastan Enskaan Roxette-fanit . Samppa

Pete 45, Onnea !

Tervehdys kaikille vanhemmille, joitten jälkikasvu on viikonlopun Blockfesteillä Tampereella. Yksi Kalevi tuossa muistaa vuoden 1968 kisat, joissa 3-voiton saaneet Amerikan juoksijat nostivat nyrkit pystyyn protestina rotuerottelulle. Haaste ihanaa kesäpäivää viettäville entisille ja nykyisillekin nuorille.  Terv. Arja

terveisiä Tiitalle ja muille tytöille Tallinnaan toivottaa Cati ja Kim

Kyllä lähti Enska huipusti käyntiin karvoja nostattavalla Paint it blackilla! Me ei toivota mitään, koska tänään tällä samalla kanavalla Josber Knutas soittaa ainaki kymmenen toivettamme! Mutta haastaa me kyllä halutaan SOS-Lapsikylän puolesta kaikki entiset, nykyiset ja tulevat musiikkihullut nuoret. Jos yhestäkään biisistä tässä maailmassa tykkäät, niin tuu mukkaan kasetin, vinyylin tai cd:n hinnalla! -Tuke ja Pitkis

Toiveeni on  Pelle Miljoonan Väkivalta ja päihdeongelma. Sirpa Turusta

Onnea meiän Karille Ouluun 26.8. Johdosta toivottelee Se komia suku

Haastan kaikki Malmin lentokentän ystävät mukaan enskaan vaikka Gate 1:n brunssin hinnalla. Rakas kenttämme on kunnioitettavat 80 vuotta ja ansaitsee huomionsa. Kikka

Huomio Kouvola ! Serkkubileet meneillään. Kiitos Sirkku ja Pekka (Kouvolan Clapton! Ihanaa maistuvaa päivää Sini ja Mika (Käikälän BBKing)Sirkku aja vaan suoraan!Terveisin mukana olevat Nanna ja Timba

terkut sinne saunakammariin mummolle. Haaste konupullon hinnalla kaikille Entisten nuorten sävikseen

Kissa-Viiru haastaa Kanan enskaan hyvän asian puolesta, kadonneen ja löydetyn helikopterin hinnalla   hyvää loppukesää kaikille!

tässä ne terveiset sipelle ja raksulle mitkä lupasin laittaa tätä kautta ja kiitti käynnistä,terveiset smokie-puarista (baarista) lypeltä

Terveisiä Mummolle Pärnuun t. Emil ja Ella

synttärionnittelut huomisen johdosta Kimille Saukkolaan. Terv. Heli ja A-P

Jännitin niin soittoa että tärkeimmät unohtu! Lämpimiä terveisiä lapsenlapsille Arvo, Sara, Emil ja Samuel! T. Mummo eli Tiitta Kotkasta

kuulin että linskin Luolassa 70-luvulla bailanneet on kutsuttu tapaamiseen linnanmäelle.Tietääkö kukaan mikä ajankohta ja miten ilmoittautua? T:Hannele

Terkkuja Kotirantaan Anitalle, Arille ja Tatulle. Kongolle Kotkaan ja Oinosille Espooseen tietenkin unohtamatta Saaraa ja Sepiä Luostolla. T. Mökkiläiset Pipsa, Arto ja Sasu

Railakkaat synttäri onnittelut Tuomolle Paukkulantien Hasselhofille.toivottaa Alarinteen porukka.

haastetaan kaikki malmin kentän asuntorakentamista kannattavat sävellahjaan jollain paljon pienemmällä summalla mitä keskiverto vuokra stadissa on!

Haaste kaikille Moog Konttineni-faneille 10:llä. JARSKI. Toiveena Moogin laulama Muumi muumi

Haastan kaikki Suomi 100 vuotta Veteraanien juhlasukkien neulojat sukkaparin hinnalla Enskaan. Haastajana Eeva Jyväskylästä

Herbert von karajan johtaa mutta kuka on toisena? Kuinka monta kertaa ian gillan on tuottanut zero nine yhtyeen lp-levyn? Kaksi kertaa! Ensimmäisen ja viimeisen kerran! (Speed King)

erkut puerttost sinne lakanlammelle.haastamme enskaa lamppu öljypullon hinnalla jorde ja kikka

Terveisiä metsästystovereilleni. Pjotr laukkanen!

Olet aamukaste nurmella.. aurinkoni taivaalla.. tuulen henkäys ihollani.. Olet taivaan kirkkain tähti.. Olet kaikkeni.. turvani.. tukeni.. hyvää 28 v kihlajaispäivää omalle Jormalleni T: Waimosi

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 20.8.2016 15.02 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • THE BEACH BOYS  Good vibrations
  JAM ROCK BAND  Where are you now Buddy Holly?
  CHICORY TIP  Good grief Christina
  PIRKKA-PEKKA PETELIUS  Muistan sua Elaine
  HASSISEN KONE  Reippaina käymme rekkain alle
  BREAD  If
  BUDDY KNOX  Hula love
  ISOKYNÄ LINDHOLM  Tapaaminen
  RAPTORI  Oi beibi
  JOHNNY WINTER  Johnny B. Goode (live 1971)
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KISS  Love gun
  RAINBOW  Lost in Hollywood
  KARI PEITSAMO JA ANKKULI  Stop, shake, honey, go
  BEE GEES  Night fever
  SLEEPY SLEEPERS  Kesämopo

 • ALVIN STARDUST  Good love can never die
  THE BEATLES  Something
  YÖ  Pieni ihminen suuressa maailmassa
  PAULA KOIVUNIEMI  Aikuinen nainen
  HANOI ROCKS  Motorvatin' (live)
  PAVE MAIJANEN  Lähtisitkö
  PEKKA STRENG  Perhonen
  ERIC BURDON & THE ANIMALS  Monterey
  SLADE  Look wot you dun
  KASEVA  Tyhjää
  DEEP PURPLE  Cry free
  BOB MARLEY & THE WAILERS  Jamming
  KUMMA HEPPU JA LOPUNAJAN VOIDELLUT  Kesä
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KIRKA  Hetki lyö
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Proud Mary

 • JUICE LESKINEN  Marilyn
  MIKKO ALATALO  Saara
  ROXY MUSIC  Do the strand
  KISU  Väliäkös siillä sitten on
  THE RUBETTES  Juke box jive
  T.REX  The slider
  THE ROLLING STONES  Angie
  PAUL OXLEY'S UNIT  Terry's inside
  DAVE LINDHOLM  Annan kitaran laulaa vaan
  THE FABULOUS THUNDERBIRDS  She's tough
  THE ASSOCIATION  Never my love
  SYD BARRETT  Late night
  URIAH HEEP  Sunrise
  SUZI QUATRO & CHRIS NORMAN  Stumblin' in
  WIGWAM  Wardance

 • HECTOR  Ake, Make, Pera ja mä
  MEN AT WORK  Down under
  NOLO & RÄHJÄ  M.T.T. - Muistelen tiliäni taas
  MAARIT  Hymypoika
  JIMI HENDRIX  Can you see me
  JONI MITCHELL  Big yellow taxi
  SLEEPY SLEEPERS  Rahaa pankkiin
  ELTON JOHN  Mona Lisas and mad hatters
  JANIS JOPLIN  Summertime
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  F.R.  DAVID  Words
  THE BEATLES  She's leaving home
  BUDDY HOLLY  That'll be the day
  EPPU NORMAALI  Asustelaulu
  KARI PEITSAMO  Lihava aamu
  DURAN DURAN  A view to a kill

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä