YleX Etusivu

Keskiviikon koko lähetys: Peltipoliiseja, Pokemon Gota ja buuava yleisö

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Peltipoliisit ovat monen suomalaisen autoilijan vihan kohteena. Miksi me teemme niistä ongelman, kun oikea ongelmahan on se, että ihmiset rikkovat lakia ajamalla ylinopeutta? Ranskalainen seiväshyppääjä itki palkintopallilla, kun brasilialaisyleisö buuasi urheilijalle. Ovatko urheilijat sirkuseläimiä, joita saa kohdella miten tahansa? Pokemon Go -peli on valloittanut maailmaa tänä kesänä. Jotkut yritykset ovat nyt pyytäneet työntekijöitään rajoittamaan pelin pelaamista työpaikalla. Etusivu otti selvää asiasta ja haastatteli asiasta kyberturvallisuuden professori Jarno Limnelliä Aalto yliopistosta. Olemmeko me pokettajat siis liikkuvia tietoturvariskejä? Pitääkö paperilaskuista luopua? Maksaisitko sinä ylimääräistä vain sen takia, että saat joka kuukausi sen puhelinlaskusi paperisena? Lähetyksen toimittavat Henry Tikkanen, Jussi Latvala ja Ida Roivainen.

Lähetykset

 • ke 17.8.2016 10.59 • YleX

Jaksot

 • Kivaa keskiviikkoa, Etusivua luotsaamassa tänään Jussi ja Hanna! Axl Smithin tapauksesta tuli eilen tuomio, ja viestiringistä paljastui uutta tietoa. Mitä "haippiringistä" pitäisi ajatella? Entä miksi Vantaan kaupunki halusi sponssata maailman huonointa hiihtäjää? Lisäksi Jussi epäilee, että kaikki käsityksemme suomalaisuudesta ovat vääriä!

 • YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää.

  Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

 • Huhhuh mitkä Oscarit! Politiikkaa, mokia ja boikotteja - Etusivu approves! Tänään Etusivussa Oscar-spesiaali, gaalan tapahtumia ja tuloksia ruotimassa myös leffabloggaaja Anton Vanha-Majamaa. Lisäksi puhetta ainakin synteettisestä alkoholista sekä Kanadan pääministerin pakaroista. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Huippua perjantaita ja lähestyvää viikonloppua! Kauppakeskukset turhautuvat hengaileviin teineihin. Etusivu pohtii, ovatko nuoret häiriköitä vai tärkeitä asiakkaita. Testissä myös ihmisen hyvyys. Veisitkö sinä maassa lojuvan kirjekuoren postilaatikkoon? Lisäksi Etusivussa otetaan varaslähtö Oscareihin. Vieraana YleX:n Tommi Manninen, joka on mukana selostamassa Ylen Oscar-lähetystä. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Nasa löysi avaruudesta Maan kaltaisia planeettoja - mitä merkitystä löydöksellä on? Maan päällä tapahtuu myös, nimittäin Lahdessa hiihdetään! Toiset lujempaa kuin toiset, eniten huomiota tähän mennessä on saanut Venezuelan oma hiihtosankari. Lisäksi paljastamme vinkin, jonka avulla Kelan puhelinpalvelussa saa nopeimmin vastauksen! Käsittelyssä myös lukupiirin kirja Lena Dunhamin Sellainen tyttö. Kirjan käänteitä ruotimassa myös UMA:n Anne Lainto. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Kivaa keskiviikkoa kaverit! Kuntapäättäjien palkkiot kasvaa vaikka valta vähenee. Tarvitaanko koko kunnanvaltuustoja? Muutama suomalaistoimari boikotoi Trumpin Yhdysvaltoja - onko protestilla mitään merkitystä? Henkan haastiksessa Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila. Entä jos saisit kieltää yhden asian Suomesta, minkä kieltäisit? Islannin pressa kieltää ananaksen pitsasta, what?! Voiko tää uutinen pitää paikkaansa? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Pitäiskö lääkäreiden arvioida ihmisten ajokykykyä tiukemmin kuin nykyään? Tai ainakin painottaa muita asioita kuin näkökykyä ykkösasiana? Näin ainakin toivoo liikennelääketieteen proffa. Sukupuolitautien testaaminen onnistuu nykyään netin ja postin avulla, ja homma näyttää pelittävän erinomaisesti! Tällaista kaikille tarjolle? Entä voitaisko me kansalaiset päättää kansanäänestyksellä että millaiset hävittäjät puolustusvoimien kantsis hankkia? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Mainiota maanantaita! Puhuttavana Etusivussa ainakin Trumpin horinat: miten meni toi #lastnightinsweden -viittaus noin niinku omasta mielestä? Henkka selvittää lähetyksessä, miksi joukkoliikenteessä tapahtuvan syrjinnän estämiseksi tarvitaan oma kamppis. Entä miksi Aki Kaurismäelle sallitaan julkiset kännit? Studiossa tänään Jussi ja Hanna.

 • Parasta perjantaita just sulle! Taas on se aika vuodesta, kun Kela muistaa opiskelijoita opintotuen takaisinperintäkirjeellä. Ketä kirjeestä pitäisi syyttää? Lähetyksessä vieraana Keisari Aarnio -kirjan kirjoittaja Susanna Reinboth. Miksi Jari Aarnio sai huseerata vuosikaudet Helsingin poliisissa ilman valvontaa? Voiko poliisin enää luottaa? Lisäksi puhetta maagien suursodasta (kyllä!). Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Torstaitere! Peniksenmuotoiset karkit järkyttävät Turussa - pitäiskö niitä paheksua? Tampereella sen sijaan puhutaan opiskelijoiden valmistumisajoista, TTY:stä tavoiteajasta valmistuu nimittäin vain 10% opiskelijoista. Kai tämä nyt sentään on ongelma, vai onko? Lisäksi Hannaa ja Jussia puhuttaa Johanna Tukiaisen kohtelu julkisuudessa.

 • Kivvaa keskiviikkoa! Noroviruspaniikki on vallannut Suomen - mutta missä se itse epidemia viipyy? Jussi järjestää lähetyksessä oman joukkoälyprojektinsa. Klo 12 jälkeen lukupiiri kokoontuu, käsittelyssä UMA:n Anne Lainnon kanssa Lena Dunhamin Sellainen tyttö -kirja. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Ihanaa ystävänpäivää jengi! <3 Tänään Etusivussa spessulähetys ystistunnelmissa, ja kuullaan myös julkkisten kertovan omista parhaista kavereistaan. Äänessä Olavi Uusivirta, Shirly Karvinen sekä YleX Aamun Viki ja Köpi. Lisäksi puhetta mm. termistä friendzone sekä parisuhteiden onnellisuudesta. Entä miksi Lappeenrannan teknillinen yliopisto nimitti omaksi kunniatohtorikseen Myytinmurtajat tv-sarjan Jamie Hynemanin? Selvitimme! Studiossa Hanna, Jussi ja Henkka.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä