Radio Suomi Kotka

Härniemen laiturin kunnostustyö paljastaa yllättäviä rakenteita

 • 6 min
 • ei kuunneltavissa

Kotkan Kantasatamassa kunnostetaan Härniemen laituria. Laiturin eteläpäästä on jo kaivettu muutamia kymmeniä metrejä laiturirakenteita auki. Kaikkiaan korjattavaa laituria on 650 metriä. Remontti valmistuu marraskuussa, joten laituri on ensi kesänä valmis vastaanottamaan Tall Ship Races-tapahtuman isot purjelaivat Kantasatamaan. Petri Lassheikki tapasi työmaalla rakennuttajapäällikkö Ville Sunin, joka kertoo, miksi töihin piti ryhtyä.

Lähetykset

 • ma 11.7.2016 14.17 • Yle Areena

Jaksot

 • Kouvolan teatteri kantaesittää Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmän helmikuussa 2018. Näytelmä perustuu Enni Mustosen uuteen kirjaan. Petri Niemi haastattelee kirjailija Mustosta ja myös näytelmän pääosaa esittävää Emma-Sofia Hautalaa.

 • Miesten superpesiskausi alkaa toden teolla toukokuun alussa. Kouvolan Pallonlyöjät avaa sarjakauden Joensuuta vastaan kuitenkin jo lauantaina Tukholmassa. Kouvola haluaa tältä kaudelta kultamitalit kaulaan. Petri Niemi haastattelee pelinjohtaja Eero Pitkästä.

 • Kouvolalainen keilaajajuniori Niko Oksanen on noussut kansainväliselle huipulle. Hän on viime vuosina saalistanut yhteensä 11 mitalia Euroopan mestaruuskisoista. Pääsiäisenä kotikisoista hän voitti muun muassa EM-kultaa. Petri Niemi haastattelee 19-vuotiasta Oksasta ja kysyy myös vinkit täydelliseen keilakaatoon.

 • Elvis -faneille kuluva vuosi on tärkeä, jos mahdollista niin tärkeämpi kuin moni muu vuosi. Elokuussa tulee kuluneeksi 40 vuotta Elviksen kuolemasta.
  Kotkalainen Tomi Raussi innostui Elviksestä 1990-luvulla, samaan aikaan kun heavyrock oli lähinnä nuoren miehen sydäntä. Nyt Raussi vetää Kotkassa päämajaansa pitävää valtakunnallista Elvis -fanien yhdistystä, jolla on jäseniä kaksi ja puoli sataa.
  Vesa Grekula tapasi Tomi Raussin, Elvis -fanin ja faniyhdistyksen presidentin.

 • Kouvolalainen taikuri J-P Pirinen oli radion aamuvieraana ja kertoi taikuudesta ja taikurin työstä. Hän kertoo myös mm. paljastavatko taikurit toisilleen temppujaan.
  Haastattelun aikana Pirinen teki ilmapalloista pääsiäisen iloksi pääsiäispupun. Parhaimmillaan hän on tehnyt ilmapalloista yli 10 000 pallon veistoksen.
  Piristä jututtaa Maija Tuunila.

 • Myllykosken Pallon miesten edustusjoukkue palaa tositoimiin konkurssin ja parin vuoden tauon jälkeen. Veikkausliiga on vaihtunut Kolmoseen, jossa pelit alkavat huhtikuun lopulla. Lauantaina MyPa kuitenkin jo avaa kilpailukautensa Regions Cup -ottelussa Saviniemen stadionilla. Päävalmentaja Jukka Karjalaista haastattelee Petri Niemi.

 • Mikko Ijäs on ollut jalkapallojoukkue Myllykosken Pallon toiminnassa mukana 5-vuotiaasta lähtien. MyPan edustusjoukkue palaa lauantaina takaisin kisakentille konkurssin ja parin vuoden tauon jälkeen. Petri Niemi haastattelee MyPa-kannattaja Ijästä Saviniemen stadionilla.

 • Marsalkka Mannerheimin Hitleriltä saama lahja-auto kulkeutui sodan jälkeen Ruotsin kautta Yhdysvaltoihin. Kouvolalainen Veli Vartiala on selvittänyt Marskin Mercedeksen vaiheita ja kesäkuussa 2017 auton vaiheista nähdään TV1:ssä Vartialan dokumentti. Dokumentin taustalla on Vartialan kiinnostus autoihin.

 • Filosofi ja valtiotieteen tohtori Maija-Riitta Ollilan mukaan ihmisellisen johtajuuden ydin on ainutlaatuinen kekseliäisyys. Oikeudenmukaisen yhteiskunnan kannalta on tärkeää, että kaikilla ihmisillä on pääsy kaikkiin yhteiskunnallisiin tehtäviin esimerkiksi sukupuolesta riippumatta. Petri Niemi haastattelee Ollilaa.

 • Avoin pyöräpaja on fillaristien olohuone, joka jakaa pyöräilyharrastuksen ilmaiseksi kaikille halukkaille. Kotkalainen nuoriso-ohjaaja Toni Lahti on aktiivinen ihminen sekä pyöräilijänä että paikallisen pyöräpajan yhtenä vetäjänä. Pyöräpajat ovat kansainvälinen ilmiö, Kotkassa on toimittu neljä vuotta. Pajassa saa apua korjauksiin sekä neuvonnan että lainatyökalujen muodossa. Toni Lahti kävi Vesa Grekulan vieraana kertomassa pyöräpajasta sekä omasta pyöräilyharrastuksestaan, joka on vienyt miehen muun muassa kotikaupungin uusille poluille ja uusien kaupunkien vieraille kaduille.

 • Kouvolan kävelykadun remontin ensimmäinen vaihe on hyvässä vauhdissa ja aikataulussaan. Ensimmäinen vaihe valmistuu alkukesästä ja koko remontti ennen joulua. Olli Törösellä jututettavana Kouvolan kaupungin rakennuttajapäällikkö Antti Nyberg, maanrakennustöiden valvoja Markku Brandtell, sekä VRJ Etelä-Suomen vastaava työnjohtaja Miikka Rummukainen.

 • Kouvot aloittaa Korisliigan pudotuspelit Helsinki Seagullsia vastaan lauantaina. Kouvolalaisjoukkue sijoittui runkosarjassa kuudenneksi, kun vastustaja oli kolme pykälää korkeammalla. Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola puhuu puolivälieräsarjaan valmistautumisesta. Petri Niemi haastattelee

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä.

  Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla Harri Helminen(sd.) laatii parhaillaan virkamiesten kanssa valtuutetuille pelisääntöjä, joiden toivotaan ohjaavan nykyistä asiallisempaan toimintaan luottamustehtävässä.

  Ylen toimittaja testasi puheenjohtajan sietokykyä ja reaktioita, kun toimittaja ei käyttäydykään niin kuin haastattelijan odotetaan käyttäytyvän.

  Toimittaja: Petri Niemi
  Kuvaaja: Pyry Sarkiola

 • Liikuntaesteisen asemaan asettuminen voi edistää esteetöntä rakentamista. Eläytyminen siihen, miten esimerkiksi vanhus kokee ympäristönsä, tuo esiin paikkoja, jotka tuottavat ikäihmisille vaikeuksia. Sini Ojanperä kävi testaamassa pukua, jonka avulla tällaista eläytymistä voi tehdä ihan käytännössä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä