YleX Etusivu

Torstain koko lähetys: Kyyneleitä, lähiöhelvettejä ja fintiaaneja

 • 2 h 0 min
 • ei kuunneltavissa

Miksi urheilijan kyyneleet kiinnostavat? Olympiapettymysten jälkeen itketyt kyyneleet ovat nousseet lähes kaikkien lehtien lööopeiksi. Miksi meitä ihmetyttää, että urhelija itkee petyttyään omaan suoritukseensa? Insinööriopiskelijat ovat miehiä ja sisustussuunnitelijaksi opiskelevat naiset. Onko tämä enää nykypäivää? Miksi mielikuvat opiskelualojen sukupuolittuneisuudesta ovat edelleen niin juurtuneita mieliimme? Etusivu saa vieraakseen Fintiaanien mailla -kirjan kirjoittajat Katja Ketun ja Maria Seppälän. Selviää ketä fintiaanit ovat ja miten suomalaiset ovat päätyneet intiaanireservaateihin. Keskustellaan myös lähiöiden eroista. Onko Suomessa lähiöhelvettejä vai ovatko lähiöt saaneet osakseen turhaa demonisointia? Lähetyksen toimittavat Henry Tikkanen, Jussi Latvala ja Ida Roivainen.

Lähetykset

 • to 18.8.2016 10.59 • YleX

Jaksot

 • Tervetuloa parantamaan maanantaita Etusivun seurassa! Henkka selvittää tänään onko ihmisen mahdollista elää 200-vuotiaaksi. Haluaisitko sä elää niin pitkään? Kamppailu luonnon hupenevista resursseista on nyt saavuttanut uuden kliimaksin - laturaivo on täällä! Entä miten maailman köyhät voivat kapinoida eriarvoistumista vastaan? Päivän puheenaiheiden kimpussa studiossa tänään Hanna ja Henkka.

 • Perjantain kunniaksi Etusivussa on vain tiukkoja aiheita, käsittelyssä niin persujen puheenjohtajaskaba kuin Vikin edistyminen Etusivun lukupiirikirjassa Korpisoturi! Lisäksi pääsemme Henkan johdattelemana kierrokselle naisvankilaan. Miten naisvangit eroavat miesvangeista? Haastattelussa Hämeenlinnan vankilajohtaja Tuomo Kärjenmäki. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Miss Helsinki -skabasta nousi ilkeä rasistinen kohu, mutta todistaako se lopulta vain että missivalinnoilla ja missikisoilla on edelleen meille väliä? Jussi katsoi Trumpin tiekkaria sekä The Crown -sarjaa ja kaipaa nyt Suomeenkin monarkiaa. Lisäksi vieraaksi saapuu Vaakakapina-proggiksesta Saara Sarvas. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Sellanen keskiviikko Etusivussa että ihmiselle ollaan tekemässä päänsiirtoa. Aika kreisiä eikö?! Voiko se onnistua? OIisitko sä valmis päänsiirtoleikkaukseen, jos se olis sun ainoa mahdollisuus selvitä hengissä? Lisäksi aiheena kuningas alkoholi. Miltä kuulostaisi räätälöity alkoholipolitiikka jokaiselle suomalaiselle? Sen perusteella millaset omat juomatavat on? Vieraana lähetyksessä Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen, joka on tehnyt juttuja myös Pohjois-Koreasta. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Perustuslaki haittaa hallituksen hankkeita ja Sipilän sukulaisten omistukset puhuttavat - uutispäivä starttaa throwback-hengessä! On meillä jotain uuttakin, nimittäin perustulokokeilu! Haastiksessa klo 12 jälkeen Liisa, joka sai eilen perustulon tililleen. Mitä Liisa ajattelee kokeilusta? Lisäksi Hanna kertoo, millaista on osallistua Saara Aallon No Fear -elämäntapavalmennukseen. Studiossa Jussi, Hanna ja Henkka.

 • Etusivun uudenvuodenlupauksessa reenataan aivoja! Lukupiiri starttaa tänään ja messissä lukupiirissä myös YleX Aamun Viki. Luettavana kirjana Laura Gustafssonin Korpisoturi. Miksi Viki on lukenut elämänsä aikana vain yhdeksän kirjaa? Lisäksi puhetta mm. Hesarin mielipidepalstan trollausgatesta. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Oikein hyvää LOPPIAISTA! Vaikka monilla on tänään vapaapäivä, niin Etusivu ei lepää! Suuntaamme Suomen teille, joita väijyy mullistus: verotus pois, tilalle tienkäyttömaksut. Uhka vai mahdollisuus, ja kenelle? Lisäksi kuulemme ajatuksia kirjailijoilta: ääneen pääsevät Salla Simukka, Kasper Strömman ja Johannes Ekholm. Studiossa Jussi.

 • Torstaitere! Provinssin soppari kieltää kotimaisia artisteja esiintymästä lähialueen festareilla. Onko tää ihan ok käytäntö? Etusivun Henkka kävi puolestaan koskettelupalvelun asiakkaana. Millaista oli? Miksi jengi maksaa siitä, että joku toinen silittää? Lisäksi lähetyksessä Teuvo Hakkaraisen kootut selitykset sekä Hannan puolustuspuhe moottoripyöräilijöille! Studiossa Jussi, Hanna ja Henkka.

 • Kivaa keskiviikkoa! Mitä suomalaiskouluissa saa mainostaa ja mikä taho siellä saa pitää esitelmiä? Tätä pohditaan tänään Hannan ja Jussin johdolla Etusivussa! Intian korkein oikeus on kieltänyt identiteettipolitiikan tekemisen - miltä kuulostais jos Suomessa kiellettäisiin kristilliset tai RKP? Mitä Intian päätöksen taustalla on? Entä onko Oodi hyvä nimi Helsingin uudelle keskustakirjastolle? Ja miksi kukaan ei halua esiintyä Trumpin virkaanastujaisissa? Etusivu selvittää vastaukset!

 • Kenestä suomalaipoliitikosta saisi parhaan Hollywood-leffan? Tieto The Bad Boys of Brexit -kirjaan perustuvasta leffasta villitsee studiossa. Rikostuomioiden pituus puhuttaa - onko systeemi oikeudenmukainen? Päivän biiffi tulee kielenhuollon piiristä. KYLLÄ, kielenhuoltoraivoa! Miksi jengi ei käytä d-kirjainta puheessa ja pitääkö tästäkin olla huolissaan? Lisäksi puhetta kuningatar Elisabetin flunssasta ja perhe-elämästä. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Mahtista maanantaita! Onko ok buuata pääministerille uudenvuodenjuhlassa? Entä onko ok että jälleen kerran yks poliitikko siirtyy suoraan liike-elämän palvelukseen? Entä mitä maailmassa tapahtuu vuonna 2017? Niin paljon kysymyksiä joihin Etusivu tarjoaa vastauksen! Studiossa Hanna ja Jussi.

 • TGIF! Vuoden vika Etusivu on täällä. Ex-huumepoliisipomo passitti vankilaan lukuisia rikollisia - tänä aamuna hän heräsi itse samasta paikasta. Keskustelussa siis poliisipomo Aarnion nousu ja tuho. KVG eli mitä jäi hakukonejätille mieleen vuodesta 2016? Haastiksessa Googlen analyytikko Jaakko Pihlaja. Entä mitä tämän vuoden uudissanat kertovat maailmastamme? Studiossa Jussi ja Hanna.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä