Kaikki kotona

Miltä tuntuu olla vanha?

 • 24 min
 • ei kuunneltavissa

Suuri osa meistä osaa ennemmin tai myöhemmin vastata kysymykseen, miltä tuntuu olla vanha. Pitäisikö vanhenemiseen jotenkin valmistautua? Ja onko vanhenemisessa mitään hyvää?
Vieraana sosiaalipsykologian emeritusprofessori Antti Eskola, joka uudessa kirjassaan kertoo vanhuudesta omakohtaisesti. Toimittajana Paula Jokimies.

Lähetykset

 • ti 23.8.2016 19.05 • Yle Radio Suomi Rovaniemi

Jaksot

 • Hilla Blomberg ja Minna Korhonen suuntasivat kuntosalille yhdessä Paula Jokimiehen kanssa. Terveellisen elämän suurista ja pienistä valinnoista juteltiin puntin noston lomassa.
  Maria Jyrkäs pohtii Vaakakapina -kolumnissaan ylipainon taustoja.
  Juontajina Sanna Pirkkalainen ja Paula Jokimies.

 • Murha ei vanhene koskaan, eikä se myöskään lakkaa kiehtomasta meitä.
  Miksi raa'an rikoksen ympärille kudottu tarina koukuttaa? Vieraina palkitun rikossarja Sorjosen käsikirjoittaja Miikko Oikkonen ja pitkän linjan dekkarikirjailija, toimittaja Jarkko Sipilä. Juontajina Sanna Pirkkalainen ja Paula Jokimies.

 • Maallikkosaarnaaja Maasola jakaa viisauksia elämästä ja kuolemasta, hirtehishuumorilla höystettynä. Meteoorologi Kerttu Kotakorpi kertoo alkuviikon sääennusteen.

 • Kaikki kotona -lähetyksessä vieraina oli kaksi selviytyjää, jotka ovat opetelleet elämään vakavan sairauden kanssa. Rintasyövän kanssa kamppaillut juontaja, ex-missi Heidi Sohlberg ja elinsiirtourheilija Risto Aholainen, jonka sairaus on kystinen fibroosi.
  Mistä sairauden ensijärkytyksen jälkeen saa kerättyä voimaa sairastamiseen saati toipumiseen? Ja tulevaisuus - uskaltaako sitä edes suunnitella?

  Tunsin kyllä elämän pettäneen minut, kun rintasyöpädiagnoosi varmistui, kertoo Heidi Sohlberg.
  - Kauan en tässä tunteessa vellonut, vaan nopeasti sain taistelutahtoni nousuun. Mietin myös, että käykö minulle kuin äidilleni, joka kuoli 38-vuotiaana syöpään. Tunteiden vuoristoradalla kysymyksiä sinkoili mieleeni. Miksi juuri minä? Miksi elämä kohtelee perhettäni näin?

  Risto Aholainen ei missään vaihessa ole kokenut elämän pettäneen.
  - Ehkä siksi, että sairaus on minulla aina ollut. Kun olin tosi huonona, tietysti tunsin myös ahdistusta. Pikaisesti kuitenkin aloin miettiä, että ei J...lauta! Tähän ei nyt jäädä makaamaan, happiletkut mukaan vaan, ja koiran kanssa lenkille.

  Sisulla ja ärripurri-meinigillä mennään elämässä eteenpäin, eikä heitetä hanskoja tiskiin vakuuttavat Heidi ja Risto.

  Heidi iloitsee jälkikasvusta, joka tuo voimaa ja energiaa huononakin päivänä.
  - Kun lapset tulevat vierelle elämäniloa pursuvina, väkisinkin tsemppaan itseni mielen alhosta ylös.

  Loppujen lopuksi elämä on ihan kivvaa, sanoo Risto lupsakkaasti savolaisittain.

  Kaikki kotona -lähetyksen toimittajina olivat Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Sanna Pirkkalainen vierailee Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen löytötalolla oppaanaan Annikki Aaltonen.
  Tiistai-iltaisin Kaikki kotona -lähetyksessä ollaan mukana Ylen Vaakakapinassa. Maria Jyrkäs kertoo kolumnissaan, mitä muutosta suunnittelevan pitäisi tietää.
  Hän muistuttaa elämänsä käännettä empiviä siitä, että kannattaa varautua siihen, että yhden asian sijasta muuttuu todennäköisesti monta.
  Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Maallikkosaarnaaja Maasola uumoilee tulossa olevan sellaiset tiemerkintäkokeilut, että maalaisjärki puikkaa oikealta ohitse ja näkymättömiin. Meteorologi Anne Borgström kertoo säätilan tempoilevan. Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Vuodenvaihde on ärsyttävää aikaa. Pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja parantaa kaikki huonot tavat, aloittaa liuta uusia aktiviteetteja ja osoittaa olevansa kunnon ihminen.
  Onko ihan pakko, jos ei vaan tahdo? Miksi keskitymme kiloihin ja sentteihin, emmekä puhu siitä miltä tuntuu? Eikö se ole luotettava mittari? Jos kokee voivansa hyvin, niin onko järkeä vahtia mittoja? Vai onko se tie suureen itsepetokseen?

  Itsensä ja kroppansa hyväksymisestä puhuttiin Kaikki kotona-lähetyksessä Vaakakapinan käynnistäjä Jenny Lehtisen ja ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin kanssa. Toimittajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Kaksi viljakäärmettä, yksi vanha gekkorouva ja kaksi torvimyyrää eli degua. Nämä lemmikit eivät ehkä ole sieltä tavallisimmasta päästä, mutta rakkaita ne ovat, aivan kaikki. Sanna Pirkkalainen vieraili ihailemassa lahtelaisen Johanna Kiviluodon lemmikkejä.
  Radio Suomen juontaja Maria Jyrkäs aloittaa Marian vaakakapina -kolumnistina Kaikki kotona -lähetyksessä. Maria aloitti oman vaakakapinansa lähes seitsemän vuotta sitten. Hyvää oloa etsiessä muuttui lopulta lähes koko elämä.
  Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Perusmenokokeilua harjoittaa maallikkosaarnaaja Maasola. Meteorologi Joonas Koskela kertoo, pakeniko pakkaset etelästä. Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Työurien piteneminen pistää miettimään, josko vielä vaihtaisi alaa. Miten uskaltaa luopua tutusta ja turvallisesta työstä? Onko raha ainut motivaattori, joka potkii työelämässä eteenpäin?
  Kaikki kotona -lähetyksessä vieraina toimittajasta kätilöksi opiskellut Laura Kosonen ja laskentaekonomista metallipajayrittäjäksi ryhtynyt Taru Vuori. Keskustelussa mukana myös ammatinvaihdon kiemurat hyvin tunteva psykologi Päivi Kiviniemi Uudenmaan TE -toimistosta. Toimittajana Sanna Pirkkalainen.

 • Siili on elänyt ihmistäkin kauemmin maapallollamme. Tämä kompakti paketti valloittaa yhä useamman kodin nyt myös lemmikkinä. Kirsi Tapanaisella on kotonaan kaksi vanhempaa siilirouvaa, joihin kävi tutustumassa Paula Jokimies. Kaikki kotona - elämän kirjopyykkiä. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

 • Maallikkosaarnaaja Maasola peräänkuuluttaa saarnassaan intohimovalmentajia elämän eri alueille. Meteorologi Matti Huutonen kertoo pakkasen paukkuvan koko Suomessa. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä