Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

LEIF GARRETT  I was made for dancing

RAULI BADDING SOMERJOKI  Nuori rakkaus

GRAND FUNK RAILROAD  Footstompin' music

KARANTEENI  Kaljupäinen gangsteri

HURRIGANES  My only one

BAY CITY ROLLERS  Summerlove sensation

LISA STANSFIELD  Live together

PINK FLOYD  Hey you

THE MOODY BLUES  Melancholy man

THE BEATLES  Penny Lane

JUICE LESKINEN  Syksyn sävel

QUEEN  Killer queen

TOPI SORSAKOSKI  Olet kaikki

ROCK'N' ROLL BAND  I'm gonna roll

 

Biisikertomuksia

THE BEATLES  Penny Lane

The Beatles on minulle aina yhtye  ’Numero 1’.  En nähnyt yhtyettä valitettavasti koskaan livenä. Muutoin olen erittäin asiaan kuuluvasti perehtynyt  yhtyeeseen;  niin levytyksiin kuin muihinkin ilmiöihin bändin ympärillä. Levyhyllystäni löytyvät yhtyeen LP:t, EP:t ja iso joukko singlejä. Vuonna 2005 olimme Liverpoolissa ’International Beatleweek-tapahtumassa.  Mm.  Mathew Street tuli tutuksi.

Toivebiisikin olisi  Beatleseiltä kappale ’Penny Lane’.  Singlellähän ei ollut perinteistä B-puolta, sillä myös ’Strawberry Fields Forever’ on A-puoli. Ja aiheesta! Biisien nauhoituksista tulee marras-joulukuussa kuluneeksi 50 vuotta.

Terveisin Risto K.

 

LEIF GARRETT  I was made for dancing

Kuulin tän biisin aikoinaan ekan kerran Radio Luxemburgista ja sitten piti ostaa LP.  Levy on muuten vieläkin tallella ja kuuntelen sitä joskus! Pikkusisko-Tamara oli ihan hiilenä, kun en muuta kuunnellut kun Leifiä ja tietenkin tanssin samalla.  Voi, voi niitä aikoja joskus 70-luvulla!  Mutta vieläkin sykähdyttää, kun radiosta kuulee jonkun sen ajan kappaleen ja kummallista,  mutta ne kappaleiden sanat osaa ulkoa edelleenkin…

Taina

 

GRAND FUNK RAILROAD  Footstompin' music

Michiganista kotoisin oleva Grand Funk Railroad-yhtye oli kotimaassaan Yhdysvalloissa eräs 70-luvun suosituimmista rockyhtyeistä.  Suomessa yhtyeen suuriin diggareihin on lukeutunut ainakin Pelle Miljoona 1980- yhtyeen legendaarinen kitaristi Nisse Rikama.  Läpimurtonsa Grand Funk Railroad teki Atlantan Popfestivaaleilla vuonna 1969.  Kahta vuotta myöhemmin yhtye myi Shea Stadiumin täyteen nopeammin kuin The Beatles.  Biisitoiveena yhtyeen repertuaarista olisi vuonna 1971 ilmestyneen pitkäsoiton ’E Pluribus Funk’ avausraita, myös hitiksi muodostunut  ’Footstompin’ music’.

Grand Funk Railroadin rumpali Don Brewer lukeutuu myös päivänsankareihin, sillä hän täyttää tänään kolmas syyskuuta 68 vuotta.

Nimimerkki ’Heartbreaker’

 

ROCK'N' ROLL BAND  I'm gonna roll

Maijasen Pavella on tänään 3.9. synttärit. Tuo mestari on tehnyt urallaan merkittävän uran suomalaisen musiikin monipuolisena muusikkona ja tuottanut merkittäviä albumeja ja bändejä. Toivon Paven kuuskutosille biisin yli 40 vuoden takaa;  Rock'n Roll Bandin ’I'm Gonna Roll’  ja hänelle lukuisia rollaavia rock-vuosia eteenpäin.

Ketis

 

LISA STANSFIELD  Live together

Reippaat parikymmentä vuotta sitten julkaistiin menestyksekäs hyväntekeväisyys-EP 'Five live', jolla esiintyvät Lisa Stansfield, George Michael ja Queen (Freddie Mercury levyllä postuumisti). Haastan Enskaan kaikki, jotka tuon EP:n omistavat  ja varsinkin ne, jotka oppivat tykkäämään EP:stä vasta paljon myöhemmin.

Olen Lisa Stansfield- fani ja vähän pettynyt miten vähän häntä tuolla EP-levyllä kuullaan. Lisa Stansfield on upea, tyylikäs, elegantti sekä ihastuttavaääninen laulajatar.

Toiveena kuitenkin jotain muuta Lisa Stansfieldiltä kuin matskua 'Five live' EP:ltä eli soolokipale 'Live together'.

Esa Helsingistä

 

PINK FLOYD  Hey you

Tämä on toive Pink Floydin albumilta ’The Wall’.  Minulle on jäänyt nuorena tutustuttuun ’The Walliin’  ikuinen rakkaussuhde.  Albumi on taidokasta rocklyriikkaa, upeaa basson,  kitaran ja rumpujen sointia. 

Hanna

 

TOPI SORSAKOSKI  Olet kaikki

Heippa ENSKALAISET!!!!!

Hitoksee ku en muistanu että viikko sitten  13.8. 2016 tuli kuluneeksi viisi vuotta Topi Sorsakosken kuolemasta. Oois ollu muistelo hänestä.  Jos ei haittaa laitan sen näin jälki junassa???  No hyvä.

Asuin Rovaniemellä 80-luvun puolivälissä . Eräänä lauantai-iltana lähdimme Saarenkylän nuoriseuran  talolle katsomaan Topia & Agentseja.  Oli muistaakseni talviaikaa ja aikamoinen pakkanen,  kun ajoimme Toyotallani nuorisoseuran pihaan ja eiku sisälle lämmitelemään.  ’Tojo’ ei ollu erityisen lämmin auto. Porukkaa oli tosi paljon.  Agentsit soitti jo kun menimme sisälle ja eiku jänskänä oottaan milloin Topi saapuu lavalle.  Jonkin ajan kuluttua odotus palkittiin ja Topi saapui lavalle ’jonkin verran’ huojuen ja aloitti laulamisen.  Ei oikein meinannut sanat ja sävel kohdata toisiaan-  Esa Pulliainen puisteli päätään,  mutta antoi Topin jatkaa muutaman biisin verran. Lauluja en muista, mutta sen ajan suosikkeja ne tietty oli.  Jonkin ajan kuluttua homma meni siihen pisteeseen,  että Topi alkoi horjua enempi, jolloin Pulliaisen Esa ja Kaitsu ottivat Topia kainaloista kiinni ja taluttivat takahuoneeseen.  Keikka oli Topin osalta siinä. Esa pyysi yleisöltä anteeksi vetivät keikan keskenään loppuun asti.  Seuraavan kerran tapsin Topin Laurilan lavalla Marttilassa 2000-luvun alussa. Silloin hän oli muuttunut mies. Oli ajokortti ja hieno mersu alla sekä huopahattu päässä.  Topi lauloi mm. sävelmän ’Olet kaikki’ ja tanssimme sitä naisystäväni kanssa. Pakko oli keskeyttää tanssi ja katsoa Topia,  kun hän lauloi piti mikin jalasta kiinni ja silmät kiinni. Tuli herkistävä olo ja tippa silmään.  Kolme vuotta sitten oli viimeinen tilaisuus nähdä hänet;  joskin vain muistomerkkinä Ähtärin Eläinpuistossa olevassa patsaassa. Kuva me tietty otettiin.  Nykyisin muistelen Topia laulaessani joskus karaokea ja  biisiä ’Olet kaikki’.  Tyylini on sama kuin Topilla;  silmät kii ja mikinjalasta kiinni - ääntää koitan samalla lailla. Topi on eräs suurista idoleistani Kari Tapion kera. Toiveeni olisi tottakai tuo ’Olet kaikki’.

Terveisin Petri Sanaksenaho Turusta

 

BAY CITY ROLLERS  Summerlove sensation

Yhtyeen laulusolisti Leslie  McKeown siis olisi mielellään tulossa Suomeen yhtyeen alkuperäisen perustajan Alan Longmuirin kanssa, jos vaan olisi varmuutta, että vähintään 400 lipua myytäisiin. Olen saanut vihiä, että Tavastia voisi tuollaista keikkaa harkita.

 

Tuossa vielä tiedoksi Leslien virallinen nettisivu. (http://www.lesmckeown.com/)

DJ Ronnie Arthur soittaa Bay City Rollers musiikkia joka keskiviikko klo 18-20 Suomen aikaan ja ohjelmalla on myös FB sivut. Ohjelman nimi on Remember the Bay City Rollers. Facebook sivu on myös saman niminen.

Se, että kaksi lähes saman nimistä yhtyettä kiertää maailmalla on taas liian vaikea selitettäväksi ja vaikea on myös selittää se miksi Stuart Wood ei hyvästä alusta eli come backistä huolimatta sitten halunnutkaan jatkaa yhteistyötä Leslien ja Alanin kanssa.  No Stuartilla on nyt vaan sen verran mustasukkainen vaimo, että hän estää kaiken mukavan.  Leslie’llä ja Alanilla mukavat vaimot. Vuonna 2014 oli Edinburgissa tilaisuus nimeltään Fan fest, jossa oli paikalla Leslie ja vaimonsa. Tilaisuus lähetettiin netin kautta maailmalle niille faneille, joilla ei ollut mahdollisuutta päästä paikalle.  Tuosta lähetyksestä näki miten Leslien vaimo suhtautui faneihin ja saman tyylisesti suhtautuu näkemäni kuvien mukaan myös Alanin vaimo.  Monet yhtyeen ja heidän musiikkinsa kautta saamani FB-tutut ovat käyneet monissa konserteissa ja he postaavat ryhmiin videoita ja kuvia. Onneksi kun itse työttömänä en ole päässyt nyt matkustamaan Britanniaan, niin näkee sentään kuvia ja kuulee musiikkia videolta.

No tässä nyt aluksi tietoa, jos on jotain kysyttävää niin saa toki ottaa yhteyttä. Suurin osa FB kavereistani ympäri maailmaa osaisi vielä enemmän asiasta kirjoittaa.

Skottiruutuisin terveisin Jaana Enroos

 

Koskettavimmista joululauluista ja parhaista kesäbiisestä äänestetään joka vuosi, mutta entäs syyslaulut? Mikä on mielestäsi paras syksy-aiheinen levytys kautta aikain?

Mä laitan Pyhät Nuket-yhtyeen ’Syyskuu’-biisin.  Siinä on oiva rokkibiisi vuodelta Papu ja muusi.  Ei tänä päivänä enää tuommoista osata tehdä. (Toni)

---

Tarja Ylitalo - Syys surumielinen.  Mamba - Elokuu. Liisa Akimof - Alkava pimeä vuodenaika. (Teija)

---

Syyspihlajan alla.  Myös Juicen Syksyn sävel on mainitsemisen arvoinen. (Risto)

---

Kansakoulussa lauloimme mm "Syksy jo saa-harmaa on maa. Koivusta lehdet ne pois putoaa..." sekä " Lehti puusta variseepi päivää yötä pakenee.." En muista laulujen nimiä enkä tiedä säveltäjiä mutta laulut muistan sanasta sanaan vielä 70-kymppisenäkin (Tarja)

---

Tietenkin Höstvisa.  Suomeksi, tai vielä paremmin ruattiksi.  Kaunein aiheesta kertova biisi juuri vuodenajan nostalgisuuteen, sekä rakkauden kaipuuseen viitaten. (Mara Liepeeltä)

---

Paras syysbiiis  on THE DOORSin:  SUMMER’S ALMOST GONE (Kaurismäki)

--

On vain yks syysbiisi ja se on loistavan turkulaisorkesteri, Fabricsin  ’Summer is Fading.’  (Toukomies)

---

Paras syyslaulu: Ässät:: ’ Syksy saapuu kuitenkin’ (Terveisin Maria Virpi)

---

EHDOTTOMASTI SUUREN Juicen "Syksyn sävel". Muistan, kun levy kuunneltiin "puhki" legendaarisella Lintulahden Essolla Konginkankaalla, joka oli nuorison kokoontumispaikka ja auki 24 / 7. Kai mullakin oli joku "entinen Rakas" jota muistelin levyä kuunnellessani. Hieno ja "uskottava" Rakkauslaulu - liekköhän  Juice oli tämänkin laulun tehnyt nojautuen omiin kokemuksiinsa, niin kuin monet muutkin biisit. Aika EI ole tätä kuluttanut - kuuntelen sitä edelleen, vaikka ei enää tarvitse kenenkään perään haikailla.  (Helena)

---

Kaikkien aikojen syysbiisi on sleepy sleepersin syssymmällä. Upea rock veto!  (rokkimestari coccolasta)

---

Kuolleet lehdet (Les Feuilles mortes/Yves Montand). - Lapsuudesta muistan äitini laulavan ja tanssivan vaikka kesken ruoan laiton, kun kappale kuului radiosta. Kappaleen on moni suomalainen esittänyt ja mm. Topi Sorsakoskelta on hyvä versio (Senja)

---

Ei Katri Helenan Syysunelmakaan ihan huono ole. (Petri)

---

Justin Haywardin ’Autumn leaves’ (Markku)

---

Hectorin ’Syyskuu’ (Jaana)

---

Kyllä se on Miljoonasateen Marraskuu. Siihen aikaan kun se ilmestyi -87 olin taas kerran erittäin rakastunut erääseen nuoreen naiseen. Vastakaiku hänen taholtaan oli laimeampaa, mutta tämä biisi kuvasti erinomaisesti sitä ihanan kaipuun tunnetta ja kai vähän pientä sydämen kipuakin. (Lassi)

---

Calfornia Dreaming: Mamas & Papas - kylhän se tää on. Moista sunnuntaipäivän syksyiyistä melankoliaa on vaikea ylittää. Mutta niin kaunista. (Jaakko)

---

Paras ehdottomasti Hukkaputken Jukka Sipilän:Mitä voi syksyllä harrastaa? (Matti)

---

Tapio heinosen kuolleet lehdet upea biisi! -de döda tidningarna- kuolleet sanomalehdet sanoi ruotsin opettaja-

---

Kyllähän se on Rauli Badding Somerjoen ’Kuihtuu Kesäinen Maa’ (Jarkko)

---

Aivan loistava tunnelmapala on Sir Elwoodin Hiljaisten Värien Syysyö. Sitä ei radiosta usein kuule ( Pappa)

---

Minulle se koskettavin syyslaulu on Sealed with a kiss. Niitä raastavia kesän jälkeisiä pois lähtemisiä kun kertyi aika monta.  (Irma)

---

Syksyn ankeutta 1976 Haminan RUK:ssa lievitti Juicen Syksyn sävel. Se on paras! (Jarmo)

 

HAASTEITA yms...

Luokkakokouksessa Karsikkaalla v. 2014 olleet. Jäi hyvät muistot. Kiitos vieläkin mukanaolostanne ja parasta onnea tuleviin aikoihin! Liisa vuosimallia 1949.

hyvää hääpäivää rakkaalle vaimolleni Anulle toivoopi ukko lakanlammelta ! Kiitos , että olet jaksanut jo kuusi vuotta yhteistä alamäkeä.

40 vuotta on siitä, kun Haukiputaan yläasteella olimme 9D-luokalla. Tänään luokkakokous.  Kari. Toiveena Baddingin Nuori rakkaus

Kukka tulevalle vaimolle. Tuxa imatralta

Harille terveiset oulun Yliopistolliseen sairaalaan.

VANTAALLA LAUANTAINA JUHLIVAT LILJA JARMO JA SANNI.  ONNEA HEILLE TOIVOO MUSTOSET

Hei sinä erittäin viehättävä söpö espoolainen sosiaalityöntekijä/yksinhuoltaja. Heinäkuun viimeisenä tiistaina 1980 vietin kanssasi elämäni ihanimman illan (Ja yön.) hotelli Laajavuoressa. Yhteyden ottomme kilpistyi seuraajani typerään mokaan. Jos vielä oot vapaa, yritä taas kysellä numeroani studiosta??  Kaiholla: Pikasuutarisi

Hei Läskipää!  Kiitos ilahduttaneesta viestistä ja haasteesta! Haastamme mukaan sinut - todellisen  julkisen liikenteen sydänystävän - kahden seutulipun hinnalla mukaan.  Terveisin siskot & niiden siipat

Juicen vähemmän kuultu biisi Syys on hieno! Terkut ikuisille Juicefani -kavereilleni Tainalle, Terhille ja Eevalle Annamaijalta

Biisitoiveeni on Hurriganesien 'My only one.' Oltiin kouvolassa viettämässä hiihtolomaa ja kiusattiin paikallisia baarikärpäsiä soittamalla kappaletta kymmeniä kertoja petäkkäin. Ja niinhän me lennettiin pihalle. Romon Ruhtinas

Onnittelut 31.8. synttäreitä viettäneelle entiselle nuorelle jossain Suomenlahdella! Suotuisia tuulia ja hyvää musaa enskan parissa toivoo Marja

Rakkaat terveiset täältä Hangosta, IHKULLE IHANALLE sinne 250 km:n päähän "porvoon taa" tv. Mää Vaan.

Lähetän babbasille iskälleni, entiselle nuorelle onnittelut ! Hän täyttää tänään 55 vuotta. T: heiska isostakyröstä

Terveiset Kouvolan  70: luvun alun motoristeille . MC-pötikkä elää ! T: salama Kouvolasta (Kollaan Kestää-yhtyeen 'Syksy' on paras syysbiisi

Terveiset kaikille Bay City Rollersia Lappajärven Halkosaaressa kuuntelemassa olleille joskus 70-luvulla. Terveiset varsinkin Penalle Länkipohjaan. Oli hauska tavata. Terveisin Taina. Entinen nuori Lappajärveltä.

Mie huostan Rouvisen Juona-Maijan enskaan yhen sytkärin hinnalla enskaan kaho ku Hää on nii verski mummo ett Hää saa voltsuu virvelii miulkii mutt eihä se uo ihme ko hää on neitsyt viäl mummonakkii isukki

Terveisiä kaikille Pajarisen Baarissa 70-luvulla levyjä soittaneille ja hyvää syksyä! Toiveena Moody Bluesin 'Melancholy man'.  Päivi Polvijärveltä

Jos kolme miestä menee metsään ja ensimmäisellä on pokasaha, toisella moottorisaha, niin mikä on kolmannella ??? No tietysti ientulehdus, sillä joka kolmannella on sellainen. (Ikunuori)

Vanha pariskunta oli ensimmäistä kertaa katselemassa balettia. Vaimo nukahti ennen esitystä. Aviomies kertoi jälkeempäin, että tanssijat olivat erittäin kohteliaita, koska tanssivat varpaisillaan. (Herra Heege)

haastan kaikki kansanedustajat ja ministerit 20 eurolla mukaan enskaan. Jugi Espoosta

Freddie Mercury 5.9. Olisi täyttänyt 70 v. Jotain häneltä. Tiina

Queen-diggari Jarppa lähestyy Queen-toiveella 'Killer queen'.  Freddie Mercuryn syntymästä maamantaina 5.9. 70 vuotta

Kääk! Joko valittiin syysbiisi? Paras kesäbiiseistä on Juha Laitilan Kesäterveiset. Hymyilyttää kaikkina vuodenaikoina. Olli

Turun Maijalle ja mukavata tulevaa ruskamatkaa Saariselkä kutsuu. Ystävä elina toivottaa

Mies lohdutti liikakilojaan surevaa rouvaansa.Et sinä mikään lihava ole. Sinä vain näyt paremmin!T. Pauliina I-Suomesta

Minä rakastan Kitaraani!Nuorempana piti soittaa mahdollisimman nopeasti.Nyt teen hempeitä lemmenlauluja. t.Janne.

Lähetykset

 • la 3.9.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Turku

Jaksot

 • GERRY RAFFERTY  Baker street
  A-HA  Take on me
  JUICE LESKINEN & COITUS INT.  Zeppeliini
  EIJA VILPAS  Karaoke, daisarit ja koppa keppanaa
  THE TOKENS  The lion sleeps tonite
  RAULI BADDING SOMERJOKI  Bensaa suonissa
  ZZ TOP  Sharp dressed man
  SEALS & CROFTS  Summer breeze
  ACE  How long
  PROCOL HARUM  A whiter shade of pale
  ROYALS  More is what you give/get
  THE BEATLES  Twist and shout
  ANKI  Ne kesäyöt
  T.REX  Children of the revolution

 • THE KINKS  You really got me
  QUEEN  We are the champions
  DR. FEELGOOD  She does it right
  CREAM  Anyone for tennis
  EIJA MERILÄ  Luvannut en ruusutarhaa
  NAZARETH  Love hurts
  ALWARI T.  Judy don't go
  AMANDA LEAR  Enigma (Give a bit of mmh to me)
  THE ROLLING STONES  Summer romance
  LED ZEPPELIN  Stairway to heaven
  THE  FOUR TOPS  Bernadette
  THE BEATLES  Penny Lane
  DIRE STRAITS  Sultans of swing
  MIMMI MUSTAKALLIO  Borriquito

 • OPUS  Live is life
  EPPU NORMAALI  Vihreän joen rannalla
  THE BEATLES  All you need is love
  ELVIS PRESLEY  That's all right (live 1977)
  LITTLE PEGGY MARCH  I will follow him
  BLACK SABBATH  Paranoid
  LENNE AND THE LEE KINGS  Stop the music
  FLEETWOOD MAC  Albatross
  KISU  Sun ja mun
  TONY CHRISTIE  Is this the way to Amarillo
  BEE GEES  New York mining disaster 1941
  U2  Pride (in the name of love)
  URIAH HEEP  July morning

 • THE BEACH BOYS  Good vibrations
  JAM ROCK BAND  Where are you now Buddy Holly?
  CHICORY TIP  Good grief Christina
  PIRKKA-PEKKA PETELIUS  Muistan sua Elaine
  HASSISEN KONE  Reippaina käymme rekkain alle
  BREAD  If
  BUDDY KNOX  Hula love
  ISOKYNÄ LINDHOLM  Tapaaminen
  RAPTORI  Oi beibi
  JOHNNY WINTER  Johnny B. Goode (live 1971)
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KISS  Love gun
  RAINBOW  Lost in Hollywood
  KARI PEITSAMO JA ANKKULI  Stop, shake, honey, go
  BEE GEES  Night fever
  SLEEPY SLEEPERS  Kesämopo

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä