Radio Suomi Kotka

Tall Ships Races oli uusi kokemus perämieheksi opiskelevalle Konstalle

 • 6 min
 • toistaiseksi

Tall Ships Races -purjehduskilpailun alukset pysähtyvät ensi kesänä Kotkassa ja Turussa. Joukko suomalaisnuoria osallistui kilpailuun myös tänä kesänä Etelä-Euroopassa. Konsta Sakki opiskelee perämieheksi, mutta purjehtiminen oli hänelle uusi kokemus. Sakki kertaa ikimuistoisen purjehdusrupeaman tunnelmia Miina Sillanpään haastattelussa.

Lähetykset

 • pe 12.8.2016 13.30 • Yle Areena

Jaksot

 • Suomen elvisfanien yhdistyksen presidentti, kotkalainen Tomi Raussi oli toukokuun lopulla todistamassa ainutlaatuista Elvikseen liittyvää hetkeä. Tomi Raussi osallistui Frankfurtissa Saksassa Elvis -konserttiin, jonka yhteydessä oli mahdollisuus tavata Priscilla Presley, joka oli Elviksen kanssa naimisissa 1960-luvun lopussa ja 1970-luvun alussa.
  Tomi Raussi käytti mahdollisuuden hyväkseen ja tuloksena oli lyhyt, mutta ikimuistoinen tapaaminen vuonna, jolloin Elviksen kuolemasta tulee kuluneeksi 40 vuotta.
  Elvisfani Tomi Raussi on seuraavassa Vesa Grekulan haastateltavana.

 • Kauppakeskus Pasaatista kuului viestiä että siellä sotketaan, mekkaloidaan, painitaan, juostaan ja riehutaan. Niinpä Kotkan nuorisotyö tarttui tilanteeseen ja kutsui koolle nuoria, nuorisotyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia ja kauppakeskuksen edustajia.
  Yhdessä todettiin, että nyt kannattaa jutella ja miettiä miten tilanne saataisiin paremmaksi. Pasaatiin tehtiin järjestyssäännöt.
  Kotkan uorisotoimenjohtaja Leena Ruotsalainen oli maanantaiaamuna Maija Tuunilan jututettavana kertomassa asiasta lisää.

 • Lumilautailija Roope Tonteri haluaa muuttaa ihmisten käsityksen Kouvolasta. Ei betonihelvetti, vaan paikka missä on kaikki mitä ihminen tarvitsee. Yksi keino nostaa Kouvolan imagoa, on ison tapahtuman järjestäminen kouvolalaisille. Se pidetään perjantaina ja mukana on useita kaupungin yrityksiä.
  Roope Tonteri kertoo tapahtumasta, lumilautailusta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Tonteri oli Maija Tuunilan ja Aleksi Taposen aamuvieraana Radio Suomessa.

 • Kotkalainen koripallolupaus, 15-vuotias Mustapha Amzil pelasi päättyneellä koripallokaudella upeasti ja teki myös ikimuistettavan korin. Hän heitti sen pelin viimeisellä sekunnilla ja kori sinetöi KTP:n b-poikien koripallokullan. Millaisia muistoja siitä on, miltä tuntuu kesällä muuttaa Kotkasta Helsinkiin ja millaisia tavoitteita Mustaphalla on?
  Mustapha ja hänen isänsä Brahim olivat Maija Tuunila studiovieraana.

 • Tutkijat etsivät uutta tietoa hyttysten kantamista viruksista. Tällä hetkellä Suomi-hyttysen pisto merkitsee ihmiselle useimmiten iho-oireita tai lievää kuumeilua. Petri Niemi haastattelee tutkija Essi Korhosta Helsingin yliopistosta. Korhonen tykkää hyttysistä.

 • Suomen kansalliskalan ahvenen käsittely voi olla hankalaa, mutta ei suinkaan mahdotonta. Kalatutkija ja kalaruuan harrastaja Kari Nyberg sai toukokuussa paljon yleisöä, kun hän piti Kotkan kalamarkkinoilla tiiviit näytökset siitä miten ahventa kannattaa käsitellä - aina siitä lähtien kun kala on saatu pyydystettyä.
  Vesa Grekulan haastattelussa Kari Nyberg kertoo muutaman tärpin millä ahvenen kanssa pääsee alkuun ja luvassa on myös yksi ahvenherkku.

 • Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahaston apurahat myönnettiin 42 hankkeeseen ja kokonaispotti oli yhteensä lähes puoli miljoonaa euroa. 40 000 euron Kärkihanke-apuraha myönnettiin Kotkan Nuorisoteatterille Shell’s Angles -rockmusikaalin kantaesityksen valmistamiseen.
  Maija Tuunila sai studiovieraaksi näytelmän ohjaaja-dramaturgi Pia Lunkan sekä säveltäjät Juho Roslakan ja Janne Ruuskan.

 • Kouvolalainen Kaslink Foods on kasvanut perhemeijeristä yritykseksi, joka työllistää yli 140 ihmistä. Pari vuotta sitten yrityksessä tehtiin sukupolven vaihdos. Yhtiön perustaja Raino Kukkonen jäi eläkkeelle ja hallituksen puheenjohtajaksi. Yritys on nyt hänen poikiensa käsissä. Petri Niemi tapasi markkinointi-ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkosen, myyntijohtaja Matti Kukkosen ja toimitusjohtaja Tuomas Kukkosen.

 • Suomen merimuseo esittelee merenkulun historiaa pienoismallien ja tarinoiden kautta. Perjantaina Kotkassa avautuva Pienet laivat, suuret tarinat -näyttely koostuu yli viidestäkymmenestä laivojen pienoismallista. Esimerkiksi jäänmurtaja Tarmo on ollut monessa mukana. Petri Niemi haastattelee näyttelyamanuenssi Erik Tirkkosta.

 • KTP aloittaa jalkapallokauden kakkosdivisioonassa maanantaina, vapunpäivänä. Tuolloin se saa vieraaksi Kultsun Lappeenrannasta. Tavoitteena tällä kaudella Kotkalaisilla on selkeästi nousta kakkosdivisioonasta ykköseen.
  Maija Tuunilan aamuvieraana olivat KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola ja päävalmentaja Jallu Rantanen.
  Puhetta riitti KTP:stä, mutta myös mm Jallu Rantasen omasta palloilu-urasta ja valmennustyylistä.

 • Kotkalainen Jani Uski voitti maaliskuun lopussa pool-biljardissa 8-pallon Euroopan mestaruuden. Janin lisäksi Maija Tuunilan jututettavana on Biljardi-Kotkat ry:n puheenjohtaja Markus Kuismin.

 • Viime kesänä Pokemon Go -pelin huuma oli valtava. Vaan mitä innostukselle on käynyt talven mittaan. Maija Tuunilan jututettavana on kotkalainen Reetta Ylkänen, joka on aktiivipelaaja ja lisäksi ylläpitää Pokemon Go Kotka -Facebook-sivustoa.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä.

  Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla Harri Helminen(sd.) laatii parhaillaan virkamiesten kanssa valtuutetuille pelisääntöjä, joiden toivotaan ohjaavan nykyistä asiallisempaan toimintaan luottamustehtävässä.

  Ylen toimittaja testasi puheenjohtajan sietokykyä ja reaktioita, kun toimittaja ei käyttäydykään niin kuin haastattelijan odotetaan käyttäytyvän.

  Toimittaja: Petri Niemi
  Kuvaaja: Pyry Sarkiola

 • Liikuntaesteisen asemaan asettuminen voi edistää esteetöntä rakentamista. Eläytyminen siihen, miten esimerkiksi vanhus kokee ympäristönsä, tuo esiin paikkoja, jotka tuottavat ikäihmisille vaikeuksia. Sini Ojanperä kävi testaamassa pukua, jonka avulla tällaista eläytymistä voi tehdä ihan käytännössä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä