YleX Etusivu

Keskiviikon koko lähetys: Kullanhuuhdontaa, liikemiehiä ja dataan perustuvia hittibiisejä

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Inarissa sijaitseva Lemmenjoki on noussut otsikoihin sen samean veden vuoksi. Sameutuminen on syntynyt ilmeisesti koneellisen kullankaivannan toiminnasta. Siperiassa joki värjäytyi verenpunaiseksi. Tähän syy paljastui, kun maailman suurin nikkelintuottaja tunnusti värjäytymisen johtuneen tehtaassa tapahtuneesta vuodosta. YleX Etusivu pohtii vesistöjen tulevaisuutta. Björn Wahlroos on avannut sanaisen arkkunsa. Hänen mielestään Suomessa ei arvosteta tarpeeksi liikemiehiä. Onko tosiaan näin? Lukion kalleus puhuttaa. Mistä lukiolainen hankkii tulevaisuudessa pari tonnia sähköisiin oppikirjoihin? Selvitetään myös, millaisia maksuja ammatilliseen opetukseen kuuluu. Perustuuko tulevaisuudessa musiikki dataan? Levy-yhtiöt voivat nykyään saada todella tarkkaa dataa siitä, mikä toimii, kenellä ja kuinka hyvin. Voiko hitti syntyä ilman luovuutta, pelkkään dataan perustuen? Lähetyksen toimittavat Eve Väyrynen, Henry Tikkanen ja Hanna Hantula.

Lähetykset

 • ke 14.9.2016 10.59 • YleX

Jaksot

 • TGIF! Työpaikoilla fiilis paranisi, jos jengi järjestäisi perinteisiä mökki- ja ryyppyreissuja enemmän, väittää psykologi. Oisko näin? Lisäksi ennakoimme Ranskan pressanvaaleja sekä Jussi purkaa turhautumistaan taksikuskeihin. Entä kumpi on suomalaisempi asia, Suomi-konepistooli vai äitiyspakkaus? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Paras torstai pitkään aikaan sillä Etusivun lukupiiri on taas täällä! Kirjana Murakamin Norwegian Wood ja lukijakaverina YleX Illasta tuttu Kareisen Jani. Entä kenen kanssa täytyy olla somessa kaveri? Työkaverin? Open? Pomon? Tästäkin luvassa puhetta kun Henkka ja Hanna valtaavat studion. Lisäksi selvitellään uusia vaaleja, joissa keskusta näyttää ennakkoon puolueena pärjäävän hitokseen hyvin!

 • Ihanaa keskiviikkoa! Mitä ihmettä on post-internet-taide ja miten Hollywood-tähti Shia LaBeouf liittyy siihen? Hanna kävi nykytaiteen museossa Kiasmassa selvittämässä! Onko tulevaisuuden kauhuyhteiskunta jo täällä - viranomaiset valvoo meitä yhä enemmän ja meidät tunnistetaan sormenjäljistä? Vai onko tää vaan hyvä juttu? Studiossa Henkka ja Hanna.

 • Tiistaita tiskiin! Alan vaihtaminen vaikeutuu - ootko sä pohtinut ammatin muuttamista? Pitääkö päätös tulevasta ammatista tehdä jo liian nuorena? Lisäksi puhetta suomalaisesta satelliitista, jonka pitäisi pärjätä ihan yksin avaruudessa. Iik! Miten se oikein pärjää? Studiossa Henkka ja Hanna.

 • YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää.

  Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

 • YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää.

  Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

 • Kivaa kiirastorstaita jengi! Nuoret ne vaan parantaa tapojaan - miks? Ja miten älypuhelimet liittyy tähän? Lukupiirin päätöskeskustelu klo 12 - mitä KonMari opetti lukupiiriläisille? Lisäksi vertailemme Suomen ja Turkin pressoja sekä pohdimme kumpi on suomalaisempi, astiakaappi vai Kekkonen! Mitä mieltä sä oot? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Kivaa keskiviikkoa! Mitä taitoja opetetaan mielenterveyden ensiapukurssilla? Se selviää tänään Etusivussa! Tarvitaanko Suomeen uusi tiedustelulaki? Hallitus sellaista ainakin puuhailee. Lisäksi jeesaamme SUA ja kerromme, mitä taitoja tarvitset jotta menestyt elämässä! Studiossa Jussi ja Henkka. 

 • Tiistaita tiskiin terve! Mitä yhteistä on Jehovan todistajien inttikohtalolla ja kesäajalla? Vastauksen kuulet tänään Etusivussa! Lisäksi kuntavaaliruodinta jatkuu: nollalla äänellä pääsi varavaltuutetuksi Keuruulla - mitä järkee tässä on? Entä elämmekö nöyrien vai kovien johtajien aikakautta? Jussi ja Henkka studiossa.

 • Mahtista maanantaita! Ne on Etusivun kissanpäivät nyt, päästään nimittäin vaalianalyysin äärelle! Kuntavaalien voittajat ja häviäjät ruodinnassa, messissä myös politiikan toimittaja Marja Sannikka. Etusivun Henkka analysoi puolestaan puolueiden bileistä parhaat. Olitko tyytyväinen vaalitulokseen? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Perjantaiii! Mikä puolue järjestää parhaat kuntavaalibileet? Etusivun bailureportteri Henkka aikoo selvittää sunnuntaina. Parhaat ennakkoveikkaukset heitetään kehiin jo tänään. Helsinki häviää rikkauskisan Tukholmalle ja Oslolle, buu! Miten Helsinki saadaan uuteen nousuun? Lisäksi puhetta pieleen menneistä mainoksista sekä USA:n ohjusiskusta Syyriaan. Studiossa Jussi ja Henkka. #ylex

 • Torstai on toivoa täynnä! Etusivun virallinen kanta Ähtärin pandahankintaan: Pandat on söpöjä. Mutta ovatko nuo karhueläimet niin lutuisia, että Ähtärin kaupungin kannattaa maksaa niistä pitkä sentti? Jussi ja Henkka joutuvat tänään ammatillisen kriisin äärelle: viekö stand up -koomikot toimittajien duunit? Lukupiirissä selviää, onko YleX Viikonlopun Womma saanut KonMarin avulla sähköjohtonsa (ja elämänsä) järjestykseen. Lisäksi avaamme joulusesongin!

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä