YleX Etusivu

Torstain koko lähetys: Pekka Puupäitä, presidenttejä ja vierailu Epäihmisyyden museoon

 • 1 h 59 min
 • ei kuunneltavissa

Presidentti Sauli Niinistö ei Demi-lehden tubehaasteessa osannut nimetä yhtään kännykkäsovellusta. Onko sillä väliä, millaista maan johtajan teknologian tuntemus on? Ylen esittämä Pekka ja Pätkä -elokuva on herättänyt kohun sen rasistisuuden takia. Mitä ajattelee Pirkka-Pekka Petelius vuonna 2016 Pulttiboisin 90-luvun alussa tehdyistä saamelais-sketseistä? YleX Etusivu piipahtaa myös Helsinkiin avatussa Epäihmisyyden museossa. Mitä on epäinhimillistäminen nyt verrattuna menneeseen? Lähetyksen toimittavat Henry Tikkanen, Eve Väyrynen ja Hanna Hantula.

Lähetykset

 • to 15.9.2016 13.15 • Yle Areena

Jaksot

 • Erinomaista tiistaita! Sauli Niinistö haluaa jatkaa toisenkin kauden presidenttinä, tosin ei enää kokoomuksen listoilta vaan valitsijayhdistyksen tuella! Miks? Parantaako se Niinistön mahiksia? Tänään startataan lukupiirissä uus kirja, nimittäin Henkan valintana Jonathan Gloverin moraalifilosofian historiaa perkaava Ihmisyys. Messissä lukemassa Uuden musiikin iltavuoron Ida Karimaa! Entä miksi maailma kaipaa menkkaemojia? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Maanantaita! Koulujen suhtautuminen röökiin puhututtaa tänään. Ollaanko alaikäisten valvomisessa liian lepsuja? Lisäksi vieraana Amerikkaan Nasan nuorten visionäärien kesäleirille lähtevä suomalainen Lauri Reuter! Voiko tiede pelastaa maailman? Miten? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Perjantaii! Trump on päässyt matkustelemaan yksin Eurooppaan ja kohujahan siitä on jo syntynyt. Mitä Trumpista pitäis ajatella? Helsingissä jo alakouluikäiset lapset toivovat kavereiltaan synttärilahjaksi rahaa: onks tää järkevää hutihankintojen välttämistä vai moukkamaisuutta? Lisäksi Twin Peaks-fanit Henkka ja Hanna ruotivat sarjan uudet jaksot - hitti vai huti?

 • YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää.

  Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

 • Kivaa keskiviikkoa! Amikset osoittavat tänään mieltään leikkauksia vastaan - mistä on kyse? Soitamme Taistelu amisopetuksesta -kamppiksen perustajalle! Millainen on Suomiräpin naiskuva vuonna 2017? Tätä selvitämme myös. Lisäksi väitämme että pervokortti on uusi natsikortti - what? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Hyvää tiistaita ihmiset! Tänään Etusivussa monipuolisia aiheita: aloitetaan Manchesterin tapahtumilla ja jatketaan suomalaiseen koulumaailmaan. Tarvitseeko peruskoulussa saada numeroa vai riittääkö sanallinen arviointi? Lisäksi vieraana Depressiopäiväkirjat-podcastin tekijä Anni Saastamoinen! Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Maanantai jes! Viikonlopun kovin lomatarjous oli ehdottomasti ripuliloma, anteeksi siis RANTALOMA Afrikassa! Lähtisitkö näillä spekseillä? Henkka on fiiliksissä uusista Twin Peaks -jaksoista, mutta miksi niin monia vanhoja sarjoja lämmitellään nyt uudestaan? Lisäksi puhumme Afganistanissa siepatusta suomalaisnaisesta asiantuntijan kanssa. Miten tällainen tilanne yleensä etenee ja lunnasvaatimukset toimitetaan? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Ihanaa perjantaita! Leijonat voitti eilen woop woop! Jussin mielestä tämä osoittakin että kaikki me suomalaiset ollaan hanurista - paitsi ehkä Leijonat ja Lauri Marjamäki. Henkka taas osoittaa, miten ihminen yliarvioi tosi helposti omat kykynsä. Lisäksi puhetta Netflix-leffoista. Pitäiskö niitä hyväksyä ollenkaan Cannesin elokuvajuhliin tai muille arvostetuille festareille skabaamaan? Pedro Almódovarin mielestä ei! Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Torstaita tiskiin, se on moro! Miten Leijonille tänään käy MM-lätkän puolivälierissä? Ja miten sillä Marjamäellä oikein menee? Näitä pohditaan tänään Etusivussa, vieraana Yle Urheilun Sami Laine! Entä kenellä on tekijänoikeus vitsiin? Ja matkustaako suomalaiset jatkossa Viron sijasta Latviaan hakemaan huokeammat "juhlajuomat"? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • Keskiviikkoterve! Iso palkka vai mielekäs työ - jos saisit valita vaan toisen, kumman ottaisit? Tätä selvitellään Etusivussa tänään! Lisäksi puhutaan rakkaasta Yleisradiostamme, vieraana Ylegate-kirjan kirjoittanut Salla Vuorikoski. Myös Ylen iso pomo eli toimitusjohtaja Lauri Kivinen kommentoi aihetta. Entä onko Trumpin asema pressana todella uhattu vai ei? Studiossa Jussi ja Henkka.

 • YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää.

  Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

 • Mahtista maantaita! Etusivussa puheenaiheena tänään Suomen Euroviisumenestymättömyys ja siihen liittyvä kritiikki. Miten Suomen edustaja pitäisi valita? Voiko Euroviisumenestystä ennakoida? Mukana arvioimassa YleX:n musiikkitoimittaja Anne Lainto. Lisäksi puhetta presidentti Mauno Koiviston kuolemasta ja hänen elämänsä käsittelystä mediassa. Entä miten nuorten itsemurhista pitäisi julkisuudessa puhua? Studiossa Jussi.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä