Hillan ja Minnan Akuutti

Miten terveysmittarit vaikuttavat elämään?

 • 47 min
 • toistaiseksi

Haluaisitko käytää biometristä paitaa tai ryhtiä mittaavaa anturia? Vai riittääkö sinulle aktiivisuusranneke? Mahdollisuuksia on ainakin monia. Millaisia terveyttä ja elämäntapoja mittaavia mittareita on olemassa? Mitä kaikkea on tulossa? Siitä tietävät biohakkeri Teemu Arina ja terveysliikunnan dosetti Raija Laukkanen. Vauhdissa ovat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

Lähetykset

 • su 25.9.2016 16.10 • Yle Radio Suomi Jyväskylä

Jaksot

 • Millaista huoltoa kroppa tarvitsee liikunnan lisäksi? Kiinnostaisiko syvävenyttely, hieronta tai infrapunasauna? Tietämystään jakavat fysioterapeutti, venyttely-ja pilatesohjaaja Tuula Schoultz ja räätälöityjä hierontamenetelmiä kehitellyt Tuija Räisänen. Oppia ottavat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Miten voisi opetella rakentavaa kanssakäymistä? Bisnesmaailmassa tähän kiinnitetään jo huomiota, mutta miten on politiikassa? Millaista on toista kunnioittava, universaali vuorovaikutus? Kokemuksiaan jakavat vuorovaikutuskouluttaja Simo Routarinne, poliitkko Pinja Nieminen ja kulttuurituottaja Oge Eneh. Oppia ottavat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Onko sinulla hyvä vai huono itsetunto? Vähätteletkö turhaan itseäsi? Nyt tavataan kaksi upeaa naista, Noora Västinen ja Sini, joista toisella on itsetunto kohdallaan ja toisella taas ei. Miten itsetuntoa voisi sitten parantaa? Siitä kertoo psykoterapeutti Aini Jaari. Mukana myös Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Pysytkö olemaan päivän ilman kännykkää tai nettiä? Onko shoppailusta tai rahapeleistä tullut sinulle ongelma? Addiktioista puhuvat kännykkä-ja shoppailuaddikti Inna, riippuvuuksia tutkinut Sari Castren, mindfulnesskouluttaja Leena Pennanen ja kulutustutkija Terhi-Anna Wilska. Riippuuvuksia penkoivat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Suoritatko työssäsi montaa asiaa samaan aikaan? Miltä se tuntuu ja miten se vaikuttaa aivoihin? Kuinka aivojaan voi lepuuttaa ja virkistää? Näkökulmia aiheeseen tuovat multitaskaaja Minttu Vilander, aivotutkija Minna Huotilainen, aivojumppakouluttaja Tuija Räisänen ja mindfulnesskouluttaja Leena Pennanen. Aivonystyröilleen antavat kyytiä myös Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Tekevätkö hormonit naisen? Voiko kaiken laittaa aina hormonien syyksi? Mitä iloa ja hyötyä hormoneista on? Naisen elämästä ja hormonien vaikutuksista kertoivat Minka Rönneberg, Hanna Lenkola ja gynekologi Mervi Halttunen-Nieminen. Aiheeseen porautuvat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Haluaisitko käytää biometristä paitaa tai ryhtiä mittaavaa anturia? Vai riittääkö sinulle aktiivisuusranneke? Mahdollisuuksia on ainakin monia. Millaisia terveyttä ja elämäntapoja mittaavia mittareita on olemassa? Mitä kaikkea on tulossa? Siitä tietävät biohakkeri Teemu Arina ja terveysliikunnan dosetti Raija Laukkanen. Vauhdissa ovat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Pitäisikö huonosta nimimuistista olla huolissaan? Miten muistiaan voi suojella ja arvioida? Kuinka muistisairaan kanssa tulisi toimia ja samalla huolehtia omasta jaksamisestaan? Avartavia näkökulmia aiheeseen tuovat muistisairaan omaiset Tuula Rajavaara ja Tiia Ung sekä
  neurologi-aivotutkija Auli Verkkoniemi sekä muistisairaustyön kouluttaja Taina Semi. Muistiaan yrittävät virkistää myös Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Miten stressi vaikuttaa terveyteen ja aivoihin? Mikä helpottaa väsyneen mielen aiheuttamaa itseruoskintaa? Purkaako metsässä huutaminen stressiä? Avartavia näkökulmia aiheeseen antavat kova stressaaja Merja Kausto,työterveyspsykologi Hanna Poskiparta, aivotutkija Minna Huotilainen ja psykologi Nina Lyytinen. Rennosti yrittävät ottaa myös Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Mikä saa käymään yhä uudestaan jumppatunnilla tai hölkkäämässä? Siitä kertovat bodyjamia harrastava Henna Metsä ja juoksemiseen hurahtanut Merituuli Kerman. Miten liikunta vaikuttaa mieleen ja kehoon? Asiantuntijoina ryhmäliikuntatuntien vetäjäs Arja Vanhanen ja liikuntalääketieteilijä Pippa Laukka. Liikunnan iloa ja hyötyä etsivät Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Luonto pursuaa terveyttä, kunhan sitä osaa hakea. Mitä villiyrttejä voi poimia ja miten ne vaikuttavat? Kuinka sieniretki onnistuu suorittamatta ja eksymättä? Luonnon antimista nauttivat kasvitieteilijä Sinikka Piippo, kokki Tommi Kangas, villiyrttipolun suunnitellut Eija Lehmuskallio ja luonto-ja eräopas Anne Hellgren. Nuuksion kansallispuistossa samoilevat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä