YleX Etusivu

Tutkija Hanna Smith: "Itä-Ukrainassa voi olla oletettavissa aika myrskyisä syksy."

 • 15 min
 • toistaiseksi

Tutkija Hanna Smith Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista vieraili YleX Etusivussa Henkan ja Jussin haastateltavana.

Lähetykset

 • to 25.8.2016 15.08 • Yle Areena

Jaksot

 • Tänään Etusivussa selvitellään leffateattereiden tulevaisuutta! Miksi lähes kaikkialla muualla Euroopassa on IMAX-sali mutta Suomessa ei? Missaako suomalainen leffafani jotain? Etusivun toimittaja Jussi kysyi asiaa Episodi-lehden toimituspäällikkö Jussi Huhtalalta sekä Finnkinon myyntijohtaja Kalle Peltolalta. Suomalaiset yrittävät auttaa Ugandassa kehitysyhteistyön keinoin mutta onko tuloksena kuitenkin enemmän tuhoa? Lisäksi puhetta nettisuosikiksi nousseesta keikkakääntäjästä! Studiossa Henkka ja Hanna.

 • Tervetuloa parantamaan maanantaita Etusivun seurassa! Henkka selvittää tänään onko ihmisen mahdollista elää 200-vuotiaaksi. Haluaisitko sä elää niin pitkään? Kamppailu luonnon hupenevista resursseista on nyt saavuttanut uuden kliimaksin - laturaivo on täällä! Entä miten maailman köyhät voivat kapinoida eriarvoistumista vastaan? Päivän puheenaiheiden kimpussa studiossa tänään Hanna ja Henkka.

 • Perjantain kunniaksi Etusivussa on vain tiukkoja aiheita, käsittelyssä niin persujen puheenjohtajaskaba kuin Vikin edistyminen Etusivun lukupiirikirjassa Korpisoturi! Lisäksi pääsemme Henkan johdattelemana kierrokselle naisvankilaan. Miten naisvangit eroavat miesvangeista? Haastattelussa Hämeenlinnan vankilajohtaja Tuomo Kärjenmäki. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Miss Helsinki -skabasta nousi ilkeä rasistinen kohu, mutta todistaako se lopulta vain että missivalinnoilla ja missikisoilla on edelleen meille väliä? Jussi katsoi Trumpin tiekkaria sekä The Crown -sarjaa ja kaipaa nyt Suomeenkin monarkiaa. Lisäksi vieraaksi saapuu Vaakakapina-proggiksesta Saara Sarvas. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Sellanen keskiviikko Etusivussa että ihmiselle ollaan tekemässä päänsiirtoa. Aika kreisiä eikö?! Voiko se onnistua? OIisitko sä valmis päänsiirtoleikkaukseen, jos se olis sun ainoa mahdollisuus selvitä hengissä? Lisäksi aiheena kuningas alkoholi. Miltä kuulostaisi räätälöity alkoholipolitiikka jokaiselle suomalaiselle? Sen perusteella millaset omat juomatavat on? Vieraana lähetyksessä Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen, joka on tehnyt juttuja myös Pohjois-Koreasta. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Perustuslaki haittaa hallituksen hankkeita ja Sipilän sukulaisten omistukset puhuttavat - uutispäivä starttaa throwback-hengessä! On meillä jotain uuttakin, nimittäin perustulokokeilu! Haastiksessa klo 12 jälkeen Liisa, joka sai eilen perustulon tililleen. Mitä Liisa ajattelee kokeilusta? Lisäksi Hanna kertoo, millaista on osallistua Saara Aallon No Fear -elämäntapavalmennukseen. Studiossa Jussi, Hanna ja Henkka.

 • Etusivun uudenvuodenlupauksessa reenataan aivoja! Lukupiiri starttaa tänään ja messissä lukupiirissä myös YleX Aamun Viki. Luettavana kirjana Laura Gustafssonin Korpisoturi. Miksi Viki on lukenut elämänsä aikana vain yhdeksän kirjaa? Lisäksi puhetta mm. Hesarin mielipidepalstan trollausgatesta. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Oikein hyvää LOPPIAISTA! Vaikka monilla on tänään vapaapäivä, niin Etusivu ei lepää! Suuntaamme Suomen teille, joita väijyy mullistus: verotus pois, tilalle tienkäyttömaksut. Uhka vai mahdollisuus, ja kenelle? Lisäksi kuulemme ajatuksia kirjailijoilta: ääneen pääsevät Salla Simukka, Kasper Strömman ja Johannes Ekholm. Studiossa Jussi.

 • Torstaitere! Provinssin soppari kieltää kotimaisia artisteja esiintymästä lähialueen festareilla. Onko tää ihan ok käytäntö? Etusivun Henkka kävi puolestaan koskettelupalvelun asiakkaana. Millaista oli? Miksi jengi maksaa siitä, että joku toinen silittää? Lisäksi lähetyksessä Teuvo Hakkaraisen kootut selitykset sekä Hannan puolustuspuhe moottoripyöräilijöille! Studiossa Jussi, Hanna ja Henkka.

 • Kivaa keskiviikkoa! Mitä suomalaiskouluissa saa mainostaa ja mikä taho siellä saa pitää esitelmiä? Tätä pohditaan tänään Hannan ja Jussin johdolla Etusivussa! Intian korkein oikeus on kieltänyt identiteettipolitiikan tekemisen - miltä kuulostais jos Suomessa kiellettäisiin kristilliset tai RKP? Mitä Intian päätöksen taustalla on? Entä onko Oodi hyvä nimi Helsingin uudelle keskustakirjastolle? Ja miksi kukaan ei halua esiintyä Trumpin virkaanastujaisissa? Etusivu selvittää vastaukset!

 • Kenestä suomalaipoliitikosta saisi parhaan Hollywood-leffan? Tieto The Bad Boys of Brexit -kirjaan perustuvasta leffasta villitsee studiossa. Rikostuomioiden pituus puhuttaa - onko systeemi oikeudenmukainen? Päivän biiffi tulee kielenhuollon piiristä. KYLLÄ, kielenhuoltoraivoa! Miksi jengi ei käytä d-kirjainta puheessa ja pitääkö tästäkin olla huolissaan? Lisäksi puhetta kuningatar Elisabetin flunssasta ja perhe-elämästä. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Mahtista maanantaita! Onko ok buuata pääministerille uudenvuodenjuhlassa? Entä onko ok että jälleen kerran yks poliitikko siirtyy suoraan liike-elämän palvelukseen? Entä mitä maailmassa tapahtuu vuonna 2017? Niin paljon kysymyksiä joihin Etusivu tarjoaa vastauksen! Studiossa Hanna ja Jussi.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä