Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

SANTANA  Samba pa ti

RAINBOW  I surrender

HECTOR  Koko hela maailma

MUSKA  Kirjoita postikorttiin

KONTRA  Pikku Punahilkka

WANDA JACKSON  Hard headed woman

LYNYRD SKYNYRD  Sweet home Alabama

MIKKO ALATALO  Syli

THE BEATLES  Rock and roll music

KIRKA  Kanelipuun alla

SUZI QUATRO  Can the can

FREE  Mr. Big

THE ROOSTERS  Bella

KISS  Goin' blind

 

Biisikertomuksia

HECTOR  Koko hela maailma

Biisitoiveeni  on Hectorin ’Koko hela maailma’.

Rakastuin ensimmäistä kertaa vuonna 1979 maailman kauniimpaan ja ihanimpaan naisen alkuun.  Seurustelimme noin vuoden kunnes hänen isänsä kielsi suhteen. Olin Helsingin paha poika ja hän kiltti Miehikkälän tyttö. Vuodet vieri, mutta rakkaus säilyi puolin ja toisin. Olimme silloin tällöin vuosien varrella yhteyksissä, esim. nimipäivien merkeissä.

Surprise…..  hartain toiveeni toteutui ja nelisen vuotta sitten tapasimme jälleen ja saimme toisen mahdollisuuden.  Muutimme yhteen ja näin saimme jatkaa yhteistä rakkauttamme.  ’Koko hela maailma’-kappaletta kuuntelimme silloin yhdessä ja kenties pussasimmekin.

Enskaa kuuntelemme joka lauantai  kun kunnostamme samalla ostamaamme vuonna 1920 rakennettua taloa. Tulevat eläkepäivät on siis rakkauden täyttämiä, kun yhdessä sen rakennamme. Toivottavasti ENSKA soi silloinkin… Haastan samalla kaikki ensir akkautensa kanssa elävät Entisten nuorten sävellahjaan.

Terveisin Kartsa ja Outi

(Ps.  Vuonna 1980 lähetin tämän saman kappaletoiveen Nuorten sävellahjaan toiveena Outille ja Outi kuuli sen silloinkin.Olisi mukavaa, jos se onnistuisi vuosikymmenien jälkeen toistamiseen.)

 

RAINBOW  I surrender

80-luvulla olimme syrjäkylällä asuvaa nuorisoa  ja lähiseudun ainoa vinyylisoitin löytyi naapurikylän Matilta.  Matilla oli heavyrock-kokoelmalevy ja veljeni kaveriporukka kävi ahkerasti kylässä levyä kuuntelemassa.  Rainbown ’I surrender’  taisi tehdä isoveljeeni lähtemättömän vaikutuksen.  Lopulta levy kopiointiin C-kasetille ja minäkin pääsin sitä nuorempana kuuntelemaan.

Tämän biisin myötä lähetän myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut ja nimipäiväonnittelut veljelleni Rainerille Turkuun sekä terveiset muillekin Korpisen kylän entisille nuorille.

Tero

 

LYNYRD SKYNYRD  Sweet home Alabama

Me kauppaopiston naiset, siis minä ja kaverit liftasimme ennen muinoin matkamme kotiin viikonloppuisin ’kaunein-meni-eteen-ja-muut-piilossa’-systeemillä. Ensin mentiin junalla ja loput yleensä liftaten. Uskokaa tai älkää,  mutta homma toimi. Sitten vielä paikalliseen pubiin tarkistamaan onko kaikki kuin silloin ennen. No oli ja ei. Nyt jälkeenpäin ihmettelen miten me jaksoimme joka viikonloppu. Toki vielä opiskelupaikkakunnalla piti päästä keskiviikkoisin paikalliseen ja torstai nuokuttiin. Ok. Sain päästötodistuksen kumminkin, mutta muistelen noita aikoja kaiholla. Oi nuoruus ja hulluus. Nyt ei enää jaksas millään moista.

Toivebiisi Lynyrd Skynyrdin ’Sweet home Alabama’ ois kiva kuulla. Se tuo muistoja mieleen siitä ekasta rakkaasta.

Eija

 

THE BEATLES  Rock and roll music

Ihailimme  60-luvun alkupuolella Beatlesia  ja minä  sain olla  Paul, joka oli mielestäni yhtyeen komein.  Luokkakaverini oli Ringo.

Tässä tapaus,  jonka muistan.   Meidän  piti mennä  terveystalolle piikitystä varten ilman open  mukanaoloa.  Minä,  joka pelkäsin rokottamista,  jäin kylälle baarin odottamaan ja soitin levyautomaatista Beatlesien musiikkia rokotusta odotellessa.

Beatles-biisitoiveeni on ’Rock and roll music’.

Punahilkka

 

KIRKA  Kanelipuun alla

Nyt on jo seitsemäs kerta, kun kutsu käy Nihattulan vanhalle puukoululle Hattulaan  8.10.  klo 16.00  alkaen koskien heitä,  jotka ovat kyseistä koulua käyneet. Tilaisuus menee vanhalla kaavalla eli vanhoja tuttuja tapaillessa ja koulumuistoja vaihtaen. Lisäksi kiertokävelyä koululuokissa ja vanhaa opetusmateriaalia ihaillessa.  Onkohan maassamme muita kouluja jotka ottavat vanhat oppilaansa katselemaan paikkoja?  Koulu on perustettu vuonna 1902 ja toimii edelleen!

Toivelevy on Kirkan ’Kanelipuun alla’

Harri Hattulasta

 

MIKKO ALATALO  Syli

Tämä kappale tuo mieleen nuo aina niin ihanat muistot teiniajoilta,  kun odotettiin sitä hidasta ja sit päästiin tanssimaan niin rakastuneena. Se oli sitä ihanaa nuoruuden ja ensirakkauksien aikaa. Ja sehän oli jautaa!

Kirsi

 

KISS  Goin' blind

Biisitoiveeni on Kiss-yhtyeen ’Goin’ blind’ yhtyeen lokakuussa -74 ilmestyneeltä kakkosalbumilta ’Hotter  than hell’.

Kissin 70-luvun tuotanto edustaa laadukasta ja iskevää hardrockia, jonka erinomaisuudesta meikit ovat turhaan syöneet uskottavuutta. Yhtyeen pitkäkielinen basisti  Gene Simmons vietti 67-vuotispäiväänsä 25.  päivä elokuuta ja toivomani melodinen kaunokki  lukeutuu vaivattomasti Simmonsin vokalisoimien Kiss-kappaleiden terävimpään kärkeen.

Nimimerkki ’Two Timer’

 

THE ROOSTERS  Bella

’ Bella’-sävelmä soi aina kun isoveli oli nuori poika ja teki lähtöä Kuopion torille.  Suavea hiuksiin ja menoksi.  Elettiin 60-lukua ja jäi mieleen miten komea veli mulla oli. Näytti James Delonilta!

Terveisin pikkusisko Pirjo Pertunmaalta

 

FREE  Mr. Big

Biisitoiveenani on Free-yhtyeen ’Mr.  Big’ brittiläisen bluesrockin kuninkuussarjaan lukeutuvan yhtyeen vuonna 1970 ilmestyneeltä kolmannelta albumilta ’Fire and water’.  Kyseessä oli paitsi Freen läpimurtolevy, myös ensimmäinen kuulemani yhtyeen pitkäsoitto, joka teki minusta Free-yhtyeen musiikin ikuisen diggarin.  Kappale ’Mr. Big’, jossa kitaristi Paul Kossoffin lisäksi pääsi sooloilemaan myös basisti Andy Fraser, on Freen tuotannosta harvinaislaatuisesti koko kvartetin Paul Rodgers,  Andy Fraser, Paul Kossoff ja Simon Kirke yhteistyötä. Paul Kossoff olisi viettänyt 66-vuotispäiväänsä 14. syyskuuta.

Tässä samalla haaste Enskaan kaikille Free-  ja Paul Kossoff-diggareille omantunnon mukaan.

Bodie

 

SANTANA  Samba pa ti

Selvästi paras instrumentaalibiisi populaarimusiikissa on Santanan ’Samba pa ti’. Levyltä olin kuullut sen jo satoja kertoja, mutta kun kuulin sen livenä joskus 80-90-lukujen taitteessa Pori Jazzeilla,  niin koko Kirjurinluoto hiljeni kuuntelemaan -  jopa lokit. Tunnelmassa oli jotain poikkeuksellista, jotain sellaista,  jota voisi kuvailla sanoilla pysäyttävä, lumoava tai ikimuistoinen. (Hellepuiston Jallu)

---

Eikö kukaan todellakaan ole sanonut että Santanan ’Samba pa ti’ on kaunein,  pakahduttavin ja paras instrumentaalikappale ikinä? Täytyy sitten sanoa se itse: ’Santanan ’Samba pa ti’ on kaunein, pakahduttavin ja paras instrumentaalikappale ikinä!’ (Terveisin Elina)

---

Mielestäni aikojen paras instrumentaalikappale on Santanan ’Samba pa ti.’ Tätä mieltä on Repe Härmästä.

---

Santanan ’Samba pa ti’. Se on paras rockinstrumentaali! (Ciaon Carlos)

 

 

Kuka on kaikkien aikojen naisrokkari?

Joan Jett. Hän oli kova Saarijärvellä 80-luvulla (Martti)

---

Muska! (Leena)

---

Muska tietenkin. Kukapa muu osaisi uskottavammin vetää Kirjoita postikorttiin.  Kikka Laitinen on kanssa hyvä. (Risto)

---

Ulkomaisista ehdottomasti Girlschool'in kitaristi Kim McAuliffe; kotimaisista sanoisin Muska Babitzin. Molemmissa on jytinää. (Markku)

---

Lita Ford tietenkin...entisten nuorten päiväuni (Janne)

---

Patti Smith! Hän esiintyi Kulttuuritalolla 30.9.1976, siksi!

---

Wanda Jackson  koska hän oli ensimmäinen todella suosittu naisrokkari. Ja sitä kautta raivasi tietä Joplinille ja muille tuleville naisartisteille. (Jani)

---

Kyllä minäkin komppaan tuota Wanda Jacksonia. Hyviä naisrokkareita on paljon, mutta Wanda oli ensimmäinen!  Suomalaisista ensimmäinen oli Muska! (Timo)

---

Elkie Brooks, siltä naiselta vaan onnistu rokki ja rolli. (Jari)

---

Suomalaisista ehdottomasti Aija Puurtinen - musiikin täydellisyys ja Lady of the ROCK. Ulkomaan elävistä sitten joko Janis Joplin tai Tina Turner.  (Seppo)

---

Tina Turner ~ Simply the best! ~ Mahtavia biisejä ja mikä ääni &e nergia; edelleenkin. (Katja)

---

VICKY ROSTI! Rokkimimmi jo syntyessään ! (Keijo)

---

Ehdottomasti kovin rockmimmi on Marjo Leinonen! Muistoissani säilyy ikuisesti ainutlaatuinen livekeikka Tukholmassa 1989. (Anne -65)

---

Mihin jäi Chrissie Hynde kovimmista naisrokkareista? (Pate)

---

Suzi Quatro ;nahkapuku ja bassokitara. Lyhyt varsi mutta sitäkin kovempi naisrokkari. Täystimantti!  Elvis Presley dikkasi häntä.(Timo)

---

Janis Joplin on numero yksi! Suzi Quattro oli teini-ikäni fanituskohde (Heli)

---

Suzi Quatro, Suomalaisista Muska (Merja)

---

Minäkin liputan Suzi Quattron puolesta! Olihan se "parhaan ajan" paras naisrokkari! (Irene)

---

Anne Taskinen. On tehnyt rokin kentällä laajaa urakkaa. Muu maailma ei olis mitään ilman Suzi Quatroa. (Merja)

---

Suzi se on ja kaikki tietää miksi!!! (Reijo)

---

Suzi Quatro. Soittakaa Suzilta ‘Can the can’ (Yrjö)

---

Paras naisrokkari mielestäni on edesmennyt Janis Joplin, upea raspikurkku joka veti täysillä...kai vissiin vähän kaikkea ja elämä loppui legendaarisessa iässä. Joplinin musiikki elää edelleen (Ulla)

 

HAASTEITA (+ MUUTA VEKKULIA)

Haastan kaikki Ulvilan Vanhankylän kansakoulua käyneet nuorten sävellahjaan ja erityisesti v. 1969 aloittaneet. Erityiskiitokset Hinsulle, Anjalla ja maailman parhaimmalle ystävälleni Tuijalle  luokkakokouksen järjestämisestä. Tänän tavataan  luokkakokouksessa! Päivi

No hellou,no mie haluaisn tiedustella,että onko Soukan Jussi jossain Rovaniemellä päin?vai missäs sie oot mun ystäväin?,kun ei oo tullut edes kirjeitäkään.Voisitko sie soittaa mulle?puh no. on sama,kuin ennenkin. Kaija

Ranelle lokakuun terveiset Heinolaan toivoo Jaana

Terveisiä kaikille muille irtisanotuille. Terveisin irtisanottu Masa

Hannua ikävöiden 47 vuoden takaa. Pirkko

Heippa sisko rakas ja muu raskaasta ruskasta palaavat.Me ollaan koht niin ruskassa ilman ruskaa. Terveisiä myös kuskille Annille.

Hyvälle ystävälleni Sailalle Rovaniemelle Rantavitikantielle terveiset. Halauksin Kaarina

Haastan kaikki Tavastialla pokoilleet vuosina 1980-1982  Entisten nuorten sävikseen

Haastamme kaikki vuosien ajan puhelinterrorin uhreiksi joutuneet Marimban sisäänpääsymaksun hinnalla. Valitettavasti joudumme jättämään perinteiset laulusyysterveiset vähemmälle naapureiden, Pyhäjärven kalastuskunnan, vesialueiden hoitokunnan, Suomi-Neuvostoliitto seuran, Hauhon Rouwasväen yhdistyksen sekä Sotjalan Marttojen vaatimuksesta välitettäväksi näin enskan välityksellä. Eli siis syysterveiset, syysterveiset......  Kotkonkärjen laituritalkooporukka

haastan kaikki 40 sitten Elimäen yläastetta käyneet nuorukaiset Enskaan. Musiikkitoive vois olla vaikka Kontra Virtasen " PIENI PUNAHILKKA" se ainakin soi jukeboksissa koulun jälkeen useasti. Asko

Synttärionnittelut Sailalle.  Täytät tänään vuosia. Viimeksi täytit vuosi sitten.  Onnittelijoina laaja ystäkatras.  PS. Ovatko suosikkejasi vielä Pecos Bill ja heppansa Myrskytuuli

Ruskaterveiset Susannalle toivottaa Arto.  Enssissä lauloi Muska ja sulla on ruska.

Niistä parhaista intrumentaalibiisesitä vielä. Meillä oli hiukkavaarassa armeijas alokas joka osasi piereskelemällä soittaa säkkijärven polkan! Lahjakas muusikko! Harmi kun sitä ei nauhoitettu. Kyl se on paras kuulemani instrumentaali. Terv. Gas King    

Synttärionnea Timolle Haminaan. Vaikka että pyöreitä täytäkään niin tänään tullaan. Merja ja kari

Syksyn iloisen synkistyvää lauantaita Pikelle. Hannu

Lokakuun alun terveiset täältä Kuusamosta Kaitsulle, Ritvalle ja koko Oulun porukalle. Pihlajanmarjat ovat parhaimmillaan.  Soile ja Kepa

Enää viikko ja sitten Madeiralle! Hyvä meininki.  Auli

Rexalle hyvää viikonloppua. Koita viihtyä vaikka työvuoro nappasikin.  Sirpa

Raunolle nimpparionnea. Onneksi oot Rauno etkä Tauno. Jos olisit Tauno sulla ei olisi tänään nimpparia.  Terveiset 'vitsikkäät ystäväsi' Leena ja Jukka     

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 1.10.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Pori

Jaksot

 • THE BEACH BOYS  Good vibrations
  JAM ROCK BAND  Where are you now Buddy Holly?
  CHICORY TIP  Good grief Christina
  PIRKKA-PEKKA PETELIUS  Muistan sua Elaine
  HASSISEN KONE  Reippaina käymme rekkain alle
  BREAD  If
  BUDDY KNOX  Hula love
  ISOKYNÄ LINDHOLM  Tapaaminen
  RAPTORI  Oi beibi
  JOHNNY WINTER  Johnny B. Goode (live 1971)
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KISS  Love gun
  RAINBOW  Lost in Hollywood
  KARI PEITSAMO JA ANKKULI  Stop, shake, honey, go
  BEE GEES  Night fever
  SLEEPY SLEEPERS  Kesämopo

 • ALVIN STARDUST  Good love can never die
  THE BEATLES  Something
  YÖ  Pieni ihminen suuressa maailmassa
  PAULA KOIVUNIEMI  Aikuinen nainen
  HANOI ROCKS  Motorvatin' (live)
  PAVE MAIJANEN  Lähtisitkö
  PEKKA STRENG  Perhonen
  ERIC BURDON & THE ANIMALS  Monterey
  SLADE  Look wot you dun
  KASEVA  Tyhjää
  DEEP PURPLE  Cry free
  BOB MARLEY & THE WAILERS  Jamming
  KUMMA HEPPU JA LOPUNAJAN VOIDELLUT  Kesä
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KIRKA  Hetki lyö
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Proud Mary

 • JUICE LESKINEN  Marilyn
  MIKKO ALATALO  Saara
  ROXY MUSIC  Do the strand
  KISU  Väliäkös siillä sitten on
  THE RUBETTES  Juke box jive
  T.REX  The slider
  THE ROLLING STONES  Angie
  PAUL OXLEY'S UNIT  Terry's inside
  DAVE LINDHOLM  Annan kitaran laulaa vaan
  THE FABULOUS THUNDERBIRDS  She's tough
  THE ASSOCIATION  Never my love
  SYD BARRETT  Late night
  URIAH HEEP  Sunrise
  SUZI QUATRO & CHRIS NORMAN  Stumblin' in
  WIGWAM  Wardance

 • HECTOR  Ake, Make, Pera ja mä
  MEN AT WORK  Down under
  NOLO & RÄHJÄ  M.T.T. - Muistelen tiliäni taas
  MAARIT  Hymypoika
  JIMI HENDRIX  Can you see me
  JONI MITCHELL  Big yellow taxi
  SLEEPY SLEEPERS  Rahaa pankkiin
  ELTON JOHN  Mona Lisas and mad hatters
  JANIS JOPLIN  Summertime
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  F.R.  DAVID  Words
  THE BEATLES  She's leaving home
  BUDDY HOLLY  That'll be the day
  EPPU NORMAALI  Asustelaulu
  KARI PEITSAMO  Lihava aamu
  DURAN DURAN  A view to a kill

 • BARBI BENTON  Ain't that just the way (the life goes down)
  THE RONSKI GANG  Roll me
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Someday never comes
  EPPU NORMAALI  John Fogerty
  NICOLE  Ein Bischen Frieden
  LED ZEPPELIN  Rock and roll
  STATUS QUO  Roll over lay down
  PROCOL HARUM  A whiter shade of pale
  SUZI QUATRO  Can the can
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Proud Mary
  LITTLE FEAT  Time loves a hero
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Who'll stop the rain
  BONNIE TYLER  Holding out for a hero
  COLOSSEUM  Theme from an Imaginary Western

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä