Mahadura & Özberkan

Pussata, halata vai ei koskea ollenkaan?

 • 57 min
 • toistaiseksi

Suomessa ollaan todella kosketusherkkiä. Poskipusut, halaaminen ja jopa kättely voi tuottaa vaikeuksia. Missä menee raja ja mitä täällä uskaltaa tehdä entä miten se näkyy eri kulttuurien keskuudessa? Kosketusta pohtivat studiossa Susani Mahaduran ja Yagmur Özberkanin lisäksi Maryam Askar sekä Cristal Snow.

Lähetykset

 • to 8.9.2016 12.41 • Yle Puhe

Jaksot

 • Miten itse reagoit sidontaleikkeihin, piiskaamiseen ja sylkemiseen, alistamiseen tai orjaleikkeihin? Huvittaako, kauhistuttaako vai kiihottaako?

  Herra K dominoi vaimonsa orgasminsaantia. Sopimus on jopa paperilla. Vaimo ei saa orgasmia ilman Herra K:n lupaa. Lisäksi Herra K:lla on myös vaimon lisäksi masokisti leikkikaveri.

  Neiti E kiihottuu alistumisesta ja daddy -leikeistä, jossa vanhempi mies tytöttelee ja alistaa naista. Miehellä pitää olla tietty auktoriteetti ja karisma, kuka tahansa setä ei kelpaa.

  Mitä oikeastaan tiedämme kinky-kulttuurista, bdms:stä tai muusta "pervoilusta"? Mitä sitä harrastavien ihmisten päässä oikein liikkuu? Millainen on kinkyilijöiden yhteisö? Ja miten heihin suhtaudutaan?

  Mahadura&Özberkan tarttuvat hikipisarat otsalla jälleen aiheeseen, joka kantaa vahvaa tabun leimaa. Studiossa vieraana Turun BDSM yhdistys ry.n varapuheenjohtaja Herra K sekä Neiti E.

 • Mahadura&Özberkan kohtaavat omat ennakkoluulonsa, kun studioon saapuu kaksi maahanmuuttokriittistä valkoista miestä. Miten keskustelu onnistuu henkilöiden kanssa, joille kulttuurien yhteentörmääminen on huolenaihe.

  Mitä suomalaisuus on ja kenelle se kuuluu? Onko Suomen sisu äärioikeistolainen järjestö? Onko Hommafoorumin perustaja Matias Turkkila rasisti?

  Studiossa vieraana Suomen Sisun hallituksen jäsen Kristian Viding sekä Perussuomalainen-lehden ja Suomen Uutiset -verkkolehden päätoimittaja Matias Turkkila.

 • Miksi mustalaiset varastavat? Miksi työ ei maistu? Miksi he tappelevat ja ovat äänekkäitä?

  Romanit ovat asuneet Suomessa jo yli viisisataa vuotta, mutta joutuvat silti kohtaamaan monia stereotypioita. Pitävätkö ne paikkansa?

  Suomessa asuu yli 10 000 romania. Työikäisistä romaneista jopa 50% on työttömänä. Syynä ovat mm. ennakkoasenteet romaneita kohtaan, sillä työnantajat eivät tutkitusti mielellään palkkaa romaneja.

  Miksi romanit ovat yhä Suomen syrjityin vähemmistö?

  Pitääkö romaninaisen riisua kansallispukunsa sopeutuakseen tänne? Voiko omasta kulttuurista pitää kiinni ja olla silti suomalainen?

  Mahadura & Özberkanin vieraina Leif Hagert sekä Janita Nyman

 • Luottaisitko mustaan naiseen, joka opettaa lastasi? Onko muslimilääkäri pätevä? Voiko irakilainen ymmärtää suomalaista politiikkaa?

  Maahanmuuttajat joutuvat kohtaamaan ennakkoluuloja ammateissaan taustojensa vuoksi. Työllistyminen on hankalampaa kuin kantasuomalaisilla, erityisesti maahanmuuttajanaisille.

  Mahadura&Özberkanissa potkitaan ennakkoluuloja takamukseen ja pohditaan maahanmuuttajanaisten asemaa suomalaisilla työmarkkinoilla. Vieraina somaliailaistaustaiset luokanopettaja Ifrah Jama ja sairaanhoitaja Suleko Yusuf sekä irakilaistaustainen tulkkina työskentelevä Neriman Al Take.

 • Liikuntarajoitteiset ja vammaiset ovat maailman suurin vähemmistö. Maailmassa on noin 650 miljoonaa eri tavoilla vammaisia henkilöitä. Suomessa on noin 50 000 vaikeasti vammaista ja noin 16 000 henkilökohtaista apua tarvitsevaa.

  Miltä tuntuisi menettää kävelykyky aikuisiällä? Mitä jos et voisi halata tai pussata läheistäsi? Kehtaisitko pyytää apua joka kerta, kun haluat harrastaa seksiä kumppanisi kanssa?
  Miten Suomi suhtautuu tähän vähemmistöön?

  Mahadura&Özberkanin vieraana ovat lihastauti SMA2 sairastava Raila Riikonen sekä aikuisiällä vammautunut Ismo Helen.

 • Rasismi on 2000-luvun mediaseksikäs puheenaihe, jossa valkoinen keski-ikäinen heteromies on saanut ison pahan suden roolin. Vaiettu totuus on, että rasismia esiintyy myös etnisten vähemmistöryhmien välillä.

  Millaista on rasismi ulkomaalaisten kesken? Mitkä vähemmistöryhmät ovat napit vastakkain? Miksi aiheesta ei puhuta?

  Mahadura&Özberkanin vieraana ovat Etnisten vähemmistöryhmien välinen rasismi Suomessa kirjan kirjoittanut Katri Kylläinen sekä opettajana ja nuoriso-ohjaajana toimiva Zahra Al-Take.

 • Vuoden ensimmäisessä ohjelmassa Susania ja Yagmuria puhuttaa seksi ja seksuaalisuus. Aihe on arka tehokaksikolle, mutta aivan turhaan. Myyttejä murtamassa Sinkkublogin ja mielikuvituspoikaystävän kirjoittaja Henriikka Rönkkönen sekä muunsukupuolinen Pii Anttonen.

 • Irtisanoutuneita toimittajia. Sananvapauden riistoa. Sipilä ja Donald Trump.

  Masentaako? Ahdistaako, mihin Suomi ja maailma on menossa?

  Ei hätää. Mahadura&Özberkanin viimeinen lähetys on terapiasessio, jossa käydään läpi kulunutta vuotta ja istutetaan toivon siemen sontakasaan.

  Vieraana Maikkarin uutiskeventäjä Mika Tommola sekä Kioskin juontaja Constantinos Mavromichalis.

 • Miksi poikien ympärileikkaus on hyväksyttävämpää kuin tyttöjen ympärileikkaus? Voiko ympärileikattu nainen nauttia koskaan seksistä? Voiko ympärileikattua tyttöä korjata?

  Mahadura&Özberkan tarttuvat tabuun, joka kuohututtaa ja paheksuttaa. Lähetyksessä pohditaan mm. sitä, mitä Suomi voi tehdä ympärileikattujen hyväksi ja miten estää ympärileikkaukset Suomessa.

  Miltä tuntuu olla ympärileikattu mies? Mitä miehet ajattelevat naisten ympärileikkauksista?

  Studiossa vieraana poliitikko ja juristi Husein Muhammed, ihmisoikeusliiton asiantuntija Solomie Teshome sekä naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri sekä pari- ja seksuaaliterapeutti Pirkko Brusila

 • Esa Holappa on entinen uusnatsi, joka perusti Suomen vastarintaliikkeen. Hän ajautui Oulun skinipiireistä Yhdysvaltoihin vankilaan, jossa FBI tiedusteli miehen kytköksiä Obaman salamurhasuunnitelmiin.

  Mikä ajaa nuoren ääriryhmään? Millainen on maailma uusnatsin silmin? Voiko vihasta luopua täysin?

  Mahadura&Özberkan keskustelevat vihapuheesta ja radikalisoitumisesta entisen natsijohtaja Esa Holapan sekä helsinkiläisaktivisti Suldaan Said Ahmedin kanssa.

 • Oman unelmauran tavoittelu voi olla stressaavaa ja uuvuttavaa, kun nuori aikuinen usein miettii läheisten odotuksia, yhteiskunta luo omat paineensa eikä työpaikkoja välttämättä ole yksinkertaisesti tarjolla ja kilpailu on raadollisen kovaa.

  Mitä kaikkea oman unelmauran tavoittelu vaatii? Miten selvitä paineista? Miten pysyä järjissään?

  Mahadura & Özberkanin vieraana nettikoomikko Seksikäs Suklaa sekä muslimimarkkinoille suunnatun brändäystoimisto Qufi Creativen yksi perustaja Sara Salmani

 • Mahadura & Özberkan jaksossa pohditaan tällä viikolla parisuhteiden eri muotoja. Onko meidän perinteinen parisuhdemalli vanhentunut. Mitä muita mahdollisuuksia meillä on? Ollaanko yhden kanssa, useamman kanssa vai yksin? Miltä tuntuisi elää polyamorisessa suhteessa usemman puolison kanssa. Kuuluuko parisuhteen yhden ja saman henkilön kanssa kestää kuolemaan saakka? Susani suhtautuu rakkauteen kyynisesti. Sitoutumiskammo, tinder, pettämissivustot, avioerotilastot, tylsä arki ja liian kovat odotukset rakkaudesta ovat kaikki esteitä ikuiselle rakkaudelle. Yagmur vanhana romantikkona puolestaan uskoo siihen, että jokaiselle löytyy maailmasta se oikea, jonka kanssa elää elämä onnellisena loppuun asti.

  Vieraina studiossa rakkaustieteilijä Emilia Vuorisalmi sekä Markus Oja Polyamoria - monisuhteisuus yhdistyksestä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä