Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

URIAH HEEP  Easy livin'

DAVID BOWIE  Let's dance

J.J. CALE  Carry on

DINGO  Tuulen viemää

JULIAN LENNON  Valotte

RAULI BADDING SOMERJOKI  Ja rokki soi

SIMO SALMINEN  Rotestilaulu

COZY POWELL  Dance with the devil

THE RONSKI GANG  Shake

HECTOR  Jäävalssi

DINGO  Sinä ja minä

LIONEL RICHIE  Hello

QUEEN  Bohemian rhapsody

THE CURE  Friday I'm in love

 

Biisikertomuksia

JULIAN LENNON  Valotte

Tämä kappale on avausraita Julian Lennonin vuonna 1984 ilmestyneeltä  samannimiseltä debyyttialbumiltaan. Tämä tapahtui neljä vuotta isä-Johnin kuoleman jälkeen.  John Lennon syntyi 9. lokakuuta vuonna 1940 ja viettäisi huomenna 76-vuotissyntymäpäiviään…  niin jos asiat olisivat  menneet toista rataa.

’John Lennon on kuollut - kauan eläköön John Lennon’!

Terveisin Jaakko

 

DAVID BOWIE  Let's dance

Yli-Rahnaston kaksoospoijat juhlii tänään 8.10. 2016 50-vuotissynttäreitään Kurikassa Mietaan Nuorisoseuralla klo 17.00 alkaen.  Varsinainen synttäripäivä oli jo syyskuussa, mutta juhlimme vähän jäljestäpäin.   Paikalle odotetaan sukulaisia , ystäviä, tuttavia ja yhteistyökumppaneita vuosien varrelta.  Ohjelmassa on mm. kasaridisco Mietaan legendaarisessa discossa.   Mehän olemme eläneet parhaan kasariajan nuorina ja kulkeneet etenkin Mietaan Nuorisoseuralla ja Kauhajoen Kasinolla nuorten kemuissa.  Olemme nähneet kaikki sen ajan nuoriso- ja tanssibändit livenä Juicesta Mattiin ja Teppoon sekä  Dingosta Mona Caritaan ja Kolmanteen Naiseen.  Se oli hienoa aikaa.  Haastamme Enskaan kaikki kaksooset  tuplaälppärin hinnalla.   Toivebiisinä David Bowien ’Let´s dance’, sillä ehtoolla discoillaan niin notta hiki virtaa.

Hannu ja Sami Yli-Rahnasto, Kauhajoki

 

J.J. CALE  Carry on

Hei. Tässä minun pieni kertomus  Entisten nuorten tarinoiden kirjoon.

Olin  vuonna 1970 suorittamassa  armeijapalvelusta kuljetuslentolaivueessa Utissa  tehtävänä autonkuljettaja.  Meitä oli samassa tuvassa  yli 10 automiestä. Siinä sitä hitsattiin palveluksessa ja vapaa-ajalla erilaisista ympäristöistä  lähtöisin olevia nuoria miehiä yhteen.  Tuvassa oli viihdykkeenä yksi radio ja se oli minun. Maanantaisin radiosta tuli muistaakseni klo 18.00 puolen tunnin ajan rockohjelma, jonka nimeä en muista. Samaan aikaan tuli ns.  yleisohjelman puolelta Metsäradio ja sitä halusi kuunnella ainakin äänekkäin porukka tuvasta. Totesin ykskantaan omistusoikeuteen vedoten, kun omistan  radion,  että kuuntelen siitä sitä mitä minä juuri haluan. Jossain vaiheessa porukan pinna petti ja totesi, että nyt kuuluu Metsäradio.  Totesin, että asema ei vaihdu.  Lause ei ehtinyt loppuun, kun miestä vietiin kohti suihkuhuonetta.  Pyöreä palju vesihannat auki odotti  jääräpäistä rockohjelman kuuntelijaa. Taidettiin sinä päivänä kuunnella Metsäradiota, kun jollain oli vaatteiden kuivatuksessa  muuta toimeliaisuutta. Huumorilla siitä selvittiin ja en muista, että Mtsäradiota oltaisiin sen enempää kuunneltu. Homma taisi olla ennalta suunniteltu, kun joka tuvasta oli yleisöä seuraamassa änkyrän viemistä suihkuun tai paljuksi sitä silloin kutsuttiin.

Hyvää  syksyä  ja osallistumista  Punainen Sulka-keräykseen. Osallistuminen on helppoa, kun  Lions klubit  hoitavat keräyksen.

Toivelevyni on J. J. Calen ’Carry on’

Timo Puustinen Lappeenrannasta

 

THE RONSKI GANG  Shake

Olemme tänään 8.10. 2016 kokoontumassa samalla ’gangillä’  (Könö, Häri,  Kale ja Jykä)  kuin silloin 70-luvun loppupuolella,  kun Ooperissa oli Ronski Gangin keikka.  Osa bändin soitosta jäi kyllä kuulematta, kun illan loppupuolella syyspimeällä haettiin käsikopelolla epätoivoisesti läheisestä metsiköstä alkuillasta kätkemiämme jemmajuotavia.

Olemme lähestymässä 60  ikävuoden taitetta, joten biisin nimikin sopisi tilanteeseen oivasti : still shaking’!

Haastan kaikki 1970- luvulla Ooperin metsiköissä tanssien aikaan rohkaisujuotavaa nauttineet mukaan silloisen pääsylipun mukaan ( olisikohan indeksi kertoimen mukaan 10 €).

Kiitos.

Jykä

 

URIAH HEEP  Easy livin'

Olin vuonna 1972 vuonna 14-vuotias, kun kuulin ekan kerran radiosta Uriah Heepin ’Easy livin’-biisin.  Sitä tunnetta ei voi eikä osaa kuvata kuinka hyvältä  se silloin tuntui. Se oli jotain aivan uskomatonta, niin kuin se on vieläkin. Meikäläisessä on varmaan joku vika ja iso vika kait onkin,  mutta tossa kappaleessa on aivan kauhiasti jotain hyvää. Olisin iloisesti yllättynyt jos täräyttäisit neiti tai rouva sen tänään soimaan. Voisi pistää hanat kaakkoon ja elämä olisi ’iisiä’.  Sitä se ei aina todellakaan ole ollut.

Ystävällisin terveisin Taisto

 

HECTOR  Jäävalssi

Nyt kun talvi lähestyy kovaa vauhtia ja toisaalta Hector on kovasti esillä, tuli muisto alkavalta nuoruudelta mieleen. Löysin isoveljeni hopeanvärisen, oikein muhkean ja kahisevan toppatakin. Salaahan sitä piti tietysti kokeilla ja povitaskussa oli C-kasetti, jossa luki ’Hector’. Kasetti sitten omaan huoneeseen ja kuuntelemaan,  kun iso veli ei ollut kotona ja silloin se kolahti: Hectorin ’Jäävalssi’.  Kappaleesta tuli jännä fiilis ja jostain kumman syystä lähes kerta kuulemalta jäi sanatkin mieleen. Aivan liian harvoin kuulee tätä kappaletta radiosta, joten nyt ajattelin toivoa sitä.

Sari Ahonen

 

RAULI BADDING SOMERJOKI  Ja rokki soi

70-luvusta jäi mieleeni  Humppilan seurojentalo,  jossa tuli käytyä muutama kerta linja-autolla Viialasta. Porukkaa oli autossa niin paljon, ettei kaikille ollut istuinta vaan istuttiin sylikkäin.  Terveisiä Humppilan seurojentalolla olleille!

Rauli Badding Somerjoki esiintyi siellä myös, joten levytoiveeni on Baddingin ’Ja rokki soi’.

Rita58

 

QUEEN  Bohemian rhapsody

Tähän kappaleeseen liittyy niin paljon muistoja vuosien varrelta. Se on soinut läpät korvilla aina, kun on ollut vaikeaa  tai iloista.  Ensikosketuksen kappaleeseen sain velipojan originaalilta vinyylilevyltä ’A night at the Opera’ Saloran 3-piste stereoilla 70-luvun lopulla. Jalat tuli pantua suoraksi parvekkeella hellepäivän kesäiltana ja varmaankin punainen Marlboro huuleen,  kun ei ollut vanhempia kotona. Kappale on kyllä nerokas eikä turhaan keikkunut myyntitilastojen ja soittolistojen kärjessä pitkään.

Timppa 50+

 

SIMO SALMINEN  Rotestilaulu

En muista radio-ohjelman nimeä, mutta kappale, jonka siitä muinoin kuulin oli Simo Salmisen ’Rotestilaulu’. Tämän kuulin  joskus 70-luvun puolivälissä.  Olin ehkä vähän alle 10-vuotias. Kaverini muistavat sen aina minun biisinäni, koska olen laulanut sen niin monessa eri tilanteessa. Yllätyin, kun pari vuotta sitten selvisi, että se oli listaykkönen silloin kun synnyin eli vuonna -66.

Sari

 

COZY POWELL  Dance with the devil

Pari viikkoa sitten Entisten nuorten sävellahjassa haettiin kaikkien aikojen parasta instrumentaalirock-kappaletta... Paras kuitenkin mielestäni  unohtui!  Sehän on  Cozy Powellin ’Dance with the devil’. Ihmeellistä, että tämän ovat kaikki unohtaneet ! Tämänhän sen pitää olla...!

Timo Wuorio Raisiosta

 

 

Olitko 80-luvulla Dingo-fani? Muistanet Dingo-yhtyeen yllätyksellisen hajoamisen lokakuussa 1986. Minkälaisia Dingo-muistoja sinulla on Dingo-hysteriasta, fanittamisesta, keikoista, levytyksistä yms.?

Neuman on minua päivän nuorempi, paljon onnea maanantaina. Kuuntelin Dingoa, mutta fanittamiseen taisin olla vanha. Siskonpoika lauloi Dingoa ja hyppi kovasti. Hän taisi olla jotain kolmevuotias. (Liisa)

---

Hyvinkäällä Urheilupuistossa oli suurkonsertti, Dingo tulossa ja se oli kuultava! Menin omalle pihalle ja katso - kuulin paraatipaikalta, sillä asuin kentän laidalla.  Harmittavasti lava oli taloomme nähden väärin päin, mutta musiikki kuului ja lasten kanssa kuuntelin! Vuotta en muista mutta 80-luvulla. Dingoa fanitin minäkin, kukas ei siihen aikaan (Mervi)

---

Kemissä järjestimme Innon Mimmien kanssa Dingon tökärille. Porukkaa tuli niinsanotusti ovista ja ikkunoista. Hirmu paljon nuorta väkeä ja pojat alko soittaan vasta puol yksitoista. Dingolaiset lupas eka tauolla ottaa vastaan näitä nuorimpia tyttöjä, että saivat nimmarit ennenkuin oli nukkumaan lähtö kesken Dingon keikan. Tää tais olla ehkä -84 (Merja)

---

Sinä ja minä liikennevaloissa, sinä ja minä slummitaloissa, sinä ja minä aamukasteessa. Nyt tukka pystyssä katuja astelen.... nämä sanat pysäytti kertaheitolla. Mikä bändi?, ai Dingo ja vielä Porista. Siitä se alkoi "tykkääminen". Harmi ettei koskaan ole päässyt näkemään heitä keikalla. (Raimo)

---

80-luvulla Seinäjoki oli hiljakkoin vasta kaupungin arvonimen saanut. Minä tyttö ostin ensimmäisen autoni, -72-vuoden ruikunvärisen Taunuksen 80-luvun puolivälin paikkeilla. Mieleen jäi p-ralli kollien kanssa iltaisin pitkin Seinäjokea ja radiosta soi "sinä ja minä liikennevaloissa..."  ja sydän oli menetetty Dingolle.  Pesuhallissa Taunuksen vaihdekeppikin jäi pakkia laittaessa käteen, muttei haitannut, kunhan Dingo soi. Monia muita Dingo-lemppareita tuli vielä myöhemmin (Hilkka)

---

Kyllä Dingo oli kova sana 80-luvulla ei voinut olla diggaamatta !!  (Tauno)

---

Oli huhtikuun 17. päivä vuonna -85,  kun Dingo oli keikalla Sysmän Urheilutalolla.  Päällimmäisenä keikasta on jäänyt mieleeni, että lattia hytkyi suorastaan pelottavan paljon yleisön hyppimisen tahdissa. Se kuitenkin kesti emmekä pudonneet alakerran keilaradalle. (Sari)

---

Olin kova Dingo-fani ja tykkään edelleen.  Muistan, kun leikkasin salaa äitini nahkahanskoista sellaiset kynsikkäät kuin Nipalla oli. Tuli vähän "sapiskaa" (Miia)

 

 

HAASTEITA + MUUTA VEIKEÄÄ...

Ilmoitamme , että Pirjo, Mirja, Mervi, Armi ja Camilla ovat viettämässä perinteistä viikonloppua Kotkan Kaarniemessä.

haastan Marittan pitsan hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Pian nähdään ja joskus mennään pohjoiseenkin. terkut Eijalta

Sipoolainen opettaja kyseli vuonna 1990 oppilailta, mitä lasten vanhemmat tekevät työkseen. Lapset vastailevat: poliisi, palomies, automyyjä, virkailijajne... Ossi (7v.) menee totiseksi, eikä vastaa mitään. Opettaja kysyy, minkälaista työtä Ossin vanhemmat tekevät? 'Äiti on toimistossa töissä', sanooOssi ja vaikenee. ...Opettaja kysyy: 'Mitä isäsi tekee?' Ossi vastaa: 'Isä on tanssijana homobaarissa. Hän strippaa itsensä alasti yleisön edessä. Opettaja järkyttyy vastauksesta syvästi, laittaa muut oppilaat tekemään väritystehtävää ja vie Ossin sivummalle. 'Onko todella totta mitä kerroit isästäsi?', opettaja kuiskaa. 'Ei', kuiskaa Ossi takaisin, 'oikeesti iskä pelaa lätkää Jokereissa mutta en kehdannut kertoa sitä'. Terv. V-T Harju

haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki jotka kuuntelevat Tuomas Holopaisen bändiä eli Nighwist-musiikkia. Hyvää syksyä kaikille. terv. Riitta

Rakkaat ystävät kautta Suomenmaan. Kiitos, että olette olemassa. Oikein hyvää syksyä teille kaikille. Terveisin Vihtorilan tonttu.

mökkeillään pitkästä aikaa täälä kuusamon korvessa. Lauantai terveiset lähetän erittäin mukaville koulukavereilleni Nanalle, Merjalle ja Mantalle, olette huippu tyyppejä. Nyt rento lauantai niin jaksetaan taas opiskella. Ja rakkautta myös tuolle omalle ukolle.. olet rakas. T. Sirpa alias Auringonkukka

Terveiset Ruutanan nuorille jos sattumalta kuuntelevat tätä ohjelmaa. Entinen Ruutanalainen

syysterveisiä Piilopirtin väelle, Artolle, Pipsalle ja Sasulle. Toivotaan ettei kontio ala käymään useammin vierailulla pihapiirissänne. Terkuin Ari, Anita ja Tatu.

No et ole saanut sitä yleisintä maalaisammattia: isä on maanviljelijä ja äiti ei tee mitään! Tunsin monta näistä äideistä ja kiusoittelinkin jotakuta poikaa isompana tästä luonnehdinnasta. Aili

Korialla -85 pääportilla wäijyssä syksyiltana. Dingo husulan casinolla. Wäijy rokkijäbälle kovempi juttu. Eli ei dingo-fani Terv. Jii

andyn vaimolla angelalla oli haava sormes ja angie pyysi andyä vaihtamaan laastarin johon kitara kuningas andy vastas: mä olen kitaristi enkä mikään perushoitaja!  Terveisin nimimerkki 'saigon shakes'

Onnittelut Gittalle Juvalle. Haastan mukaan kaikki Birgitat Entisten nuorten sävellahjaan. Terveisin Tapio

Aurinkoista syntymäpäivää ikinuorelle Jarille Kempeleeseen! Illalla Vihiluodon Torpalla juhulitaan! Toivoo Oulusta Viivi ja Harry

Haastan kaikki Maitokannukisoissa polvensa hajottaneet 5-packMars-patukan hinnalla Enskaan t. Ala RM

Rakkaat terveiset Pakkalan rinteeseen Nannalle ja Timballe. Sini

Haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki korvapuustin tekijät viidellää eurolla. Sanna

Haastamme kaikki Pielaveden yläasteen 9 B-luokalla vuonna 1975 olleet Entisten Nuorten Sävellahjaan! T. Aija ja Veli

onnea Henrik ja Kjell-Ove! Näin toivottelee Se komia suku

mies ja vaimo oli pellolla ja tuli riita emäntä lähti kotia kohti isäntä mutisi on sillä levinne takapuoli kun leikkuupuimurilla. Ilta koitti ja alettiin nukkumaan. Isäntä sitte yritti vähä emäntää kutkutella johon emäntä käänsi kylkeä ja tokaisi ei sitä leikkuupuimuria ole ennenkään käynnistetty yhden korren takia. Terv. Härski

Haastan kaikki mummat ja paapat mukaan musiikilliseen iltapäivään tärkeän asian puolesta.

Terkut siskoille ja veljelle, Ulla Porvoosta

Myöhästyneet onnittelut Seijalle Joensuuhun 3.10.  olleiden synttärien johdosta. T. Koulukaverisi Marja.

veneet nostettu ja ensi kesää odotetaan. Terveisin Aallottaren uusi kippari. Sailing team VE.NE

Terveisisiä kaikille Loijasi kiinni saaneille! T. EmäSalon sillan Tuulipussi

Haluaisin kuulla Lionel Richien Hello-kappaleen Pudasjärven Jyrkällä 80-luvulla bailanneena ja v.-84 tätä ihanaa biisiä siellä tanssineena. T. Pirkko - Ikinuori-66

ILMAJOELLE SARANPÄÄN ISMOLLE SYKSYISET TERKUT MERJALTA MIKKELISTÄ, MUISTATKO VIELÄ?

terveiset harrille. Arja

Helin ja Jarmon "kahden hullun matka" alkoi 30 vuotta sitten ja sama matka jatkuu edelleen.

Sattuipa kerran että joukko nunnia hairahtui pois kaidalta tieltä. Apotti määräs heidät peseytymään pyhään lähteeseen, itse hän seurasi ikkunasta kuinka nunnat tekivät tarkkaa työtä ja huomas kuinka eräs kurlas jopa kurkkuaan. läh.arska

haastan Örrin Joensuusta marttakahvion munkkikahvien hinnalla Enskaan

terveiset Hanskeille ja Janne, Tuhnu ja Roosa huomio myöskin. Mitään ei ole otettu eikä oteta! terv. Tupla-Timot ja Johannat, Ville,Suski ja Ossi

Eilisenä perjantaina moni entinen nuori riensi katsomaan The Curea. Siksi toiveenani Curen 'Friday I'm on love'. Terv Timo

Puumalassa ollaan mökkeilemässä ja klapihommisa. Puumalasta muutettu pois jo 25 vuotta sitten. Eilisillan tähtitaivas oli uskomaton. Puumalassa nuoruudessa meillä oli tähtitiedeseura tähdenlento. Siitä tulikin mieleeni mitäköhän muille tähdenlennon jäsenille kuuluu, jotka vielä asustaa Puumalassa. Haastaisinkin Esan Unton Enskaan, onko putki päällä. Toivoo Rami 55.

Synttärionnittelut tänään 8.10. vuosipäiväänsä viettävälle rokkari Kikka Laitiselle.  Onkohan Kikka Laitisen isä se 'vanha salakuljettaja Laitinen'?.  Terveisin Gasoline-pojat

HAASTAN ENTISTEN NUORTEN SÄVELLAHJAAN KAIKKI KUMISEVAN (HPJ)KOULUA KÄYNEET EDESMENNEEN KEITTÄJÄ TOINI HEIKKILÄN MUISTOA KUNNIOITTAEN. TERVEISIN IIRIS TILVIS 

Myöhästyneet onnittelut Seijalle Joensuuhun 3.10.  olleiden synttärien johdosta. T. Koulukaverisi Marja. t

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 8.10.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Jyväskylä

Jaksot

 • ALVIN STARDUST  Good love can never die
  THE BEATLES  Something
  YÖ  Pieni ihminen suuressa maailmassa
  PAULA KOIVUNIEMI  Aikuinen nainen
  HANOI ROCKS  Motorvatin' (live)
  PAVE MAIJANEN  Lähtisitkö
  PEKKA STRENG  Perhonen
  ERIC BURDON & THE ANIMALS  Monterey
  SLADE  Look wot you dun
  KASEVA  Tyhjää
  DEEP PURPLE  Cry free
  BOB MARLEY & THE WAILERS  Jamming
  KUMMA HEPPU JA LOPUNAJAN VOIDELLUT  Kesä
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KIRKA  Hetki lyö
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Proud Mary

 • JUICE LESKINEN  Marilyn
  MIKKO ALATALO  Saara
  ROXY MUSIC  Do the strand
  KISU  Väliäkös siillä sitten on
  THE RUBETTES  Juke box jive
  T.REX  The slider
  THE ROLLING STONES  Angie
  PAUL OXLEY'S UNIT  Terry's inside
  DAVE LINDHOLM  Annan kitaran laulaa vaan
  THE FABULOUS THUNDERBIRDS  She's tough
  THE ASSOCIATION  Never my love
  SYD BARRETT  Late night
  URIAH HEEP  Sunrise
  SUZI QUATRO & CHRIS NORMAN  Stumblin' in
  WIGWAM  Wardance

 • HECTOR  Ake, Make, Pera ja mä
  MEN AT WORK  Down under
  NOLO & RÄHJÄ  M.T.T. - Muistelen tiliäni taas
  MAARIT  Hymypoika
  JIMI HENDRIX  Can you see me
  JONI MITCHELL  Big yellow taxi
  SLEEPY SLEEPERS  Rahaa pankkiin
  ELTON JOHN  Mona Lisas and mad hatters
  JANIS JOPLIN  Summertime
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  F.R.  DAVID  Words
  THE BEATLES  She's leaving home
  BUDDY HOLLY  That'll be the day
  EPPU NORMAALI  Asustelaulu
  KARI PEITSAMO  Lihava aamu
  DURAN DURAN  A view to a kill

 • BARBI BENTON  Ain't that just the way (the life goes down)
  THE RONSKI GANG  Roll me
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Someday never comes
  EPPU NORMAALI  John Fogerty
  NICOLE  Ein Bischen Frieden
  LED ZEPPELIN  Rock and roll
  STATUS QUO  Roll over lay down
  PROCOL HARUM  A whiter shade of pale
  SUZI QUATRO  Can the can
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Proud Mary
  LITTLE FEAT  Time loves a hero
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Who'll stop the rain
  BONNIE TYLER  Holding out for a hero
  COLOSSEUM  Theme from an Imaginary Western

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä