Kuuluttajan vieras

Toimittaja Tiina Harpf ja radion lastenohjelmien historiasta kertova näyttely

 • 8 min
 • toistaiseksi

Yle Radio 1:n ohjelmista tuttu toimittaja Tiina Harpf on kuuluttaja Tuija Kurvisen vieraana. Tiina Harpf kertoo Kansalliskirjaston näyttelyistä, joita on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa. Lisäksi kuullaan vieraan omakohtaisia muistoja radion lastenohjelmista.

Radion lastenohjelmien historiasta kertova "Markus-sedästä Binna Bánnaan" -näyttely on avoinna Kansalliskirjastossa Helsingissä 28.10.2016 – 28.1.2017. Samaisen kirjaston kahvilassa on 28.10.2016 – 5.1.2017 esillä "Popsi popsi porkkanaa" -vitriininäyttely Suomessa julkaistusta lastenmusiikista.

Lähetykset

 • ke 26.10.2016 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Ylen tuotepäällikkö Jarno Koponen kertoo useita palkintoja voittaneesta Yle Uutisvahti -sovelluksesta, jossa kiinnostavat uutiset löytävät sinut. Samalla paljastuu, miksi merkityksellisen tiedon löytäminen on yhä vaikeampaa ja miksi tarvitaan uutissovellus, joka tuntee sinut. Jarno Koponen kävi kuuluttaja Jari Aulan vieraana.

 • Prisma Studion tuottaja Tiina Torikka oppii työssään yhtä jos toista muun muassa älylaitteiden sinisen valon vaikutuksesta unirytmiin. Hän tietää, miten "kuivasta" tieteestä tehdään kiinnostavaa ohjelmaa. Tuottaja Tiina Torikka kävi Radio 1:n kuuluttamossa Marja Vehkasen vieraana ja selvensi alkuun, millainen tiedeohjelman tuottajan tehtävä ennen muuta on.

 • Kosketus omaan sisäiseen lapseen on lastenohjelmien tekijän voimavarana, toteaa tuottaja Juuso Räsänen Ylen lastenohjelmien toimituksesta Tampereelta. Matkallaan Joulukalenterin avajaisiin Helsinkiin hän poikkesi myös Radio 1:n lähetysstudiossa kuuluttaja Maaria Holman vieraana. Joulukalenterin lähetykset alkavat joulukuun alussa.

 • - Tässä pääsee näkemään, miten valtavan solidaarista kansaa suomalaiset on, kertoo työstään Nenäpäivä-säätiön markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tea Saloranta. Huumoria ja viihdettä yhdistävällä kampanjoinnilla voidaan käsitellä kipeämpiäkin aiheita ja auttaa hädänalaisia maailman lapsia. Haastattelun aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi, mikä on Nenäpäivä.

 • Ylen entinen Venäjän kirjeenvaihtaja Marja Manninen on toiminut peräti 43 vuotta erinäisissä toimittajan tehtävissä. Manninen on raportoinut hektisillä hetkillä niin Ukrainasta kuin Krimiltäkin. Mitkä hetket ovat olleet monivuotisen kirjeenvaihtajan uran kohokohtia ja mitä hän nyt ajattelee?
  Jari Aulan onnistui saada kiireinen tuleva eläkeläinen myös Yle Radio 1:n kuuluttamoon vieraaksi.

 • Yle Radio 1:n ohjelmista tuttu toimittaja Tiina Harpf on kuuluttaja Tuija Kurvisen vieraana. Tiina Harpf kertoo Kansalliskirjaston näyttelyistä, joita on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa. Lisäksi kuullaan vieraan omakohtaisia muistoja radion lastenohjelmista.

  Radion lastenohjelmien historiasta kertova "Markus-sedästä Binna Bánnaan" -näyttely on avoinna Kansalliskirjastossa Helsingissä 28.10.2016 – 28.1.2017. Samaisen kirjaston kahvilassa on 28.10.2016 – 5.1.2017 esillä "Popsi popsi porkkanaa" -vitriininäyttely Suomessa julkaistusta lastenmusiikista.

 • Yle Uutisluokkaa tuottaa toimittaja Hanna Visala, hän on myös aamu-tv:n uutisista tuttu. Hanna Visala kertoi kuuluttaja Juha Salomaalle Uutisluokan kuulumisia.

 • Ulkomaillakin kouluttautunut, tv-dokumenteistaan useasti palkittu Ylen sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikanto on ennen muuta kiinnostunut ihmisistä. Hän käy töidensä kautta keskustelua vaikeista ja vaietuistakin aiheista, kuten sairauksista ja kuolemasta. Hän kävi Radio 1:n kuuluttamossa Marja Vehkasen vieraana ja selvitti juttutuokion aluksi, miten päätyi alalle.

 • YleX:llä on äärimmäisen tärkeä rooli uuden suomalaisen musiikin tukemisessa, kertoo kuuntelijoiden antamasta palautteesta musiikkipäällikkö Tapio Hakanen alias Dj Orkidea. Tanssimusiikki-dj:n pitkästä urasta on apua myös musiikkipäällikön työssä, johon kuuluu muutakin kuin musiikin valitsemista. Dj Orkidean tapasi kuuluttaja Heikki Puskala.

 • Voiko Ylessä vierailla? Kyllä voi! Kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras, tiedottaja Niina Honka kertoo, miten visiitille Yleen pääsee. Aluksi kuullaan, miten uutis- ja ajankohtaistoimittaja päätyi hoitamaan tiedottajan pestiä Yle Viestinnässä.

  yle.fi/visiitti

 • Tekninen tuottaja Jyrki Koskenseppä Radio Suomesta oli kuuluttaja Maaria Holman vieraana.

 • Karoliina Koivula pohtii sitä, millä tavoin arkistot voisivat tulla ihmisille läheisemmiksi. Suunnitteilla ovat mm. aineiston tunnistus- ja junapummiprojektit. Arkistot ovat itse asiassa hauskoja paikkoja, vakuuttaa Yle Arkiston suunnittelija Koivula kuuluttaja Jari Aulalle. Ransukin voi auttaa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä