Kantapöytä

Kantapöydässä oopperaa, urheilua, balettia sekä Uudempaa ranskalaista Torwimusiikkia

 • 60 min
 • ei kuunneltavissa

Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina oopperalaulajat Petri ja Jouni Bäckström sekä Reetta Ristiluoma, ohjaaja Vilppu Kiljunen, urheilija ja tv-kasvo Tero Tiitu, toimittaja Liisa Vihmanen sekä Retuperän WBKn ja PKn edustustoa. Opiskelijatreffeillä tavataan gambisti Johanna Kilpijärvi. Kahvia kaatavat toimittajat Timo Asikainen ja Inari Tilli.

Lähetykset

 • ke 26.10.2016 14.00 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina sopraano Anu Komsi, cembalisti Matias Häkkinen, Finnkinon tapahtumapäällikkö Marjut Apilo-Olson sekä kirjailija ja tuottaja Pekka Hako. Opiskelijatreffeillä tavataan beatboxaaja ja laulaja Venla Ilona Blom. Musiikkia on esittämässä myös Tuuletar-yhtye. Kahvia ovat kaatamassa toimittajat Helena Hannikainen ja Vesa Kytöoja.

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa. Kantapöydän taiteilijatreffeillä tavataan äiti ja poika, Sibelius-Akatemian laulun lehtori Outi Kähkönen ja Helsingin kaupunginteatterin näyttelijä Petrus Kähkönen. Kahvia kaatavat toimittajat Helena Hannikainen ja Vesa Kytöoja.

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina nukketeatterinäyttelijä Juha Laukkanen, oopperalaulaja Jenni Lättilä, musiikkitoimittaja Risto Nordell, klarinetisti Mikko Raasakka, pianisti Antti Vahtola sekä RSOn Nuoret solistit pianistit Alicia Ibañez-Resjan ja Tarmo Peltokoski, viulistit Amanda Ernesaks ja Iidamari Ahonen, sellisti Artturi Aalto, klarinetisti Hanna Hujanen, tuubisti Ilkka Marttila sekä bassopasunisti Danna Collette Nelson. Opiskelijatreffeillä tavataan sopraano Alina Koivula. Musiikkia ovat esittämässä myös mezzosopraano Ylva Gruen ja pianisti Laura Kivikoski. Kahvia kaatavat toimittajat Helena Hannikainen ja Vesa Kytöoja.

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina pianisti Eero Heinonen, säveltäjä Kalevi Aho, musiikintutkija Elke Albrecht ja viulisti Antti Tikkanen. Opiskelijatreffeillä tavataan musiikkiteknologian opiskelija Antti Suomalainen. Kahvia kaatavat Timo Asikainen ja Riikka Holopainen.

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina kuoronjohtaja Marjukka Riihimäki, muusikko Jussi Chydenius, neuroimmunologian professori ja pianisti Pentti Tienari, hammaslääkäri ja sopraano Laura Leisma, työterveyslääkäri ja kuorolaulaja Tiina Pohjanpelto sekä fagotisti Eero Purhonen ja oboisti Aila Hettula. Opiskelijatreffeillä tavataan kapellimestari Lauri Ahokas. Musiikkia ovat esittämässä myös Sara Hakaste ja Hilla Mäkinen, oboe, Karoliina Hautala, englannintorvi, ja Pirjo Leppänen, sopraano. Kahvia kaatavat toimittajat Riikka Holopainen ja Inari Tilli.

 • Kuplivaa keskustelua Sibeliuksen varjosynttäreillä, juhlapuheita ja musiikkia. Vieraina Erkki Korhonen, Tuomas Katajala, Abel Puustinen, Pirjo Päivärinta, Sampsa Ertamo, Pirjo Päivärinta ja Antti Krapu. Toimittajina Helena Hannikainen, Janne Koskinen ja Vesa Kytöoja.

 • Retuperän WBK:n kapellimestari ja taiteellinen harhaanjohtaja Johan Smörgårds oli Janne Koskisen ja Timo Asikaisen kanssa Yle Radio 1:n Kantapöydässä kahvittelemassa 6.11.2013. Klippi ohjelmasta.

 • Tähtitanssija Minna Tervamäki oli Yle Radio 1:n Kantapöydässä konserttivieraana Inari Nuuteron ja Janne koskisen haastateltavana. Hän kertoi harrastavansa odottavien äitien laulusuzukia, jota jatketaan toivottavasti koko perheen voimin lapsen syntymän jälkeenkin. Minna Tervamäki sai konserttiliput kitaristi Ismo Eskeliseltä. Minna nauroi prinssien vaihtuneen muusikoiksi. Yhteistyötä hän on tehnyt Ismon lisäksi mm. Topi Lehtipuun ja Kimmo Pohjosen kanssa. (Katkelma ohjelmasta.)

 • Cembalisti Elina Mustonen ja SUomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen olivat Janne Koskisen ja Helena Hannikaisen haastateltavina Kantapöydässä 16.10.2013.

 • Vuokko Hovatta on koko syksyn teatterista virkavapaalla ja nauttii musiikin tekemisestä täysillä. Uusi levy, Minä rakastan ikuisesti, julkaistiin syyskuun lopulla ja nyt hänellä on aikaa keikkailla. Vuokko Hovatta oli Yle Radio 1:n Kantapöydässä Timo Asikaisen haastatteluvieraana keskiviikkona 9.10.2013.

Klipit

 • Kuplivaa keskustelua Sibeliuksen varjosynttäreillä, juhlapuheita ja elävää musiikkia. Vieraina Erkki Korhonen, Tuomas Katajala, Abel Puustinen, Pirjo Päivärinta, Sampsa Ertamo, Jari Sinkkonen ja Antti Krapu. Toimittajina Helena Hannikainen, Janne Koskinen ja Vesa Kytöoja.

 • Helsingin kaupungin uusi kulttuurijohtaja Stuba Nikula oli Yle Radio 1:n Kantapöydässä Rikka Holopaisen ja Karoliina Vesan haastattelussa. Konserttiliput Stuballe ojentaa RSO:n alttoviulisti Riitta-Liisa "Pisku" Ristiluoma.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä