Miia Krause: Nautintoja neljältä

Ravintolaruokaa kotisohvalle!

  • 56 min
  • toistaiseksi

Netin kautta saa tilattua paljon muutakin ruokaa kuin pizzaa. Jos ei huvita poistua kotoa onnistuu ravintola-annoksen tilaaminen myös kotisohvalle. Miten ruokaostoskäyttäytymisemme tulee muuttumaan? Kannattavatko kotiinkuljetuspalvelut ja ketkä niitä käyttävät? Keskustelemassa ovat Ville Vasaramäki Foodorasta sekä Martti Paatela Epic Foodsista.

Lähetykset

  • ma 19.9.2016 16.03 • Yle Puhe

Jaksot

  • Hyvä ruoka yhdistää. Sen tietää tunnettu konfliktinratkaisun ja sovittelun asiantuntija, intohimoinen ruoanlaittaja ja chiliharrastaja Kaijus Ervasti. Hyvä ruoka, viihdyttävät tarinat ja teemajuhlat erilaisilla kokoonpanoilla takaavat elämään mieleenpainuvia hetkiä. Ervasti on tullut tunnetuksi myös ruokakirjailijana ja ja hänen toinen keittokirjansa Juristi veitsen terällä ilmestyy lokakuussa.

  • Erilaiset ruokapiirit ja ruokarenkaat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan ja yhä useampi haluaa tietää kuka heidän ruokansa viljelee ja missä se kasvaa. Erilaisten ruokapiirien toiminnasta ovat kertomassa Kaupunkilaisten Oma Pelto -osuuskunnastaVeera Ristikartano ja Munkinseudun REKO-lähiruokarenkaan aktiivi Laura Ertimo.

  • Suomalaiset ovat kuluneen vuoden aikana saaneet tutustua useampaankin uuteen proteiinin lähteeseen ja moni on tehnyt jo tuttavuutta nyhtiksen ja härkiksen kanssa. Tulevatko ruokatottumuksemme muuttumaan ja väheneekö lihansyönti? Vieraina ovat Versofoodin toimitusjohtaja Tarja Ollila ja Gold&Green Foodsin toinen perustaja Reetta Kivelä

  • Mitä viedä tuliaisiksi? Ihmisillä on jo kaikkea mutta ruoka sopii viemisiksi tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sillä voi onnitella, lohduttaa ja ilahduttaa. Ruokatoimittaja Mari Moilanen opastaa syötävien vietävien maailmaan. Samalla niputamme myös syksyn satokauden ja ruokatrendit.

  • Pikadieetti vai pysyvä elämänmuutos? Miten palata lomalta arkeen ilman stressiä? Entä lähtevätkö kesäkilot arjen alettua vai tarttisko tehdä jotain?

  • Pizza on pop! Mutta millainen on täydellinen pizza? Jokaisella on siitä mielipide ja tänään kuulemme niitä kolme.Vieraina ovat Pizzariumista Salla-Maria Platania, Piece 'N' Love -pizzerian idean ja ravintolan emäntä Lotten Lindborg-Suhonen sekä Kotipizza -ketjun toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

  • Ruokatapahtumat lisäävät suosiotaan jatkuvasti. Ensi lauantaina Helsingissä järjestetään What's Cooking Helsinki -tapahtuma joka yhdistää ruokabloggaajat ja ruokaharrastajat. Vieraina ovat Tiskivuoren emäntä -blogia pitävä Heidi Kjellman, tapahtuman järjestäjät Johanna Lindholm ja Mari Cadaut sekä yllätysillallisesta vastaava Markus Veikkolainen.

  • Ikkunalaudat alkavat pikkuhiljaa täyttyä esikasvatusruukuista kun kesän syötävää satoa valmistellaan. Miten tumpelokin pääsee alkuun ja mitä siihen vaaditaan?
    Siemenestä lautaselle -kirjan tekijät Kati Jukarainen ja Hanna Sumari kertovat.

  • Vieläkö maistuu Sininen Enkeli tai Ampiainen? Millaiset uudet tuulet drinkkirintamalla puhaltavat ja onko meistä cocktail-kansaksi? Vieraina ovat baarimestarit Sami Benamed ja Pekka Välitalo.

  • Jalla! Jalla! Tänään sukelletaan libanonilaiseen ruokakulttuuriin. Mitä muuta libanonilainen keittiö tarjoaa mezejen lisäksi? Oppaana toimi Top Chef -ohjelmastakin tuttu keittiöpäällikkö Jose Youssef.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä