Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

AGNETHA FÄLTSKOG  The heat is on

CAT STEVENS  Lady D'Arbanville

DINGO  Autiotalo

DOORA  Ikuinen ikävä

PAUL SIMON  Still crazy after all these years

STRAY CATS  Rock this town

KIRKA  Anna suukko vain

MUSKA  Krokotiilirock

THE BEATLES  All my loving

LIAN ROSS  Say you'll never

CROSBY, STILLS, NASH & YOUNG  Our house (live '74)

BOB DYLAN  Blowin' in the wind

MONA CARITA  Rasputin

FREEMAN  Ajetaan tandemilla

THE SEEKERS  Georgy girl

 

Biisikertomuksia

THE BEATLES  All my loving

Olin Kuopion maalaiskunnassa Hirvilahdessa vuonna -64 ja siellähän oli nuorisoseurantalo,  jossa järjestettiin tansseja.  Hyvä ystäväni diggasi silloin Rolling Stones-yhtyettä, mutta minä en.  Minä diggasin Beatlesiä.

Eino

 

KIRKA  Anna suukko vain

Kirkan ennenaikaisesta kuolemasta on kulunut ensi tammikuussa 2017 jo 10 vuotta.

Tunne, että hän eläisi vielä keskuudessamme on oikea, sillä hänen musiikkinsa on ikuista. Kirkassa jytisi samanaikaisesti rhythm-blues, rock'n roll ja soul - hänen säröinen ja raivokas äänen soundinsa oli ennenkuulumatonta maassamme 60-luvulta alkaen. Puhuttiin "negroidisesta soundista", jolla sanalla ei siis ole tekemistä rasismin yms. kanssa.

Näin Kirkan livenä 70-luvun alkupuolella, jolloin oli ilmestynyt hänen suuri käännöshittinsä ’Varrella virran’. Olin silloin n. 10-vuotias ja jo lapsen silmin ja korvin pidin häntä mahdottoman taitavana ja mukavana artistina. Edelleenkin hämmästyttää hänen monipuolisuutensa pop/rock-osastolla!

Toiveena on kuulla Kirkan ensimmäinen single ’Anna suukko vain’ vuodelta 1967. Tuona vuonna alkoi maassamme todellinen Kirka-hysteria kappaleen ’Hetki lyö’ myötä.

Kirkan ’Surun pyyhit silmistäni’-albumi vuodelta 1988 on Suomen kaikkien aikojen kolmanneksi myydyin.

Hyvää syssyä kaikille.

Markku

 

FREEMAN  Ajetaan tandemilla

Muisteluni ajoittuu 70-luvun Hämeenlinnaan.  Me siellä asuneet nuoret olimme onnekkaita, kun meillä oli urheiluhalli Hämeen Kaari.  Siellä järjestettiin erilaisia urheilu- ja musiikkitapahtumia. Musiikkitapahtumia seurasin tiiviisti, mutta urheilu jäi ainoastaan Luolajan Kajastuksen lentopallomatseihin, joka saavutti muuten Suomen mestaruudenkin.  Lauantai-iltaisin Kaaressa kävi lähes kaikki sen ajan parhaat bändit: Hurriganes, Alwari Tuohitorvi,  Ronski yms, yms.  Sen aikaisen musiikinopettajani pojan bändin keikka jäi mieleen loistavasta laulaja-kitaristista.  Bändin nimi taisi olla Waterloo.

Tuosta kotikyläni tanhuvilla asustaneesta artistista tulikin sitten melkoinen tähti;  kaikki varmaan tuntevat hänet Freemanina.

Haastankin nyt mukaan kaikki Harvialan, Käikälän ja Hämeenlinnan nuoret , jotka bailasivat silloin  Kaaressa ja Leo Frimaninkin tietysti Entisten nuorten sävellahjaan.

Toivelevy on Freemanin ’Ajetaan tandemilla’

Hyvää syksyn jatkoa kaikille!

Timba

 

DINGO  Autiotalo

Joskus 80-luvulla Pieksämäella tanssiravintolassa soitettiin levyltä Dingon ’Autiotalo’ ja minua katsoi samalla ujo poika, jolla oli yllään slipari, joka oli varmaankin hänen äitinsä kutoma. Katseltiin ainoastaan toisiamme kunnes hänen kaverinsa repivät hänet pihalle ja sen koommin siinä ravintolassa ei ole tullut käytyä!

Terveiset lämpöisen sliparin omistajalle kaukaa nuoruudesta! Toivon Dingon ’Autiotaloa’, jonka soidessa  hän ei hakenut tanssimaan, vaikka niin kovasti toivoin.

Nimimerkki 'Sinuun ihastunut'

 

STRAY CATS  Rock this town

Kaksikymmentävuotiaana nuorena tyttönä olin aivan yksin Hesan Kulttuuritalolla Stray Catsin konsertissa. Olin lavan edessä, bootsit rockabilly- tyyliin jalassa kaiuttiminen ääressä,  jotta jalkaa vipatti. Jälkeenpäin olin Saarijärven kesäfestareilla serkun kanssa niin ikään Stray Catsin konsertissa.

Johis

 

PAUL SIMON  Still crazy after all these years

Toissapäivänä 13.10. 2016 seitsemällä vuosikymmenellä musiikkia tehnyt Paul Simon täytti 75 vuotta.  Art Garfunkelin kanssa tehty tuotanto on tietysti se kaikkein tunnetuin.  Paulin omat levyt ovat jääneet vuosien saatossa turhaan taka-alalle.  Ne ovat kuitenkin merkittäviä teoksia musiikkihistoriassa. Toivon Paulin synttäribiisiksi hänen itsensä laulamaa kappaletta noin 40 vuoden takaa.  Sopii varmaan hänen tunnelmiin kaikkien näiden vuosien jälkeen.  ’Still crazy after all these years’.

Jarmo

 

CAT STEVENS  Lady D'Arbanville

Mieleeni tulevat 70-luvun syksyt,  kun koulu oli alkanut.  Kerättiin puolukoita ja sieniä.  Käytiin myös omppuvarkaissa. Tansseihin liftatessa toivottiin, että päästäis kunnialla kotiin ja mielellään jonkun tutun kyydissä. Oli fiilistelyiltoja kaverini Marjan luona. Kuunneltiin Cat Stevensiä ja Moody Bluesia Marjan isonveljen Ilkan vinyyleiltä.

Terveiset Marjalle Helsinkiin.

Kirsti

 

AGNETHA FÄLTSKOG  The heat is on

Haastan Entisten nuorten sävellahjaan kasarimusan ystävät ja sitä edelleen aktiivisesti kuuntelevat.  Agnetha Fältskogin ’Wrap your arms around me’- albumi oli yksi ensimmäisistä kaseteistani.  Sain sen joululahjaksi isovanhemmiltani 1983, kun sain itse kertoa mitä lahjaksi haluaisin. Näistä ajoista alkoi pitkä matka; vuosikymmenten intohimoinen suhde musiikkiin.  Minulla on nykyisin tämä albumi sekä LP-, CD- ja kasettimuodossa.  Olen paitsi Agnetha-  ,niin myös innokas Abba-fani. Toiveena on Agnetha Fältskogin kesähitti ’The heat is on‘ vuodelta 1983.

Samppa

 

MUSKA  Krokotiilirock

Kun Muskan levyttämä ’Krokotiilirokki’ tuli eka kerran radiosta, niin sehän kolahti.  Vielä kun sain sen äänitettyä kasetille Nuorten säviksestä,  niin sitähän kelattiin ja vingutettiin yhtenään. Tuolloin elettiin 70-luvun alkuvuosia.

Päivi

 

LIAN ROSS  Say you'll never

Lian Ross on  Vilniuksessa tänään 15.10. 2016.  Ihastuin tähän italodiscostaraan vuonna 1985, kun Tapani Ripatti soitti tuolloin hänen tuotantoaan YLE:n  disco-  ja tanssimusiikin erikoisohjelmassaan Disco-Ocsid.  Ehdin nauhoittaa kappaletta C-kasetille 2 minuuttia ja 34 sekuntia.  Siitä alkoi jahti, joka päättyy huomenna hänen konserttiinsa.  Välissä on metsästetty hänen maksiaan  kuin paras venäläinen valasta.  Kiitos Pynnöselle ekasta ’Say you’ll never’-vinyylistä.  Uskon ja voin sanoa jopa tietäväni, että luvassa on huikea ilta 12000:n Italo-fanin joukossa. Lämmittelijöinä on Lian Rossilla ovat mm.  Bad Boys Blue, Joy sekä Patty Ryan.

Dj KEMIsti

 

THE SEEKERS  Georgy girl

Toiveeni on oikeaa musaa.  Se olisi The Seekers-yhtyeen ’Georgy girl’ hyvältä vuodelta 1967.  Paras vuosiluku mielestäni musiikissa.. Ja nyt kuules Leidini Anja.  Kuuntele ’Penny Lane’.  Sielläkin tosssuteltiin noissä vuosiluvun maisemissa,  tuon vuoden -67 musaa kuunnellen.

Risto

 

Bob Dylan sai tämän vuoden kirjallisuuden Nobelin. Jos hänen voisi pyytää esittämään yhden levyttämistään kappaleista Nobel-jakotilaisuudessa niin mikä se pitäisi olla ja miksi juuri ehdottamasi?

Monet arvostetut muusikot vuosien saatossa mm. Eric Clapton ovat nostaneet yhden Dylanin biisin jalustalle ja se on hänen yksi parhaista, "Knockin On Heavens Door". (Jarmo)

---

Ääneni menee Dylanin biiseistä soitettavaksi Blowin' in the Wind:lle Näennäisesti pieni teksti, jättimäinen ja nimenomaan universaali sanoitus ja sävel.  (Esa)

---

Kaikkien aikojen bob dylan biisi on knockin on heavens door. Se on klassikkojen klassikko ja toimii aina! (Roccimestari)

---

Blowing in the wind. Se on paras (Taina)

---

Blowing in the wind. Sehän nyt vaan on The Biisi Dylanilta. (Sari)

---

Blowing in the wind on huippu (Jorma)

---

Tykkään eniten Subterranean Homesick Bluesista ja sillä siisti (Risto)

---

Senor olisi hyvä siihen tilanteeseen (Nina)

---

Man Gave Names All The Animals... ja hieno tunnustus/palkinto Dylanille, jeeee (Jari)

---

'Highlands' Time Out Of Mind-albumilta. 16 minuuttia ja rapiat napakkaa lyriikkaa hitaalla temmolla.  (Pasi)

---

Toivoisin kuulevani Nobel-palkintojen jaossa biisin ’ Forever Young’. Se on toive ja illuusio jota haemme, muttemme saavuta...ja hyvä niin. Minut biisi vie nuoruuteni Israelin-reissuun kibbutzille, kuivuneeseen joenuomaan wadiin,jossa britti Steve soitti nuotion ääressä kitaraa ja yhdessä hoilasimme kyseistä biisiä. Oi niitä aikoja!! (Dylan-fani ennen ja nyt)

---

Biisi ‘Like A Rolling Stone’.  Kai se muutti jotain (Risto)

---

Like a Rolling Stone levyltä Highway 61 revisited. Kaikkihan me olemme vieriviä kiviä omilla valtateillämme. Liikkeessä on pysyttävä, ettei sammaloidu. Niin se menee iloineen ja suruineen. Tämä sopii symbolisesti Nobel-tilaisuuteen senkin vuoksi, että Bobin elämäntyö on vierinyt kivenä siihen pisteeseen, että hän sai ansaitsemansa tunnustuksen. (Lassi)

 

HAASTEITA + MUUTA VEIKEÄÄ

Hei! Minulla ja vaimollani tulee tulevalla viikolla kuluneeksi kymmenen vuotta tapaamisestamme, sekä yhdeksän vuotta vihkiytymisestä. Lämmin kiitokseni Krisselle. Toni

Meittil o tänään viisvuatis-hääpäivä. Tosin ens vuanna tulee 18-vuatta, ku ollaan oltu kimpas. Tessa

Haastan kaikki aikuiset muonoin diskossa tavanneet parit mukaan  Enskaan. Harva taitaa tietää, että Suomen eka disko oli jo 50 vuotta sitten. Ensi lauantaina vietetäänkin Disko suomessa 50 vuotta valtakunnallista juhlaa asian tiimoilta Tampereella Tampere-Talossa. Mukana on monia DJ Hall of Fame- tiskijukkia ja kansainvälisenä tähtivieraana suoraan Italiasta. I like Chopan livenä.  t. Suomalaisen diskokulttuurin kehittämis ja edistämisyhdistys ry. pj. Juhan Skogberg alias DJ Smiling Sun

arja jota myös suhinaksi kutsuttiin.laitas dingon autiotalo soimaan ja muistele cocacola capri poikaa.olit ihana.

Toivelevyni on Dingon 'Autiotalo' Neumann on minua päivän nuorempi. Synttärionnea Neumanille viime tiistain johdosta.. Kuuntelin Dingoa 80-luvulla, mutta fanittamiseen taisin olla vanha. Siskonpoika lauloi Dingoa ja hyppi kovasti. Hän taisi olla jotain kolmevuotias. Liisa

Haastan Antiraitin porukan Seinäjoelta Entisten nuorten sävikseen ja siihen kuuluvan kerman, kinkunrasvan hinnalla. Ps:Mentäiskö Ylläkselle mökille joulunpyhiksi,kinkunvalvojaisiin? Terveisin Sarvijoki

Huomio Reino, vielä lomalainen, kohta eläkeläinen siellä Oulussa! Haastan sinut entisten nuorten sävellahjaan 50 sentillä per työvuosi ja samalla toivotan oikein hyvää syntymäpäivää 18.10.! Nautihan työstä vapaista vuosista! Pikkusisko

Moi entiset nuoret Mäntsälästä, oi niitä ihania aikoja

Pirjo, haastesumma = Merikotkan 3:n hlön huoneen vrk hinta : 271 minuuttia, tai mitä tahansa laskutoimituksesta voisi kuvitella lopputulokseksi. 'Kolmas kuutio'.

Onnea Samille Kotkaan. Alat olla entinen nuori. Terveisin Fanit

kaverille pertille terkkuja ja onnea 50 vuotispäivän johdosta. Terv. alpi

Haastan Enskaan kaikki Riihimäen Karankadulla lapsuutensa eläneet ja asuneet! Voi sitä viatonta 70-lukua siellä. Paljon lämpimiä muistoja. Terveisin nimimerkki 'Haluan aikakoneen'

Jurvalan älyköt haastetaan Tavernan tuopin hinnalla, haastajana Nisse.

Terveisiä Sissin poppoolle viikon päästä nähdään. T. Vertin poppoo!

Vuonna 1966 syntyneillä on juhlavuosi. Kaksi amiskaveria ja ystävääni viettävät merkkipäivää - Satu Rikala- Suutari Kouvolassa 13.10. ja Heile Romoi 17.10. Kirkkonummella. Lähetän lämpimät syksyiset onnittelut molemmille! Terveisin Eija Stadista

Haastan Jaanan Enskaan tulevan Birminghamin reissun kunniaksi! Toivottavasti selviämme koneen vaihtojen kanssa ja pääsemme onnellisesti perille. Annu

Mahtavat bileet pidettiin, kun lepiksen Jussi täytti runnilla 60v. Karaokea laulettiin ja Sami pojan valmistamia herkkuja syötiin. Vielä paljon onnea huipputyypille toivoo juhlasakki.

tervehdys simo, sytytin ilon ja toivon kynttian, olen iloinen saamistani osviitoista. 50 vuotiaana alkaa elamankoulu.

Haastetaan kaikki mukaan enskaan sopivalla summalla, jotka olivat Kuopion Henkassa kuuntelemassa Ben Granfeltin Bandia ja pitävät upeasta musiikista...loistavat muusikot...rumpali Miettinen, basisti Vihervä ja kitaristi Granfelt..UPEA KEIKKA...kiitos Päivi ja Aki

terkut täältä puerttost sinne laknlammen mökille.haastan rouva ahman ja isännän enskaa lämmitysöljy litran hinnalla t:kikka ja jorde

onnittelut Toopelille ja haaste enskaan Santalantiellä pesäpalloa kopiteltujen tuntien hinnalla toivoopi naapurin Auli

Sinä senkin "Kontiainen" siellä Varkaudessa vain taaperrat puhtaalla omatunnollasi muistaen siskosi Leena !

Rakkaita terveisiä Raija vaimolle ja viljami ja enari kissoille

Huomio Anni siellä Lohtajalla! Haastan sinut entisten nuorten sävellahjaan  10 sentillä per ikävuosi. Tänään tulee täyteen hm... yksi lisää. Onnittelut siitä ja terveiset jälkipolvellesi sinne ja onnittelut myös pienelle päivänsankari Rasmukselle! Isosisko

Rasputin, Mona Carita. Mona Carita oli -70 luvulla ehdoton suosikkini! Reijo

syksyiset terveiset Kirsi-siskolle Teiskoon mökille. Terv. Jaana

Loistava porukka, ryhmärämä Mäntsälä matkalla Enontekiölle vuosittaiseen riekonpyyntiin. Ryhmärämä toivottaa kanssa metsästäjille kuumia piippua sekä jäykkiä häntä! Katja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 15.10.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Kajaani

Jaksot

 • GERRY RAFFERTY  Baker street
  A-HA  Take on me
  JUICE LESKINEN & COITUS INT.  Zeppeliini
  EIJA VILPAS  Karaoke, daisarit ja koppa keppanaa
  THE TOKENS  The lion sleeps tonite
  RAULI BADDING SOMERJOKI  Bensaa suonissa
  ZZ TOP  Sharp dressed man
  SEALS & CROFTS  Summer breeze
  ACE  How long
  PROCOL HARUM  A whiter shade of pale
  ROYALS  More is what you give/get
  THE BEATLES  Twist and shout
  ANKI  Ne kesäyöt
  T.REX  Children of the revolution

 • THE KINKS  You really got me
  QUEEN  We are the champions
  DR. FEELGOOD  She does it right
  CREAM  Anyone for tennis
  EIJA MERILÄ  Luvannut en ruusutarhaa
  NAZARETH  Love hurts
  ALWARI T.  Judy don't go
  AMANDA LEAR  Enigma (Give a bit of mmh to me)
  THE ROLLING STONES  Summer romance
  LED ZEPPELIN  Stairway to heaven
  THE  FOUR TOPS  Bernadette
  THE BEATLES  Penny Lane
  DIRE STRAITS  Sultans of swing
  MIMMI MUSTAKALLIO  Borriquito

 • OPUS  Live is life
  EPPU NORMAALI  Vihreän joen rannalla
  THE BEATLES  All you need is love
  ELVIS PRESLEY  That's all right (live 1977)
  LITTLE PEGGY MARCH  I will follow him
  BLACK SABBATH  Paranoid
  LENNE AND THE LEE KINGS  Stop the music
  FLEETWOOD MAC  Albatross
  KISU  Sun ja mun
  TONY CHRISTIE  Is this the way to Amarillo
  BEE GEES  New York mining disaster 1941
  U2  Pride (in the name of love)
  URIAH HEEP  July morning

 • THE BEACH BOYS  Good vibrations
  JAM ROCK BAND  Where are you now Buddy Holly?
  CHICORY TIP  Good grief Christina
  PIRKKA-PEKKA PETELIUS  Muistan sua Elaine
  HASSISEN KONE  Reippaina käymme rekkain alle
  BREAD  If
  BUDDY KNOX  Hula love
  ISOKYNÄ LINDHOLM  Tapaaminen
  RAPTORI  Oi beibi
  JOHNNY WINTER  Johnny B. Goode (live 1971)
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KISS  Love gun
  RAINBOW  Lost in Hollywood
  KARI PEITSAMO JA ANKKULI  Stop, shake, honey, go
  BEE GEES  Night fever
  SLEEPY SLEEPERS  Kesämopo

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä