Hillan ja Minnan Akuutti

Irti riippuvuuksista

 • 47 min
 • toistaiseksi

Pysytkö olemaan päivän ilman kännykkää tai nettiä? Onko shoppailusta tai rahapeleistä tullut sinulle ongelma? Addiktioista puhuvat kännykkä-ja shoppailuaddikti Inna, riippuvuuksia tutkinut Sari Castren, mindfulnesskouluttaja Leena Pennanen ja kulutustutkija Terhi-Anna Wilska. Riippuuvuksia penkoivat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

Lähetykset

 • su 16.10.2016 16.10 • Yle Radio Suomi Turku

Jaksot

 • Miten voisi välttää uupumisen työssä? Kuinka jokainen voi vaikuttaa hyvään työilmapiiriin? Uupumuksestaan ja siitä toipumisesta kertoo Tanja Mettovaara. Miten hän asennoituu työntekoon nyt? Työhyvinvointipäällikkö Kati Räfsten kertoo millä keinoin voinnistaan voi pitää huolta. Entä
  millaista tuskaa irtisanomiset aiheuttavat työyhteisössä ja miten ahdistusta voi lievittää? Toimittajina Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Miten voisi löytää rennon asenteen seksiin? Kuinka häpeästä ja pitkäaikaisesta seksittömyydestä pääsee eroon ja eteenpäin? Voiko elää hyvää elämää ilman seksiä? Tavataan seksin iloista aina nauttinut Tarja Törmänen sekä seksin vasta vaihdevuosina löytänyt Heli Heino. Asiantuntijana seksuaaliterapeutti Antti Ervasti. Toimittajina Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Naisellisuutensa ja seksuaalisuutensa voi löytää vielä vaihdevuosi-ikäisenäkin. Heli Heino, 52, kirjoitti yhdessä uuden elämänkumppaninsa Ali Helinin kanssa kirjan Venuksen vuosi, jossa kuvaillaan rohkeasti ja yksityiskohtaisesti yhteistä löytöretkeä seksinautintojen maailmaan. Toimittajana Hilla Blomberg. Kuuntele lisää seksuaalisuudesta ja terveydestä Hillan ja Minnan Akuutissa sunnuntaina 5.3. klo 16.10, Radio Suomi.

 • Kilpirauhanen on tärkeä elin ihmisen aineenvaihdunnan säätelyssä. Sen ongelmat voivat johtua nykyisestä elämäntyylistämme - mm.jodittoman suolan käyttö voi aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa, joka oireilee väsymyksenä ja painonnousuna. Mimmi kertoo kuinka hän sai ensin diagnoosin masennuksesta, joka olikin kilpparin vajaatoimintaa. Viiville puolestaan parikymppisenä puhjennut kilpirauhasen liikatoiminta aiheutti mm.ärtyisyyttä ja sydämen tykytystä. Asiantuntijana lääkäri, filosofian tohtori Erkki Antila. Toimittajina Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Millaista on etsiä kumppania netistä? Mikä sinkkuudessa ahdistaa? Parin etsinnän iloista ja pettymyksistä kertovat sinkkunainen Tanja, toisensa netistä löytänyt pariskunta Satu ja Juhis sekä psykologi Satu Lähteenkorva (kuvassa). Kevätmielellä ovat Minna Korhonen ja Hilla Blomberg.

 • Miten liian vähät yöunet vaikuttavat terveyteen? Miltä tuntuu, kun uni ei tule silmään? Aihetta pöyhivät uneton Virpi Kyngäs ja unitutkija Tiina Paunio Helsingin yliopistosta. Uusperheen vanhemmat ja lapset tavataan iltasadun aikaan. Miten nukkuu teini-ikäinen Niklas? Toimittajina Hilla Blomberg ja Minna Korhonen. Kuva: Shutterstock

 • 31-vuotias Satu on tällä hetkellä työtön uusperheen äiti. Tauko tarjoaa mahdollisuuden miettiä mitä työtä hän haluaa tulevaisuudessa tehdä. Uudenlaiseen elämään kuuluu myös liikunnan palauttaminen arkipäivään. Miten irtisanomisesta pääsee eteenpäin ja kuinka voi löytää vahvuutensa? Sitä pohtii urapsykologi Viveka Zetterborg-Leppänen. Paikalla ovat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Ärtsy suoli on ärsyttävä. Vessassa ramppaamista, ilmavaivoja, vatsakipua, väsymystä ja noloja tilanteita ihmissuhteissa. Millaista apua saa fodmap-ruokavaliosta? Mikä muu kuin ruokavalio auttaa? Neuvoja antaa ravitsemusterapeutti Leena Putkonen, joka on itsekin herkkävatsainen. Lisäksi ravitsemuasiantuntija Kati Kuisma kertoo perheiden ja lasten ruoka-asioista. Toimittajina Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Pysytkö olemaan päivän ilman kännykkää tai nettiä? Onko shoppailusta tai rahapeleistä tullut sinulle ongelma? Addiktioista puhuvat kännykkä-ja shoppailuaddikti Inna, riippuvuuksia tutkinut Sari Castren, mindfulnesskouluttaja Leena Pennanen ja kulutustutkija Terhi-Anna Wilska. Riippuuvuksia penkoivat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

 • Mitä miettii sinkku, joka kaipaa parisuhdetta ja tyytyväisyyttä itseensä? Ankara dieetti ja vaaka joutavat roskakoriin sanotaan vaakakapinassa, mistä oikein on kyse? Minkä takia kannattaa unelmoida, vaikka se höttöiseltä voi kuulostaakin. Parivaljakko Hilla Blomberg ja Minna Korhonen taas vauhdissa.
  Kuva: Shutterstock

 • Aivotutkija Minnan Huotilainen antaa hyviä neuvoja aivojen terveyden vaalimiseen. Elämme keskeyttämisen kulttuurissa ja se on aivoille työlästä. Uni on aivoille tärkeää, koska aivot tarvitsevat aikaa ja rauhaa aineenvaihduntaan ja tietojen siirtoon pitkäkestoiseen muistiin. Mutta jo nauru työntää stressiä pois, ja jo 30 sekuntia lempimusiikkia lepuuttaa aivoja. Toimittaja Hilla Blomberg.
  Kuva: Shutterstock

 • Hillan ja Minnan Akuutissa kannustetaan löytämään oma tapa viettää joulu. Joulun vietto saattaa olla ahdistavaa: se voi olla täynnä suorittamista, yksinäisyyttä ja pahaa mieltä. Mutta sen ei tarvitse olla sitä. Yksinäiset ovat perhe, he viettävät tahoillaan joulua, mutta jakavat samat ajatukset ja mietteet. Ohjelmassa annetaan neuvoja kuinka välttää joulun kriisit ja suhtatua jouluun rentoudella. Maija Kuokkanen kertoo joulun yksinäisyydestä ja perheterapeutti Janna Rantala perheen yhdessäolosta. Hilla Blomberg ja Minna Korhonen lukevat kuulijoiden kertomuksia erilaisista tavoista viettää joulua. Kuva: Yle/Derrick Frilund

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä