Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

THE BEATLES  The long and winding road

TUOMARI NURMIO  Lasten mehuhetki

KATE BUSH  Babooshka

CHUCK BERRY  Johnny B. Goode

CARPENTERS  Yesterday once more

JANE BIRKIN  & SERGE GAINSBOURG  Je t'aime...moi non plus

TAPANI KANSA  Mene takaisin

BOB DYLAN  Blowin' in the wind

TERRY JACKS  Seasons in the sun

KIVIKASVOT  Tankeros love

DEEP PURPLE  Highway star

POPEDA  Yö

HUMBLE PIE  I'll go alone

 

Biisikertomuksia

CARPENTERS  Yesterday once more

70-luvulla rakastuimme Carpenters- sisarusduon musiikkiin.  Karen ja Richard Carpenter levyttivät lukemattomia hittejä ja Karenin kaunis ääni suorastaan kietoi pauloihinsa.  On surullista muistella kuinka Karenin elämä päättyi nuorena.  Richard Carpenter täytti viime lauantaina 15.10. 2016  70 vuotta.  Palatkaamme hetkeksi eiliseen: ’Yesterday once more’ yhtyeeltä Carpenters

Merja Savosta

 

KIVIKASVOT  Tankeros love

Alli ja Elli kiittävät kaikkia ihania ystäviä ja sukulaisia hauskasta synttärijuhlasta Siirtolan teatteri- ja kongressiladossa Kieringissä. Eiköhän nyt jakseta seuraavat 10 vuotta näillä. Toivelaulu on Kivikasvojen ’Tankeros love’, jota soiteltiin levyautomaatista  Kielas-baarissa Sodankylässä. Olisikohan tämä soinut siksi,  että kesäheila oli ollut Tankero Lappeenrannan suunnalta. Haastamme kaikki Kielas-baarissa viihtyneet mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

Alli kaipailee edelleen Veijoa Kairalasta...

Elli ja Alli

 

KATE BUSH  Babooshka

Vuonna 1980 olin Eastbournessa kielikurssilla.  Siinä oli Savon tytöllä ihmettelemistä, kun olimme punk-muodin syntysijoilla.  Englantilaiset nuoret kävelivät sateenkaaren väriset nurkkaharjat päässään ja ketjut kilisivät vaatteissa ja kasvoilla.  Ihmettelimme mukeissa olevia ’I love J.R’.- tai ’I hate J.R.’- tekstejä, kunnes arvoitus selvisi Dallasin rantautuessa Suomeen.  Diskossa soi Kate Bushin  ’Babooshka’, joka suomenkieliselle taipui puskaksi.  Monet paikalliset tulivatkin kysymään, mitä nauramme.  No, selvitimme suomen ja englannin kielen foneettiset kummallisuudet ja samalla tuli tanssittua ensimmäiset hitaatkin.

Haastan kaikki Eastbournessa kielikurssilla olleet ja toivoisin saavani kuulla Kate Bushin ’Babooshkan’.

Hanna Arstila

 

TAPANI KANSA  Mene takaisin

Myös me sisareni kanssa ahkerasti luimme Suosikki-lehteä.  Se tuli ihan kotiin tilattuna ja valitettavasti samana päivänä, kun olisi ollut viimeinen tilaisuus harjoitella pianoläksyjä illan soittotuntia varten - arvatkaa kumpi veti pidemmän korren.  Keskiaukeaman lakanat ripustettiin seinälle palvottaviksi ja kyllähän tuo teinityttöä hieman ihmetytti kun Jyrki ’Jyräys’ Hämäläinen tuttuun tyyliinsä toivelevyni esittäjä Tapani Kansaakin  monttusuiseksi nousukkaaksi nimitteli.  Raskas kaasujalka hänellä tunnetusti on;  tuota diagnoosia en nyt kommentoi.  Tapsalla on komea ääni ja tämä 60-luvun lopulta toivomani laulu soi nykyään radiossa hyvin harvoin. Kovin elävästi kappale tuo mieleen nuo ajat.

Nimimerkki  ’ tuttua, tuttua...!’

 

POPEDA  Yö

Olen ollut aina menossa 15-vuotiaasta asti yhtyeiden keikoilla yleensä Keski-Suomessa niin kuin minusta normaaliin nuoruuteen kuuluukin. Muistan hyvin esimerkiksi Dingon ja Popedan keikat missä ihmisiä pyörtyili. Liftillä kuljettiin jos ei muusta kyydistä ollut tietoa. Lähetän terveisiä Paatelan Annille Keuruulle.

Toivekappale on Popedan ’Yö’ vuodelta 1982. 

Helena Keuruulta

 

DEEP PURPLE  Highway star

Joskus seitkytluvun alussa ilmoittelin Introssa ja Suosikissa ja hain kirjeenvaihtokavereita. Silloin kun ei ollut naamakirjaa, eikä muitakaan nettimaailman ihmeitä. Löysinkin monta kaveria, joiden kanssa vaihdeltiin kuulumisia musiikista, viikonlopun bileistä jne. Yksi kirjeenvaihtokaveri, jota en jostain syystä ole saanut mielestäni ja miksi pitäisikään, on paimiolainen Hannele eli Onkku. Koskaan en häntä tavannut, mutta jotenkin koin hänet silloin melkein 40 vuotta sitten tosi läheiseksi. Jos Onkku kuuntelet tätä, niin terveisiä täältä Lohjalta. Tänne jäin...mihinköhän sinun matkasi vei! Toivebiisinä Deep Purple 'Highway Star'.

Auli

 

BOB DYLAN  Blowin' in the wind

Bob Dylanin biiseistä ensinnä tulee mieleen ’Blowin’ in the wind’. Se on lisäksi rauhanlaulu ja ollut käsittääkseni syntyaikanaan vahva kannanotto. Sitä se voi olla edelleen, kun rauha on poissa monilta alueelta, vaikkapa nyt paljon esillä olevasta Alepposta. Tuota laulua joskus myös nuorten porukoissa lauloimme.

Topi Savonlinnasta

 

HUMBLE PIE  I'll go alone

Biisitoiveeni on Humble Pien riipaiseva ’I’ll go alone’ varhaisen englantilaisen superyhtyeen vuonna 1969 ilmestyneeltä erinomaiselta esikoisalbumilta ’ As Safe As Yesterday Is’.  Humble Pie-yhtye saavutti menestystä Atlantin molemmin puolin erinomaisen tiukkana keikkabändinä ja myös ’Natural born bugien’  ja ’30 days in the holen’ kaltaisilla hittikappaleilla.  Humble Pien tunnetuin jäsen oli Steve Marriott’.  19.  marraskuuta 2003 keuhkokuumeen jälkeisiin komplikaatioihin menehtynyt yhtyeen basisti Greg Ridley viettäisi 69-vuotispäiväänsä  huomenna 23. lokakuuta 2016.

Nimimerkki  ’Teenage Anxiety'

 

THE BEATLES  The long and winding road

Veljemme Pauli Espoossa: täytät tänään 22.10. 2016 60 vuotta. Ei kyllä uskoisi,  jos ulkokuortasi katsoo... Olet paljon seikkailut maailmalla, mutta viime vuodet olet viettänyt siellä etelässä.  Viime aikoina olemme paljon muistelleet lapsuuttamme ja nuoruuttamme. Silloin koimme yhdessä niin paljon, että se sitoo meidät yhteen ja saa silloin tällöin kyyneleenkin vierehtämään poskelle selkäkeikka-nauruista puhumattakaan.  Olit kova Beatles-fani.  Muistan kun äänitit jokaisen Beatles-LP:n kasetille harmaalla DUX-nauhurilla.  Ne ajat eivät unohdu.  Toivekappele on Beatlesien ’Long and winding road’. Se kuvatkoon taipelettasi tähän asti.

Terveisin veljet ja siskot täältä pohjosesta

 

TERRY JACKS  Seasons in the sun

Kuulin tämän kappaleen ensi kerran radiosta joskus 70-alkupuolella. Kappale kolahti niin, että single piti hakea Laajasalon levykaupasta.

Kristina

 

Mitä asioita, esineitä tai ilmiöitä ei enää ole tai ne ovat vähintäänkin harvinaisia.  esim. maitolaituri ja puhelinkoppi...

Linja-auton rahastaja (Lassi)

---

Bussin tupakkaosasto, koulun märkäkopiokone, laskutikku, vinyylisinglet, Mosset ja Ladat, mustekynät, lennätin, VHS-nauhurit ja vaikkapa hyvät käytöstavat (Markku)

---

Kansakoulu, keskikoulu ja kansalaiskoulu, unohtamatta puimakoneita ja mopoilijan pakkasnaamareita (Risto)

---

Baarit hävis !! Ja Jukeboxit !! (Tauno)

---

Tulee mieleen ne 70-luvun miesten korkeat korot kengissä. sitten muistan ne kaameat vihreät tuulipusakat. 60-luvulta tulee mieleen ranskan leipä,joka lämpimänä käärittiin paperiin. muistan myös poliisien volkkaripakettimaijan, ota karkuun juostiin joskus ja kovaa. (Matti)

---

Autoa työmatkoilla paljon ajavana tulee ehdottamasti mieleen se, että sorateitä ei enää ole. Kun TVH:n karhu tasoitti niin aina oli joku ukkeli mopedilla potkimassa isompia kiviä sivuun, taisipa haravakin olla mukana. Vaan eipä ole enää ja kiviä saa joskus ihan tosissaan väistellä (Reijo)

---

Äkkiseltään tulee mieleen:

- Kuunneltiin radiota käsi "REC" nappulalla

- Siliteltiin seteleitä bensa-automaatilla, että olisi hyväksynyt ne

- Maisteltiin tyttöjen huulikiiltoja

- Korjailtiin vinyylien hyppiviä kohtia painamalla neulaa juuri ennen "hyppykohtaa"

- Korjattiin C-Kasettinauhoja teipillä ja terävillä saksilla

- Luultiin, että Neuvostoliitto oli tosiaan "rauhaarakastava"

- Oltiin aidosti kummissaan miksi Suomen ja Neuvostoliiton välistä YYA-sopimusta kummaksuttiin muualla maailmassa ja Suomen väitettiin "suomettuneen"... (Timo)

---

Viinakortti ja kossupullo käärittii alkossa pstettaessa paperiin (Matti)

---

Huopatossut.   Aikoinaan nuoruudessani paljonkin käytetyt jalkineet olivat huopatossut.  Ensimmäiset koulumatkat tallottiin huopaniekoilla. Mutta eipä tarvinnut palella, kun huopatossussa oli harmaat pässinpökkimät.  Myöhemmin trendin orjina sorruttiin nahkajalkineisiin jossa varpaat paleltuivat keinokuitusukissa.  Eräs tuttavani käyttää vielä kesäisin harmaita huopatossuja. T erveiset Arille ( RoutaArmas)

---

Mikro-shortsit, maksipolvisukat, "pimee pullo" ja liftaamalla Mäntsälän lavalle.  Kaappariovi Fiat ja 7 matkustajaa. (Päivi)

---

Laskutikku. Siis mekaaninen analogilaskin. Aivan huippuhärveli. Koskaan ei paristo loppunut. Minulla oli käytössä 1972-74 Fuji-merkkinen. Aloittaessani insinööriopinnot 1976 hankin HP21 -laskimen, jossa oli käänteinen puolalainen logiikka ja pinomuisti. Molemmat em. laitteet olivat liian monimutkaisia useimmille ihmisille. Olen säästänyt nuo matematiikan apuvälineet rakkaina muistoesineinä historiasta. Voi kuinka hauskaa onkaan kertoa nuorille näiden nerokkaiden laitteiden käytöstä. (Olavi)

---

Savolaisittain huopikas on huopa-vinkkel! Ja niitä saa vielä, kumipohjal-la varustettuna. Se sijaan suomalaisia tulitikkuja ei enää ole! (Aili)

---

Olin nuorena kaupassa töissä irtomaitoa hinkkiin mitattiin, sitä ei ole. Eikä maitopussia. Niitä pussia leikeltiin mattoja mummot kutoi. (Tarja)

---

Koulua ei ole lauantaina, eikä äidin lauantaina leipoma pulla tuoksu koulusta kotiin tullessa. (Anne)

---

Ei ole enää Ocsid-radio-ohjelmaa eikä Anneli Tempakan ohjelmia! (Sami)

---

Entisten nuorten sävellahjankin on hyvä.  Enää ei kuitenkaan ole Nuorten sävellahja 22001-ohjelmaa ja niiden legendaarisia juontajia. Kaiholla muistan aikoja kun Sävistä kuunnellen valmistauduttin lauantai-illan rientoihin (Jarmo)

---

Kaupungeissa yleiset saunat ja siellä saunottajat. Radiosta tuli Pekka Lipponen puolenpäivän tietämillä kuin myös metsäradiota tuli kuunneltua. (Leena)

---

Kadonnutta hottia on  ILMAISET PUHELINKOPPIPUHELUT. (kolikko mikrofonin hahloon ja luurin metallikuori kiinni kolikkoon , viimeinen numero valintakiekosta . . . räps ja irroita lanka luurista... (Olli)

---

Vesisänky. Kun löysi oikean tahdin niin joka seitsemäs aalto löi yli... (Ari)

---

Tupakointi sisällä. (Veikko)

---

Ei ole enää masentavia Suomi-Neuvostoliitto jääkiekko-otteluita. (Keijo)

---

Kilometritolpat ovat kadonneet kokonaan teiden varsilta, niillä ennen opastettiin tulijoita kylillä. Nyt ovat navigaattorit sitä varten.  Ja hetekat jossa ennen nukuttiin. (Aila)

---

Pieksämäki-Savonlinna-välillä ei kulje enää lättähattua. Eikä varsinkaan ole aikoihin enää ollut junassa mummoa, joka möi kuumia riisi- ja perunapiirakoita koristaan. Ne oli ihania pikku-tytöstä. (Merja)

---

Tilipussi, vastakirja, apteekin miinuskirja. (Merja)

---

Postimerkkiautomaatit. Olivat keltaisia ja sijaitsivat esim r-kioskin ulkopuolella. Niihin työnnettiin tietty määrä kolikoita ja olikohan postimerkkejä 5 kpl vihkossa Ei varmaan 80-luvun jälkeen ole ollut. Muistatteko?  (Sami)

 

HAASTEITA + MUUTA  VEIKEÄÄ...

Harrille ja Kirsille syysterveiset mökille. Terveisin Jaana

Terveiset Lamminsalontien mökkinaapureille ja ystäville, Annelille ja Nakelle. Kiitos monista yhteisistä mukavista hetkistä. Ihan kohta taas nähdään, tulossa ollaan! Kirsti ja Markku Kesä-Pasilasta.

HALOO,HALOO onko PIKKUISKO kuulolla. Vieläkö muistat, mitä biisiä äidin kanssa toivoimme täyttäessäsi 18v. ? Tässä 50-vuotisonnitteluna sama biisi ja PALJON ONNEA eilisen johdosta t.vanhempi ja fiksumpi siskosi, Mikko, Heikki ja koko muu porukka. Biisitoive: Tuomari Nurmion LASTEN MEHUHETKI

Me haastetaan ihan KAIKKI mukkaan, jokka on Enskan äärellä just nyt. Taksasta voiaan aina sopia, mutta vähintäänki saunakaljojen ja Orvo-saippuan hinnalla. Piis änd laav, t: Tuippana ja Jussukka

rakkaat terveiset sinne jonnekkin tien päälle vaimo Anulle ja tietysti neiti clerasille ! P.s ranskalainen kana valmistuu lisukkeilla ! t peurantien peikko !

Haastan kaikki textarin hinnalla mukaan. 70 luku oli rautaa. Oke kara.

Halkotalkoo terveiset Vitsiälään Vääräjoeltä.

Onnittelut omalle putkimiehelle huomisen synttärin johdosta! Päivi

terveiset setämies Jorkalle ja vaimo Kikalle hovarille ! t. huomioliivimies korelasta !

Terveiset ja onnittelut liki puolivuosisataisesta musiikkiurasta Kalakukkojen kaupungin lentävälle levyukolle Dj Nitelle alias Kari Niiraselle.   Terv. Diskohai

Ruusuilla ja kukkasilla tahdon sua tervehtää. Sydämellä lämpimällä Onnea sulle toivottaa. Syntymäpäivä onnittelut Marja-Leena "Mallu" Turkialle Kotkan Laajakoskelle T: Kirsi ja Jorkka Puertosta

Terveisiä Entisille nuorille, Jaanalle ja Karralle pohojosen Ihmekaupungista Katrilta ja Japilta!

Käppärässä nyt kuulolla. Arville synttärionnittelut tämän päivän johdosta. Terveisin Serkkusi Hyvelästä.

Syksy puottaa lehdet puista, myös Pipsa ja Arto sen hyvin muistaa. Harava ja puhallin on oiva apu, ja mieli on korea kun pihakin on korea. Syksyn lehtien keskeltä terveiset nää Anita ja Ari lähettää.

Disko Suomessa 50 vuotta juhla on tänään 22.10. 2016 klo 18.00 alkaen Tampere-Talossa. terv. Juhani Skogberg DJ SmilingSun. Toiveena Je t'aime...moi non plus

Tänään on Anjan nimipäivä! Onnellisuutta Emännänkujalle Vantaalle ! Anja sekä Otto, Fössöttäjä Tampereelta , Anjan sekä Oton Häävalssina oli 'oh, mamy, oh mamy mamy Blue! Olin häissänne vasta viisi vuotias, Te kyllä Jaksatte , hali.

Terveisiä Lainalle ja Raijalle, pidetään me tehotytöt yhtä! Toivottaa Erja Väkkärästä

Terveisiä vanhoille kamuille Päällystö-Opiston kurssille 36. Terveisin Torvis-Masa Lapin raja.

Syysterveiset mökiltä kynttilät palaa ja yöllä ämpärissä vesi hyytyy....ulkokalusteet varastossa.Nyt kuunnellaan Enskaa ja odotellaan tutuilta terveisiä...niin myös meiltä tutuille..t.Pipsa,Arto ja Sasu

Raili Maavedeltä kuuskymmentä vee. onnea onnea. Sittemmin Pieksämälle siirtynyt Raili haastetaan Kauhasen baarissa nautittujen limsojen hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Kimmo Raippaluodosta

Railakkaat synttärionnittelut Kuopijoon avovävyllemme Aleksille sunnuntaina olevan 27-v päivän johdosta ja terveiset tyttärellemme Elisalle. Seija ja Kapa Oulusta

Syyslomaa vietetään perinteisesti täälä Kuusamon korvessa. Luntakin on jo satanut. Rakkaimmistakin rakkaat terveiset Tepille elämäni miehelle. Terveisin Auringonkukka.

Syksyiset terveiset Suvisumpun ruskapatikoitsojoilta Sirkalle ja Ripelle ja Mikulle Pieksuun,Patsylle Lappeenrantaan,Matille ja Kirsille Imatralle,Hannulle ja Maijalle Siittolaan,Maisalle ja Tutulle naapuriin.

Hox hox Tuula Anneli. Severinpäivä huomenna. Onnea synttäripäivän johdosta ja anna palaa! Terveisin TuPu

Enskassa soi 'Seasons in the sun'. Se toi jälleen kerran mieleeni Marketta Koskisen, joka oli Finnairin rahdissa kesätöissä -73 tai -74 kesällä. Vain Marketta tulee mieleen tästä biisistä. Olisi niin ihana tavata. Olen niin usein ajatellut häntä.  Lea Ronkainen

kiitos huomioliivimiehelle terkuista. Terveisiä myös waimolle t: Kikka ja Jorkka Hovarilta

Lapista Pirralle ja Puppelille ihanaa syysiltaa Tahkolle, menkää karhuun laulamaan lapin kesä.

juuri kysyttiin että mikä nykyaikana puuttuu. No ainakin Tandbrgin kelamankat joita oli koulussa 10 jollei satoja....missähän ne lienee nyt...lopetin koulun -79. Kimmo 53 vee

Haastan kaikki putaankoulun lopettaneet 1977 TB : n kahvin hinnalla terveisin Veskulle ja perheelle Tuulalle ja Pekalle  Joona Janina ja perheelle Annaliisa ja Terhi ja kaikille Tornioon. Marja ja Timppa

Terveisiä kaikille kuulijoille! Lähettää Sirpa ja Hannu

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 22.10.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Turku

Jaksot

 • THE BEACH BOYS  Good vibrations
  JAM ROCK BAND  Where are you now Buddy Holly?
  CHICORY TIP  Good grief Christina
  PIRKKA-PEKKA PETELIUS  Muistan sua Elaine
  HASSISEN KONE  Reippaina käymme rekkain alle
  BREAD  If
  BUDDY KNOX  Hula love
  ISOKYNÄ LINDHOLM  Tapaaminen
  RAPTORI  Oi beibi
  JOHNNY WINTER  Johnny B. Goode (live 1971)
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KISS  Love gun
  RAINBOW  Lost in Hollywood
  KARI PEITSAMO JA ANKKULI  Stop, shake, honey, go
  BEE GEES  Night fever
  SLEEPY SLEEPERS  Kesämopo

 • ALVIN STARDUST  Good love can never die
  THE BEATLES  Something
  YÖ  Pieni ihminen suuressa maailmassa
  PAULA KOIVUNIEMI  Aikuinen nainen
  HANOI ROCKS  Motorvatin' (live)
  PAVE MAIJANEN  Lähtisitkö
  PEKKA STRENG  Perhonen
  ERIC BURDON & THE ANIMALS  Monterey
  SLADE  Look wot you dun
  KASEVA  Tyhjää
  DEEP PURPLE  Cry free
  BOB MARLEY & THE WAILERS  Jamming
  KUMMA HEPPU JA LOPUNAJAN VOIDELLUT  Kesä
  URIAH HEEP  Easy livin'
  KIRKA  Hetki lyö
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Proud Mary

 • JUICE LESKINEN  Marilyn
  MIKKO ALATALO  Saara
  ROXY MUSIC  Do the strand
  KISU  Väliäkös siillä sitten on
  THE RUBETTES  Juke box jive
  T.REX  The slider
  THE ROLLING STONES  Angie
  PAUL OXLEY'S UNIT  Terry's inside
  DAVE LINDHOLM  Annan kitaran laulaa vaan
  THE FABULOUS THUNDERBIRDS  She's tough
  THE ASSOCIATION  Never my love
  SYD BARRETT  Late night
  URIAH HEEP  Sunrise
  SUZI QUATRO & CHRIS NORMAN  Stumblin' in
  WIGWAM  Wardance

 • HECTOR  Ake, Make, Pera ja mä
  MEN AT WORK  Down under
  NOLO & RÄHJÄ  M.T.T. - Muistelen tiliäni taas
  MAARIT  Hymypoika
  JIMI HENDRIX  Can you see me
  JONI MITCHELL  Big yellow taxi
  SLEEPY SLEEPERS  Rahaa pankkiin
  ELTON JOHN  Mona Lisas and mad hatters
  JANIS JOPLIN  Summertime
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  F.R.  DAVID  Words
  THE BEATLES  She's leaving home
  BUDDY HOLLY  That'll be the day
  EPPU NORMAALI  Asustelaulu
  KARI PEITSAMO  Lihava aamu
  DURAN DURAN  A view to a kill

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä