Ajantasan vallattomasti valtiopäivillä

Työ kiven alla

 • 20 min
 • toistaiseksi

Työllisyyskeinojen etsintä on taas kerran esillä hallituksen ja työmarkkinakeskusjärjestöjen välisessä työryhmässä. Mistä löytyvät keinot työllistämisen ja työllistymisen edistamiseksi. Auttavatko ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkaukset muuhun kuin 50 miljoonan euron säästätavoitteen toteuttamiseen? Eduskunnan kuppilassa työllisyydestä keskustelemassa kansanedustajat Tarja Filatov Sdp:stä, Harri Jaskari Kokoomuksesta ja Markus Mustajärvi Vasemmistoliitosta, politiikan toimittajamme Jari Niemelä johdattelee keskustelua.

Lähetykset

 • ke 14.9.2016 15.00 • Yle Areena

Jaksot

 • Vallattomasti valtiopäivillä puhuttavat ainakin Yle, josta on vastikään tehty selvitys ja julkistettu kirja. Myös presidentti Mauno Koivistoa muistellaan. Mira Stenströmin johdolla keskustelemassa keskustan Hanna Kosonen, kokoomuksen Eero Lehti ja sdp:n Timo Harakka.

 • Hallintarekisteri ja soten valinnanvapaus ovat puheenaiheina niin salissa kuin Vallattomasti valtiopäivillä. Kansanedustajat Harri Jaskari (kok.) ja Veera Ruoho (ps.) ovat Iida Ylisen vieraina. Hallintarekisterissä on vielä kaksi mahdollista mallia, sanoo Jaskari. Järjestelmä on isoille pankeille mahdollisuus tehdä rahaa, arvioi Ruoho.

 • Toimittaja Elina Päivinen johdattaa kansanedustajat keskusteluun muun muassa hallintarekisteristä, perhevapaauudistuksesta ja uusista ministereistä. Mukana ovat edustajat Antti Kurvinen keskustasta, Outi Mäkelä kokoomuksesta ja Pia Viitanen Sdp:stä.

 • Vallattomasti valtiopäivillä rytmittää Ajantasan lähetyksen loppupuolta. Eduskunnassa on paikalla toimittaja Mira Stenström vieraineen!
  Tällä kertaa pohditaan työllisyyden kohentamista hallituksen puoliväliriihen jälkilämmöissä

 • Eduskunnassa keskusteluttaa tiedustelulait. Mitä on tulossa, mikä mietityttää? Vieraina kansanedustajat Antti Häkkänen kokoomuksesta, Jani Mäkelä perussuomalaisista ja Päivi Räsänen kristillisdemokraateista. Toimittajana on Iida Ylinen.

 • Eduskunta keskustelee puolustusselonteosta ja teemaan tartutaan myös vallattomasti valtiopäivillä. Naisten päivän innoittamana eduskunnan kuppilassa puhutaan myös naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta. Mira Stenströmin vieraan ovat kansanedustajat Lea Mäkipää Perussuomalaisista, Marisanna Jarva Keskustasta ja Touko Aalto Vihreistä.

 • Työmarkkinailmapiiri on mielenkiintoisessa tilanteessa. Kilpailukykysopimus on vielä voimassa mutta ensi syksystä povataan jo nyt työmarkkinailmastollisesti epävakaata. Viime viikolla julkistettiin EVAn analyysi, jossa kaivattiin lähes 80.000 työelämän ulkopuolella pysyvästi olevaa, parhaassa työiässä olevaa miestä. Miten heidät löydettäisiin. mm näistä aiheista Eduskunnan kuppilan pöydästä nyt politiikan toimittaja Jari Niemelä ja kansanedustajat Tarja Filatov, SDP, Harri Jaskari, Kok. ja Jari Myllykoski Vas.

 • Eduskunnan kevätkautta on edetty nyt toista viikkoa. Verojen ohella kansanedustajia puhuttavat mm sähköautovalmistaja Teslan mahdollisen tehtaan sijoituspaikka, päivähoitomaksujen alentaminen ja eutanasia. Elina Päivisen vieraana ovat kokoomuksen Sanna Lauslahti, perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala ja sdp:n Anneli Kiljunen.

 • Eduskunnassa mitellään jälleen sanan säilällä. Valtiopäivien avajaiskeskustelun aluksi pääministeri Juha Sipilä esitteli eduskunnalle hallituksen tämän vuoden poliittiset tavoitteet ja keskeisimmät eduskunnalle annettavat esitykset.
  Paikalla on politiikantoimittajamme Jari Niemelä.

 • Eduskunnassa on jokavuotisen budjettimaratonin loppusuora. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta esittää 40 miljoonan euron lisämenoja ensi vuoden talousarvioesitykseen. Vallattomasti valtiopäivillä -osuuden vietämme budjettipuheiden parissa, politiikan toimittajamme Jari Niemelä on koonnut budjettikatsauksen.

 • Tiistaina kansanedustajat juhlivat presidentinlinnassa itsenäisyyspäivää, mutta keskiviikkona on jälleen arki eduskunnassa. Vallattomasti valtiopäivillä -lähetyksessä luvassa on puhetta itsenäisyyden juhlinnasta, mutta myös Pisa-tuloksista. Jari Niemelän kanssa kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta, sd., Kari Tolvanen, kok. ja Ulla Parviainen, kesk.

 • Vallattomasti valtiopäivillä kansanedustajat keskustelevat muun muassa pääministeri Juha Sipilän juuri pitämästä tiedotustilaisuudesta, kansallisesta energia- ja ilmastostrategiasta sekä kansalaisten yhdenvertaisuudesta. Keskustelemassa kansanedustajat Leena Meri Perussuomalaisista, Hanna Sarkkinen Vasemmistoliitosta ja Anders Adlercreutz Ruotsalaisesta kansanpuolueesta. Toimittajana on Mira Stenström.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä