Radio Suomi Kotka

KooKoon uusi maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen nauttii työstään

 • 6 min
 • toistaiseksi

KooKoo hankki uudeksi maalivahtivalmentajakseen Kari Lehtosen. Miehellä on kokemusta muun muassa HPK:stä ja Ässistä sekä Suomen nuorten maajoukkueista. Petri Niemi jututtaa Lehtosta muun muassa KooKoon maalivahtitilanteesta eli Samu Perhosen sekä saksalaisen Niklas Treutlen ominaisuuksista.

Lähetykset

 • pe 16.9.2016 17.10 • Yle Areena

Jaksot

 • Puolet Suomen kaikkien hoivakotien asukeista syö vähintään yhdeksää lääkettä päivässä. Haminassa lääkkeiden lukumäärä on onnistuttu pudottamaan jopa kuuteen. Petri Niemi haastattelee Saviniemen hoivakodin sairaanhoitajaa Karoliina Karjalaista.

 • Nuoret muuttavat pois itärajan syrjäseuduilta muun muassa opiskeluiden ja työn perässä. Miehikkäläläinen Jaro Nurmela ei aio kuitenkaan lähteä synnyinseudultaan mihinkään. Rajavartijana työskentelevä Nurmela on saanut hiljattain myös kunnalta avustuksen, jonka aikoo käyttää asuntonsa rakentamiseen. Petri Niemi haastattelee Nurmelaa

 • Mitä kuuluu parin tuhannen asukkaan Miehikkälän kuntaan? Olli Törönen kyselee kuulumisia kunnanhallituksen ja -valtuuston jäseneltä, Jukka Hallikaiselta ja tuoreelta nuorisovaltuutetulta, Jenni Turuselta.

 • Kouvolassa nuoriso-ohjaajana työskentelevä Juska Salminen ei menetä toivoaan nuorten yksinäisyyden vastaisessa taistelussa. Salminen muistuttaa, että yksinäisyys voi johtaa muun muassa masennukseen, josta nouseminen voi olla raskas prosessi, vaikka auttamishaluisia riittäisikin. Petri Niemi haastattelee Salmista.

 • Liian matala verensokeri on diabeetikolle myrkkyä. Koulutettu hypokoira pystyy haistamaan verensokerivaihtelut ihmisen ihon ja hengityksen perusteella. Petri Niemi tapasi Hypo-koira Hanin ja tämän emännän Salla Halisen, jolle Hani on karvainen tuki ja apuri.

 • Viime vuoden suurituloisten listat julkaistiin tiistaina. Petri Niemi lähti kouvolalaisten kanssa selvittämään, mitä varoista ja veroista ajatellaan. Haastateltavina Matti Pennanen, Jouko Kauppinen, Raine Kouvo ja Laura Soininen.

 • Sisäaktiviteettipuisto Tykkimäki Actionpark on tuore tulokas Kouvolassa. Noin viikon aikana ainakin syyslomalaiset ovat täyttäneet muun muassa trampoliinit ja erilaiset pelikentät. Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n toimitusjohtajaa Sakari Pasasta haastattelee Petri Niemi.

 • Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki siirtyy yhteysjohtajaksi Kuntaliittoon. Nykyistä tehtäväänsä kaupunginjohtajana hän hoitaa tämän vuoden loppuun. Kuntaliitossa yhteysjohtajan tehtävä on tukea kuntia sote- ja maakunta-uudistuksessa. Petri Niemi haastattelee Lamminmäkeä.

 • Kouvolalainen, 18-vuotias Leevi Mynttinen perusti heinäkuussa Facebookiin yhteisön "Pokemon GO Finland". Yhteisössä on jo yli 25 000 jäsentä. Suomen Latu palkitsi Pokemon GO -pelin vuoden liikuttajana ja Leevi kävi pokkaamassa palkinnon viikonloppuna.
  Ville Pisto jututtaa Leevi Mynttistä.

 • Kouvolalainen maanviljelijä Tommi Hasu luottaa luomutilallisena tulevaisuuteen. Nuori-isäntä pyörittää tilaa yhdessä isänsä kanssa Valkealassa. Tilaa on viime vuosina laajennettu, vaikka esimerkiksi byrokratian pelisäännöissä riittää välillä miettimistä. Petri Niemi jututtaa Hasua.

 • Suomesta koottiin välirauhan aikana 1400 vapaaehtoista sotilasta kahdeksi vuodeksi Hitlerin valiojoukkoihin itärintamalle. Yli 90-vuotias kouvolalainen Sakari Haikala muistelee SS-menneisyyttään, joka alkoi värväytymisenä 17-vuotiaana. Petri Niemi haastattelee Haikalaa ja myös hänestä kirjan kirjoittanutta filosofian tohtori Mirja Turusta.

 • Riikka Keurulainen harrastaa burleskia ja myös opettaa sitä Kouvolassa. "Vaikka burleskissa ollaan suhteellisen vähissä vaatteissa, sitä ei pidä sekoittaa missään nimessä strippaamiseen!" hän toteaa. Riikkaa jututtaa Maija Tuunila.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä.

  Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla Harri Helminen(sd.) laatii parhaillaan virkamiesten kanssa valtuutetuille pelisääntöjä, joiden toivotaan ohjaavan nykyistä asiallisempaan toimintaan luottamustehtävässä.

  Ylen toimittaja testasi puheenjohtajan sietokykyä ja reaktioita, kun toimittaja ei käyttäydykään niin kuin haastattelijan odotetaan käyttäytyvän.

  Toimittaja: Petri Niemi
  Kuvaaja: Pyry Sarkiola

 • Liikuntaesteisen asemaan asettuminen voi edistää esteetöntä rakentamista. Eläytyminen siihen, miten esimerkiksi vanhus kokee ympäristönsä, tuo esiin paikkoja, jotka tuottavat ikäihmisille vaikeuksia. Sini Ojanperä kävi testaamassa pukua, jonka avulla tällaista eläytymistä voi tehdä ihan käytännössä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä